Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Sügi X
tag
Na és ahhoz mit szoltok (ez az első hozzászólásom) nekem chaintec apogee 7njl1 -es lapom van, támogatja a bill-ről való indulást és beállítás után (jumper átpakolva) b....szik beindulni. erős noszogatásra sem. értem itt a bill püfölést...
Na de nem mintha érdekelne de megláttam eme topicot, gondoltam megosztom veletek eme lap egyetlen hátrányát!
Üdv: Sügér -
lukiboy25
csendes tag
Sziasztok!
Nekem Asus A7N8X-X van.
A BIOS-ban mindent beálítottam de a jumper átdugásról nem tudtam, most kipróbáltam és működik.
Örülök hogy rátaláltam erre a topicra.
Tök jó, megnyomom a wireless optikai egerem pl. bal gombját és elindul a gép.
Luki -
Laccoss81
csendes tag
Hali!
Ugytudom hogy egyes alaplapoknál az USB-re is bekapcsol a gép.... szal USB-s egerrel is belehet kapcsolni.... -
-conrad-
addikt
Hello,
az érdekelne, hogy az enyémen tudná-e valaki, hogy hogyan állítsam be?
(MSI K8N Neo4 Platinum) -
-
98-99-es alaplapok már tudták ezt a feature-t.
-
Kétszer jött.
[Szerkesztve] -
_Hunter_
őstag
Sziasztok!
Először is köszi, most már nekem is sikerült billentyűzetről indítani a gépet.
Viszont lenne egy kérdésem. Mivel átállítottam hotkeyre így a bekapcsoló gombom nem működik. Ez még nem is baj hisz ez volt a cél. De mi van akkor, ha mondjuk nincs áram alatt a gép. Teszem azt, hogy kíhuzom a dugeszt. Utánna akkor nem fog indulni, igaz? Hisz nem kap a billentyűzet áramot. Ilyenkor mi a megoldás? -
L3zl13
nagyúr
Hülye kérdés, de nincs egy adapter is rádugva arra a vevőre? Nekem legalábbis így van a Logitech Cordless Desktop MX-nél. Szóval nem feltétlenül van összefüggésben a töltés, és az USB tápellátása.
1. BIOS-ban engedélyezni kell a natív USB keyboard (esetleg mouse) támogatást. Utánna mennie kéne dos módban, és linux alatt is. (Ennek ellenére, néha nem akar működni nekem az Asus A7N8X-en, de ha betöltöm a Win-t, ott megy. És utánna ha újraindítom a gépet, már DOS-ban is megy..)
2. Az én billámhoz adtak PS2 adaptert. Próbáld azzal, és akkor biztosan müxik. (Az 1. ben leírtak miatt talán jobb is ezt használni.)
3. Lehet, hogy van a lapon jumper, amivel be lehet állítani, hogy az USB port a sima +5V-ről kapja az áramot , vagy a +5VSB-ről. Asszem a billáról indítás csak ez utóbbinál müx. -
shteer
titán
ASUS P4P8X: nekem is van jumperom!
-
Sirpi
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy apró problémám, és a keresõ alapján gondoltam, ide írom be:
Szóval lecseréltem egy mezei ps/2-es bill-t egy rádiós Logitechre. A pontos tipust nem tudom, de ha lényeges, késõbb meg tudom nézni (most melóhelyen vagyok). Amit tudni lehet róla, hogy usb-re csatlakozik a vevõje, és elemtöltõként is funkcionál. Az a gondom, hogy nem mûxik a ctrl-f1, amivel eddig indítottam a gépet (és ez elég kényelmetlen, mert ajtós a házam, Casetek 1018). Alaplap NF7-S, pontos konfig az adataimnál. Szépen villog a vevõ zöld lámpája, hogy kapja a jelet, de nem indul a gép. Az egérrel történõ boottal még nem próbálkoztam.
Amúgy korábban írtátok, hogy az usb nem kap áramot kikapcsolt állapotban, nálam egész éjjel úgy töltötte az új Ni-Mh elemeket, szóval nálam mintha kapna... Ja, és van fent Suse linuxom is, a gép lilo-boottal indul, winXP a default, de a lilo bootmenuben se tudok a bill-lel mászkálni. Szóval ha véletlen linuxot akarnék indítani, akkor szívnék egy csöppet. Biosban és win alatt viszont tökéletesen mûködik, és win alatt az egér is. Javaslat, ötlet? -
T-800
tag
válasz
-=Sawtooth=- #18 üzenetére
nálam meg nincsen bekapcsoló gomb :-P az is távol tart
amúgy az egeres inditás picit átverés, mert szeretik nem hozzátenni, hogy csak bizonyos egerekkel. ugyanis soros egérrel nem megy.
[Szerkesztve] -
.::cHeKkk::.
tag
nekem intel alaplapom van. azzal is meglehet ezt csinálni
-
micro
addikt
Nem tudjátok, hogy az ASUS P4P800 Deluxe-ön van-e ilyen jumper, mert a bios beállításra meg se nyekken.
-
Arnold2
őstag
Hopp! Már lelőtték elöttem a poént! Bocs!!!
-
Cruz
aktív tag
-
Arnold2
őstag
Fogod a billenytyűt és becélzod vele a bekapcsgombot majd kis erő kifejtésével be is kapcsolod vele!!!!
-
Smogus
őstag
Hmm ez érdekes nekem régen a ps2-es optikai egeremnek nem volt semmi baja
nem vílágított kikapcsolt állapotban, a mostani az egy logitech rádios optikai szett és ennek egyfolytában villog a lámpácskája ha ki van kapcsolva a gép akkor is)
De úgy igazából nem zavar, meg azt hiszem ez normális is mert haveromnak is ilyenje van és az is ugyan ezt teszi, az elem eddig még jól bírja -
Cruz
aktív tag
Sziasztok.
Picike off-szerűség
Egy abit ic7max3-on izzítottam be a billentyűzetről bekapcsolom a gépet fícsört.
Jumper át, indul faszán CTRL+F1-re. De ilyenkor a ps2-re dugott (usb átalakítóval) optikai egeremnek nonstop ég a kis piros lámpácskája (mivelhogy a jumper átrakásával áram alá rakjuk). Ezért a ps2-usb átalakítót leszedtem és usb-ről használom. Ok: ha így othagyom a gépet, akkor a kis rágcsálónak nonstop fog égni a ''szeme'', ami hosszútávon nem tesz majd jót neki, az usb-n meg nem megy áram kikapcsolt állapotban...
on -
Bumbi
tag
Na az ahelyzet, hogy van egy abit kt7-e-m és kéne a help, mer' a manualbna nincs túró sem....
thx -
Smogus
őstag
Na ha szöveggel akarod indítani akkor a password-re kell tenni (legalább is nálam de álltalában így van máshol is) ja és ha password van akkor egyértelműen nem fog müxeni a bekapcsgomb
Nekem hot-key-re van állítva és ott lehet választani különbőző billentyű konbinációkat és ezt választottam Ctrl+F1
Szerintem bios frissítésnél az alapbeállítások lesznek, bár már nem is tudom rég volt amikor frissítetem))
-
Smogus
őstag
CSé emberek, nagyon sajna hogy nem voltam, önhibámon kívűl!
na az a lényeg hogy nekem abit nf7-s es lapom van nem olyan mint neked csak elnéztem) bocsi
De a power beállításoknál állítottam be és ott van pár lehetőség, hogy billentyűről egérről vagy hot-key vagy password meg ilyenek és még nem volt bios frissítésem)
-
kíváncsi
őstag
Meg azt negkérdezhetém tőletek hogyha fríssítem az alaplap bios át akkor a régi beállítások megmaradnak?
-
kíváncsi
őstag
Jó reggelt! Smogus azt mondtad neked is ilyen lapod van és hogy meg tudtad csinálni de hogy légyszi segíts! köszi
-
fufi
tag
Áhh, tök jó hogy alapítottátok ezt a topicot! Most egy 2-3 hete cseréltem alaplapot, és a régivel ment a bill.es bekapcs, de az újjal nem. Pedig beállítottam biosban. És itt rávilágítottatok balgaságomra, hogy azt a h*lye jumpert nem állítottam át. A régin alapból át volt és az is asus volt.
Szóval nagyon köszi! -
kíváncsi
őstag
Az a baj hogy nem tudom beállítani a hot keyt vagyis szöveget egyáltalán nem tudok illetve nem tudom hol lehet beállítani három választási lehetősségem van : disabled ; any key ; power key ennyi nem tudom hol van a hot key
-
kíváncsi
őstag
Power management Setupban van power on by ... azt mire raktad ? Power keyre vagy mire? máshol is állítottál valamit? neked milyen biosod van a laphoz frissítetted már? valami mást is beállítottál a power on.. mellett?
-
kíváncsi
őstag
Smogus te vagy az én emberem
hogy csináltad???? hol van neked olyan hogy hot key asusA7N8X em van
-
Smogus
őstag
válasz
-=Sawtooth=- #18 üzenetére
Hmm ez érdekes nekem is ilyen lapom van és én hotkey-el kapcsolom be Ctrl+F1
és mellette faxán müxik a power gomb is! Szal nem tudom
Na csak ennyit akartam hozzá fűzni -
kíváncsi
őstag
ína megcsináltam átraktam a kis jumpert de semmi. Ez pontosan hogy ois van ? a klaviatúra ps/2 re van kötve de hiába nyomgodom a gombokat semmi
mi lehet a baj? elvileg ez nem olyan lenne hogy megnyomok egy gombot és a gép bekapcsol ? meg van egy olyan is hogy power key gondolom ez lenne az ahol szöveget lehet írni de nálam semmi csak kijelölöm. Ti hogy bírtatok megadni hogy pl go ra induljon?
-
kíváncsi
őstag
360 nem 36 Wos
-
kíváncsi
őstag
És az mi ? valamit kötni kell valamire? chieftec 36,W os tápom van
-
kíváncsi
őstag
re all! na megtaláltam a BIOS ban a Power on By PS/2 Keyboard
itt ezt írja : This feature requires an ATX power supply that provides at least 1A on the +5VSB lead . Ez alatt mit értenek mit csináljak? előre thx -
-=Ghost=-
őstag
létezik ilyen abit ic7-g nél is?
és ha igen akkor mondjátok meg jhogy mikyen funkciót keressek biosban
és hogy van e jumper -
gyga
senior tag
hali nekem van olyan bill. amin vam kikapcs gomb. azzal mukodik+a hozzáadott szoftver
és egér kattintásra indul ehhez kell a jumpert átállitani is7-en. de amugy alt+f4 majd K lenyomásával kikapcsol.
-
L@@-Yosh
tag
de gonoszak vagytok
-
-=Sawtooth=-
tag
nalam azt kell beirni, hogy GO
abit nf7s
es gismo jol irjaa power gombra nem reagal olyankor ''
szal hozzaerto csaladtagokat ezzel is tavol lehet tartani
[Szerkesztve] -
Som@
őstag
Legegyszerűbb, hogy fogod a billentyűzetet és a megfelelő sarkával manőverezve megnyomod a Power gombot.
-
L@@-Yosh
tag
és azt hogy csináltad gizmo?
-
Gismo
addikt
Nekem oan, hogy billentyűre is belehet kapcsolni(bármely gomb) vagy hotkey vagy jelszót kell beírni és csak akkor kapcsolódik be. Jelszó használatakor a power gomb erős nyomkodása sem ér semmit.
-
L@@-Yosh
tag
lol
-
L@@-Yosh
tag
És utána már nem is tudom indítani a power gombbal csak a billentyűzettel?
-
L@@-Yosh
tag
Asus A7N8X alaplapom van ok megnézem remélem ez támogatja
-
drwho
tag
És ne felejtsd el a jumpert átrakni ha van!
Ha van akkor a billentyűzetcsatlakozó közelében van 1! -
L@@-Yosh
tag
És azt honnan tudjam hogy támogtaja-e hol lehet megnézni?
-
L@@-Yosh
tag
Sziasztok ezt szeretném meglérdezni ?
előre is thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Corsair iCUE H100i RGB ELITE INGYEN FOXPOST
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint - Beszámolok
- Corsair Hydro X Series 4x90 Adapter 4xXF Hardline INGYEN FOXPOST
- Fractal Design Meshify C White TG
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest