Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Bluetooth hangszórók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Huami Amazfit Bip, Bip Lite, Bip S, Bip U
Olvasd el az összefoglalót mielőtt kérdezel!
Frissítve 2021. február
▼▼▼ Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra! ▼▼▼
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlBundy
aktív tag
Végre a gyári szoftverrel is megcsinálták az ékezetes karakterek megfelelő kezelését. (amazfit bip)
-
Jabby
őstag
válasz
HoaryFox #13493 üzenetére
Nálam a sima Bip GPS-e tökéletes volt, amit az S esetében már nem mondhatom el. Pl. futásnál rendszeresen max sebességem 160 km/h körül jelzi, mert annyira dobálja a GPS jelet.
A kijelző olvashatósága pedig sehol nincs a sima Bip-éhez képest, sem nappali, ferűfényes napsütésben, sem sötétben maximális háttérfénynél.
Számomra az S egy nagy csalódás a Bip után. -
lucky07
aktív tag
Sziasztok
Hogy tudom a BIP-et beállítani a hívott felet? -
Atomgeszi
nagyúr
Megjönnek az értesítések, maximum nem rezeg éppen. Ez az egy hibája van, néha becsúszik egy értesítés, ahol nem rezeg az óra.
A Bip S kijelzője nem látható annyira szépen erősen, mint a sima Bip kijelzője.
Magyar ékezet van, sajnos a smilekat nem mindet tudja megjeleníteni.
-
DaDa
senior tag
válasz
HoaryFox #13493 üzenetére
Bip s-nél tudtommal nincs kieső kijelző és a sima Bip-nél is javítottak az újabb szériánál. Az értesítések kizárólag telefon beállítás(mi fit, bandage) és telefon szoftver (one ui, emui stb...) kérdése. Szóval nyugodtan veheted a Bip s-t egyetlen hátrány tudtommal a minimálisan gyengébb fényerejű kijelző de minden másban jobb. Magyar ékezet alapból (tudomásom szerint) egyikben sincs de a Bandage ezen is tud segíteni.
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Talán 2 éve, hogy használom a sima Bip-emet nagy elégedettséggel, de úgy döntöttem, hogy váltok a Bip S-re az új funkciók miatt (GPS, pulzusmérés elvileg takarékosabb, zenevezérlés). Azonban picit megijedtem a fórumot olvasva (csak a legutóbbi oldalt olvastam végig), hogy ennek is vannak gyermekbetegségei (pl. kieső kijelző, nem megérkező értesítések, stbstb.)
Aki esetleg mostanában vásárolt Bip S-t, tudna mondani valamit, hogy ezek még jelen vannak?
Valamint valamelyik tesztben mintha azt láttam volna, hogy van benne gyárilag magyar ékezetes betűk. Ez igaz?Előre is köszönöm!
-
AttilaMvh
tag
válasz
Degeczi #13489 üzenetére
Viszont a biciklizést mint aktivitást ismeri a sima Bip, így ha nem is indítod, ő érzékeli, és mér. Részletesebben kifejtve, ha percenkénti mérésre állítod a sima Bipet, de semmi aktivitást nem észlel, vagy nem indítasz te magad, akkor nem mér, csak saccol, ezért nem fogyaszt sokat, amikor egy "lusta" napod van. Ezzel azemben a BipS percenkénti mérésre állítva 40 nap helyett 20 alatt lemerül, mert ténylegesen mér aktivitás indítása vagy észlelése nélkül is. Azt, hogy a sima Bip alapból saccol, onnan gondolom, hogy szobabiciklizés kozben, amit nem ismer, mint aktivitást, így nem is indítható, 80-90-es pulust "mért" 6-os fokozaton 30km/h sebességnél miközben a szobabicikli monitorán 140 felett volt a pulzusom hosszú perceken keresztül. Ezzel szemben a BipS aktivitásnak érzékeli a szobabiciklízést, és a 30 percre beállított mérésről automatikusan átvált a percenkéntire amíg le nem állok a tekerésből, és +-2 eltéréssel ugyanannyit mér, mint a szobabicikli számítógépe.
-
zeon.hu
nagyúr
Bip-hez használ valaki bőr szíjat?
Ha bevált, kérnék linket! -
Degeczi
nagyúr
válasz
AttilaMvh #12895 üzenetére
"összefoglalva a sima Bip ténylegesen mér órán indított aktivitás alatt, egyébként csak saccol"
Tegnap kipróbáltam, és egyáltalán nem ezt tapasztalom: délelőtt elindított aktivitással használtam a sima Bip-et munkába biciklizés közben, hazafelé enélkül - de utóbbi esetben is pont ugyanúgy mérte a pulzust, az egyetlen különbség, h a ritkább mérések miatt hullámosabb görbeszakasszal.
-
szelim74
csendes tag
Bip S üzemidő részjelentés.
21. nap, 42%.
Állandó kapcsolat a telefonnal, 3x20 perc, 1x3 óra, tehát összesen 4 óra sport pulzusméréssel és GPS használattal.
Értesítések: hívás, sms, viber, naptár, e-mail. -
bazsimano
őstag
válasz
Viktor0610 #13484 üzenetére
elvileg az rendben van, szinkronizalva van...
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
Bip S az alany.
Az hogy lehet, hogy az órán és az Amazfit appban sincs beállítva 5:40 -es ébresztés, de párom órája minden reggel 5:40kor rezzen kettőt és kiírja, hogy hamarosan ébresztés várható kikapcsolja-e vagy valami ilyesmi?! -
-
bazsimano
őstag
sziasztok!
lenne egy kerdesem...
mitol lehet az, hogy felesegem bip s oraja csak 3-5 perc alatt talalja meg a gpst ...nekem meg max 30 mp.? -
schumy1
aktív tag
[kép] Bip S-röl kérhetnék felhasználói tesztet?
Jelenleg Bip van, teszi a dolgát.Más. Egy ismerősnek band 4-e van. Mifit-en csatlakozási baja van, és kódot kér, de nem tudja beírni. Szeretnék neki segíteni, de sose kért nálam kódot. Mi a megoldás?
-
rusher86
csendes tag
Sziasztok! Bip S-en kinek mi a legfrissebb firmware? Nekem a v2.1.36 ès a fenèèrt sem akar az új firmware-re frissíteni. Vagyis a v2.1.1.46-ra. Màsnàl is van ilyen?
-
Vandie
tag
Sziasztok. Xiaomi Mi Band 4-em elhalálozott, konkrétan nem rögzít már egyáltalán sem futást, sem úszást, pulzusra fals értékeket ad edzés közben így elegem lett belőle. Szeretnék Bip S-re váltani. Főleg úszáshoz kellene meg futáshoz illetve sajátsúlyos gyakorlatokhoz. Kérdésem, hogy aki úszáshoz használja, annak működik, jól méri az edzéseket? Kifejezetten az lenne a legfontosabb szempont, hogy az úszást mérje. Mi Fit alkalmazás egy kalap ...., kérdésem, hogy az Amazfit App jobb? Frissítéseket jól kezeli?
-
H.lacika
tag
Átolvastam az összefoglalót cserèlem bip s-re, esetleg olcsó megbízható online áruház?
-
H.lacika
tag
Sziasztok
Kaptam sima bipet, akkor ez csak cseppáló?Megèri kicserélni s-re?
köszi -
Upo
addikt
Nem kellett volna vízbe mártani mert nem vízálló. Most jutott oda, hogy a beszivárgó víz annyira szétmart valamit hogy vége lett. Szerencséd volt hogy ilyen sokáig bírta a rendeltetésellenes használatot.
Esetleg alkatrésznek eladod, bár leginkább a kijelzőnek lenne piaca, de nem tudni hogy az döglött be vagy az alaplapon valami. -
Som@
őstag
Sziasztok.
Két éve van meg a Bip. Azóta a töltést kivéve mindig rajtam van. (Falvésés, porolás, tenger, medence, Balaton)
Tegnap megadta magát. Külsérelmi nyom nincs rajta. Háttérvilágítás halványan van. Pulzusmérés működik. Rezegni rezeg. De nincs kép. Semmi.Lehet ezzel (tartósan) valamit kezdeni, vagy marad a Bip S csere.🙄
Én nekem nagyon bejött az óra.
-
-
oba
addikt
válasz
gyuri2008 #13461 üzenetére
Más BT eszköz stabilan működik? Csak a BIP miatt dobálódik el a kapcsolat vagy maga a telefon ettől függetlenül szarakodik vele? Valami energiagazdálkodási beállítás dolog nem lehet a háttérben ami miatt úgy gondolja a telefon hogy lekapcsolja a BT-t? Valami Samsung topikban kérdezz rá. Lehet hogy Samsungos 10-es droidos OneUI "feature".
-
gyuri2008
veterán
válasz
Viktor0610 #13462 üzenetére
Igen én is arra gondoltam.
És mit lehet csinálni?
Telefont váltani? -
-
gyuri2008
veterán
Samsung A 21 10-es android,állandóan bontja a bluetooth kapcsolatot.
Mi lehet az oka?
A telefon típusa vagy a 10-es android? -
oba
addikt
válasz
tamas1985 #13456 üzenetére
Persze. Lehet fogadni, elutasítani, némítani is őket. Beállíthatod, hogy a kijelzőn melyik gombbal mit akarsz csinálni, illetve a fizikai gombra is rá lehet rakni bármelyik funkciót. Ráadásul magyar srác fejleszti az appot.
Nekem nagyon sok időbe telt, eleve regisztrálni vagy loginolni kell, nem is értem. És persze felesleges volt az egész mert utólag a MiBandage-ban is megtaláltam a keresett beállítást.
-
internetezoo
senior tag
Amazfit órán lejött a ragasztás, belenéztem, sőt le is pattant a kijelző csatlakozó, visszraktam és lett újra kép. Gyurma ragasztóval tömtem ki a a ragasztás helyét és fogja.
-
oba
addikt
válasz
szelim74 #13452 üzenetére
Jó hát akkor nem úszom meg... amúgy hosszú perceken át fog pöcsölni agps meg ilyesmi frissítésekkel amire nekem semmi szükségem.
Amúgy rosszul írtam, nem gadgetbridge-t hanem Mi Bandage-t használok...
Amúgy kiírja a hívó fél nevét nem csak hanghívásoknál hanem netes (messenger, viber) hívásoknál is. Magától alakítja ékezetesre az értesítések szövegeit. Megoldható vele a zenevezérlés (és még egy rakás egyéb dolog) gombnyomással vagy érintéssel is. Nekem nem fontos de tud mozgás adatokat exportálni. Meg még kismillió apró hasznos és haszontalan beállítási lehetőség van benne. És a legjobb tulajdonsága hogy nem a MiFit -
oba
addikt
Gadgetbridge-ben be lehet állítani, hogy a kijelző (vagyis a világítás) ne kapcsoljon be mozgásra? Nem akarok csak emiatt mifitet telepíteni :)
-
JohnnyWeiss
tag
válasz
Poki79 #13447 üzenetére
Köszi. Árához mérten egész jónak tűnik. A szabadtéri úszásnál kicsit cikk-cakkos a GPS. De nekem beltérire kéne úgyis. Nem tudom, hogy megéri e egy Garmin Instinct a 3,5x-es árat. Nyilván az többet tud, meg jobb a hozzá való app.
Nekem nemrég szart be a sima BIP-em. Pár nap alatt nullára merül az akksija (előtte kb. 20-25 naponta kellett töltenem) és emiatt kicsit elveszett a bizalmam a márkában. De ugye a Garmin árából meg veszek 3 ilyet. -
schumy1
aktív tag
Addig addig olvagatom a bip s-t amíg gondolkodóba esek a cserén.
Megmondom mi a gond a bipel.
Sokat tekerek, és sokszor nem értem azt a jelenséget hogy miért nem méri a pulzust.
Van hogy jó egész úton, de van hogy jó, aztán rápillantok és 68-75, majd valamikor megint feljebb van.
Tudom hogy a mellkas pántos a pontos, de az már nincs. -
Poki79
tag
válasz
JohnnyWeiss #13380 üzenetére
Csináltam pár mérést. Uszodai úszáshoz be kell állítani a medence hosszát, a fordulásokat tudja mérni, először 33 m-t adtam meg a medencének, majd 50 m-t:
Illetve kipróbáltam a szabadtéri úszást is, mivel kinti medencében voltam:Nekem jól tud együtt dolgozni a Zepp is és a Notify is. Semmi gond nincs. A telefont is tudom kezelni vele, az értesítésekhez újra kellett raknom a Notify-t, mivel előtte nem látszódtak azok a menüpontok benne (emiatt nem találtam). Így most teljesen jól használható.
Edzőtermi edzést is teljesen jól méri, nem kell mókolni semmit utólag, mint a sima BIP esetén:A pulzus mérése szerintem sokkal pontosabb a BIP S órának. Az elipszis közben legalábbis nekem jobb volt.
-
AttilaMvh
tag
válasz
HUNited #13435 üzenetére
Nekem is max 20 nap körül járt az akkuidő, egészen addig, amíg át nem állítottam a pulzusmérést 30 percre. Azóta szinte kétszer annyit tart, ha nem használok GPS-t (hegyi túrák). Ha aktivitást észlel, úgyis átvált állandó pulzusmérésre, alapból meg fölösleges percenként mérni. A BipS ugyanis tényleg mér, a sima Bip meg saccol, ezért nem fogyaszt tóbbet percenkénti "méréssel" sem. Így néz ki jelenleg a BipS akkugörbéje:
6 óra GPS használat túra alatt 25-28%-ot merített rajta és ezalatt folyamatosan mért pulzust is. Beltérben az óralap halványabb mint a sima Bipnek, viszont háttérvilágítással nem kékes. Szabadban ugyanolyan jól látszik, mint a sima Bip. -
HUNited
őstag
válasz
szabi__memo #13439 üzenetére
Nekem nagyon nem. A Bip még évek után is többet bírt ennél.
1. töltés: júli 5 este, 18 nap 23 óra és 43 perc ==> 17%
2. töltés: júli 24 este, 15 nap 23 óra 21 perc ==> 38% (azért töltöttem ilyen hamar, mert elutaztam és nem akartam töltőt vinni)
3. töltés: aug 9 este, 20 nap 14 óra 39 perc ==> 6%
4. töltés: aug 30 dél, 9 nap 2 óra 28 perc ==> 61% (jelenlegi állapot)Úgy 35%-ról 20%-ra merül le nagyon hamar, a görbét elnézve, majd 18%-ról pillanatok alatt lement 6%-ra. Konkrétan itt emlékszem hogy 10% felett feküdtem le vele, majd másnap délben elkezdett rezegni hogy hé már csak 6% van bennem csinálj már valamit. Itt tizenkét óra alatt merült vagy 5%-ot. Be is van szakadva a grafikonon.
Ráadásul a szoftver gyárilag percenkénti mérést javasol, de én áttettem 5 percre.
Adatok: Mi Bandage alkalmazás fizetős verziója tárolja az aksi adatokat és visszanézhető.
-
szelim74
csendes tag
-
schumy1
aktív tag
UPDATE!
Sikerült párosítani. Ha fentről lehúztam és az ikonon kapcsoltam ki majd be a bluetoothot akkor nem, ha viszont a beállítások kapcsolatban ki és be akkor egyből látta. Ki érti ezt? -
schumy1
aktív tag
Ez fasza.
Kaptam egy új szoftver frissítést a huawei telefonomra, azóta se a mifit, se a zepp nem tud csatlakozni az órához. Folyamatosan azt írja ki, hogy indítsam újra a bluetoothot.
Már kipróbáltam mindent, és semmi. Remélem mi harabb javítják. Vagy a Huawei vagy a Mi. -
cicaslany86
aktív tag
Nem tudom volt e már, de ha valakinek kijelző leválás problémája lenne, lehet kapni B-7000 névre hallgató ragasztót. Kifejezetten ilyenekhez van. Vízálló, átlátszóra szárad. 7-800ft. 2 perc volt körbe húzni, másnap már viselhető az óra. Ha nincs már gari, sztem kár emiatt szervizbe vinni. Zuhanyzást is bírja azota is.
-
Madoc
veterán
Engem is elért a kijelző leválás. Aki S-re váltott annak mi a véleménye? Összehasonlításra gondolok.
-
tamas1985
tag
Ebben esetleg tudna segíteni valaki?
-
Upo
addikt
válasz
flash- #13428 üzenetére
Egyértelműen az AGPS frissítés hiányzik. Ha rendszeresen van frissítve akkor 3 másodperc, ha nincs akkor lehet akár 5-10 perc is amíg pozíciót fog.
AGPS-t meg talán csak a gyári appok frissítenek (mifit,amazfitzepp), az alternatív appoknál is volt próbálkozás erre, de nem követem hogy hol tartanak vele.
[link]
[link] -
Galopp
tag
válasz
szelim74 #13429 üzenetére
Gondolom az a-GPS frissítést szeretné beletolni az órába. Úgy valóban valamivel gyorsabb lesz a fix jelfogás.
Én a MiFit appot használom. Az elején (mikor nagyon-nagyon régen megvettem) volt néha frissítés után szinkronizálási prücök, de újabban mindig gond nélkül együttműködnek.
Igaz, nekem nem kellenek értesítések és egyebek, csak a tevékenységadatokat mentse le, másra nem használom.
-
szelim74
csendes tag
válasz
flash- #13428 üzenetére
Nem tudom milyen a környezet ahol sportolsz. Ha kilépek az ajtón, indítok. Lebattyogok a 3 lépcsőn, kisétálok a kapun, még pár másodperc és jelet fog a GPS vevő. Na ekkor mondom neki, hogy start, visszaszámol és kezdem a körömet. Falusias lakóövezet, nincsenek magas épületek. Ez a dolog alkalmazástól független. Te hogyan használod?
-
flash-
veterán
válasz
Viktor0610 #13420 üzenetére
hát megvettem mert nemrég még elég ajánlott volt ehhez az órához a notify and fitness, de nekem a mi fittel mindig összeakad azért kérdezem.
és mit cisnáljak hogy ha elmegyek sportolni akkor azért már az elején müködjön a gps?
várok pár percet mégis kell sok idő hogy müködjön.. -
Dr.NX
addikt
Hello Zepp
FW frissítés lefutásakor lehet hallgatni hozzá. -
válasz
szabi__memo #13421 üzenetére
Mert az Amazfithez Amazfit (Zepp) appot szerettem volna használni.
Ennyi. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
Viktor0610 #13420 üzenetére
A Zepp jobb mint az Mi fit? Vagy miért azt?
-
-
flash-
veterán
Sima bip hez is jó ez a zepp app? És ha rajta van a telefonom a notify and fitness akkor hogy frissitsem a bip en az agps-t?
-
internetezoo
senior tag
Mi Fit app másnak is angol nyelvű lett pár magyar szóval? És hol lehet kikapcsolni, hogy ne jelezze azt, hogy sikerült a napi lépésszám.
-
tamas1985
tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget, hogy hívás közben nem írja ki a hívó fél nevét.
Csak ha a készülék nyelvét átállítom angolra.
Végig próbáltam több alkalmazást, egyelőre eredménytelenül.
Előre is köszi -
Poki79
tag
BIP S esetén az értesítést hol lehet beállítani, hogy megjelenjen? Szépen kiírja, hogy a beállításokban állítsam be, ha el is akarom olvasni, de nem látok ilyen opciót sehol.
Köszi. -
Poki79
tag
Ha újra párosítod a Zepp-el, akkor lefrissíti és újra működni kellene neki. Nekem legalábbis ez mindig megoldás volt eddig (rossz betűtípus frissítés esetén).
A Bip S most jött meg, ráhangoltam a Zepp-re, és a Notify is látja szépen.
Ma teszt kis keróval GPS-el, reggel edzéssel. Kíváncsian várom, holnapra lehet berakok még egy kis úszást is.
Szép (white rock, feketét már untam), kellemes az anyag, könnyű. A képernyő szép színes, sok új funkció. Eddig okés lesz a dolog. -
petij
tag
válasz
internetezoo #13405 üzenetére
Bip S-en 2.1.1.46-ra frissült. Megjelentek új edzésformák, pl foci, pingpong, kosárlabda, tollas...
-
Laurh
aktív tag
Sziasztok,
Az alany egy sima Bip.
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy a kijelző nonstop világít nem alszik el?
factory reset már megvolt és nem segített.
az esetleges tanácsokat és meglátásokat előre is köszi. -
internetezoo
senior tag
Az 1.1.6.48 firmware újra frissült, a GPSnek új szövege van pl.
-
gyemipapa
senior tag
válasz
SztiviVander #13400 üzenetére
Nylván a 90 nap bekapcsolva, de minden funkció kikapcsolva, fiókban élhet maximum. De tudjuk, a márkás telefonoknál is irreális akkuidőt írnak, ami minimum fényerő, BT, wifi stb kikapcsolva, fiókban érvényes.
Én 2-3 héttel is kiegyeznék sport nélkül, de valóban várok még tesztekre, visszajelzésekre. -
sanyci
senior tag
válasz
gyemipapa #13396 üzenetére
Aki hirdeti sem hiszi, hogy tudja, amit ráírt...
OLED kijelzővel 90 napot csúcsmárkák sem tudnak.
Még a kijelző alá épített napelemes Garminok is csak transzflektív kijelzővel ígérnek 60+ napokat! (És ott nem elég egy nullát tenned az ár mögé, de még szorozni is kell!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Battlefield 6
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Yettel topik
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest