- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chris-v
senior tag
válasz
darvinya #62695 üzenetére
Kernel által linkelt youtube videó alapján az R2 helyére az ellenállás már megvan.
De akkor ezek szerint rosszul gondoltam, hogy a C helyekre is ellenállás kell.
Tehát kondenzátor.
A videón ugyan egy kicsit más a nyák, mint ami nálam van hub, de ott eltérő színűek ezek a kondik. Ott a C1, C2, C3, ugyan olyan színű, és a C5, C7 és a C9 egy másik szín. -
chris-v
senior tag
válasz
Kernel #62679 üzenetére
Köszönöm, ez nagy segítség!
Basszus, pedig videókat is kerestem, ahol szétbontanak egy másik ilyesmi hub-ot, de nem találtam.
Mondjuk az enyém egy kicsit más (külsőleg ugyan ilyen volt mint a videóban), így néz ki a másik oldala:
De nagyjából ugyan azok az ellenállások vannak rajta, csak nálam a helye van.
Remélem ha rákerülnek ugyan azok az alkatrészek, akkor menni fog. -
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy bugyuta kérdésem, nézzétek el nekem, nem vagyok műszerész vagy ilyesmi
A mellékel képen bekarikázott helyre milyen alkatrész kellene? Mi a neve?
Kutakodtam a neten, mert a google a barátomez egy Kvarc kristály helye lenne? Ha igen, akkor a 6m a 6 MHz-et jelenti? És ha azt jelenti, akkor az ilyen kis henger alakú helyett használható ez is?
A probléma az, hogy ez a kis usb otg hub, ahogy össze van dugva ezzel a kis raspberry zero-val nem látja azokat az eszközöket amit usb-n rá dugok. Viszont olyan eszközöket, amik telefonra, vagy tábla gépre rádugható, pl tábla géphez való billentyűzet, vagy saját aksis kontroller, azokkal működik. Szóval arra jutottam, hogy valami feszültség probléma lehet, nem kapja meg azt amit kellene. A neten van másik fajta ilyen hub, amivel működik, ezért arra gondoltam, hogy ezt feltuningolom, megkapja ami ezen az oldalon hiányzik és a másik oldalon a kis smd ellenállásokat.
És akkor itt még egy kérdés: szerintetek működhet a dolog?
-
chris-v
senior tag
válasz
Speeedfire #62626 üzenetére
Köszi az infót
-
chris-v
senior tag
Sziasztok!
Lesz most a lild-ben akciós multiméter.
Mi a véleményetek?
Ilyen hobbi szintre elég lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Precision 5570 27% 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12800H RTX A1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP 15s-eq2002sf 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500U 16GB 256GB NVMe magyarított (lézerezett) bill gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 16 i9 13980HX RTX4090 2TB SSD
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ZBook Studio 15 G8 15.6" FHD IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest