- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Monitor hiba topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
geotigris9
tag
Végre meg van a relé modul a szivattyúhoz szóval ennek a konkrét modellnek a bekötéséhez kérnék segítséget laikusként. Szóval az 5 V PC táp ág kapcsolná ezzel a relével a vízhűtésem 230 V kis szivattyúját.
-
geotigris9
tag
Mekkorák lehetnek itt a távtartó furatok átmérője?
-
geotigris9
tag
Ez milyen lehet minőségre? (Még nem rendeltem meg a relé modult.)
-
geotigris9
tag
Még nem ment el a rendelés végül is vissza váltottam 5 V relére abból rendelnék mégis.
(Beteszteltem az 5 V molex ágat is, mert nem voltam benne biztos, de le válassza az egészet készenléti és kikapcsolt állapotban is áram alól a gép.)
De mi a különbség mert az oldalon van 3 féle is ami 1 csatornás 5 V relé ? [link]Ez volt igazából az első kérdésem .
(#60185) VIPowER A fenti linkről rendelném meg biztosan mert van még egy két dolog ami kell onnan.
(Ha végül már megrendelem az egyiket is.)
-
geotigris9
tag
válasz
Kernel #60167 üzenetére
De akkor most melyik a legideálisabb az előzőleg linkelt oldalról ha 5 V gondolkodok továbbra is?
(Esetleg szempont lehet led visszajelzés ha üzemel a relé. Látom van aminél más a csatlakozás is.)
Nincs nagy különbség árban szóval ha valamelyik ezért - azért jobb lehet akkor az a befutó. -
geotigris9
tag
Sziasztok!
Van egy 230 V kis szivattyúm ([link]) amivel számítógép vízhűtését oldottam meg és jelenleg elosztót kapcsolva kapcsol ki és be a szivattyú ill. időkapcsolót használva. (Már jó ideje .. átmenetileg.
)De szeretném, hogy a PC bekapcsolásánál automatikusan egy relé kapcsolja a szívatyaút.
Itt nézegetem relémodulokat az automatizálás érdekében. De több is van ami alkalmas lehet a célra, kérdésem ti melyiket ajánljátok melyik lehet a legalkalmasabb a célnak .?
A pontos bekötés is kellene "szájbarágósan", mert annyira nem vagyok járatos-e téren, tehát laikusnak illusztrálva elmondva. Mit hova, hogyan kellene bekötnöm majd pontosan.
Ugye egy 5 V molex csati ág adná az áramot a relének tervem szerint.
Válaszokat előre is köszönöm.
-
geotigris9
tag
válasz
Lompos48 #58771 üzenetére
"ezt vásárlás után közvetlenül be teszteltem és rögtön vissza is adtam a boltba"
Lehet nem teljesen világos így elsőre, de a második készüléket rögtön vissza adtam ott az üzletbe szóval nem tudok tesztelni már.Ilyen zöld leden volt tesztelve meg sima piros 5 mm is meg sima fehér 5 mm-n is, de semmi eredmény. És ha jól rémlik kis smd led is volt nézve vele ..
Anno még átolvasva nem találtam érdemi infót ezen mérésekre mi lehet nem jó, vagy mit tudom én ...
Extol Premium digitális multiméter
Dokumentáció -
geotigris9
tag
Sziasztok!
Szerintetek menyire releváns, [?] hogy múlt-kor vásároltam egy ilyen multimétert és led dióda mérésnél folyamatosan "OL" felírat volt a kijelzőn a dióda sem világított közben persze. Viszont a polaritás jó volt a mérő kábelek jó helyen voltak a bedugva a készüléken és előtte is utána is tesztelve volt a led dióda ami világított rendben tehát nem volt hibás. (Egy 3 V gombelemmel.)
Amíg be nem krepált anno egy legolcsóbb távol-keleti multimétert használtam ott a led dióda tesztnél a led halványan világított. Szerintetek a fentebb említett készüléknél hogyan kellene normálisan működnie?
A dolog érdekessége, hogy mi után ezt tapasztaltam vissza vittem az üzletbe (ott nem értenek hozzá műszakilag online bolt), hogy szerintem nem jó a készülék. (ok. visszavették) Aztán rendeltem egy ugyan ilyen készüléket újra annál led tesztnél ugyan az volt az eredmény ...
(ezt vásárlás után közvetlenül be teszteltem és rögtön vissza is adtam a boltba)
Tetszik a készülék és ár értékben (10 e. volt) amúgy nekem hobbi célra itthon tökéletes lett volna, de akkor már tudjak mérni ledet is vele ...
Szériahibás lenne, lett volna mind a kettő vagy mi a fene ..???
Esetleg valaki használja itt fórumon a konkrét készüléket, nála mér rendesen ilyet ? -
geotigris9
tag
válasz
geotigris9 #58732 üzenetére
Be lett tesztelve élesbe több órán keresztül dolgoztam a fúrókalapáccsal rendben működött. Most már ki merem jelenteni megcsináltam és jó lett.
-
geotigris9
tag
válasz
geotigris9 #58721 üzenetére
Na megcsináltam úgy néz ki működik rendben.
De majd akkor lesz azért a tuti ha néhány órát használom minden probléma mentesen.
Azért egy kis pöcköt csinálni a régi helyére, hogy méretben mindenben jó legyen azon azért kellet agyalni miből lehetne és hogyan pontosan, hogy működjön is a kapcsoló vele.
-
geotigris9
tag
válasz
Kernel #58706 üzenetére
Neked is köszönöm mezis. (Hőkioldó nincs benne.)
Most esett le, hogy ha le is volt szakadva a vezeték a hőkioldó kondiról attól még működnie kellene. (Vélhetően nem mostanában szakadt le szóval működött a kondi nélkül is ennek nem volt jelentősége, de mint írtam vissza lett forrasztava szóval tenné dolgát..)
/Bár zártam az áramkört egy darab vezetékkel ahol a kondi, de nem lepő módon ugye eredményt nem hozott./Gondoltam egyet és kiiktattam a kapcsolót és direktbe zártam az áramkört egy sorkapoccsal és ez után tettem egy próbát és lás csodát fel-zugot.
Szóval minden egyéb kizárva a kapcsoló ment tökre amit szét is szedtem és kiderült (Ami két áramkört zár egy egyidejűleg.), hogy az eggyik záró áramköri résznél kis műanyag pöcöknek a nyomó része tört le ezt a pöcköt egy kis rugó tolja ki egy lukból és ezeknek a pöcköknek a nyomása zárja az áramköröket a nyomógomb benyomásakor.
(Nem akartam szétszedni a kapcsolót pattintósan van összerakva ne, hogy letörjön az eggyik füle, de lényegi károsodás nélkül sikerült szétpattintani.)
Szóval fél siker valami pöcköt kell fabrikálni hozzá és működni fog.
-
geotigris9
tag
Nem látok semmi rendellenest máshol + szakadást sem.
Visszaforrasztottam a leszakadt vezetéket is de nem indult el. (Megfogta a forrasztás, de teljesen a tövénél kellet forrasztani a kondiba és éppen, hogy csak össze lehetett forrasztani nem egy atombiztos forrasztás lett, de ha jó volna a kondi szerintem működött volna feltéve, ha más hiba nincs.)Azt nem tudom, hogy pl. szabad-e csak próba képen kondi nélkül (tehát kiiktatva) betesztelni a gépet?
Mert akkor, ha működne más hiba kizárható lenne és csak egy új kondi kellene.
(Sajnos működő képes multiméter nincs ide haza műszerrel tesztelgetni még mi lehet rossz, meg azért elég laikus vagyok a témában.) -
geotigris9
tag
Sziasztok!
Adott egy nagy teljesítményű fúrókalapács ami még múltkorában beadta az unalmast és azóta sem indult el. Most jó volna ha hasznát vehetném és életet lehelni tudnék bele így szétszereltem és azt vettem észre, hogy a zavarszűrő kondinál leoldott a az eggyik oldalt a vezeték. Ha minden igaz műszer nélkül meg van hiba forrása. /Szénkefék nincsenek elkopva és a tápkábel sincs eltörve./
Nézegetem neten, de nem találtam teljesen ugyan olyat kisebb eltérések voltak.
Tudna valaki hozzáértő linkelni olyat ami tutira jó volna. (Conradba nézegetem most.)
Mellékelek egy képet (Fókuszálni nem tudok jobban kicsit homályos, de minden lényeges dolog leolvasható a képről.)
kép -
geotigris9
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, van egy Zalman Zm-MFC3 típusú ventilátor vezérlő a gépembe.
Nagyon zavaró, hogy nem állítható az lcd fényereje, főleg éjszakai filmnézés, alváshoz beállított zene hallgatás alkalmával. De láttam YT, hogy valaki "királyul" megbuherálta.Kérdésem, hogy tudna valaki ebben segíteni hasonló módon át tudjam alakítani a ketyerét?
Videó link a megszuperált cuccról:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest