- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandiras2
senior tag
Na emberek tud nekem segíteni valaki rádiótechnikában száz megaherc környékére kellene némi jelerősítést összehoznom alacsony szintű jelre zavarmentesen zavartól terhelt környezetben.
-
bandiras2
senior tag
Kocsiban szivargyújtónak melyik a pozitív pólusa?
Kéne tudni egy autós ketyere lakásban történő használatához. Gyanítom hogy a közepe, de sehol nem láttam még leírva, és nem akarok füstöt.
-
bandiras2
senior tag
A kromafágot csak a natúr fém éli túl, a festék sikítva távozik. Nitrohigító csak erősen oldja a lakkot.
[RO55]
Lakkot nem oldja, csak az oxidot. Én nedvesen használom, száradás után bevonatot képezhet a kezelt felületen.
Lakkokra a legjobb a kromafág. Elővigyázattal használjátok, veszélyes mindenre. -
bandiras2
senior tag
válasz
(Bundás) #7979 üzenetére
ez sodrott, szálanként lakkozott rézdrót? Azzal javulni fog az oráltechnikád rendesen! Nem lehetetlen a dolog. szikével óvatosan megkapargatod, majd RO55-ben megmeríted ónozás előtt(élmény savval forrasztani, lemarja a felületi oxidréteget, csak úgy szalad az ón a felületen, nincs gond a tapadással).
Próbálkozhatsz ÓVATOSAN öngyújtóval leégetni a lakkot, de akkor könnyű a rezet is hazavágni. gyakorolni kell.
A Nitrohigító megér egy próbát, ha az sem, akkor kromafág biztos lehozza a lakkot. -
bandiras2
senior tag
válasz
bandiras2 #5964 üzenetére
nem is kell feltétlen vágni, ha elég ügyesen kaparod fe róla a réteget. Szögben csináld, és akor az a veszély sem fenyeget, hogy összezársz két vezetéket.
[hasonlóan mint itt] csak egymás helyett a szalagkábel megy rá.
-
bandiras2
senior tag
válasz
gabor128 #5963 üzenetére
Ha nagyon nem megy a beszerzés, még mindig lehet brute force. Tudsz szépen forrasztani? Vegyél valamilyen utángyártott kábelt, azon gyakorolj, hogyan tudod hozzátoldani. 80pines IDE szalagkábel ideális erre a célra.
Annó toldottam IDE kábelt, ez valamivel ótvarabb munka, de némi gyakorlattal kivitelezhető.
Próbakábelt megvágod, felkaparod a fólia egyik rétegét a csíkokról, RO55 jó ha van zsírtalanítani, ónfutást könnyíti, majd szépen rövid mozdulatokkal rákötsz a csíkokra, még mielőtt megolvad a fólia.
Persze ez utolsó utáni lehetőség, de működik ha rendesen meg van csinálva. -
bandiras2
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5893 üzenetére
PHM mondta: 1mA. Ez rákerülhet kapacitív módon. Akár induktív is lehet, erre nem tudok mit mondani.
Ha 1mA-nál több, akkor valahol szivárog, és építsd ki rendesen a védőföldet. Vagy új ventillátort. Persze amíg meg van csinálva rendesena föld, addig nem okoz bajt. Nálunk a fürdőszobában 25 év után ment el a földelés. Muter mondta hogy ráz a gép. Rámértem, világított, nem fogdoztam, valszeg csak kapacitív, de azóta hosszabbítóról járatom egy olyan konnektorról ami jó. Majd megcsinálom ha a sok netezéstől ráérek valamikor. -
bandiras2
senior tag
válasz
CPT.Pirk #5877 üzenetére
Re venti:
Addig biztonságos, amíg valami szerelés miatt valaki meg nem bontja a vízvezetéket. Akkor kiül a csőre a 220. Azt kéne megnézni, hogy a "földelésen" milyen és mennyi áram folyik.
Szerintem csináld meg rendesen, mert halt már meg központifűtés szerelő amiatt hogy kiült a csőre a 220 miután elvágta, és többé már nem volt földelve. -
bandiras2
senior tag
válasz
haralambusz #5819 üzenetére
Nem.
[Megveszed az egyiket,] az működik.
Minden egyes USB port külön külön van "bedrótozva" az alaplapba, az iylen mókolás jobb esetben semmilyen eredményt nem hoz, rosszabb esetben elkötés miatt USB port-pendrive halált okozhat. -
bandiras2
senior tag
Stabilizálni csak egyenáramot tudok, azt nem probléma. Váltakozó áram "stabilizálására" legjobb megoldás egy UPS. Villámvédelem és fáziskiesésvédelem benne van, ennél jobban nem lehet megcsinálni házilag. 12V egyenáramhoz bármilyen kondi jó, csak legyen rajta ráhagyás. Én elkót használok, merrt azt találtam. Ekkora kondit fóliakondiként előállítani túl nagy méretű lenne, elkóként sokkal kompaktabb.
-
bandiras2
senior tag
válasz
sasa311 #2773 üzenetére
Vannak ilyen univerzális mini tápegységek, amivel walkmant, scannert meg egyebeket hajthatsz, általában van rajtuk Voltbeállító kapcsoló is, vagy megnázed a nyomtatód-scannered tápkábelét, helyi alkatrészkereskedésben veszel hozzá csatit, vagy csak szimplán belenyomod-rátekered a kábelt(ilyenkor nem szerencsés mozgatni), oszt jóvan.
Média marktban is, de kínai piacos is tökjó.
[Szerkesztve] -
bandiras2
senior tag
válasz
sasa311 #1597 üzenetére
sasa311 írta:
Na megpróbálkozok, hátha itt van valaki, aki ért az elektronikához ( )
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy egy 24W-os T5-ös neoncsövet hogy tudnék rávenni arra, hogy égjen... A gyári elektronika olyan 8000 körül van, de nem tudom elhinni, hogy olcsóbban nem lehetne megcsinálni
Itt nézz körül:
[link]
A forum.terminal.hu - n megtalálod Skorit.. Ha ő sem tud segíteni, akkor senki. -
bandiras2
senior tag
válasz
Balint133 #722 üzenetére
Persze! egy megfelelően méretezett trafó mindenre képes, de persze csak váltakozóárammal, szóval bele kell számolni az egyenirányításból adódó fesznövekedést, és ha egyenáramot akarsz boostolni, akkor egy multivibrátort is használnod kell a bemenetre. Van elektronikus megoldás is, de csak a feszültségsoxorozó kapcsolást ismerem.
-
bandiras2
senior tag
Gyönyörűen ónozok foszforsawal, sósawal. drótvéget csupaszolok, bemártom, és rögtön mehet rá az ón. Azonnal befutja a drótvéget, gyönyörűen lehet így dolgozni, csak büdös a sav, amikor felforr.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év garanc
- EliteBook 840 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest