Hirdetés
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
G@ben
addikt
válasz
szabogabor10 #6899 üzenetére
Köszönöm!
-
-
dipeti
senior tag
Sziasztok! Bankot váltottam decemberben. Januárban pedig egy olyan iskolaszövetkezetnél dolgoztam, amelyiknek még a régi bankszámlám volt regisztrálva. El is utalták a pénzt a már megszüntetett volt folyószámlámra.
Van esély arra, hogy megkapjam a fizetésemet, vagy ez a pénz már elveszett? -
G@ben
addikt
Nem tudom, mennyire OFF itt, de az online vásárlásról lenne kérdésem.
Netes rendelésnél még mindig él a 8 napos "meggondoltam magam" garancia, hogy visszaküldhetem, mert valamiért nem tetszik? Ha igen, akkor mi a helyzet a netes rendeléssel, de személyes átvétellel? Akkor is él? -
Armahun
addikt
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Csak egy kérdesem volna. Az edigitalnál vásároltam egy terméket és most szeretnék elállni a vásárlástól, de az elállási nyilatkozat nem tiszta számomra. Az egyik bekezdésben látható "vállalkozás adatai, név, székhely, levelezési cím stb" alatt az én elérhetőségeimre kíváncsi vagy miért ilyen formában íródott ez? Köszönöm a válaszotokat.
-
Huroq
senior tag
Természetes, hogy annyit költhetsz róla amennyi rajta van, de hogyha nem saját devizában vásárolsz, akkor az árfolyam változásból eredő különbözetet simán be fogják terhelni a számlára.
Vásárláskor, mondjuk az euró 300 Ft és az termék ára így 10000 Ft, de mikor valójában beterheli a bank a számlát, akkor az árfolyam már 305 Ft a termék pedig 10200 Ft. A 200 Ft-os különbség pedig negatív egyenleget fog eredményezni. -
Met
nagyúr
Most hívtak a CIB-től hogy mennyire vagyok elégedett. A számlanyitásnál volt e valami gond.
Mondtam neki hogy második alkalommal minden rendben volt, elmeséltem hogy mi történt.Viszont, nem volt beállítva a számlafigyelő pedig kértem.
Megkérdeztem ezt a virtuális kártyát, nem tudok velem mínuszba menni, annyit költhetek amennyi rajta van.
-
tahepa
senior tag
ERSTE Privilégium "M" Bankszámlát hogyan tudnék kötni Debrecenben?
A Bankmonitor ebben nem jó mert kizárólag személyesen Budapesten lehet intézni. -
RootRulez
félisten
Hát srácok engem is szívat a K&H a zéró kivezetésével.
Első körbe néztem bankon belül, de nem igazán találtam megnyerőt...
Amit nézegettem az
ERSTE Privilégium "L" Bankszámla és az
OTP Simple Kártya SzolgáltatáscsomagDe még jobban bele kell magam ásni a dolgokba...
esetleg valakinek vmi jó ötlet?
Köszi: RR
-
axioma
veterán
válasz
enginev3.0 #6885 üzenetére
Miota megy a regi? Miert nem arra fizetsz te magad +15e-et? (Jo, azert jogilag nem ugyanaz, de 2200 Ft-ert, ha a jelenlegi tulaj is benne van, a szerzodes atirhato rad attol me'g utalhatja o az 5e-et
, es nyitasi-kulonbozetert valamennyire a szerz.osszeg is megemelheto - btw nem feltetlen az ltp kolcsone a legjobb valasztas manapsag.)
Felvenni mindenhol 48 honap utan lehet legkorabban (ha szo szerint felvetelrol beszelunk), es ha hosszabbra van kotve a regi, azt is lehet modositani, bar nem feltetlen muszaj, felhasznalasi modtol fugg.
Ha viszont athidalo kolcsonre gondolsz, akkor azt meg kell nezni hol mukodik, en mar par eve nem vagyok naprakesz, akkor az otp nem adott, funda igen, a masik ketto meg nem letezett... -
enginev3.0
félisten
Lakástakarékot hol érdemes kötni?
Van egy fundamentám ahol én vagyok a kedvezményezett, ezért úgy tudom hogy még egy nem lehet, de az csak 5ezres havonta, szeretnék kötni egy nagyobbat is
Olyan kéne, ahol nem kell megvárni a lejáratát, mint a fundamentánál, hanem közben is felvehetem, és igényelhetek hitelt, pl 2 év múlva
-
cocka
veterán
Mondjuk ami esetleg hátrány lehet az a netbankhoz kellő java. Mert ugye most már exception listbe kell tenni a java beállításoknál plusz engedélyezni még ezután is vagy 25-ször mire hajlandó megérteni, hogy ez egy BIZTONSÁGOS java applet.
Egyébként szerintem funkcionalitásában ötös.
-
Ayg0
senior tag
Sziasztok!
0Ft, vagy minimális számlavezetési díj mellett, közüzemi netes befizetésekhez, és fehérholló gyakoriságú netes vásárlásokhoz keresek banki szolgáltatást. Az átnézettek közül eddig a CIB Online számlacsomagja best. Ezzel kapcsolatban pozitív/negatív tapasztalat valakinek? Tudtok esetleg jobbat? (olcsóbbat)
Előre is köszönöm!
-
Met
nagyúr
Tegnapelőtt hívott a cib-es hölgyike, kérdezte mit döntöttem. Mondtam neki hogy arra jutottam, hogy mégis az online csomag kell nekem, elmentem a westendbe ahol szó nélkül megkötötték.
Jaj hát milyen kár mert már a múlt héten is hívott hogy utánakérdezett mégis lehet új ügyfeleknek is. Pedig nekik az év elején mondták hogy már nem lehet.
Persze nem volt nem fogadott hívásom... -
gallja
újonc
válasz
Black&White #6878 üzenetére
Leginkább az Erste "Privilégium L" csomagot tartják a legjobbnak, ami leginkább hasonlít a zéróra.
-
Black&White
addikt
Én is megkaptam a K&H Zero-s levelet...
Azért, ha találtok valami jó alternatívát osszátok meg légyszíves. -
Met
nagyúr
Cib-nél ha csak a számlához kérek értesítő sms-t (a kártyás vásárlásokhoz nem) akkor küldenek ha pénz érkezik a számlára, vagy utalás teljesül, nem?
Mert tegnap kaptam fizetést, sms nem jött, este néztem hogy a számlán a pénz. Állítottam be utalást mára, a pénz elment de nem kaptam sms-t. -
axioma
veterán
-
cocka
veterán
Ja meg ha jól tudom fizetni kell a kártyás vásárlásért egyes csomagjaikban.
A másik vicc, amikor a BB-nél nyitottam számlát, akkor kértem hozzá bankkártyát is, de a nő egy szóval sem mondta, hogy a számla amit nyitottam nemsoká megszűnik, azt meg pláne nem, hogy a számlához igényelt bankkártya is megszűnik. Így a számla létrejött ugyan, de hónapokig nem is tudtam róla, hogy kivezetik, DE nem tesznek át másik csomagba, hanem maradhatok a jelenlegiben. Bankkártyát meg az igénylés ellenére nem küldtek. Aztán megrendeltem a netbankból egy olyat, ami elvileg már nem is igényelhető a díjszabásuk szerint. Kíváncsi vagyok, hogy ha lejár a kártya, mit küldenek majd helyette, ami hasonló áron van.
-
KMT
addikt
válasz
dahaka1 #6868 üzenetére
Csoda, hogy nem egy masik banket ajanlottak!
Erdekes! Eleve tragedia megtalalni a kondiciokat az oldalon. De a hirdetmeny elso oldala is felvet mar kerdeseket/problemakat:
- 3 eves ervenyessegi ido? (visszatertunk a problemadhoz)
- miert nem lehet igenyelni a mastercard-ot a PP csomagban?
- a tobbi kartya veszettul draga
- (nekem a kartyas vasarlashoz kotott szlavezetesi dij sem szimpatikus)En kihagynam.
-
KMT
addikt
-
dahaka1
csendes tag
Csak ezzel az a baj:
2016. január 4-től nyílt bankszámlák esetében a számlacsomaghoz kapcsolódó kondíciókat 2019. március 1-ig biztosítja a bank. 2019. március 2-től a bankszámlára az Erste Standard Lakossági bankszámla és ahhoz kapcsolódó szolgáltatások kondíciói érvényesek. -
beers
addikt
Szétnéztem, talán a Privilégium L felelne meg legjobban, ha muszáj váltani.......
-
axioma
veterán
Hat remelem, hogy nem kotelezore teszik, mert nalunk is a csaladban tobb Zero van.
Szerintem en nem fogom megkapni a levelet, es felszolitom erre a csaladtagokat is...
Amugy az Axa eljatszotta ezt, vegul csak arra tekintettel, hogy egy ismerosemmel voltam ugyintezni, megszuntettem azt a szamlat, addigra 7e Ft-ot gomboltak le a visszajaro 8e kartyadijbol (en azt hittem, eleve nullan hagytam ott, hat sajna nem, mert a nullasoknak felajanlottak a tartozas torleset es nullaval kiszallast).
De az tuti, hogy a Zero-nal ket okbol se fogom hagyni, hogy egyoldalu modositassal atrakjanak: egyreszt azert, mert hiteltorlesztesi szamla, es a THM-ben a szamlavez. dij nullaval van; masreszt mert itt azert nagy a tet, havi tobbmilla atforgatas volt azon a szamlan ami ingyen ment. Szoval itt kuzdeni fogok.
Most derul ki, milyen kar volt hagyni az Axa-t, mert felbatorodott a tobbi bank, hogy me'gis lehet egyoldaluan modositani.
(Bar tegyuk hozza, szerzodest bontani talan van joguk, masik csomagba automatikusan - ahol a nem valaszolas mar automatikus - atrakni tuti nem kene joga legyen a jogszabalyoknak legalabb a szelleme szerint.) -
beers
addikt
Sziasztok!
Megszünteti a k&h-s zero-s számlám a bank!(Most jött levélben, hogy válasszak mást, de egyiktől se estem hasra)
Melyik lakossági számla+kártya kombi mostanában a favorit? -
Met
nagyúr
A mobiltokent lehet valahogy backupolni?
Kéne egy gyári visszaállítás a telefonra de most megint baszkolódni az ügyfélszolgálattal -
axioma
veterán
CIB, most mindegy hogy virtualis kartya vagy hitelkartya-keret.
Az igaz, hogy ha nem fer bele a _foglalas_ az elerheto osszegbe, akkor azt elutasitja. [Igy kene lennie az automatikusan megujulo fizetesek eseten is, ezt is volt mar hogy benezte a CIB, de ott is visszaadtak az ismerosnek.]
De az is igaz, hogy ha a foglalas osszege masra szamitodik at, akkor beterhelik es minuszba is viszik. [Ahogy bankkoltseggel is siman lehet.] Volt benne reszem... es partiz/parszaz ft-ert beterheltek a kerettullepesit; becsuletukre legyen mondva kesobb visszaadtak, de csak mert volt egy beszelgetesem a vasarlas napjan a telebankkal, ahol azt allitottak, hogy az mar nem lesz tobb, nem baj ha epp belefert a keretbe.
Az lehet, hogy az ilyen kis minuszokat (esetleg dijakat) a foszamlarol levesz a netkartya, de egyaltalan nem biztos. A hitelkartyanal ertelemszeruen ez fel se merult, ott utolag fizettem ki a kerettel egyutt. -
Gedeon31
addikt
válasz
Armahun #6851 üzenetére
Ennél világosabban nem lehet leírni és értelmezni sem
[link]
Vásárlás az interneten
Az interneten keresztüli vásárlás kezdeményezéséhez - az áru kiválasztása után - gyakran kártyája minden fenti adatát meg kell adnia. A kereskedő ezután már aznap, vagy a vásárlást követő egy-két napon belül elektronikus üzenetet küld a Banknak, melyben a fenti kártyaadatokkal kérni fogja a vásárlási összeg terhelését az Ön elkülönített kártyaszámláján.
BiztonságosanA CIB Visa Internetkártyához tartozó elkülönített kártyaszámla segítségével pénzét biztonságban tudhatja, hiszen csak az az összeg érhető el róla, amit Ön egy adott vásárlásra elkülönített.
-
Armahun
addikt
Most azért beletetted a bogarat a fülembe. Elméletileg jövő héten kész a enyém, a fiókba megyek érte. Szerintem kicsit kifaggatom az ügyintézőt.
-
Armahun
addikt
Pedig az lenne normális, hogy visszadobnák fedezethiánnyal.
Pl most pont azért kellett bemennem januárban a bankba, mert 100 forint híján nem tudták vonni a kocsira a kötelezőt és visszadobta fedezethiánnyal.
A számlavezetési díj szerintem picit másabb kategória.Az internet számla is folyószámla? Nem a folyószámla mellett egy elkülönített számlaszám?
-
cocka
veterán
válasz
Armahun #6847 üzenetére
Mint említettem, ez főleg a kártyatársaság és a bank árfolyama közti különbségből adódik. De simán mehet emiatt mínuszba, ahogy nekem már ment is.
Sokakban él az a tévhit is, hogy a natúr folyószámla sem mehet mínuszba, ha 0 Ft van rajta. Hát hogyne, csak éppen beterhelik a számlavezetési díjakat és máris negatívban van az egyenleg.
Sehol nincs kőbe vésve, hogy ha egy folyószámla egyenlege 0, akkor nem terhelhető.
-
Armahun
addikt
Akkor mi a fene értelem lenne a külön számlának, ha mínuszba mehetne.
Pont az lenne a lényege, hogy egyik bolt se tudjon tőled önhatalmúlag több pénzt levonni, mint amennyit te a vásárlás előtt ráteszel a számlára.
Ezzel védenék ki a kártyaadatok lopását.
Ha igaz amit írsz, akkor az a szarnak egy pofon. -
cocka
veterán
Lehet, hogy most már így van, de amúgy limittől függetlenül simán előfordulhat, hogy a netkártyás számla mínuszba megy, ha még a Visa konverziója alapján zárolható az összeg, de a könyvelés napján már mondjuk nő az árfolyam. Ja és szerintem NEM egyenlíti ki automatikusan a rendes számláról, hanem neked kell a negatív egyenleget átvezetéssel kinullázni, hogy ne ketyegjen a kamat!
Mert ha jól tudom mihelyst mínuszba kerül a számla rábasznak 28%-os éves kamatot, napi kamatozással. Az azért elég combos összeg tud lenni, ha hónapokig nincs fizetve.
-
Met
nagyúr
Na megvan a számla, itt nem akartak rám tukmálni semmit
Online-t kötöttem, van hozzá az internet kártya, az nem úgy működik mint egy feltöltő kártya? Átrakok rá x összeget és azt tudom levásárolni. Ha nem elég a pénz akkor nem terhel rá a nem virtuális számlára?
Kérdeztem az ügyintézőt azt mondta hogy de, ha nincs elég az internet kártyán akkor a rendes számláról veszi le a maradékot.Lehet hülyén kérdeztem
-
Met
nagyúr
Na, válaszoltak.
Köszönjük, hogy hozzánk fordult kérdésével, mert így lehetővé tette, hogy teljes körű tájékoztatást nyújtsunk Önnek.
Elnézését kérem a téves tájékoztatásért, és tájékoztatni szeretném, hogy Online és Classic számlacsomag nyitására is van lehetőség új lakkossági ügyfelek esetében is.
Kérem, további kérdéseivel is forduljon hozzánk bizalommal!
Már alig várom hogy hívjon jövőhéten a nő, hogy mit döntöttem
-
cocka
veterán
Hát én honnan tudjam, hogy melyik banknál milyen számlacsomagban vagy? Ettől függ, hogy átutalás vagy kp. kivét-befizetés kombó éri-e meg jobban.
Számlazárás a gyakorlatban mindenhol ingyenes kéne legyen.
ha van pénz is a számlán
Hát attól függ mennyi, mert nyilván több százezret vagy milliókat felvenni elég bitang áron lehet csak. Plusz ha jól tudom x millió forint befizetés felett is van valami idióta költség. Szóval érdemesebb utalni.
Az havi kettő ingyenes max. 150 ezer Ftig/hó.
-
mzso
veterán
Ha bankot váltok annak kb milyen a költsége lesz, ha van pénz is a számlán?
Érdemesebb kivenni a pénzt vagy inkább utalni? (Nyilván a rablótámadás veszélyét leszámítva)(Mintha említettek volna havi egyszeri ingyenes készpénz felvételt valamilyen összegig)
-
Met
nagyúr
Bementem, mondtam hogy számlát szeretnék nyitni.
Mondta az ügyintéző hogy meséljem el mik az igényeim és akkor megmondja mi a legjobb nekem.
Elmeséltem és hogy a classic vagy online-ra gondoltam, ááá azt nem lehet már, kártyázó csomagok vannak. [link]Én sem értem mert nincs az oldalon írva hogy meglévő ügyfeleknek van
-
Met
nagyúr
Nagyon jó, cib online és classic csak meglévő ügyfeleknek van
-
Armahun
addikt
Nem tudjátok véletlenül, hogy az igényléstől számítva kb mennyi idő alatt készül el a Cib-nél egy internet kártya?
-
Met
nagyúr
Hülye kérdés, Cib-nél rögtön nyitás után lehet menni számlát nyitni?
8.30-tól vannak nyitva, néztem időpontfoglalást 9.00-10.00-re lehet csak. -
cocka
veterán
válasz
Gedeon31 #6823 üzenetére
Akkor pontosítsunk:
és legalább 2 db megbízás tetszőlegesen kombinálva az alábbiak közül
És igen, ez azt jelenti, hogy nem kötelező különböző típusú megbízásokat adni, lehet kettő ugyanabból is. Ahogy nálam is volt rá példa, hogy elfogadtak 2 db 1000 Ft-on felüli eseti átutalást is.
-
cocka
veterán
válasz
stairmaster #6819 üzenetére
Hát nekem van egy CIB online-om, ez 715 Ft/hó meg 2900 Ft/év a bankkártya, de cserében az összes netbankos átutalás 0 Ft. Azaz se utalási díj, se tranzakciós díj nincs.
Ha teljesíted a feltételeket, asszem havi 50k egy összegű bármilyen jóváírás plusz két utalás, akkor "csak" 315 Ft.
Ezt használom.
Meg van egy BB számla, ami nem igényelhetősége okán már neked nem opció. Ott nem ingyenes az átutalás meg a kártyás fizetés sem.
-
stairmaster
tag
Köszi, nem tudom elgondolkodtam ezen a gránitbankon, ez a digitális vagy sztár csomagja nagyon jó, talán a befizetést meglehetne úgy oldani, hogy ismerős számlájáról ráutalok.
Mondjuk a magnetbanknál is szinte mindegyik 0ft vagy becsuletkasszás. Te melyiket ajánlanád a kettő közül, vagy esetleg valami "igazi" bankot?
-
cocka
veterán
válasz
stairmaster #6817 üzenetére
Ha pesti vagy, akkor opció, ha nem, akkor nem sűrűn. Pláne készpénzbefizetés esélytelen.
Gránitbank: 1 fiók asszem a Lechner Ödön fasoron.
Magnetbank: Több fiók, de a nagyja budapesti, a többi meg az agglomerációból van, mivel ez anno egy Pest megyei takarékszövetkezetből (tán HWB Expressz) nőtte ki magát közösségi bankká.
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
Mit ajánlotok, hol érdemes nyitni diákszámla (26 év+) után bankszámlát? Jövedelem egyelőre nem jönne rá, internetbankot használom. Sajnos, ahogy elnézem mindenhol nagyon drága a számlavezetési díj
600 Forint felett szinte mindenhol.
Erről a gránitbankról illetve magnetbankról mi a vélemény? Érdemes ezekkel foglalkozni, nem tudom a pénzbefizetés náluk, hogy működik. (vidéki fiókot nem láttam)
Előre is köszönöm a segítséget!
-
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok!
A Cib banknál van számlám és utalnom kellene ,de nem fér ki a név nincs elég karakter hozzá. A házban akiknek más banknál van a számlájuk senkinek nincs ilyen gondja . Egy helyre kell utalnunk ,de ilyenkor mi a teendő? :
-
Nordik
őstag
válasz
FollowTheORI #6806 üzenetére
Ha OTP limit akkor mennyi az az összeg amit engednek?
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Battlefield 6
- Könyvajánló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robotporszívók
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest