- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dIxY
csendes tag
Üdv!
Egy olyan előlapi panelt szeretnék gyártani amivel a ventilátort(okat) egy 3 állású kapcsolóval lehet vezérelni(5v, 12v, off), Ez még okés ez megy de egy szép visszajelző ledet is szeretnék bekötni(egyett egy ventihez) ami mind 12v-n és mind 5v-n világitana. Nah itt álltam meg...
Itt szeretném kérni a nálam okosabbak segítségét(nagyon hülye nem vagyok, tudom meik oldalát kell fogni a pákának). Előreis köszönöm!
bye! -
canniball
nagyúr
Fogalmam sincs miről ismerszik meg egy PVC vagy egy PE tálca, de most hogy mondod megnéztem a rajta lévő matricát: ''hőre lágyuló műanyag''...a potik pedig ugye melegszenek. Ha szabad a te szavaiddal élnem tényleg jól mexivattam magam. Sebaj, az a 600Ft még belefér, majd jó lesz a konyhában.
Akkor ezt a kérdést teszem fel: tudsz/tudtok-e olyan helyet Bp.-en, ahol tudnék a célnak megfelelő műanyag lapokat venni? Nem kell nekem semmi cicoma (plexi, egyebek), szín sem számít, úgyis lefújom de lehetőleg ne legyen a világ pénze.
[Szerkesztve] -
vottokar
senior tag
válasz
canniball #73 üzenetére
Attól függ, hogy milyen típusú műanyagból akarsz ragasztani. Van olyan, amit korrekten megragaszt a mezei ciánakrilát alapú, van amihez spéci ragasztó kell. Ezt így látatlanba nem nagyon mondja meg neked senki. A legegyszerűbb az, hogy csinálsz előtte próbaragasztásokat mintadarabokon, és megnézed hogy hogy tart. Sok szerencsét!
-
canniball
nagyúr
Ennyire nem tudja senki a választ vagy ennyire hülyeséget kérdezetm??
-
canniball
nagyúr
Nem tudom passzol-e ide, de talán. Mivel nem találtam olyan front panelt ami megfelelne nekem azt találtam ki, hogy én is készítek egyet. Úgy képzeltem el, hogy műanyag lapokból készítek egy 3,5-ös dobozt (olyan cd-író méretűt) és annak az elejére csavarozom fel a potikat. A kérdésem csak annyi lenne, hogy egyszerűen nekieshetek-e a műanyag lapok ragasztásának pillanatragasztóval vagy kell hozzá valami spéci ragasztó? (Bocsi ha lúzer kérdés, de nem vagyok egy nagy modder (sőt semmilyen sem) és nem szeretném ha a gépbe szerelve szétesne a cucc és annyi lenne benne bárminek is.)
-
Kobe
veterán
engem az érdekelne, milyen potméterre köllene kötni, hány ohm osra ha 2-3 tt blue eye t akarok szabályozni ?
-
hummerdikk
őstag
HELLOO
En meg ebben nem vagyok nagyan jaratos olyat szeretnek hogy a floppy fele 3 ventivezerlot tenni es kellene mindegyikhez led + kapcsolo Ezt hogy oldjam meg?? -
zLegolas
őstag
Ilyen hőmérőt hol lehet venni, és mennyiért?[\I]
- Tesco meg autós boltok, 2000 Ft alatt.
Anno motorokat és autókat festettem, makettet nem nagyon. A felirat airbrush-al készült, de a trükköt sajna nem árulhatom el.
- Az kár, azen kívül csúnya dolog! Ilyesmi szórópisztolyom nekem is van (3 db), de a feliratozás, nos az érdekelne, már csak a makettjeim szempontjából is.
Én ilyesmit mondjuk úgy csináltam párszor, hogy a fújósablont lézerrel vágattam ki ebből-abból (de pszt... ez titok), ha érdekel valakit.
No mindegy, előbb-utóbb úgy is kiderül... -
Sick Boy
őstag
gombokat? őőő Bővebben: link
-
zLegolas
őstag
Dokibá:
A feliratokat hogyan csináltad? Láttam, hogy retuspisztolyod van (szintén makettező szaktárs??), de mégis... Maszkoltad? Mivel? -
zLegolas
őstag
Üdv!
Néhány napja döbbentem rá, hogy én is modder vagyok, csak eddíg nem tudtam róla!
Szal már a legelső PC-met (486 DX 233) is egy ősi, ingyen kapott XT házba építettem, aminek alu előlapot voltam kéntelen csinálni, mert az nem volt neki...
Az esztétikai tuning nem nagyon érdekel (festés, neon, meg mindenféle látványizé...), a fúrás-faragás annál inkább. (Vízhűtés, ventik, bordák, automatikus ford.szám (hőfokfüggő) szabályozás stb...)
Az autóhőmérőt évek óta használom, csak mobil módra, az éppen barkácsolt gépen méricskélek vele, amíg össze nem áll.
Jó 5let a CD burkolat felhasználása, és lehet, hogy szervezek valami fix beépített hőmérő panelt a masinába.
El is határoztam, hogy összeszedem az eddígi cuccaimat, és felnyomom a honlapomra, és a tippet TI adtátok, köszi!
Na, ha valami összeáll, majd jelentkezem! -
LLKobe
veterán
Na ne máááááá ezt tűlem lested
Bővebben: link
Naa hol vetted a gombokat rá????
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
home-made stuff, annak, aki használja a keresőt!
-
crampusz
csendes tag
HÁát azért látthattál volna több fantáziát a dologban....
Pont ezt a fajta poti csavarozo gombot, -nemtudom hogyhivják- láttam a város legolcsobb elektro boltjában, és szivenütött az ára: 250valhány Ft/db
Elképzelni nem tudom miböl lehet (..Alu gyanus...), mert hogy formatervezésért kizárt, hogy ennyi pénzt kérnének...
Ha egy négy potis elölapot akarnék csinálni a négy gomb lenne csak közel 1Eft???
ezért maradtam a fekete alapunál kb. 35Ft/ db! -
mr_ricsi
veterán
''Lapos ledet tettél be az LCD alá?''
Nem, 3mm-es LEDről reszelővel eltávolítottam a felesleget, hogy beférjen a hőmérő gyári lámpájának a helyére. Az LCD eredeti rücskös szürke hátlapját pedig egy hófehér etikettcimkére cseréltem. (Odaragasztottam.)
A LED még kapott egy soros korlátozó ellenállást, és kész. (Nem a hőmérő 1,55V-járól megy, hanem egy dróton külön kapja a delejt.) -
mr_ricsi
veterán
''speedfan megcsinalja buheralas nelkul.''
A Speedfan nem megy olyan alaplapon, amelyiken nincs SMART támogatás, másrészt pedig sok vinyónál még nagy jóindulattal sem látok hasonlóságot az Speedfan által mutatott, és az általam mért értékek között.
(Annak hiszek, amit a hőmérőm mutat.) -
Sick Boy
őstag
válasz
burgatshow #1 üzenetére
heeeeeej miért váltottál avatart?
oough láttam, elveszett a rangod, kár. -
íme két kép:
Bővebben: link -
nekem is van ilyen van rajta egy potméter asszem 5-11v ig állíthatod a szabályozását és 5ventit elbír + egy kapcsoló amivel tudsz váltani a szabályozottság és a 12v közt és egy kétszínű led.
-
gro0ms
aktív tag
Én szeretem a hófehér házat, de azt a tojásszínűt már nem
-
mr_ricsi
veterán
-
mr_ricsi
veterán
Én ezt az előlapot csináltam:
Egyébként ez a ''tekergetős'' játék egy hónapig tűnt jó bulinak, azóta már idegesít, és most éppen áttervezem olyanra, hogy a kívánt hőfokot állítom be a potikkal, és a fordulatszámszabályozás már tőlem függetlenül, automatikusan történik. -
kcics
csendes tag
Hali Mindenki!
Olvasgattam eme nemes topicsot és már alig vártam, hogy végig érjek rajta, mivel meg szeretném osztani a közönséggel kicsi tapasztalataimat.
Én egy olyan előlapi panelt szerettem volna, amire nyégy venti van kötve, ebből három a 12V-ról kapja a feszt a negyedik pedig a procicsatlakozóról. Mivel az alaplapomon van egy kis világító ''izé'', ami piros fénybem pompázik, így úgy döntöttem, hogy világítson is a kicsike. De ha már világít akkor azt tegye szép egyenletesen. Kisérletezgettem azzal, hogy oldalról megvilágítok egy felcsiszolt plexit, de ez elég kakin nézett ki, mivel nem jutott mindenhova elég fényecske, így olyan kis felemás volt. Ezért csináltam ez kis dobozkát plexiből, majd azt kibéleltem alufóliával úgy, hogy a fényes oldala legyen belül. Négy ledet raktam a dobozkába és azokat is egy kicsit megdöntöttem. Ezáltal a ledekből kijövő fény iszonyatosan visszaverődik minden oldalról és szép egyenletes a fényerő a potik mögött.
Ide hogy lehet képet beszúrni? -
LLKobe
veterán
Ezen a képen nem látom a volt cd-rom lyukait amivel a gépbe csavarozod.
Hogy rögzitetted a gépbe? -
LLKobe
veterán
Meghajlok Dokibá szakértelme elött
Az ő megoldása sokkal profibb asszem ezt én is megcsinálom.
Gratula Dokibá szép munka!! -
Dokibá
aktív tag
Kis idézet a Voyager HTPC Project by Dokibá topicból:
''Kontroll panel
Mivel az ajtó miatt meg kellett szüntetnem a floppyt és az afölé helyezett USB és hangkivezetéseket, és a házban a tervezett meghajtókon felül csak 1 hely marad, ahova viszont a tetőre szerelt venti miatt úgysem férne be teljes meghajtó, ezért a ház egyik takarólapjából és egy régi CD meghajtóból készítettem el a kontrollpanelt. A kivezetések mellett nem fért volna el több poti a ventik szabályozásához, így ide egy itthon heverő 7 állású forgókapcsolót szerelek, ami egy régi magnóról származó tekerőgombbal lesz ellátva. Ugyanezen ok miatt nem fér be az általában használt 2x16-os LCD panel, ezért egy 2x12-est vettem a Codix-nál.
A hozzávalók:
Első lépésként berajzoltam a vágás helyét a halálra ítélt CD meghajtó burkolatán, majd dekopírfűrésszel szétvágtam
Így nézett ki a felrakott takarólappal
Az eredeti bepattintható fülekkel így nem ment volna a helyére, így azokat levágtam és a takarólap belső oldalára ragasztottam és besüllyesztettem a lemezbe, ezután kifúrtam a rögzítő csavarok helyét
Ezután kreppszalaggal leragasztottam atakarólapot, kirajzoltam a kivágandó formákat és nekiugrottam a létező összes vágó- és fúrószerszámmal
Bepróbáltam az alkatrészeket
A kapcsolót tartó konzolt alulemezből hajlítottam és kifúrtam, majd felcsavaroztam a helyére, a kivezetések tartócsavarjaival együtt
A kapcsoló kivezetéseire előre tervezett sorrendben ellenállásokkal ellátott vezetékeket forrasztottam a ventik vezérléséhez. A vezérlés így néz ki: 1: off, 2: felső és oldalsó venti alacsony fordulat, 3: felső és oldalsó venti közepes fordulat, 4: felső és oldalsó teljes fordulat, innen ezek fullon mennek, plusz hozzájön még 3 lépcsőben a hátsó 8 centis és a kismeghajtó helyére szerelt 2 db 4 centis.
A tápot egy molexről kapja
Az LCD elkészítése közben sikeresen hazavágtam egy panelt , úgyhogy kellett vennem másikat, ezt viszont sikeresen beforrasztottam
Végül lefestettem az előlapot, ekkor kerültek rá a feliratok is
Az egészet összeszereltem és ez is megvan
Mára ennyi... ''
[Szerkesztve] -
LLKobe
veterán
Sima egyszerü ledek semmi extra......
A plexi meg csak fel van csiszolva. -
harry
veterán
Aham. Szal nem oldalról van megvilágítba, hanem a plexiben van, szal nem a LED elejétől kapja a fényt, hanem az oldalától. Hát, ahogy én nézegettem a ledjeimet oldalra nem igazán világítottak csak előre. Vagy lehet kapni szórt fényü ledeket aminek az oldala is világít? Vagy ezt hívják opál lednek? (nekem akril - víztiszta - van)
Hogy oldottad meg, h a led fénye kilépjen a plexiből (tehát, h világít szemből nézve is a lap, nem csak az éleinél)? Az ''tej plexi'' vagy csak fel van dörzsölve? -
LLKobe
veterán
Egyszerü:
Elöször is a cdrom-takarólemezt kifúrod ott ahova a potikat akarod berakni, de a poti szélességénél 3-4 mm-el nagyobbat fúrj:
Aztán ennek a cdrom-takarónak van egy belső pereme.
Ide kell akkora plexit vágni hogy pont beleszoruljon, igy nem kell ragasztani vagy csavarozni, mágis kellöen erös lesz:
Ha ez megvan, beilleszted a plexit a helyére, bejelölöd rajta a lyukak helyét a potiknak.
Ezután már csak 2 ledet kell a potik közé befúrni, bekötni az egészetés kész a mű!!!!:
És végül egy kép az új panelröl, de ez még nincs kész, négy poti lesz benne, és piros világitás.
Nagyjábol ennyi, ha kérdés van szivesen válaszolok!
Üdv.!
[Szerkesztve] -
baliii
senior tag
nekem is van egy! azota mar van rajta 3 poti is de elfelejtettem a freewebes jelszavamat
Bővebben: link -
harry
veterán
Szerintem szép/elegáns lett
Jöhet kép a másikról is
Nekem kéne egy kis help... Ha jól látom a potik körül van egy karika ami világít. Ezt hogy oldottad meg? Plexikarika felkarcolva és élvilágítva? Én is így szeretném megcsinálni a power/hdd ledeket a power/reset gomboknál. -
LLKobe
veterán
Én már csináltam 2-t is....
Az első:
Ha kell a másodikról is csinálok képet, és bárkinek nagyon szivesen segítek bármiben, akár itt, akár mailben, akár messengeren........ -
Arnold2
őstag
Igaz ez nem ugyan az amit keresel, de talán segíthet:
Bővebben: link itt a fölső menünél: ''Számítógép'' - ''Modding'' - ''Egyszerű hömérséklet mérés'' .
Talán segít valamit! -
Fawkes
őstag
Lesznek kisBassok?
-
Mosqu!to
addikt
hát szerintem nem ér meg annyi fáradtságot egy ilyen készítése, minthogy vegyen az ember egy ilyet coolermasterből vagy vantecből ami 4 potit szabályoz, dizájnos, szép és jó és 3000 ft.
persze ha ki tudnánk jönni párszáz forintból akkor engem is érdekelne egy ilyen masina -
b0unCe
aktív tag
hwswn van egy gyerek aki csinal lcdt 5rugo aron kb. ha jol tudom.
megveszed a cumot o meg megcsinalja.
de szerintem eccerubb egy olcso elolapi panelt venni. 5k ert wan coolink ami lcds es 3 poti van rajta. -
Esmein
nagyúr
Azt nem tudom hol lehet ilyen 3 ágú csatikat venni, vagy lehet e egyáltalán.
-
Sefter
veterán
ez engem is érdekelne....
-
Esmein
nagyúr
Lcd nélkül sokkal egyszerűbb és olcsóbb lenne.
Én is gondolkodtam ienen, 4 db poti gombbal nem hiszem hogy drága lenne, szerezni kell még 4 db csatlakozót ventiknek meg egy tápelosztóból barkácsolni inputot rá. Szerintem 1 ezresből csinálsz 2-t is.
[Szerkesztve] -
burgatshow
veterán
ÁP!
-
burgatshow
veterán
Szóval nézegettem a topicpkat meg használtam a keresőt de nem találtam ehez hasonló topicot!
Szóval a cím adott! Szeretnék itthon csinálni egy ilyet 4 venti + lcd! Mivel lenne érdemes IC-vel vagy anélkül, hogy mik kellenének hozzá, rajz is jöhet.
Úgy gondolom, hogy ez a topic másoknak is jól jöhet!
Várom a tapasztalatokat, tippeket és mindent!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest