- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
Most játszottam kb egy órát, felment a cpu/vga 65/67 fokra. Végül is laptopos viszonylatban nem olyan sok, de a gép alja nagyon meleg, egyenesen forró, a kifújt levegő, meg épp langyos, úgyhogy tuti kelleni fog egy pasztázás. Ettől függetlenül utánanézek az alulfeszelésnek is, az sokat segíthet. Köszönöm a infót mindkettőtöknek
-
metal01
őstag
Nem a proci "cicereg"? Az szokott. Alaplapcsere bajos kicsit. Én is gondolkodtam csak alaplapban, de annyira nem olcsó ebay-ről sem, pláne pkg-el együtt. Valamint az elég lutri. Ahogy olvasgattam 10-ből 6-7 eleve hibás amit onnan lehet venni. Azért döntöttem egy másik komplett gép mellett, mert azt meg tudtam nézni/fogni. A legózás volt sok idő, de lassan összeáll a dolog. Na meg eladni ami fölös maradt.
Lehet, te is jobban járnál, ha egy komplett másikat vennél.
-
havri1
félisten
-
diobioesz1
tag
Köszönöm!
Természetesen azért vittem szakszervizbe,hogy ha kell és tudják,javítsák.Én is ezekre a hibákra gondoltam. Kiadták,hogy nem forog a ventilátor,ami nem igaz,mert indításnál felpörög,majd 50 fokig csendben,hiszen akkor kapja a jelet az indulásra és indul is,vagyis ki be kapcsolva 35-50 fok között tartja a procit és a video kártyát.Én arra gondoltam,hogy van olyan helyzet mikor ez nem következik be és a gép automatikus védelme a magasabb hőérték miatt kikapcsolja a rendszert.
Köszönöm a segítséged! -
diobioesz1
tag
Köszönöm,hogy foglalkozol velem.Ez a kép már egy vidows 7-ről van. Frissen pasztázva,hűtő párnázva.
Igen! Nem jelezz semmit,csak kikapcsol.Onnan gondolom,hogy szabályosan mert minden herce-húrca nélkül bekapcsol ismét,mint írtam,nem kell csökkentett mód stb,de a tegnapelőtti win10-ről is van egy SSD-m.Mindegyikkel ugyanazt csinálja. -
diobioesz1
tag
Köszönöm a választ!
Aida 64 mutatja ezt az értéket,de ott nem mutatja mi az...Én is a videokártyára gondolok,de gépem védelmi rendszere kapcsolja ki valamiért a gépemet.Arra gondoltam erre legalkalmasabb a lenovo topik,mert márkás?szervizek,nem tudtak mit csinálni vele!
Ha elolvasod mindkét választ amit kaptam az mindenről szól,csak nem a megoldásról az nagyon is kioktatás és személyeskedés.
Te nem ezt a stílust használod,amit ismételten köszönök.
Én privát íráshoz akkor folyamodtam -egy alkalommal-és nem akartam itt folytatni,miután úgy éreztem a válaszoknak nem az a célja,hogy megoldást találjon a problémámra.
Kellemes napot Nektek! -
-
-
-
-
Gondwana
addikt
Keddi élményem: az X201 egyszer csak kikapcsolt, de teljesen, bekapcsológombra se reagált. Tápkábel ki, akku ki, power hosszan nyom, akku vissza, táp vissza, erre végül bekapcsolt. Másnap megint kikapcsolt, de már az egylábonállós-holdfelébandzsítvahármatköpős módszer sem segített. Azóta olyan, hogy akkuról szépen muzsikál, amint tápot kap, power-cut kikapcsol. (Dokkoló oldalán tudom tölteni a 9c akkukat
)
Esetleg valakinek ötlete? (Ami lehet privátban felajánlott jóárasított X201 alaplap is vagy lezúzott kijelzős gép is. Wistronnak küldött dokumentáció tanulmányozgatása folyamatban, házibarkács ThinkLightjavításra már lett is ötletem belőle - 24. oldal, 37-39 pin egymás mellett) -
Tikakukac
titán
Benne van a pakliban, hogy feltöltötte magát és purcant.
Én Y510-el szopogattam egyet, összeraktam, leteszteltük, ügyfél is megnézte, minden kerek. Másnap reggel eltűnt a piros a kijelzőből. Há' mondom ilyen nincs.
Ott nem volt összefüggés, szimplán utána romlott el a dolog, legariztattuk. Eseted kicsit bonyolultabb, mert gari nincs, hát, irány az alaplapos szakik és nézzék meg
-
kromatika
veterán
Köszi.De sajnos nem megy 8.1 alatt. és én azt használok.DarkChild:neked is köszönöm a választ.Hát mit mondjak,sajnos nem csak az anyag minőség,hanem már a support sem a régi a Lenovónál.Hiába a felső Thinkpad kategória.na mind egy ,azt hiszem előbb utóbb Dell Latitude 6430 fogja váltani a T430-at.köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
HSM
félisten
Párszor futott az SU, ami érdekes, néhányszor csak magától a háttérben elindult, pedig nem kértem rá. Se az SU frissítésre, ha én indítottam. Szval, nem egészen értem, mi és miért van a gépen, de szerencsére működik. Csak így nehéz segíteni.
Az is bosszantó lehet, ha altatás után nem megy.
Nevetséges hibák. Szerencsére nálam alvás után nincs gondja.
-
HSM
félisten
Igen, tuti az az.
De érdekes, elvileg a legfrissebb van fenn.
Pedig tuti downgrade-eltem valamit, és ez dereng. Mondjuk egyből becrash-elt a nagyító, most mikor próbáltam, pedig mikor beröffentettem, tuti működött. Valami a háttérből szivat. Pedig most a hangerő-kijelzés is jó, pedig az motiválta az egészet, hogy eredetileg az SU telepítette legfrissebbel (ami elvileg ez) nem ment.
(#76634) Mankó: Át lehet: [link]
-
HSM
félisten
Nekem nem jelezte vissza a hangerőt, fényerőt, de a nagyító se működött. Aztán valamit visszaturkáltam régebbire és újra jó lett, bár a fényerőt most se mutatja, de az már nem izgat. De nem emlékszem már, melyiket downgrade-eltem.
De úgy rémlik, a hotkey-es mókát, ami egyben van az OSD-vel. Írnék verziót, de hogy melyik Lenovo-s marhaságé a csomag verziója, sajnos nem tudom.
-
-
HSM
félisten
2% is lehet, ha valamiért megszakad a töltés a kérdező gépén 78%-on, akkor mikor visszajön a powa már nem fogja tölteni hiszen nem érte el a töltési küszöböt, azaz a 20%-ot.
Nálam most épp 77%, mivel kicsit ment töltő nélkül, de még nem érte el a 70%-os alsó küszöböt, így nem tölti jobban, hiába 80% a beállított felső határ nálam is. Majd ha 70% alá merül (kérdezőnél 20%), akkor majd szépen elkezdi újra tölteni. -
-
-
-
-
-
-
Gondwana
addikt
Nekem kb. 5000 találatot dobott, szóval nem egyedi eset, valószínűleg rossz helyen gyűlik benne a mechanikai feszültség a nagyonhatárértékreoptimalizált vastagsága miatt.
-
csubuka
addikt
Köszi szépen a választ!
A dokkoló nem zavar, anélkül megvoltam, de az x200s 6 cellás korrekt akksival azért többet bír. Spórolva abban 5 óra felett volt az élet.
A gyatra kijelző viszont nem jó hír, elvégre azért venném, mert mégis egész korrekt méret már és a felbontása sem rossz. Ha ezt teljesen keresztülhúzza a betekintési szög és nullázza az "élményt" az nem jó.
A gyári SSD-k tényleg trim képtelenek? Nem pusztulnak kicsit hamar? *Annyira nem vagyok benne az ssd lelki világbában, de az azért gondolom nem szerencsés.
-
HSM
félisten
Igen, ott is ott figyel, hogy nem garanciális a "replacing consumed batteries", szóval elhasználtad, így jártál.
Mondtam én, mindig szépen elrejtik a kisbetűs részben...(#76375) kovsol: Nálam is 9-cellás Sanyo van a T420-ban, és vészesen magas cellafeszre tölti 100%-on. Érdemes max 80-85%-ig tölteni, sokkal tovább ki fog úgy tartani. Bezzeg az előd T410 Panája nem töltötte agyig a cellákat 100%-on sem.... Mondjuk mindkét beállításnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.
(#76376) DarkChild: Melyik milyen feszre tölt, ha 100%-ig töltöd? Ha a Power Manager nem is, a HWiNFO tuti kiírja. [link] Ha frissen töltötted, ékell várni pár percet, mire beáll a feszük fixre.
-
HSM
félisten
Szó se róla, komoly difi van. Vagy lenne? Megnéztem a Fujitsu oldalát, és ott ugyanúgy egy évet adnak az akksikra, hogy bocs, fogyóeszköz.
A friss feltételes PDF-ben 25. oldal. Innen megtalálod, direkt linket nem ad az oldal: [link].
Szval itt valami zavar van az erőben....(#76370) DarkChild: 235 ciklus marhára nem kevés, ez az átka a kisméretű belső akksiknak. Ha 4,3V-os a cellafesze, mint nekem a 9 cellás Sanyo-nak csutkára töltve, akkor ez ennyit bír... Ezért is lenne nagyon fontos, hogy beállítható legyen, meddig töltse.
(#76371) Gondwana: Nekem a Pana akksim a T410-ben csak 4,2V-os cellafeszig töltött (az volt a 100%), kapásból dupla élettartam... Úgy könnyű....
-
HSM
félisten
Szerintem a Thinkpadekre is így van... A T450 konfigurátorában pl. van ilyen opció a help-ben: "Sealed Battery Warranty extends your 1-year standard battery warranty to 3 years by offering a one-time battery replacement in the event a covered battery fails to meet minimum performance standards." Meg van ilyen is:[link]
Amúgy az én egyébként tökéletesen nem reprezentatív személyes tapasztalatom, hogy szinte minden kütyümnél ott figyelt a kisbetűs rész a garinál, hogy az akksi fogyóeszköz, arra csak egy év él, ahogy sokszor a töltőkre (!!!) is.
Dell-nél is külön kell/lehet venni, ott is alapból csak 1 év jár rá, pedig az is komoly gyártó.
A többit most passzolom. -
HSM
félisten
Persze, komoly embereknek komoly procit.
Viccen kívül, ha megmakkan a lap, akkor azért fájó, ha mondjuk egy i7 2640M után mondjuk csak egy i3-asat találsz megfelelő áron.
Nem elég megvenni egyszer a drága procit, bármi gond van, veheted meg újra.
Ami nekem leginkább nem tetszik a T420s-on, az pl. a csipszet hűtése (klaviatúrával), a kijelzőkábel és elvezetése, a procihűtő kialakítása (tisztításnál, cserénél jóval nagyobb munkának tűnik az S-esen).
Nem mondom, hogy rossz gép lenne, de azért látszik, hogy nagyon alá kellett dolgokat rendelni a vékonyságnak, súlyspórolásnak.Akksiból tudom, hogy belemegy az Ultrabayos, csaképpen az +20-25K, ezenfelül máris nem akkora vele a súlybeli előny, valamint bukó az esetleges optibay is. A gyári akksija pedig csak 44Wh, míg a simában a gyári is 55Wh, a kilógós nagyakksi pedig 93Wh.
(#76311) qnadam: Persze, nagyon csinos, könnyű, ergonómikus gép, ezzel nincs is semmi gond.
Az akkuról amit írsz az OK, de most gondold végig, nekem a 93Wh kilógó akku mennyit megy el a normál T420-ról... 80-85%-ra szoktam tölteni, hogy minél tartósabb legyen, ami olyan bő 70Wh. Komplett délutánt elmegy így egy töltéssel, kb. sosem kell töltőt vigyek magammal, hacsak nem egész napos nyomkodás a cél.
Ha kímélő módon próbálod használni a T420S 44Wh-s akksiját mennyit tudsz belőle? Mondjuk mindig csak 85%-ig töltöd, már csak 37Wh, és mondjuk törekszel rá, hogy azért ne 0-ig merítsd (azt se komálják túlzottan), mondjuk maradjon benne szűk 20%, szóval mondjuk 30Wh-val tudsz maximum kalkulálni, ami praktikusan eléggé soványka, és a valóságban ennyi sem marad, mert ez a vatta új, 100%-os kondíciójú gyári akksira igaz csak... -
havri1
félisten
Asszony x220-asában is ekkora van, és nekem túl kevés ez magasságban, nem nyílnak rendesen meg a weblapok. Akkor 14"-ban kell nézelődni.
Viszont nagyon tetszik az x220 kialakitasa, a "vastagsága", meg úgy minden. Nagyon jól egybe van. Jó bill, összeszerelés.. Csak az akksi lötyög -
HSM
félisten
Teljesen jogos amit írsz. Csak elgépeltem. Hajlamos vagyok ha sietek betűket felcserélni.
Szval igen, AUO.És itt fentről a harmadik képen látszik is a sok hülye buborék a tükröződésmentes rétegben, szvsz amiért borzalom a képe: [link].
Először azt hittem, mikor próbáltam, hogy biztos poros, azért ilyen a kép, de aztán láttam, hogy patyolat tiszta... -
Tubi2
senior tag
Tolom még egy picit ezt a vintage venti témát.
Azon is elgondolkoztam, hogyha a T400 ventije sokkal halkabb, akkor veszek egy olyat és beleillesztem akárhogy a T43-ba. Tehát tulajdonképp arra kéne rájönni, hogy a T400-é azért halkabb mert kevesebb levegőt visz és lassabban forog vagy maga a szerkezete jobb a ventinek és a gépnek.
A T400-am eladtam fél éve, úgyhogy jókor kezdem el keresni a választ. -
Babetta-X
senior tag
Hát nem tudom mennyire valós a vírus veszély, nemnézegettem meztelen nőcis oldalakat, letöltésekben sem voltam a piratebay superusere, szóval nem tudom, tény, hogy se vírusirtó, se tűzfal nem volt rajta (talán a win xp alap tűzfala.)
Ezek szerint mindenképp szoftveres oldalon lesz a hiba. Az a baj se pendriveom se írható cd-m pedig megpróbálnék egy linuxot. Nomeg bár régebben volt téma, de nem tudom melyik linux a legjobb rá, amivel a legkevesebb macera van és a leggyorsabb ezen a konfiguráción ( 768MB ram, 1,6-os proci, 30gb-s winyó)
-
Tikakukac
titán
Ezt hívom úgy, hogy ügyfél arcon köpése. Erősen kell gratulálnom a levonónak amiért miután kinullázza a konzumer szegmenst szépen beleforgatja az üzletit is.
És egyébként csak a pénz az akadály. Megy a fillérbaszás ezerrel, azért nincs rendes gari ideapadra sem. Adott a Lenovo 1 kis zsebpénzt supportra és kész oldjátok meg, a partnerek meg ezt adják. Gondolom a technical support is így megy, ezért állunk úgy, hogy lassan minden szoftvert a közösség dob össze, mert csesznek rá.
Kellemetlen, de könnycseppet nem hullajtok amikor bedől ez a raklap trágya.
fo_di: 100%, hogy erre nincs javítás, legalábbis gyári. Burkolatot semmilyen szerviz nem javít csak cserél. Kell 2 komponenses ragasztó és azzal megoldani, jobbat nem találsz.
-
HSM
félisten
Érdekes.... Nálam működik altatás után.
Én a T410-esen szívtam meg, mikor kb. egy hónapja friss rendszert kapott, és akkor teljesen süket volt az új OSD, amit a SU leszedett, semmit nem jelzett vissza, le kellett Lenovo-tól vadászni egy régebbit, azzal újra jó volt.
Ami még fura, a T410-esen is a régi rendszerrel (amin nem volt engedélyezve amúgy a windows update) hibátlan volt az OSD, a friss, és Windows update frissített (amúgy ugyanazon) rendszeren viszont a régivel se mutatta a fényerőt. Vakargattam is a fejem, nem örültem, de így már okés volt végülis.(#75980) qnadam:
-
Félreértés ne essék, nálam hibátlanul működik, ha ráuszítom a Lenovo System Upgrade-et, amiben végig bepipálgatok mindent, csak én pont azt szerettem volna elkerülni, hogy a számomra felesleges sok szemét felkerüljön a gépre, illetőleg driverekből is a legfrissebbeket szedtem le a hardver gyártóktól. Sajnos így azonban küzdelem az egész...
Linux alatt nem volt semmilyen System Upgrade, felment a Debian, és máris működik az OSD.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- LOQ 15IAX9 15.6" FHD IPS i5-12450HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Crucial 240GB SSD eladó
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest