- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
WN31RD
addikt
Nincs értelme, hogy teljesen ugyanazt a témát két helyen is megbeszéljük, megkérek mindenkit, hogy költözzön át a régebbi topicba: link. Köszönöm.
-
ZCoyote
őstag
Azért ez így nem igaz. Az XP az egy desktop oprendszer, a szerverek pedig nem. Mások a követelmények is.
Az XP egyszerűen nem arra lett tervezve hogy pl. sokszáz napot fusson egyfolytában.
Nekem is van itthon egy mini gépem amin XP van és kb. otthoni szerver feladatokat lát el (torrent, fájlszerver, boinc, ftp stb) de nagyjából havonta egyszer érdemes újraindítani.
Előbb-utóbb megeszi a memóriát, belassul, valami összeakad valamivel. Vagy például 10-nél több tcp kapcsolatot nem tud egyszerre kezelni. Egyszerűen nem arra való.Ha felteszel mondjuk egy ubi szervert az többszáz napot mehet egyfolytában anélkül hogy ilyen problémák fellépnének.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy otthoni felhasználásra ne felelne meg az XP de azért nagy különbség van egy desktop és egy szerver oprendszer között.
-
ehhhhhhh
csendes tag
eleg sokat hasznaltam Atomos PC-ket, de ugy gondolom hogy inkabb alulfeszelt sempron vagy Athlon...szerintem nem eszik annyival kevesebbet az atom hogy a handy capet el kelljen viselni....
ez mennyire lehet jo?
http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=286534&C=SO&U=strat15
-
marcias
őstag
Hát nem elsődleges szempont a méret nálam sem, valószínűleg egyelőre marad az ATX házban, és csak az alaplap lesz ITX vagy mATX, még ezt sem döntöttem el. Nagyon vonzóak az ITX-es integrált Atomos lapok, kérdés, egy alulfeszelt Sempron mennyivel eszik többet egy fapados alaplappal. Mert ha csak kicsit többet, akkor a plusz funkciók akár meg is érhetik az árukat.
-
ehhhhhhh
csendes tag
350-es akasat azert vettem mer olcso volt (sale-en volt scanen), es nembaj ha van headroom.
fogalmam sincs mennyit fogyaszthat, mindig ha van kis idom akkor probalom alaplapi fesz-eket is lejebb venni, szerintem a CPU nem sokat fogyast mer alapbol 2.7GHz-en is 45W-ra van specelve....1.3volt korul, most meg 0.75-on megy....ezt nem vagom de szerintem minimalisat eszik...ha valaki tudja vagy ki tudja szamolni akkor megkoszonnem/
hazat nem talaltam jobbat ennel az antecnel, bar nekem nem szamit a meret....cable management, airflow szerintem verhetetlen, es rengeteg HDD belefer (vannak ilyen zajcsillapitoo gumi cuccok is minden HDD-hez, 3 retegu oldallapok (iszonyat nagy venti fent, stb) 0 hanggal. mATX meg ITX compatibilis, es igen olcsoo
XP security szempontbool meg memoria managementben sucks 7-hez kepest.....
linux-ot azert lenne jo mert ahogy elottem irtak ingyen van, es szimpatikusabb...
-
sonar
addikt
-
sonar
addikt
Ezt olvastátok már? : [link]
@marcias - linux előnye az áraés azért stabilabb mint egy xp és kisebb erőforrás kell hozzá
-
marcias
őstag
Hát sztem a különféle "server edition"-ok nem tudnak semmi extrát, amit egy-két program feltelepítésével egy mezei XP ne tudna. A media stream érdekes dolog, de én jobban kedvelem ha helyben van feldolgozva. Emiatt viszont nekem a tiédnél gyengébb és kisebb fogyasztású szerver kellene, kis túlzással szinte csak adattárolás-backup-torrent célokra, ftp szerver fut a mostanin is. A linuxnak milyen előnye lenne egy XP-vel szemben mondjuk?
Az érdekelne, hogy a te géped így mennyit fogyaszt? Egyébként sztem a 350W-os táp túlzás oda.
A másik dolog, hogy egy olyan házat vadászok, amiben elférne 4 HDD, de a lehető legkisebb méretű és ITX lapokat fogad. Jelenleg a vinyók egy 4in3 modulban vannak, ez ugye 3x5,25"-ös helyre fér be. Szóval az én igényeimnek egy olyan ház felelne meg, ahol nincs is más meghajtóhely. Persze, valószínűleg ilyen nincsen, szóval lehet, hogy szétvágom a mostanit.
-
ehhhhhhh
csendes tag
Hali,
vegre par ember
pedig mar le is mondtam errol a topicrool....
erdekelne hogy kiserleteztel-e valamilyen linux distroval?
most letoltottem ubuntu server editiont, hetvegen adok neki egy eselyt...
eddig Windows Home server PP3-al probaltam, de nagyon bugosnak, meg korlatoltnak talaltam (2003 alapokon van, de ennek ellenere elegge buta), most win7 pro 32bit van rajta es az alap funkciokkal jaccottam (media stream tobbi gepre, torrent, backup, meg network storage diohejben)
hw amugy
asrock a780GM/LE-128
AMD Athlon 2 235e (undercloked to 1.4Ghz @ 0.75V
2GB corsair value select 800Mhz
2x1TB WD10EARS
antec mini-p180 caseszerk:
tavoli elereshez dyndns-t hasznalok
Akasa 350W taphardwerileg bejon, semmi hangja nincs, stock coolerrool elsoo lepes volt leszedni a fan-t
0/24 stabil...gigabit halon van (netgear 5 port switch) +1 gep gigan, plusz par notebook wireless (backup idejen gigan azok is)
nagyon erdekelne mas tapasztalata linuxokkal, esetleg hogy milyen additional programokat hasznaltak es bevalt vagy ha nem akkor mit erdemes kerulni
kosz szepen az epito jellegu hozzaszolasokat
remelem visszaneztek
-
marcias
őstag
Hát nincs nagy mozgás.
-
marcias
őstag
Jelenlegi Home Server (nem működik 7/24-ben)
Szolgáltatások: Bulletproof FTP server, NOD32 antivírus
Gépház: Fujitsu Siemens ATX
Táp: 110W mATX
Alaplap: Fujitsu Siemens D1218 (Intel Solano+ICH2)
Processzor: Intel Pentium III 933MHz
Memória: 2x256MB SD
Hálózat: Intel PRO 100 VT PCI (100mbit)
Merevlemezkezelés: Silicon 2xSATA, CoolerMaster 4in3 module 12cm fan
Merevlemezek: 20GB Seagate PATA (sys), 500GB Hitachi, 160GB WD (660GB tárhely)
Fogyasztás: 40-60W közöttTervezett új Home Server (7/24-re tervezve)
OS: Windows XP SP3 32bit / Windows Server 2003 / Windows 7 ?
Szolgáltatások: Bulletproof FTP server, uTorrent client, HTTP server, ...
Gépház: ??? (lehet, hogy egyedi építésű, vagy bontott, cél a minél kisebb méret)
Táp: 110W mATX / 60W picoPSU+12V adapter (!)
Alaplap: Intel D510MO vagy Intel GSEJT (illetve, annak utóda Pine Trail alapokon)
Processzor: Intel Atom D510/D410/N270/N330 vagy alulfeszelt Celeron/Sempron 45nm-es
Memória: 2x512MB DDR2
Hálózat: Realtek 10/100/1000 integrált / Intel PRO 1000 G
Merevlemezkezelés: alaplapi 2xSATA és Silicon 2xSATA, CoolerMaster 4in3 module...
Merevlemezek: 16GB PCI-E minicard SSD + 500GB Hitachi + 250GB Hitachi + 1TB WD Green
Fogyasztás: üresjárat: 10-15W köré tervezve (automatikusan lekapcsolódó merevlemezek)Szóval a csere fő céljai:
- Kisebb fizikai méret (ATX->ITX vagy mATX)
- Lehetőleg kisebb zaj (bár ez most sem vészes)
- Kisebb fogyasztás, hogy 7/24 üzem megvalósulhasson
- Gigabites hálózat kiszolgálása, minimum 50MB/sec-cel (jelenleg 100mbit már lassú)
- A 7/24-es üzemből adódó plusz lehetőségek, domain tartomány, http szerver, torrent kliens, stb. -
marcias
őstag
Engem is érdekelne a téma, de eléggé inaktív a dolog. Talán jobb lenne nem házi szervernek hívni a témát, mert a legtöbbet home server-ként keresnek rá.
Már bizonyos fokig utána jártam a dolgok működésének, de még sok tisztázatlan kérdés maradt.
-
ehhhhhhh
csendes tag
udvozlet mindenkinek
A topicom celja hogy ha valakinek elkattant az agya mint nekem es belefogott egy "home server" epitesebe (vagy megvasarlasaba prebuilt rendszerek eseten) akkor legyen egy forum ahol megoszthatjuk a tapasztalatainkat.
celjaim ezzel a geppel a kovetkezoek:
-Back up (minel automatizaltabb annal jobb)
-Network storage (per pill Raid1 (mirror))
-media streaming
-torrent (kliens futtatasa 0/24)
- FTP szerverElso korben ugy erzem ennyi eleg, ha barmi erdeklodest tapasztalok itt akkor orommel kifejtem a tobbi reszletet is.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 7800 XT 16GB GDDR6 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F + Új RTX 5060 Ti + Új 16-32GB DDR5! GARANCIA/SZÁMLA!
- Félgép eladó/ Intel i9 9900 / Asus Prime Z390-A / 64GB DDR4 / 500GB Samsung 980 /
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- 9. Gen Gamer // i5-9400F // 16GB DDR4 // GTX 1650 OC 4GB GDDR5 // 240GB SSD // 1TB HDD // WiFi //
- Eladó félkonig! R9 5900X / X570 / 32 GB RAM / 1000W / Lian Li
- Erős Fujitsu Esprimo P710, (32GB RAM), hibátlan állapotban, garanciával eladó!
- Eladó komplett PC i7-4790K, 32 GB RAM, vízhűtés, Seasonic táp dobozokkal
- Gamer pc eladó! i5-7500/16GB/1060 6GB
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest