- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- ASUS ROG Ally
- Levelek hullnak, hardverek érkeznek
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
Aktív témák
-
mattheus
őstag
Azt tudom, hogy nincs baj, de engem zavar, mert ez nekem nem egyértelmű, hogy driver csere miatt, hogy lehet magasabb??? Egy korábbi topicban, írták, hogy ennek a lapkának nem a legjobb a hőmérséklet szenzora, ami azt jelentette,hogy 7-8 fokot akár lefelé csal. Ha ebből kiindulok akkor már 50 körül vagyok. Ami még mindig jó, de vhogy mégis zavar. Egy GPU-nak a videokarin mi a jó hőmérséklet? Nekem egy óra FarCry után 39-40 fokot írt ki ? Ez jó ?
-
mattheus
őstag
Sziasztok!
Sokat gondolkoztam vajon milyen címet adjak a topicnak,hogy rövid és frappáns legyen, de ez nem nagyon sikerült.
Van egy érdekes jelenség,amire keresem a választ !
Egy korábbi Topicban : szaggat a videokártya vagy vmi hasonló.....írtam, hogy időnként játékoknál beszaggat a játék 1-2 sec.re aztán minden OK. Olyan programoknál is,amit a konfigurációmnak simán vinnie kéne. A jelenlegi konfig:
MSI K7N2 Delta-L, Barton 2500+, Dual channel 2x256 Ram, ATi 9600XT és egy 7200Rpm-es Hdd.
Nforce alaplapoknál tudom, hogy IDE vezérlés nem a legjobb, így végül is a korábbi 2.xx driver helyett felraktam a legújabbat, hátha jobb lesz a vezérlés. Nagy változást nem tapasztaltam, de érdekes jelenség az, hogy kb. ugyanolyan szobahőm mellett az új driverral a procim alap helyzetben 2 fokot, míg játékba
akár 4-5 fokot is jobban melegszik. Számokban ez annyi jelent, hogy régen 30-37 volt, most 33-42 is akár. A másik lehetőség, hogy van egy PC Alert nevezetű program (amit szintén frissítettem) ami méri a hőmérsékletet és az mér most nagyobb adatokat, de ezt nem hiszem, mert ha emlékezetem nem csal régebben 1x megcsináltam ugyanezt és a hőmérséklet emelkedett, már csak az új Nforce driver hatására......
Leírok még 1 furcsaságot is. Eddig Catalyst 3.9-et használtam, amiben már régen benne kellett lennie a GPU hőmérséklet mérés funkciónak, nekem vmi miatt nem ment. Viszont a legújabb 4.5-nél már nekem isméri ! ? :F
Vmi ötletetek van, hogy miért emelkedett a hőmérséklet ? Lehetséges, hogy Nforce driver???
Köszi
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest