- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Gyári? Vagy utánagyártott? Milyen márka? Vélemény, tapasztalat?
-
Pubszon
veterán
Az akkun mi az hogy 55+ vagy 70+?
A mostani 55+ Panasonic 42T4793.
45N1173 jó bármely T420-ba?
Ez SANYO 9 cellás akku. -
Pubszon
veterán
válasz
FoxiestFox #92028 üzenetére
Nekem is rá kellene állni a gyakorlásra.
Tényleg jó a lámpa, este elég fényt ad hogy ne kelljen lámpát kapcsolni. -
Pubszon
veterán
válasz
FoxiestFox #92018 üzenetére
Semmilyen, a defendert használom.
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
Durva hogy a régi T60-hoz van IPS kijelző, én meg szívok a T420-al, mert normális módon nem találok IPS panelt.
Mert hogy a kábelt meg kell hosszabbítani az nem lenne probléma, de egy LVDS -> eDP aktív átalakítót befabrikálni, na az már túlzás...
De még az X1 Carbon HD+ kijelzője is jó lenne, de azt is aranyárban mérik.Chaser: Ha nem akarsz vele foglalkozni és HD+ jó kijelzője van, akkor cseréljük el.
-
Pubszon
veterán
válasz
newmoonlight #91971 üzenetére
Én most tényleg azon gondolkozok, hogy kijelzőt cseréljek, HD+-ra, de nem találok jó árban. Meg akarok rendelni egy tartalék egeret, meg egy 9 cellás akkuval is szemezgetek.
-
Pubszon
veterán
válasz
newmoonlight #91963 üzenetére
Ezért van nekem asztalim a noti mellett. Ha kell a jó hang, nagy képernyő, jó bill, jó egér stb akkor oda ülök.
Hurcolni meg ez jó, de ehhez is van 2 dokkoló töltővel (ingyen), jó 20"-os Dell IPS monitor, Dell bill és kínai vezetékes "gamer" egér egy pár Logitech olcsó hangfallal.
Így nekem jó ez a felállás, meg nincs is túl sokba.
Persze értem én hogy el lehet szállni az árakkal, de tudni kell hol a határ. Eddig el voltam noti nélkül, de a munkám miatt is kellett egy. Régen volt egy Asus noti, torrentszervernek használtam, mert nem érdekelt. -
Pubszon
veterán
válasz
#49682432 #91926 üzenetére
Nem kell hogy baja legyen. Első lépcsőben a turbo kapcsol ki, másodjára throttlingol a CPU és végül kikapcsolja a gépet.
De egyébként megoldhatod, csak az Aida parancsikonját rakd az indítópultba. Konfiguráld be és kész.
Én nem rég váltottam i5 2520m-ről i7 2620m-re. Nekem csak 2590Ft pótlásba került a csere, de többen írták hogy nem ér ennyit sem. Pedig már eladáskor vissza fogja hozni ezt a pénzt, de addig is gyorsabb kb 25%-al.
-
Pubszon
veterán
válasz
havri1 #91897 üzenetére
A Level=90 64 // Level=195 64 és a Level=80 64 // Level=175 7 sort kiveheted, mert már 75-nél 64-re kapcsol.
Minden FAN más, nekem 5100-at pörög 64-en, 4600-at 7-en.
ha jó veszem ki, a 128-as szint megint valami más, úgy tudom az a BIOS vezérelt.
Tehát beállíthatod, hogy X hőmérsékletkor a BIOS vezérelje.Kis finomhangolás után nekem most így van.
Level=60 1 // Level=140 2
Level=65 2 // Level=150 3
Level=75 3 // Level=158 3
Level=80 7 // Level=175 7
Level=85 64 // Level=195 64Tud mérni több hőmérsékletet és még offsetet is tudsz beállítani. Csak nem tudom hogy kell aktiválni, mert nekem nincs rá szükségem a dedikált GPU hiánya miatt. De akkor használhatod az én beállításomat úgy, hogy a GPU hőmérsékletéhez hozzáadsz mondjuk 15-öt, akkor már 70-nél eléri a 85 fokot és kapcsol maxra a venti.
-
Pubszon
veterán
válasz
havri1 #91880 üzenetére
Akkor előbb telepítsd fel ezt a programot, közbe küldöm az ini fájlt.
http://www.tpfancontrol.com/ -
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
Megjöttek a dokkolók.
A dokkolót felismeri a rendszer?
Tehát lehet hozzá másik energiasémát társítani?
Ilyenkor ne álljon le a HDD, később menjen alvóba stb... -
Pubszon
veterán
A T420s kijelzője és kábele jó a T420-ba?
-
Pubszon
veterán
válasz
btudos #91692 üzenetére
Még nem próbáltam, nincs nálam még a dokkoló, de ha azt mondod hogy így van, akkor elhiszem.
Dell 2007FP monitorom van hozzá, abba van beépített USB hub. A dokkolóba dugom a fix dolgokat, de a monitoron lévőt könnyebben elérem, mert a gép az aszal lap alatt lesz és ott körülményesebb a hozzáférés. -
Pubszon
veterán
Ez jó hír.
Nekem a dokkolóra egy monitor, hangfal, USB hub lesz kötve. Az USB hubra pedig egy egér, billentyűzet.
Gondolom dokkoláskor ugyan az történik a monitorral, mintha a gépre csatlakoztatnám közvetlenül, tehát ki lehet választani, hogy mi történjen. Vagy be lehet állítani, hogy dokkoláskor a külső monitor legyen az alapértelmezett?MÁS:
Közbe unalmamba írtam egy összehasonlító cikket, T420 vs AMD Phenom II X4. -
Pubszon
veterán
válasz
azbest #91672 üzenetére
Én is kaptam 2 dokkolót töltővel, de nem tudom hogy hazajuttatni BP-ről.
Az i7 a szobában van, az AMD a barkácsműhelyben, a T420 meg mindenhol.
Az AMD-t el is adnám ha hazakerülnének a dokkolók.(#91673) HSM: Az biztos hogy nem egy kategória a kettő. Az asztalim sem mai darab, de tényleg nincs mi megfogja. Mondjuk a dedikált VGA is sokat dob. Meg azon játszok is ugye.
De netezésre, programozásra bőven jó ez is.
Egyébként 4 magos i7-et több okból nem raknék a notiba. 1 szálon többnyire lassabbak az alacsonyabb órajel miatt. Nagyon drágák, sokat kellene rápótolni. Nem használnám ki. Hangosabb lenne, throttlingolna ha mégis terhelném.
Ez így nekem nagyon rendben van most. -
Pubszon
veterán
33 fokos a proci, neten olvasgatás közbe. i5 sosem volt 38 alatt.
(a tálcán a TPFan control)(#91666) azbest: 4 és fél éve vagyok Ivy Bridge i7 tulaj, annó még én nyitottam azt a topikot.
Tisztába vagyok a turbóval. Itt viszont az van, hogy 2 mag esetén max 3.2GHz, 1 mag esetén max 3.4GHz az órajel, hőmérséklettől függően. A pontos turbó szorzót az Aida kiírja.
Bár nem hordozható, de ez is valódi i7.
Ideje frissítenem a validot, sok minden megváltozott.
Notebookba elég durva az a 4 magos, nekem elég ez a 2 magos is, ha esetleg valamihez kell a nagyobb erő, akkor ott az asztali. De a másik asztalim (Phenom II X4) lassabb mint ez a kis notebook. -
Pubszon
veterán
válasz
Chaser #91664 üzenetére
Mindenkinek más a felfogása. Én így gondolom, ahogy korábban leírtam.
Melegedni meg nem melegszik annyira. De mint már háromszor leírtam, nem a kisebb fesz miatt melegszik kevésbé, hanem mert:
"Ki lett takarítva a hűtő, újra lett pasztázva normális pasztával és kevesebb feszültséget kér."
Nálam 4.4GHz-en megy a 3770K, de igazán észre veszem 0.015V-ot a hőmérsékleten egy intenzív játék alatt (BF1).
Ha két évig meg lesz, akkor nekem meg ér ennyi pénzt az, hogy i7 van benne. Ha nem is növeli a majdani értékét, akkor is könnyebben eladható. Most fel lenne rakva egy annyiért amennyiért az i5-ösök mennek, tuti hamarabb rácsapnának. -
Pubszon
veterán
válasz
Tikakukac #91651 üzenetére
CPU csere nélkül nem szedtem volna még szét kitakarítani.
De ha vissza olvasol, láthatod, hogy az i7 nem azért hűvösebb mert i7, hanem több ok miatt (kevesebb fesz, új paszta, takarítás).
"Ki lett takarítva a hűtő, újra lett pasztázva normális pasztával és kevesebb feszültséget kér."
Tesztekben ~20%-al gyorsabb, nekem már az megérte az árát.
Mikor az asztali CPU-t vettem, 30k-val többe került az a 10-15% teljesítmény többlet. És kiadtam érte a pénzt akár milyen rosszul is esett, ugyan úgy, ahogy a több 100 vagy ezer ember itt a PH-n.Az ilyen Bites Béla stílusú emberek meg hidegen hagynak, meg érdemlik ha tudatlanságuk miatt félrevezetik magukat.
Na de én lezártam a témát, látom nem szabad itt a másiknak örülni, mert egy jó szót még nem kaptam senkitől. Pedig a nyakam rátenném, hogy nem csak én cserélnék ha azt mondanák, hogy van egy ilyen lehetőség.
Pont.
(#91652) HSM: Rendben, köszi.
-
Pubszon
veterán
válasz
Tikakukac #91649 üzenetére
Milyen összevetés? Az, hogy az asztali gépem CPU-ja is melegebb pár fokkal ugyan olyan körülmények mellett, ha adok neki plusz feszültséget?
A másik pedig, hogy minek nincs értelme?Annak hogy az Intel ilyen i7-et gyárt és eredetileg több 10 ezerrel került többe miatta a gép és most megkaptam 2-3 ezer Ft többletért?
A harmadik pedig, hogy az i7 a jobb ostyákból jönnek, mert (esetemben tuti) alacsonyabb feszültséggel beérik még magasabb órajelen is! Ez tény, így megy mindenhol. Így fér bele a TDP keretbe.
HSM: Ha jól emlékszem, neked is ilyen CPU van a gépbe. Csinálnál egy CPU-z validot?
-
Pubszon
veterán
válasz
Chaser #91645 üzenetére
Még 2-3 évig meg szeretném tartani, 2-3 ezer Ft elmegy egy este sörre is akár, nem vág földhöz. De a tudat, meg a többi korábban leírt előny simán megért ennyit.
Tikakukac ha arra érted, hogy valamiért hűvösebb az i7 mint az i5 akkor azt is leírtam, hogy miért.
Ki lett takarítva a hűtő, újra lett pasztázva normális pasztával és kevesebb feszültséget kér. Egy ilyen kis hűtővel simán számít pár fokot az a 0.015V. Tudom az asztali gépről, pedig ott nagy hűtő van rajta.
Így netezés közben 40-41 fokos a CPU. Az i5 38-40 fok volt. De csináltam Aida64 reportot az i5-el, csinálok ezzel is összevetésként.Tehát akkor azt mondod, hogy hazudok? Miért tenném?
HSM: Így van.
-
Pubszon
veterán
válasz
Chaser #91641 üzenetére
Örülök, 10k-ba volt, az i5 majdcsak elmegy ennyiért és már csak az meg ér 2-3 ezer Ft-ot, hogy eladásnál i7-et tudok mondani.
Magasabb órajel, nagyobb és gyorsabb cache méret.
Most futtattam Prime95-öt és 2.8GHz alá nem ment, ellenben az i5 már visszaállt alapórajelre (2.5GHz) és mindezt úgy, hogy 80 foknál megállt! Az i5 90 fokig is felment. Nekem megérte azt a 2-3 ezer Ft-ot, még akkor is ha te úgy látod hogy nem.
De eladáskor tuti fog dobni az áron többet mint 2-3k, addig is gyorsabb. -
Pubszon
veterán
Megjött az i7, ki is cseréltem, egyúttal ugye a pasztázás is letudva (MX2) és a hűtő takarítás is.
Nem melegebb mint az i5, talán 1-2 fokkal csak.i5-2520m 3.0GHz 1.231V CPU-z valid
i7-2620m 3.2GHz 1.216V CPU-z valid
Talán amiatt is, hogy kevesebb feszültséggel beéri még magasabb órajelen is!
Örülök, 10k-ba volt, az i5 majdcsak elmegy ennyiért és már csak az meg ér 2-3 ezer Ft-ot, hogy eladásnál i7-et tudok mondani. -
Pubszon
veterán
válasz
Chaser #91632 üzenetére
Igen, csak a kínai sem a régi (sz@r) már. Azért egy Meizu, Xiaomi, Huawei, Lenovo (
) és még a több tucat felveszi a versenyt a nem kínai gyártókkal. De még mindig meg van az a nagyon legalja kínai hamisítvány, azokra gondolok. Bár nem hiszem, hogy egy ventilátort hamisítani kéne nekik. De vettem 800Ft-os kínai ebay-es ventit, nem egy Noctua, de teszi a dolgát ahogy kell.
Holnap szedem szét az én T420-am a CPU csere miatt, emiatt csak holnap tudom megmondani, hogy ez jó e bele. -
-
Pubszon
veterán
Igaz az i7 2620m minden gond nélkül jó a T420-ba?
-
Pubszon
veterán
Nála van egyébként. Hozzám több mint 300Km-re van, valahol a balaton környékén.
Na de nem akarok offolni, csak gondoltam jobb sorsa is lehetne. -
Pubszon
veterán
Facebookon az egyik adok-veszek csoportba raktak fel egy IBM thinkpadot, hibás kijelzővel, de ad hozzá monitort és kijelzőt is amit bele kell rakni. 5000-ért árulja, mondjuk ha személyesen meg tudnám nézni annyiért megvenném, még dísznek is jó.
Ha valakit érdekel esetleg, itt van. -
Pubszon
veterán
Van egy fényes, nem matt, rosszul emlékeztem LG LP140WH2 (TL)(N1) kijelzőm.
40 pines kábele van, az nem lenne jó a HD+ kijelzőhöz?Tikakukac: Míg több a kínálat mint a kereslet, nem fog sokat változni a helyzet.
-
Pubszon
veterán
Tegnap használtam egy T61-et, 14"-os 1440x900-as kijelzővel.
És nagyon elgondolkodtam, hogy a T420 HD kijelzőjét kicseréljem HD+-ra.
Kijelzőt találtam is eBayen 10-15k között, de a hozzá való kábelt honnan érdemes venni olcsón? -
Pubszon
veterán
Én nem is gondoltam ilyesmire, csak azt hittem, hogy már nem használható az oldal, mert most is ez jön be nekem, hogy Page Not Found.
Apám gépét mutatja szépen, de az enyémet nem. Az FBI vagy a CIE vette ezt annó? -
Pubszon
veterán
Egy T420 sorozatszáma alapján a lenovo oldalán kiadja a pontos típusszámot, ami a 4236NUG.
Hol tudom megnézni, hogy ez pontosan milyen hardverkonfiguráció volt vásárláskor? -
Pubszon
veterán
válasz
tothjozsi96 #91437 üzenetére
Nekem a 3 antennás D-Link DIR655-re 300Mbps-al csatlakozik a T420, 6205 kártyával (40Mhz-en, 20Mhz esetén 130Mbps).
A router és a WLAN kártya is ennyit tud.
A DIR600-as routerekkel pedig 150Mbps-ot (40Mhz-en, 20Mhz esetén 72Mbps). -
Pubszon
veterán
Korábban kértem, hogy ha valakinek van west féle matrica a billentyűzetén rakjon be képet.
Na most vettem egyet és felraktam, ha valakit érdekel milyen az megnézheti, rakok be ide is egy képet.
Nagyon jó, csak ajánlani tudom.
Még az ESC-re van matrica, de azt nem raktam fel, felesleges.Ha esetleg valakinek kell másik kép róla, szívesen csinálok.
Kereséshez: west billentyűzet matrica t410 t420 t510 t520 x220
-
Pubszon
veterán
válasz
tamas.nick #91332 üzenetére
T420 esetében a tpfancontrollal ki tudom kapcsolni.
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #91323 üzenetére
Van több WiFi is, szám szerint 3.
Leginkább 1-et használok, de kipróbálom egy másikkal is, meg régebbi driverrel.A WiFi driver az, amit a W10 telepített. Hol tudom megnézni, hogy van e régebbi?
Most nézem, 2 hetes a legfrissebb hozzá, ki is próbálom. -
-
Pubszon
veterán
válasz
RoboGuru #91303 üzenetére
Köszi, nálam majd a gyakorlat megmondja!
Eddig is csak annyi baja volt, hogy néha, elment a rádió 1-2 másodperce. De ma meg még a piszkálás előtt, belső hálón másoltam át egy ISO fájlt az asztali gépről a T420-ra és egyszer, amikor a rádió is megállt, a fájlmásolás is, mert direkt néztem, hogy mennyit tud az 1 antennás D-Link DIR600 routeremmel. -
Pubszon
veterán
válasz
szakallasgy1 #91300 üzenetére
A hangerő szabályzó melletti 2 gomb?
A hang és a mikrofon nemító.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- HP ZBook FireFly G11
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest