Hirdetés

Aktív témák

• mattheus

őstag

Sziasztok!
    Sokat gondolkoztam vajon milyen címet adjak a topicnak,hogy rövid és frappáns legyen, de ez nem nagyon sikerült.
    Van egy érdekes jelenség,amire keresem a választ !
    Egy korábbi Topicban : szaggat a videokártya vagy vmi hasonló.....írtam, hogy időnként játékoknál beszaggat a játék 1-2 sec.re aztán minden OK. Olyan programoknál is,amit a konfigurációmnak simán vinnie kéne. A jelenlegi konfig:
    MSI K7N2 Delta-L, Barton 2500+, Dual channel 2x256 Ram, ATi 9600XT és egy 7200Rpm-es Hdd.
    Nforce alaplapoknál tudom, hogy IDE vezérlés nem a legjobb, így végül is a korábbi 2.xx driver helyett felraktam a legújabbat, hátha jobb lesz a vezérlés. Nagy változást nem tapasztaltam, de érdekes jelenség az, hogy kb. ugyanolyan szobahőm mellett az új driverral a procim alap helyzetben 2 fokot, míg játékba
    akár 4-5 fokot is jobban melegszik. Számokban ez annyi jelent, hogy régen 30-37 volt, most 33-42 is akár. A másik lehetőség, hogy van egy PC Alert nevezetű program (amit szintén frissítettem) ami méri a hőmérsékletet és az mér most nagyobb adatokat, de ezt nem hiszem, mert ha emlékezetem nem csal régebben 1x megcsináltam ugyanezt és a hőmérséklet emelkedett, már csak az új Nforce driver hatására......
    Leírok még 1 furcsaságot is. Eddig Catalyst 3.9-et használtam, amiben már régen benne kellett lennie a GPU hőmérséklet mérés funkciónak, nekem vmi miatt nem ment. Viszont a legújabb 4.5-nél már nekem isméri ! ? :F
    Vmi ötletetek van, hogy miért emelkedett a hőmérséklet ? Lehetséges, hogy Nforce driver???
    Köszi

[Szerkesztve]

Aktív témák