- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
llaszlo #44698 üzenetére
Sokat számít a megszokás. Én a pillanatpákához vagyok szokva, régen a rádiószervizben is (rádió-magnó-lemezjátszó, később videó is) mindenki ilyet használt, TV-s kiszálláshoz is adja magát.
Szűk helyekre, alkatrészek közé is jól befér. Annak dacára, hogy egy trafót kell vele együtt emelgetni, engem ez soha nem zavart. A korábban barkácsoláshoz használt Minifor 20W pákához képest sokkal jobban bevált.
Nagy előnye, hogy nem kell állandóan izzasztani, de amikor kell, azonnal használható. Megfelelő méretű heggyel gond nélkül forrasztató vele például egy tuner kitört koax. csatlakozója is. Ilyen kitört tunerekkel (megrántják a kábelt takarításkor) szoktam találkozni, amit laikusok gányolnak, ragasztgatnak, általában szintén pillanatpákával, de nem nagyon megy ez nekik, pedig szépen meg lehet csinálni.
Hűtőfüles, bordával együtt beforrasztott IC-hez akár felére rövidített huzal is szerelhető, amitől megugrik a teljesítmény, mégis annyira strapabíró a páka, hogy nem tud tönkremenni. Finomabb munkához lehet rá tenni vékonyabb vagy hosszabb helyet is, akár speciális alakra is hajlítva.
A lenti csak egy példa, invertertrafó egyszerű levételéhez, de voltak már egyéb formák is. Hőfokot magamnak szabályzom, így akinek van hozzá érzéke, nem tudja szétégetni a dolgokat.
Régen mentek a Funai TV processzorcserék, helyszínen. Dróttal összetesteltem a hegyet a készülékkel, nehogy valami impulzust kapjon az IC, reszelt végű injekciós tűvel elválasztottam 42 apró lábat, be az újat, és minőségi munkáról beszélek, nem gányról.
Katonaságnál, híradós műhelyben a kattogós Weller volt, először szokatlan volt, de idővel arra is ráállt a kezem. Nem csak javításhoz, fusiban barkácsolt NYÁK-építésekhez is, szintén minőségi munkát tudtam vele végezni.
Csak a Weller szabályozta magát, míg az általad linkelt nem szabályoz, emiatt túlmelegszik, valószínűleg. Ha égeti az ónt, nem lesz szép a forrasztás. Egyik vélemény róla, elég hozzáértőnek tűnik:
A páka kábele indokolatlanul vastag, nagyon merev, így nehéz precíz munkát végezni vele.
A páka hegyét tartó csararok feje nagy, rendszeresen útban voltak, ráadásul átmelegszenek, így megolvasztják amihez hozzáérnek..
Hőmérsékletszabályzása szerintem nincs. Fél órás munka során már a markolat is zavaróan átmelegedett.
Az állványa túl könnyű, borulékony, a szivacs túl vékony.
Szerintem tartalék pákának elfogadható, az ára pedig nagyon jó, de komolyabb munkákhoz alkalmatlan.Mindez nem zárja ki persze, hogy kezdetnek megfelelhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Autós topik
- Synology NAS
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- További aktív témák...
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Dell Inspiron 5406 2-in-1i5-1135G7 16GB DDR4 3200 512GB NVME 14" FHD Érintőkijelző W11Pro
- Eladó MacBook Pro 14" M1 Pro (2021) 16/512 99% akku Makulátlan állapotban!
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest