Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Geby

senior tag

válasz kgymac #4800 üzenetére

Sikerült a tegnap az Service Packot felrakni. Mondjuk BIOS-t és ILO-t már előtte frissítettem így sok minden nem maradt már ami firmware-es.

Elvileg ez a csatlakozó egy mini-SAS ami a hdd keretre megy rá.

Annyi érdekesség van még, hogy van benne 2db WD Black 500GB-os lemez. A másodiknak a kereten lévő hdd ledje folyamatosan villog. Az első világít simán.

Korábban a lemezek tükörben voltak az alaplapra kapcsolt B120i raid vezérlővel. Szétesett a tömb. Mondtam neki, hogy építse újra, de órák alatt sem sikerült. Adat alig volt rajta, talán 40GB. Miután mondtam neki hogy építse újra onnan érezhetően lassabbak a lemezműveletek. És most, hogy kikapcsoltam a RAID vezérlőt, még mintha mindig a lemezzel szórakozna, pedig már BIOS-ban lekapcsoltam. Legalábbis pont ugyanígy villogott akkor is amikor próbálta a tömböt újraépíteni...de nem sikerült neki. Emiatt RAID-et kiakapcsoltam aztán most épp egy XCP-ng van rajta szoftver raid alatt.

Közben kerestem egy leírást. E szerint épp megy a Rebuild. De miért ? Ha már kikapcsoltam a RAID vezérlőt ??? Lehet a kontrollerbe kell belépjek aztán ott átkapcsolni valamit ?

Új hozzászólás Aktív témák