Hirdetés
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Közösen vinné a játékokba a gépi tanulást a Sony és az AMD
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Elülső tápos GameMax miditorony született a szellősség jegyében
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Prezentálta az Ultra jelző nélküli új mobil Core generációt az Intel
- Hobby elektronika
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Google Chromecast topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz Des1gnR #38936 üzenetére
Nemrég volt olyan a Samsung LCD tv-mel.
Hogy bekapcsolt, de nem volt kép.
Táplap csere csere kellett, mert lett rajta egy hajszál szakadás a táplapon.
Előzménye is volt, mert először elment a hang és utána ment el a kép is.
Kis hajlítgatás után működött, de nem volt stabil.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Kernel
nagyúr
válasz Des1gnR #38918 üzenetére
Teljesen úgy fotóztad, mintha ez egy alaplap (vezérlőpanel) nélküli monitor lenne.
Nem mintha sokat számítana, mert például Samsungról olvastam hasonló jellegű típushibát (én ritkán javítok monitort), ott valamelyik IC-t kellett cserélni ilyenkor, ami fotón keresztül úgysem diagnosztizálható.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
And
veterán
válasz Des1gnR #38018 üzenetére
Közben HE fórumon ezt a választ kaptam: "Mint minden rádió vevő, hasznos jel hiányában a kimenetén zaj van. Ezt jelzi a LED is."
Ehhez képest a vevőmodul (BC-NBK) adatlapja a következőket írja: "Low output logic level in case of RF signal not present".
Mindenesetre az tény, hogy ezek a vevőmodulok nincsenek agyonbonyolítva, hogy finoman fogalmazzunk, és az is igaz, hogy a 433,92 MHz-es frekvencián egy normális / érzékeny rádióvevő még mifelénk is szinte állandóan hall valamilyen jeladót (autózárak, kapunyitók, külső hőmérő jeladók, stb. tömkelege). Azért érdemes lenne szkóppal ránézni a modul kimenetére, hogy mit lehet ott látni alapesetben, és mit akkor, ha jelen van egy modulálatlan vivő a közelben v. a modul antennabemenetén. -
Kernel
nagyúr
válasz Des1gnR #38013 üzenetére
Elvileg elképzelhető olyan is, hogy csak a kimenetre épített a tranzisztoros fokozatnál nem stimmel valami, ezért ezt a hibalehetőséget ki kell zárni, kimenetet változásait önmagában is mérni. Esetleges gerjedést oszcilloszkóppal megnézni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz Des1gnR #10642 üzenetére
Kénytelen leszel betudni, mert egy nyitott npn tranzisztornál a bázis mindig egy kb. 0.7V-tal pozitívabb feszültséget lehet mérni az emitterhez képest.
A 11, 12 lábakat leválasztod a bemeneti feszültségről (plusz), aztán Zenerrel a testre, ellenállással vissza a pluszra. Nem tudom mit keres az R3 a bemeneti fesz. meg a kimenet között (a pici értékű ellenállás nem számít).
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Des1gnR #10638 üzenetére
Jó kapcsolás. Ha szentírásnak veszem az ellenállásértékeket, meg a 7.15V-os referenciafeszültséget az LM723-nál, akkor a kimenet (kiszámolva) 2.15-33.8V között változtatható. A minimum még csökkenthető esetleg az R2 csökkentésével, de kevés alkalmad lesz olyan kis feszültséget használni.
A szimulálási adatok valamiért hibásak. Olyan feszültségeket a tranzisztoroknál nem kaphatsz normális körülmények között. Azok ilyen feszültségekkel (kizárólag külön mérlegelve mindegyiket) nem rendekezhetnek. Mivel a rajz részleges, azt sem tudom, hogy az IC körül rendben vannak-e az értékek.
Következtetés: vagy a Proteus hibázik (ne kérdezd miért!) vagy esetleg nem korrekt a neki megadott kapcsolás.
Van még valami: az R7 a kimeneti áramot monitorizálja a védelem számára. Az ott kiszámolt (Proteus) értékek szerint nincs fogyasztás, azaz valami 0.2mA körüli, amit nem vennék figyelembe, mert a szimulálás hatodik számjegye nem mérvadó. Lehet szimulációs hiba, de megpróbálhatnád megismételni a szimulációt teszem azt egy 1A-t fogyasztó terheléssel (kimenetre kötni 8ohm körüli ellenállást).[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Des1gnR #10621 üzenetére
Nézz körül kicsit az LM723-as kapcsolások között [ezen az oldalon].
-
Lompos48
nagyúr
válasz Des1gnR #10621 üzenetére
Kapásból gyanús volt a kompenzáéó kondenzátor bekötése. Nincs mit keressen a potencióméter csúszkáján. Ez amit elsőnek láttam. Majd még nézegetem. De hogy ne unatkozz, vesd össze az alapkonfigurációval, ami az adatlapban található. Ez egyelőre egy 50V-os fix kimenetű változat.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Des1gnR #10618 üzenetére
Igen, az a rajz szinte jó. A gubanc annyi, hogy az IC max. 40V-ot bír. Ezt a veszélyt elháríthatod, ha a 11, 12-es lábakat leválasztod a bemeneti pluszról és külön táplálod egy Zenerről, ami mondjuk 36V-os. Az előtétellenállást úgy számolod ki, hogy az IC saját árama max 4mA, és jó tudni, hogy kb mennyi lesz a bemeneti feszültség.
-
Lompos48
nagyúr
válasz Des1gnR #10606 üzenetére
Mintha 10A-t látnék a trafó címkéjén. Valószínű tudod, de figyelmeztetlek valamire. Igaz, hogy a 22V váltóból 22*1.41=31V lesz egyenirányítva, amiből még lejön ugye 1.5-2V az egyenirányítóhíd diódái miatt, Tehát szűrve ott lesz 29V a nagy szűrőkondi(ko)n. De arra figyelj, hogy a kondenzátor csak energiát tárol és nem ad hozzá. Tehát a maximális (trafó által megengedett) áramterhelésnél ez nem lehet több, mint az effektív érték, amiből ugyanúgy levonódik a 2 diódányi feszültség. Aztán a legjobb szabályzó is eszik még a feszültségből. Így kérdőjeles lehet a 0-24V kimenet megvalósítása. Ha meg a 24V kötelező, akkor inkább használnám a 34V-os szekundert, mégha a különbséget a szabályzó meg hűtőborda kellene is "megegye".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Spotify
- Path of Exile (ARPG)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Háztartási gépek
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK 14 Firefly G7 WORKSTATION! i7-10810U/32GB/512SSD/14"/NVIDIA 4GB/GARI
- Asus Zenbook 14 OLED /Ultra 7-155H/32GB/1TB SSD/2880x1800/120Hz/Touch/Garancia/AI+Intel ARC Graphics
- Hecht GG 950 aggregátorok
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- www.iking.hu - Apple Retina Macbook Air 13 - 2020 - Használt
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest