- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskakas
senior tag
2 procival kapható itthon, a g2020-as p4 sztem nem ér meg 20e ft felárat, mivel a G1610T celerontol kb 5-10%-al gyorsabb csak. Fogyasztási adatok miatt pörgess vissza pár oldalt, holnap tudok neked mérni 5db 3,5" hdd+1db ssd-vel, 1610-es procival, hd6570 vga-val, de lényegében idle-ben olyan 45watt körül eszik..ha játszom vele,akkor 100watt.
-
Mate
nagyúr
válasz kiskakas #602 üzenetére
Köszönöm!
Rákerestem a fogyasztásra itt a fórumon, de nem találtam egyértelmű választ gyári G1610T-vel szerelt masinálra.
Engem igazából csak az érdekel, hogy nasként használva kb. mennyivel eszik többet mint egy synology. Bővíteni nem akarom, játék stb. szintén nem izgat.
Amit szintén nem tudok, hogy XPsynology-val megtudom-e csinálni amit akarok. Rárakok egy filmet és melóhelyen arról nézni. Most pendrive-on hurcolászom, egyszerűbb lenne streamelni a nas-ról.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mate
nagyúr
válasz radi8tor #604 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint a fogyasztás nem vészes. Synology-hoz képest kb. havi +500 Ft.
A beszerzési ár már más kérdés. Synology-t 40K-ért tudnám most megvenni. A HP 70K. Igaz, utóbbihoz bolti garancia van, Synology-t meg fórumtárson keresztül lehet gariztatni.
Az HP előnyeit tudom, de van esetleg hátránya is Synology-hoz képest?
-
hegykoi
csendes tag
Köszi az infót!
Ezt rendeltem meg, kedves a Kingston-tól, hogy gyárt ilyet jó áron:
link: http://goo.gl/uw5bi5
8GB Module - DDR3 1600MHz
Part Number: KTH-PL316E/8G
Specs: DDR3, 1600MHz, ECC, CL11, X8, 1.5V, Unbuffered, DIMM, 240-pinNekem a procim Celeron G1610T csak az 1333MHz-et tudja, de ez elvileg nem gond, mert:
és így ha később egyszer procit cserélek, akkor kitudom majd hajtani az 1600MHz-et.
Kíváncsi vagyok, hogy együtt tud-e menni a gyári 2GB HP rammal. ;-]
-
Snoop-y
veterán
Max annyi hogy ha ugyanazt akarod megcsinalni 1:1 ben mint egy synon akkor kicsit tobb ido osszerakni a rendszert.
Egy gen8 azert nem kicsit erosebb mint egy atlag NASNew level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
-
Mate
nagyúr
Emag-nál olcsóbban be lehet szerezni a ketyerét? Akár külföldről, akár itthonról. Ott jelenleg 80K, akcióban 72K szokott lenni.
-
hegykoi
csendes tag
ESXi-t az 5.1-el próbáltam, mert annak elég az alap 2GB ram.
Viszont sajnos a B120i SATA RAID (SATA AHCI-vel minden rendben ment) vacakolt, valószínűleg a kevés ram miatt (ezt több fórumon is végigjártam, más is kipróbálta és ugyanerre jutott + nyitottam egy hibajegyet az USA HP-nál, egyenlőre még eszkalálják).
Hyper-V-t elég felületesen ismerem, ezért mennék most ebbe az irányba, plusz szeretném megtanulni PowerShell-el konfigurálni.
Csupa kaland egyenlőre az ügy, de amíg szórakoztat eddig nincs gond! ;-]
hup.hu: HP ProLiant MicroServer Gen8 - Lab@Home
hup.hu: HP ProLiant MicroServer Gen8 + B120i SATA RAID - Lab@Home[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én mostanában VMware Workstation alatt telepítek, gyorsabb is, ram mennyisége se gond
Powershellt nyüstölheted VMware ESXi-vel is, ott is az a fő nyelv"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
bugizozi
őstag
Ha valaki épp most szeretne venni egy ilyen gépet, akkor az emag-on most 80k és most +2 GB HP memóriát is adnak hozzá [link]
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
btomi9
aktív tag
Sziasztok!
Láttam HA-n egy ilyet: [link]
Én csak NAS -ként szeretném használni. Megéri nekem a 2020T proci a Celeron 1610T helyett sok torrent párhuzamos töltögtésére, plusz filmnézés kiszolgálására? (szerintem nem amúgy)
-
Snoop-y
veterán
-
hegykoi
csendes tag
ESXi 6.0 simán felment és valóban gyorsabb mint a Hyper-V!
Plusz mivel a cégnél is elkezdtünk Hyper-V-zni, ezért maradok az ESXi-nél. :-]10GB RAM-om van és Celeron proc, ezek itthon csont nélkül mennek (nyilván pici terhelést kapnak):
- Debian 8.0: külső hobbi projekteket ment
- Zentyal 4.1: tanulom
- Win Srv. Std. 2012 R2: DC, AC, fájl és nyomtató megosztás
- FreeNAS: filmek, képek tárolása -
Tsory
tag
Hivatalosan is létezik már Xeon procival:
-
addikt
OS függő, XPEnology-nak, OMV-nek elég lehet a 2GB, virtualizációhoz még a 4 is kevés lehet.
Ugyanakkor ha az első kettőhöz veszed és nem lesz transzkódolás vagy bármilyen más CPU-t igénylő dolog akkor felesleges veszel egy "erősebb" gépet.Szerk.: közben olvastam az XPEnology topicban hogy azt tervezel, annak bőven elég a 2GB (meg a kisebbik proci )
[ Szerkesztve ]
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Snoop-y
veterán
-
btomi9
aktív tag
Köszönöm! A transzkódolás az azt jelenti, hogy van mondjuk egy 15GB méretű full hd felbontású filmed, és azt "lekicsinyíti" szintén 1080p, de mondjuk csak 1.5 GB -osra hogy ne zabáljon annyi sávszélességet?
(amúgy tényleg a NAS a fontos, a többivel inkább csak játszom, kipróbálom.)
-
hegykoi
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek, mert tanácstalan vagyok!
# szerver, szinte zsír új (2-3 hetes)
HP ProLiant MicroServer Gen8.
Linksys E1200 wifi bridge-en kapja a hálózatot.
A lentiektől eltekintve minden ok vele.# hálókártya, alaplapi
Adapter 2 - HP Ethernet 1Gb 2-port 332i Adapter
Firmware: 5720-v1.34 NCSI v1.3.5.0
Status: OK# probléma
2. Ethernet port nem kap IP-t.
Ha bedugom a zöld kis lámpa villog és az iLO is látja, Status: OK.
Ha kihúzom azt is észreveszi az iLO, Status: Link Down bár tény, hogy lassabban mint az 1. Ethernet port esetén.# amit próbáltam:
- patch kábel csere (többször is olyannal ami tutira jó)
- router-en másik portok
- minden más Enthernet (iLO + 1. Ethernet) kihúz és úgy próbál
- routerben már csak ez az egy eszköz van
- DHCP
- MAC alapján static IP
- iLO szerint HP Ethernet 1Gb 2-port 332i Adapter: OK
- boot-nál néztem, hogy mit tudnék állítani a kártya szoftverében, de nem láttam semmi érdemlegeset
- szoftverét nem lehet frissíteni a Service Pack for Proliant-ról (van egy frissebb, de az nem megy fel, ez másnak is probléma, de ettől független)Még nem láttam gyárilag hibás Ethernet kártyát, remélem ez sem az (és inkább velem van a gond)!
Előre is köszi minden ötletet, tanácsot!
-
addikt
Milyen oprendszer is ez? Ugye nem ESXi?
Ha mégis, akkor minek IP a kártyának? Elvileg egy team-be teszed a két kártyát és a vmkernel interface-nek van 1 ip-je."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
llacee
őstag
Valakinek nincs otlete veletlenul, hogy miert nem mukodik a speedstepping?
IntelligentProv. telepitett win2k12 r2.Elvileg netrol minden drivert leszed.Stabil u.a. orajel mindig.Hiaba pallitom a power profilokat -
Mate
nagyúr
Ha jól tudom nemsokára jön a Gen9. Várható, hogy lenyomja a Gen8 árait?
-
Mate
nagyúr
Emag-on megint akciós 3 napig. Most épp 70K az olcsóbb és 90K a G2020T.
-
quino
tag
Sziasztok!
Az eMAG akcióban kinéztem magamnak az erősebbet, a kérdés, hogy erre elég-e a pentium teljesítménye: tűzfal, fileshare, és plex szerver (kelleni fog a 1080p transzkódolás az appleTV-re)?
Egy Zyxel 325v2-m van, azt cserélném le erre, de csak ha van annyi plusz benne, ami megéri a pénzt és főleg a fáradtságot
köszi,
q -
Mate
nagyúr
Na megérkezett hozzám is a drágaság
Holnap tervezek rátolni egy xpenology-t. Előtte érdemes biost frissíteni vagy valamit?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem jó lesz hozzá.
De Plex-el kapcsolatban talán HTPC topikban érdeklődj a proci adatainak linkelésével.
mate3553: ha régi BIOS van rajta, akkor nem árthat frissíteni. De minden frissítés egy lehetséges hibaforrás (kivéve a dual BIOS-os gépeken, amik használhatóak maradnak BIOS update félresikerülése után is).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Xbox Series X|S
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest