Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Olcsón hozhatod ki a maximumot régebbi Intel CPU-kból
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
Mivel a driver teljesítménye adott számú soros LED-hez van méretezve, sorosan annál többet nem lehet, párhuzamosítani lehet, de nem sok hasznát láttam.
A képen látható konstrukció 2B7C, azaz kettesével párhuzamosan és sorba 7 tag. Mivel elég gyenge minőségű LED-eket kaptam hozzá, ami nem bírta tovább, mint az eredeti, próbálkoztam a zölddel jelölt közbenső helyekre felrakni, mindenhová 1-1 plusz LED-et.
A fehér festéket lekaparva, ez elég jól sikerült is. Pirossal jelöltem a gyári rajzolatot.
Tehát így a driver árama 2 ág helyett háromra oszlott, amitől egy tok árama csökken, ezzel együtt némileg a színhőmérséklet is, azaz sárgul a fény. Nem lett világosabb egyébként, ráadásul nem is bírta tovább. De ennek oka elvileg a selejt LED-ek. Később TV-be való LED-eket raktam fel, ami azóta is bírja. Csak ezek rövidebbek, ezért nem próbáltam korábban, mert azonos méretre törekedtem, de így is sikerült megoldani.
Természetesen a driver áramának csökkentésével is kísérleteztem, ami alapvető, ha élettartamot szeretnénk növelni. Ettől persze gyengül a fény.
-
Igen, ezek már új generációs LED fényforrások. Ezekben a LED nem ad ki látható fényt, a LED csak gerjeszti a rákent foszforos réteget, ami a gerjesztés hatására bocsát ki fényt, elég jó hatásfokkal.
Csillárba, vagy díszkivilágításnak jó, de reflektoros búrába már nem jó, nagyon messze van a pontszerű fényforrás fogalmától.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó vadonatúj Huawei FreeBuds Pro 4 fülhallgatók! (Bontatlan 24 hónap garancia)
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
- Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849
- Eladó Samsung Galaxy A32 5G 4/128GB / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S22 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3744
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold