- Apple MacBook
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- TCL LCD és LED TV-k
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
borg25
senior tag
Boccs én úgy értelmeztem, hogy abba kötsz bele, hogy milyen már, hogy a Windowst kompletten kell megvenni/telepíteni a sok általad nem használt elemével.
A HEVC tekintetnében, meg nem szép megoldás, de érthető és gyakori. Nyilván azt fogja mondani, hogy vedd meg csomagban a kettőt, az ingyenes meg a találati lista aljára kerül. Msnek is abból van sápja, cégnek is az éri meg jobban. A mikrotranzakciók világában meg az emberek többsége úgy is azt mondja, hogy az időm többet ér, mint az a 350Ft.
-
borg25
senior tag
Ez nem kognitív disszonancia?
Sok Linuxosnak az van a fejében, hogy muszáj, hogy a Windows rosszabb legyen, mert ha nem akkor ő mivel a Linux mellett döntött, hibás döntést hozott. De ő nem hozhat hibás döntést, mert ő okos. Ergó a Windows a rosszabb választás és punktum.
Ezzel szemben szerintem a helyes hozzáállás, hogy mindkettőnek van jó és rossz oldala. Bizonyos dolgokban az egyik jobb, másban a másik. A választásod attól függ, hogy neked mik a preferenciáid.
Ha szereted nyüstölni a géped, és azt élvezed, hogy teljes mértékben testre szabhatod a gépet, akkor Linux. Ha érdektelennek tartod azt, hogy most milyen testreszabott animációval jellenek meg az ablakok, akkor Windows, mert max azt mondod neki, hogy animáció és téma kikapcs és legyen minden gyorsabb. Én kinőtem abból a korból, hogy órákat reszeljek a gépen, hogy használni tudjam. Élvezem azt, hogy nem kínszenvedés kirakni egy parancsikont az asztalra, hogy a NAS SMB megosztására mutasson. Az Excelt haladó szinten használom, makrózok, és nem mindegy, hogy Ms vagy Libre. Ha valaki nem tudja megérteni, hogy más miért dönt a Windows ökoszisztéma mellett, akkor az inkább az ő műveltségéről és empátiás képeségéről szól, semmint a Windowsról vagy a Linuxról. Ez fordítva is igaz. Ha nem tudom elképzelni, hogy lehet olyan, hogy a másiknak a Linux jobb, akkor empátia nélküli autista vagy nárcisztikus vagyok.
A Windows önmagában is sokat tud, de nem árt, ha felraksz rá külső féltől származó programokat. Bárki is tud mondani olyan Linux disztribúciót amiben csak saját fejlesztésű programok vannak, és nem fordítják bele harmadik fél programját? Jah, és még használni is lehessen, mert az, hogy lefordítasz egy kernel, egy basht pár lib könyvtárat az nem sok, bár tegyük hozzá, hogy ezeket is lefordítod, és nem te írod…
HEVC kódólóért fizetni kell? Mért? Linuxban nincs olyan amiért fizetni kell? Jah, hogy van, de lehet találni ingyenes alternatívákat. King Unique nem olyat linkelt be HEVC-re Windowsra? -
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Robotporszívók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Windows 10
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- TCL LCD és LED TV-k
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest