- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bass
addikt
válasz denesdr #124260 üzenetére
Mire gondolsz? A hangzás majd kiderül inkább csak az foglalkoztat h rárakhatom e az erősítőre,nem szoktam bömböltetni,buliba nem használom szimpla otthoni zenehallgatás.A forrás Pioneer lemezjátszó és Pio deck ,Bt és Dac a tv-ről
"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz denesdr #124257 üzenetére
A mostani Mission 762i-t meghajtja rendesen de az 93db ami elvileg könnyen hajtható ha jól értem ez meg kisebb.Régen úgy tudtam h minimum a duplája legyen a hangfal az erősítő teljesitményének,kb ennyit vágok ezekből a párositásokból h mihez mi az ajánlott.
-
Bass
addikt
Sziasztok
Láma kérdés lesz.Kipróbálnék valami 3 utas hangfalat és találtam egy Quadrat merlin mkII-t csak nem tudom elbírná e az erősítőm ami egy Pioneer SA 7300 4 ohmon elvileg 2x35w a hangfal is 4 ohm 80w és 87db az érzékenysége.20nm szobába Köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz VoidXs #122379 üzenetére
Tényleg láma vagyok ezért elnézést csak nincs aki megcsinálja(régi pio lemezjátszó )Most ott tartok h az árnyékolót ps a nullát egybe tekertem és forrasztanám a képen látható alaplapra ahogy odatartom.Multiméterrel az ellentétes oldalon ugyan azon rca részen mértem ellenállást mint ha ugyan oda lenne bekötve.
-
Bass
addikt
Közben tényleg láma vagyok,eszembe jutott h mérek a vezeték és a csati végén ellenállást aztán meg is van mi hova van kötve 😁
-
Bass
addikt
Sziasztok
Láma kérdés de vettem egy mind két végén rca kábelt h beleforrasszam a lemezjátszóba de nem tudom eldönteni hogy a küső árnyékolást forasszam vagy a belsőt a nyáklapra mert a másik rca egybe van öntve és nem látom mit hova köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz denesdr #120522 üzenetére
Nem hallok rajta semmit jól szól,ezt leszámitva hibátlan csak h nem kell e cserélni megelőzés képpen.Javítani gondolom majd lehet membrán cserével mert hangszórot csak használtan találtam (többnyire azokon is van)csereszabatost meg a hangszóró adatai nélkül nem találtam. De akkor így köszönöm
-
-
Bass
addikt
Sziasztok
Van egy pár Mission 762i dobozom és mind2 mélynél van egy-egy hullámosodás a peremén,mennyire életveszély ez? Lehet javítani valahogy? Köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #119574 üzenetére
Jah nem ilyen nincs,teljesen normális csak 41hz után süket vagyok 😁
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #119572 üzenetére
Hét ahogy mennek le a hz-ek az nem lejtős hanem szakaszos,talán érted h gondolom 😁De telón is ugyan ilyen.Kihagyások lennének rosszak?
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #119570 üzenetére
Végigpörgettem de semmi kb 41hz-ig hallottam volt h egy két dolog rezonált is 😁
-
Bass
addikt
-
Bass
addikt
válasz kutyek #119552 üzenetére
Ha pl dac-on keresztül szól a youtubrol az NBR csatorna az jól szól de ott nincs metál,jazz,blues stb és azok jól szólnak a rendszeremen,a filmek szintén.Bakeliteknél hiányzik leginkább ami a cd bemeneten van és előtte egy pro-ject phono box s2,a lejátszó egy pro ject debut 3 dc ATvm520eb hangszedővel.A hangfalaim Translator impact 20 gyári vifa készlettel,igazából ha nem a metált nézem marha jól szól.Ezért gondoltam h csak a bakelit miatt kötnék rá EQ-t hátha segítene.Mélynyomót hely és sub kimenet hiányában nem tudok használni
-
Bass
addikt
válasz denesdr #119548 üzenetére
Ismerőseim nagy része vagy nem foglalkozik ennyire vele (elég nekik egy pc hangfal)vagy max hard rock stilusig megy el ,na azt mér hallottam üzletben egy vintage B&W hangfal és valamilyen vintage erősitővel (Asszem pioneer sa 6200 lehetett),halkan dinamikusan szólt de nem tudom milyen rendszer volt konkrétan.Van aki ajánlotta hogy használjak Eq-t ,de van aki átkot szórna rám ez miatt 😁
-
Bass
addikt
válasz denesdr #119546 üzenetére
Nekem nem a hangerő lenne a lényeg hanem a viszonylag jó hangzás és dinamika ugye Heavy és társait hallgatom és "keresem a hangot" 😁. De örülök hogy ismered ezt az erölködőt,én elégedett vagyok vele.Most jazz,blues amiket nem igen hallgatok csak alkalmanként azok nagyon jól muzsikálnak frankó dinamikával de valahogy a metálnál ez hiányzik és nem tudom mi az oka,régóta küzdök vele.
-
Bass
addikt
válasz kutyek #119541 üzenetére
Értem és köszönöm.Annyira én sem értek hozzá csak folyton keresgélek,igazöból pont a párosításhoz nem értek pl h mekkora szobába mekkora, hány wattos stb hangfal kell illetve a 91-s érzékenységre én azt hittem h az már jó nagynak számít 😁 Használok külön phono erösítőt is viszont nem hallgatom hangosan kb negyedig van tekerve és egy Translator impact 20-t hajt.Lehet valami másik erősítő is kellene? Bár szeretem a hangját.Én úgy tudtam h ha pl egy erősítő 100w-os akkor arra kb 200w-os hangfal mehet minimum de akkor ezt is rosszul tudtam. Technikailag mekkora mehetne erre az erősitőre?
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Sziasztok szeretnék álló hangfalakra váltani és találtam egy Kef q55-s [link] álló hangfalat,ismeri esetleg.valaki ezt a modellt?Hallottam h a jbl-k jók még de ott sem tudom igazán melyik lenne ideális. Föként Heavy metal(összes ága) menne rajta,forrás főleg vinyl erősítő egy yamaha ax 396.A szoba kb 20nm Köszönöm
-
Bass
addikt
Sziasztok találtam 2 hangfalat amit kipróbálnék egy Jbl lx 300 és egy Infinity reference 20-t (szeretem a 80-90 évek dolgait) ismeri valaki ezeket 20nm szobába kellene Rock/metal zenére.
Köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #114930 üzenetére
Nem ,az pöpec csak van egy másik dobozom is(arcus) amit ezzel együtt "restaurálnék" egy kis átalakítással és ugyan ez van benne,egy füst alatt lefényeztetném a dobozokat.
-
Bass
addikt
Sziasztok,lehet.hülye.kérdés.de ha tönkremegy egy hangszóró és már nem gyártják akkor nincs valami oldal ahol választható cseredarab ami megfelel vagy közell ál az eredeti minőséghez?
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #114881 üzenetére
Igen voltak Arcus AS4 de mindig "keresem a hangot" ,próbálgatom melyik milyen és a vintage dolgokat pláne szeretem igaz az erősítőm csak 20 éves kb 😁 Most van még nálam egy Magnat monitor b is 3 utas zárt doboz azok is jók ,még nem az autohifi kategoria. Az a baj h el kell passzolnom őket helyhiány miatt az arcust nagyon sajnáltam de ez van az is kiváló cucc. Ha nekiállok felujítani készítek fotókat persze ,no meg h milyen lett mert szerintem ezek maradnak most sokáig olyan meggyőző hangja és sztereo hangképe van.
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #114848 üzenetére
Szia elhoztam és azt kell mondjam h iszonyat jó hangfal ,nagyon kiegyensúlyozott, rendkívüli tere van ,a magasak optimálisak a mélyek altatnak olyan kellemesek. Műszakilag rendben vak,a dobozra ráfér a felújítás amit azt hiszem meg is kap.
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #114848 üzenetére
Szia igen közel 🙂 szeretem a vintage hangfalakat.ezért érdekelne a dolog.
-
Bass
addikt
Sziasztok ismeri esetleg valaki a Transalator impact 20-t ,esetleg vélemény róla? Köszönöm
-
Bass
addikt
Sziasztok Canton sl 500 és Fonum 600-t ismeri valaki? Arcus As4 utódját keresném,nem tudom mi lenne előreképés Szoba 20nm ,yamaha ax 396 erölködő,elsődleges forrás Vinyl lejátszó,zene Pink Floyd-tól Mardukig minden ami rock/metal Köszönöm
-
Bass
addikt
válasz denesdr #112507 üzenetére
Igen azt. Most egy arcus as4 van de az hátsó subos előre tudom húzni de valahogy a front subos emlékeim szerint jobb nálam a mélyek miatt ,ennél azt tapasztalom h ha szembe vagyok vele nem érzek snnyi mélyet mint ha kimegyek a konyhába ,ott mellbevágó lüktetést hallok,ezért gondolom h a hátsó miatt lehet ez. (Annyire nem értek hozzá csak agyalok😀)
-
Bass
addikt
Sziasztok Canton fonum 300-t ismeri valaki? Front subos hangfalat keresnék . Köszönöm
-
Bass
addikt
Sziasztok phono fokozaton a hangszóró marhára szerintem abnormálisan mozog,hangján nem venni észre semmit de mi okozhatja ezt?
A másik h Bluetooth adapterek között van hallható különbség? Most egy tp linket használok a telefonnal való kapcsolatra,van ami kimondottan dicsért darab?
-
Bass
addikt
válasz denesdr #111162 üzenetére
Régóta szívesen kipróbálnék egy yamahát mert volt egy nsg 30-s hangfalam ami a méretéhez képest döbbenetes mélyeket és hangot produkált így effelé hajlok csak még nem volt olyan amber aki leírta volna milyen. Phonoját próbáltad?
-
Bass
addikt
válasz Dißnäëß #111160 üzenetére
Igen ez a bajom nekem is h olyan csattogós se igazi mélye se igazi jó magasa nincs. Valami akusztikai gond is lehet mert ha a lakás többi részébe vagyok pl konyha ott olyan mélyeket hallok amit a szobába nem,azon is változattnom kellene valahogy.
-
Bass
addikt
válasz denesdr #111156 üzenetére
Azzal már próbálkoztam de úgy gondolom h az rendben van ,előtte yamaha hangfalak más erölködővel ugyan ezen a helyen jobbak voltak. Igaz ott elöl volt a bass reflex nyílás itt meg hátul,de nemtá tudom számít e. Nagyon az erölkődö a gynús de nem igazán van hifista ismerősöm h kölcsönkérjek ,mindenkinek max micro "hifije" van
-
Bass
addikt
válasz dgyuri0123 #111157 üzenetére
Hát olyan 50-100e ft között(persze használt) de nem tudom milyet érdemes. Ismered ezt a Denon erösítőt? A hangfalakat én is rendben gondolom mert néha meglep pl egy filmnél de gondolom túl lehet vezérelve. Zenénél (pl vinyl ) nem túl acélos.
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #111154 üzenetére
Szia
Hát már ez is megfordult a fejemben,már mint az akusztika csak ahhoz nem értek hogyan lehetne rajta javítani,panel 18nm a szoba faltól kb 10cm-re van a komódon. Egy onkyo a 8630-al próbáltam azzal picit jobb volt de az már nincs meg. Egy ilyen szobába lehet jobb lenne valami első sub csöves polchangfal?[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Sziasztok
Szeretnék venni egy jobb erősítőt mert a jelenlegi(Denon PMA 480R) hangfalam(Arcus As4) tudását nem tudom kiaknázni. Kicsit vérszegénynek érzem a mélyeket és a beépített phono sem az igazi. 50-100e között gondoltam valamit. Dögös mélyek,frankó magasakt szeretnék 😉😁Tud valaki így elmondásra valamit ajánlani? Köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz gordonfreemN #110063 üzenetére
Igen azt tettem én is ,akkor marad így csak sajnálom h ilyen csati került rá gyárilag.
-
Bass
addikt
Sziasztok szeretném lecserélni az onkyo a 8630-t (kiváncsiság miatt) és kinéztem pár érdekes darabot.
Pioneer A-447
Denon PMA 655R
Yamaha Ax380
Arcus AS4-t kellene meghajtania rock/metal menne rajta ,és feleségem hallgat néha pop zenét.A forrás főleg vinyl de a tv dac-on keresztül és bt adapter(telefon pl)
Esetleg valami más?
-
Bass
addikt
-
Bass
addikt
válasz Tlalok #108640 üzenetére
Találtam itt pécsen egy szakit aki elvileg ki is tudja cserélni,nem tudom az országban ki az profi lenne ebben. Nem akarnám elbaltázni ezt a jó kis hangszórót. Nem szoktak ezek a gumik rideggé válni , hogy cserélni kellene?
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #108621 üzenetére
Épnek tűnik,nem repedezett de hogy az évek során mennyit vesztett rugalmasságából az passz kb 6-7cm hosszan engedte el. Nem nagyon akarnám az egészet
cserélni,jó lenne ha maradna a gyári állapot.
Mivel lehet ezt ragasztani?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
Sziasztok
Észrevettem hogy az Arcusban amit vettem az egyik mély (vifa p20wn-01)gumi peremét sajnos elengedte a ragasztó. Újra kellene peremezni vagy szabad ezt így ragasztani? Pécsi vagyok esetleg itt helybe vagy az országban van aki megbízhatóan,szépen megcsinálja,esetleg ha kell újra is peremezné?[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
válasz fererencz89 #108537 üzenetére
Igen eddig egy régi hw aprós hirdetést láttam ahol szerintem nem volt benne itt, fura mert eddig nem láttam ilyet és itt alig van légmozgás,mi van ha szedek ki belőle? Eddig jónak tűnik,szép tere van,finom mélye de nem nagyon volt alkalmam tesztelgetni. Sajnos a gls ledobta és az egyik sarka sérült úgyhogy most reklamálom meg nekik. Pénteken szabados leszek akkor "kikormolom"😁
-
Bass
addikt
válasz Irmscher 353 #108325 üzenetére
Jövő héten meg is jön 🙂 Majd írok róla pár sort ,sokan ajánlották remélem beváltja a hozzáfüzött reményeket 🙂
-
Bass
addikt
válasz dgyuri0123 #108316 üzenetére
Pont ezt az arcus as4-t nézem én is ,úgy néz ki el is viszem 🙂 Sokan írták hogy jó a hangja.
-
Bass
addikt
válasz Irmscher 353 #108312 üzenetére
Csak polc jöhet szóba 30-60e között keresek valami már régóta (jöhet vintage is)de max 40cm magas lehet ha lehet első bass reflexes és rock/metal szolna rajta,a fő forrás egy pro-ject debut 3 lemezjátszó és egy onkyo a8630 erösitő.
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
válasz Irmscher 353 #108308 üzenetére
Igen az lenne az igazi de sajnos nem tudom .
-
Bass
addikt
Sziasztok nem tudok dönteni hátha ismeri valaki őket
Fyne audio 301
Mission 761
B&W dm303
Arcus Ts 80
Rock/metal menne rajtuk
-
Bass
addikt
Sziasztok
Zenére használ/ismeri valaki a wharfedale Diamond 10.2-t? Köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
Sziasztok szeretnék venni egy yamaha ax 470-t ismeri valaki? Illetve 30e forintig milyen phono erősítőt érdemes venni? Köszönöm
-
Bass
addikt
válasz goku888 #107650 üzenetére
Szia kezdésnek az Audio-Technica AT-VM95C jó lesz bagy ott van picit drágábban a VM95e mind kettő jó ár/érték bajnok,de akár ortofon om5e vagy om10 ezek is jók csak picit drágábbak. Cserélni akkor kell ha pl torzít , nincs általános szabály az élettartamra,milyen a lemez,kopott,karcos,poros stb 300-800 óra között lehet szükséges a csere.
-
Bass
addikt
válasz dgyuri0123 #107466 üzenetére
Szia rock/metalra keresek valami régi cumót még mindig(imádom a veteránokat😁) Valahol olvastam erről a márkáról ,hogy jó kis holmik viszont ez egy picit talán nagy lenne . Ajánlottak itt egy arcust is csak az is 45cm magas és ahogy mértem nem lenne ideális(kb 40cm ami okés)
-
Bass
addikt
Sziasztok ismeri valaki ezt a modellt? [link]
-
Bass
addikt
ÉppSziasztok kinyitottam a Rotelt amit néhány napja vettem(csöppet ráfáztam) hát érdekes a látvány, gondolom ezek a kondik adták meg magukat(lök egyet a hangfalakon mint ha nem lenne benne koppanásgátló). Pécsen tud valaki szerelőt aki megcsinálná? Nem fognék hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Bass
addikt
Sziasztok
Az mitől lehet h erősítő (rotel ra930 ax)bekapcsoláskor megmozdul a hangfalban a mély? Normális ez ?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
válasz fehér_ember #107312 üzenetére
Ezt a márkát nem ismerem,láttam már több hirdetést de nem tudom hova tenni. Jó gyártonak számít(ott)? Nagyon vem értek hozzá ezért is van h keresem a hangot,ami tetszik megveszem aztán ha nem jön be eladom.
-
-
Bass
addikt
Sziasztok van egy Rotel Ra 930Ax erősítőm , milyen paraméterekkel rendelkező hangfal illik hozzá a legjobban? 40-45cm magas polc hangfal lenne az ideális amik dögösen szólnak (rock/heavy) 40-50e a keret. Köszönöm
-
Bass
addikt
Sziasztok Arcus ts 300-ról van valakinek tapasztalata? Metálra kellene , és jó lenne egy kis extra mély.
-
Bass
addikt
válasz fehér_ember #104608 üzenetére
Értem ,ez a Grundig már nagy sajnos yamaha ns g30 utódját keresem max 40 cm magasság ami elfér. Nem gondoltam h ezek a grundigok jók is lehetnek.
-
Bass
addikt
Sziasztok lemezjátszó hangkarban cserélt már itt valaki kábelt? Az érdekelne hogy milyen vastag,milyen megy bele,nem a high end kategóra érdekel aminek centije 1000-1500ft 😆 Köszönöm
-
Bass
addikt
válasz fehér_ember #104416 üzenetére
18nm szobába kellene a yamaháknál picivel nagyobb,igazából ezek is szépen szólnak és meglepő mélyek jönnek ki belölük a méretük ellenére de egy picivel még többet elbírnék 😁 Arcus Ts15-t néztem még egy fórumban , hogy dícsérték de még a 25 is elférne de az lenne a max.
-
Bass
addikt
válasz fehér_ember #104414 üzenetére
Köszi, igen picit már nagy sajnos ,nem ismerem ezt a márkát,érdemes esetleg másik modellre vadászni?
-
Bass
addikt
Sziasztok van egy Onkyo A8630-s erősítőm [link] amin most 2db Yamaha ns-g30 van és szeretném őket nagyobbra cserélni (de maradnék a polc hangfalnál max 45cm) viszont a párosításhoz nem igazán értek. Ehhez az erölkösöhöz milyen specifikációs (teljesítmény,érzékenység stb)hangfal illene a legjobban?
-
Bass
addikt
Sziasztok van egy onkyo erősítőm (A8630) minden rendben működik rajta de néha valami kattan benne,normális dolog ez?
-
Bass
addikt
Sziasztok
Lehet hülyeség amit kérdezek de analóg külső kivezérlés jelző létezik?"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
Sziasztok
Van egy pio a209r erősitőm amit szeretnék lecserélni. Használtba gondolkodom max 30 - 40e ft rá a keret. Kicsit kevésnek éreztem a pio-t ,valahogy üresen szólt ,kevés volt a mély is. Nem tudom mit érdemes keresnem. Lemezjátszó,bt port,dvd és tv lenne rákötve. Egy yamaha ns-g 30-t kell hajtania. Köszönöm"The gods who light up the sky at the gate of sethu"
-
Bass
addikt
Sziasztok adott egy pio a209r és egy canton gle 402 kicsit kevés számomra a mély a többi rendben van,gondolkodom hogy vegyek esetleg sub ládát (pl szintén canton) de nincs sub kimenet az erösítőn (rá tudom valahogy kötni?) Vagy vegyek másik polc hangfalakat (közben egy lemezjátszót is venni szeretnék),amiket nézeketek az a Magnat Monitor Supreme 202 kb 20nm a szoba. Szoktam rajta filmeket is hajtani de leginkább zenét hallgatok rajta (Heavy) .
-
Bass
addikt
Kb 15 éve vagyok tag de régen nem voltak ilyen gyerekes viták,szánalom hogy milyen gyorsan zuhan a színvonal. Menjetek el nov 18-án Testamentre és pár sör mellett tomboljátok ki ezt 😀
-
Bass
addikt
Metálon kívül még a filmzenéket szoktam. Egyenlőre kinézetre😁 Csütörtökön megyek szimatolni egy aranybányába 😀. Ott kipróbálok ezt azt remélem lesz az is. Azért az itt elmondottakból már kezd kialakulni a kép h mit is keressek,nekem ez is segítség,legalább fogalmam legyen róla. Régen amikor ilyeneket vettem csak nagy legyen és dormogjon de most kis doboz lesz és ott gondolom nehezebb olyan markat talalni aki nem dobozhangot varazsol elo a dobozbol 😂 Tudom h ki kell próbálni meg rajtam múlik. Ahova megyek a tulaj mindig a Yello - Jungle billen próbálja a cuccokat de én is viszek lemezt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hardcore café
- Elektromos rolleren is fontos az index!
- Milyen processzort vegyek?
- Politika
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Már tudjuk, hogy mikortól lesz elérhető a Detroit Become Human magyar szinkronja
- Gaming notebook topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest