- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen videókártyát?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim72
tag
Sziasztok,
Az elektronikus cuccok (DAC, erősítő) elhelyezésén gondolkozok. (elnézés, mindíg nem szokásos megoldásokon is gondolkozok, úgyhogy ne vessetek meg )
Rega Brio+Royd Minstrel
a., Hangfalkábelt milyen hosszra érdemes limitálni? Egyik elhelyezésnél a távolabbinak a kábele 10 méter lenne (a rövidebb kb a fele). (jelenleg vezeték noname 2.5 mm2). Ez túl hosszú lenne? (Talán ez az elhelyezés lenne számomra a leg szimpatikusabb)
b., Esetleg az erősítőt a "hátlapjára állítva" (természetesen nem a csatlakozókon felfektetve csak ilyen helyzetben "beépítve") . - Gondolom nem illik
c., Ablakba (északi) tehető az erősítő ? - Gondolom ezt sem illik
d., Több praktikus szempontból is lehet, hogy jó lenne a hangfalkat a padlótól még elemelném. 5-8 cm-t (főleg, ha a a-c opciók nem ajánlotak). Utána jönnének a tüskék amin a hangfal áll. Gondolom ez nem okoz gondot.e., Analóg és digit IC kábeleknek, illetve optikai kábelnek mekkora az ajánlott legnagyobb hossza.
Köszönöm segítségeteket
Tim -
Tim72
tag
válasz krichd1 #66347 üzenetére
krichd1, Ear001 és másoknak is köszönöm a segítséget!
1 hete hallgatgatom a Royd Minstrelt Rega Brio erősítőn (noname kábelekkel). Alacsony hangerőn is egész szépen szól. Még így is, hogy nincs elötte tisztességes forrás teljesen újak a zenéim Azóta zenével kelek fekszek.
Az olcsóbb (<=10eFt) USB DAC-ok jelentenek jelentős különbséget a tabletben (, telefonban, laptopban) lévőkhöz, vagy itt még nincs különbség? (Komolyabb DAC csak késöbb jöhet szóba) Vagy ezzel már inkább a DAC témába tartozik?
Tim
[ Szerkesztve ]
-
Tim72
tag
válasz dgyuri0123 #66460 üzenetére
A hálózatból nem sinus jön. Már messze sokkal rondább a jelalak. Jó táp mellett nem kéne bezavarnia egy ups-nek (persze ha nem terheled túl).
-
Tim72
tag
-
Tim72
tag
válasz krichd1 #66203 üzenetére
Köszi, értem.
Inkább a végére (erősítő, hangfal, kábelek) hajtanék rá, analóg rendszerben, jó esetben egy digitális (drótos) bemenettel. (ahogy néztem az otpikai->spdif konverter nem nagy dolog). Mostanihoz képest az is nagy ugrás lesz.
Ha most veszek egy valamennyire hallgatható cuccot, az az életem végéig rajtam marad amilyen vagyok. (nem lépek feljebb) Viszont ha még hiányzik belőle valami (van egy gyenge láncszem), azt pótolom valószínűleg.
Tim
[ Szerkesztve ]
-
Tim72
tag
válasz Gabor970 #66174 üzenetére
Szerkesztve az előző válaszomat
Szamitogep inkabb. Van is, igaz nem célgépként.
Dedikaltan tabletet tudnek raallitani, arrol DAC mehet, vagy keves hozza? (néztem, van androidra alkalmazás ami elvileg direktben az USB-re küldi konverzió nélkül) Ennek az lenne az előnye, hogy tényleg kényelmesen kezelhető.A tv-n termeszetesen van optikai kimenet, HDMI (ARC),és analóg. Sima digitálisról nem tudok..
Számítógépen USB és jack. HDMI is de nem tudom a hangot milyen minősgében jön ki rajta. Ez mind a laptopra mind a tabletre igaz.Tehát alsó hangon fogadnia kell a TV-t (gondolom valamelyik digitális vonalon), egy másik digitálisat (számítógép), +1 analógot (bármi egyéb eszköz alkaléom szerűen), illetve jó ha van rajta szabad analóg.
Számítógép illesztésnél külön eszköz szóba jöhet, ami az USB-ből digitális kimenetet csinál (esetleg rádiósan, aminek előnye lenne a szabadabb elhelyezés és a galvanikus leválasztás). Ebben az eseteban DAC-nak csak sima digitálisat kéne fognia ebből az irányból. Ez az eszköz jelenleg nem lenne a project tárgya, bár ebben az esetben jó lenne ha a jelenlegi nem ütné meg a maximum költséghatárt.
Illetve még szóba johet a router OpenWrt-vel, USB-n keresztül. (igaz valószínűleg elég sok idő beállítani, de kényelmes lenne)
Köszönöm segítséged,
Tim
u.i.: Elnézést, ha szentségsértés szintű ötleteket vetek fel[ Szerkesztve ]
-
Tim72
tag
-
-
Tim72
tag
Sziasztok,
A következőben kérem segítésgeteket, javaslatotokat.
- Sima sztereo rendszer (nem x.1)
- elsősorban zenehallgatás, másodsorban TV hallgathatóvá tétele. Zene stlus: Jazz, Rock, klasszikusok (jellemzően könnyen emészthető verziók, illetve mindenevő vagyok)
- Szoba: 5.5m *5.5m (Nappali, amerikai konyhával, tudom nem a legjobb akusztikailag de ez van).
- fokusz (ahol hallgatnám) 3 (esetleg 4) méterre a faltól
- Társasház, és nem a szomszédokat szeretném kiűzni. Egyébként sem szeretem a süketülést. (Legyen meg benne a megfelelő tartalék, de csak a minőség miatt)Hangzás: Inkább a lágyabb hangzás, mélyek csak kiegyensúlyozottan, magasak kellenek.
Jelenlegi eszköz: nem értelmezett. (Szóval gyakorlatilag minden nagyságrendi előrelépés, de ha lépek akkor legalább nagyot lépjek)
Hangfal: szerintem zárt dobozos (nem sok esélyt látok, hogy hosszú távon a faltól távolabb tudnám tartani.
Kinézet: klasszikus /minimal (nem a csicsás verziók)
1-2 analóg bemenet preferált hogy legyenBonusz: rádió, mai világban élve DLNA, blutooth ha van pozitívum, de nem muszály.
Használt jöhet (ha esetleg egy klasszikus vagy ritka darab megmentésre kerül bónusz a szivemnek)
Keret kb 100eFt (max 150eFt). (ebbe sok mindennek bele kell férnie)
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Bitcoin topic
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini-ITX
- Milyen monitort vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest