- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Fujifilm X
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
scarbantia #99162 üzenetére
PWM-et konnyu PWM mentesiteni, ugyanazok a passziv alkatreszek kellenek hozza, mint egy kapcsuzemu tapba. Azaz, kondi, induktivitas, meroellenallas es kesz is van.
-
válasz
scarbantia #99158 üzenetére
Ebben van egy kis tapasztalatom.
Lehetséges-e analóg módon a fényerőt szabályozni anélkül, hogy az RGB arányok ne csússzanak szét?
Elvileg lehetséges, de nagyon bonyolult megvalósítani , úgyhogy inkább azt mondanám, hogy a gyakorlatban nem
Tavaly paprika/paradicsom magok keltetéséhez csináltam WRGB LED-es fényforrást és próbaképpen csináltam jópár fényerősség mérést különböző színbeállítások mellett. Az jött ki, hogy a különböző színű LED-ek áramerősség/fényerő karakterisztikája teljesen különbözik egymástól
Gondolom, hogy pluszban ez még attól is függ, hogy milyen típusúak, gyártmányúak e LED-ek.
Azt el bírom képzelni, hogy hosszas méricskélés, sok vesződség után tudsz olyan vezérlőt építeni, ami a rendelkezésedre álló LED készlettel 3-4 diszkrét fényerő fokozatban állítható, azonos színhőmérsékletű fényt ad (fokozatonként esetleg +/- 1-2 fokozattal eltéríthetően a vörös vagy a kék irányában), de ezt fokozatmentes módon megvalósíteni otthon nem tartom valószínűnek
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI RTX 4070 VENTUS 3X E 12G OC .:BONTATLAN:. .:2év garancia:.
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700G - Új, 1 év garancia - Eladó!
- 3. gen Threadripper, 4x32gb, bq!, NZXT, 1200W // A jó munkás, félkonfig
- Samsung Galaxy S22 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Samsung Galaxy Z Flip5 5G / 8/256 GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest