Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minőségi ugrást hozhat a One új médiaboxa?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
Kedves Kernel!
Egy elég nagy mókolás, de a filléres potméteres SCR-eket így lehetne házasítani galvanikus leválasztással a mikrokontrollerrel. Egy fényre érzékeny ellenállást kell bemókolni a potihoz és egy a mikrokontroller által vezérelt fényességű LED módosítaná az ellenállást.
Ez valami hatalmas gány, de akár még működhetne is nem? *És olcsó.
-
csubuka
addikt
válasz
Kernel
üzenetére
Köszönöm szépen!
Sajnos akkor arany nincs gombokért. Eszerint nem lesz jó számomra semmire, a nekem való normális VFD-k meg 100 USD felett lennének bármilyen formában is szerintem akkor.
A kézikönyv még olyat is írt, hogy az ilyes fázishasításos szabályozásnál alacsonabb feszültségeknél a motor túllépheti anéveleges áramát és arra is kell vigyázni. Legalábbis ott mintha ilyen indoklás is helyet kapott volna. Természetesen a nem elindulás veszélye is jelen van, ahogy mondod. Még a gyári tirisztoros megoldáson kis csavar is van, amivel a minimum feszültségszintet be lehet lőni olyanra, hogy ne legyen gond vele. De attól függetlenül maximum feszültséggel indul mindenképpen, mondjuk a saját házi megoldásomnál erre majd vigyázni kell a programozásnál. Ha eljutok addig.
(#61153) Teasüti említette ezt az EasyEDA-t, kicsit feljebb, akár ott is lehetne nyákot készíteni a feladatra? Mondjuk azt sem cisnáltam soha, szóval messzi vagyok én még a megoldástól.

(#61146) gerleimarci: Igyekszem átgondolni a helyzetet, lehet nem árt egy építés és végülis hamar nem lesz meg akkor sem ha rendelek, szóval akkor már akár PCB-t is rendelhetek amíg megérkezik a csomag. Van fí-relé szerencsére, csak ódzkodom mégis.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3294
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold