- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz NoSuchUser #42315 üzenetére
Eddig újként 69ezerrel számoltál, talán ezt még nem láttad: ES30 akció.
(#42323) adodaniel Ez a tömör ugyanolyan vastagnak számít, mint az általad linkelt sodrott.
Van valamennyi jelentősége a keresztmetszetnek, de inkább adott konstrukción belüli fokozatoknál, másrészt ez is ár-érték arány kérdés. A legfontosabb a konstrukció, különféle konstrukciójú vezetékekben teljesen eltérő vezetékkeresztmetszet is adhat ugyanolyan mélyerősséget-informativitást. Adott konstrukción belül szoktak létrehozni különféle vezetékvastagság fokozatokat, értelemszerűen elsősorban azért, hogy a vastagabbnak erőteljesebb-informatívabb hangja legyen, ilyenkor az a kérdés, hogy a megnövekedett ár megéri-e a mennyiségbeli (és ezáltal persze hangminőségbeli) javulást. De számodra a lényeg az első mondatom.
[ Szerkesztve ]
-
Giot
addikt
Én inkább a sima HD2-t ajánlom: [link] Így marad egy kis pénzed is. Esetleg BB 2107 opampokat is tudnál hozzá venni. Ahogy említettem is alapból jó hangja van de ezek az opampok dobnak a hangján. Volt itt a PH-n valahol egy teszt a műveleti erősítőkkel a teszt alapja a Prodigy HD2 volt. De nem találtam meg.
A műveleti erősítők beszerzésében lehet hogy tud Tomate [link] fórumtárs segíteni. (Nekem sokat segített még a hangkártya beszerzésében is.).
Visszatérve, többet érsz el hangban ha az alap Prodigy-t veszed, és veszel hozzá opampokat, mint fordítva. -
Auratech
őstag
Nem. Csak a kábelhosszra ügyelni kell. Tehát mondjuk az asztalod viszonylatában 1-1.5m, felesleges ráhagyás nélkül...
A füles kimenet szempontjából előnyösebb a julianal. Nem fog gyengébben szólni. Jó ez is.Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
válasz NoSuchUser #42309 üzenetére
- középszar... konzumér termék, míg a julia stúdiós, más, komolyabb kategória. Új árában is megfontolandó alternatíva. Bár akkor a pcix (rövidebb csatlakozósorú) a jobb, időtállóbb vétel.
- merénylet
- Az Arcam jobb, a teljesítmény nem minden.
Mérlegelj, és kapacitáld magad valamely irányba. Tétovázni kár. Ennyi idő alatt szerintem kiformálódott a mi problémázásainkból a döntésed segítő, neked lényeges tudás.
Egyiket sem fogod megbánni. A julia mindkét esetben megoldja a jó minőségű DA konverzió kérdését, olcsón, talán nem is ideiglenesen.Auratech Field Recording
-
Tamoo
nagyúr
válasz NoSuchUser #42309 üzenetére
"...audio-elleni merénylet?"
-
törölt tag
válasz NoSuchUser #42290 üzenetére
Másra, a HD2-re, de ezügyben nem biztos, hogy hallgatnod kell rám.
-
törölt tag
válasz NoSuchUser #42285 üzenetére
Megjegyzem, Julia helyett én valószínűleg Prodigy HD2-t vennék, vagy a Julia-val hasonló árfekvésű Xonart, de ez csak tartózkodó javaslat - vagy még az se.
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
A julia szimmetrikus kimenetébe egy sztereo jack (TRS) - XLR papa kábelt dugsz, aminek XLR végét a Prodipe-be tolod. Kész. Oldalanként.
A szimmetrikus kapcsolat TRS-XLR biztosítja a magas jelszintet és a zavarérzéketlenséget.
Szerelve is kapható ilyen, de forrasztani sem ördöngösség. A legjobb minőségű KLOTZ intstallációs mikrofonkábel (merevebb), és Neutrik csatlakozók felhasználásával 6-7 e forintban megáll a pár 2-3 m-es kábel.
Érdemes és nem gond ráhagyni a kábelre egy két métert. Nem kell a lehető legrövidebbre szabni. Nem romlik az átvitel minősége.
Szervizes hangszerboltban szerintem van, vagy megcsinálnak ilyen kábelt.A fülesed az nem fog működni a juliával, mivel nincs benne erősítő füleshez. Vagyis 100 ohm felettivel menne, de a tied 32-es, az nem jó.
Ha arcammal oldod meg , a füles meghajtás kérdése megoldódik, jó minőséggel. Ez előny az aktív cucchoz képest.
Ott más kábelezés kell. A lehető legrövidebb, minőségi interconnect megoldás a pc-erősítő közt. Plusz hangszóró kábel..az erősítő és a dobozok közé...
A Julia ebben az esetben is sokkal többet mutat a zenéből, mint az alaplapi. Ennyiért megéri betenni a pc-be.
Még mindig kapható 35-40e környékén...[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
törölt tag
A hifi arra való, hogy összekavarja az embert, hiszen minden készüléktől és minden hifistától "AZ" igazságot hallod, sajnos-szerencsére mindegyiktől másféle "AZ" igazságot.
Tudnád a Júliát passzív vonalon is használni, pesze. Leginkább ugyanazt a kimenetét használnád úgy, mint a Prodipe-hoz (kivéve, hogy a Prodipe-nak van szimmetrikus aljzata is, és az jobb, tehát az esetben mégsem ugyanazt).
Ezek szerint akkor egyelőre nem vennél DAC-ot, hanem inkább a viszonylag komolyabb hangkártya DAC-ját használnád. Járható út ez is.
És persze az előzmények alapján nem meglepő, hogy én azt állítom, hogy az Arcam+JBL egyértelműen jobban szólna, mint az általam egyébként a maga műfajában szintén nagyrabecsült Prodipe Pro5. Talán majd az "ellentábor" is szavaz a Prodipe-ra, de ne higgy nekik, ne hagyd magad jobbra-balra kavarni!
Júliának vannak RCA kimenetei, tehát a Prodipe-ba például RCA-jack kábel menne, vagy XLR is mehet bele, az még elvileg jobb is, az Arcamba pedig normál interkonnekt kábel. A passzív lánchoz meg persze kellene külön hangszórókábel is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz NoSuchUser #42252 üzenetére
Ezt még elfelejtettem, a korábbiakban már erről folyt vita, most újra utalok rá:
Amikor az aktív sugárzók mellett elkötelezett AMDFan azt modja, hogy "...és vennék egy RCF Ayra 8-at meg egy egyszerűbb USB Dacot 20 ezerért.. (...) Ehhez köze nincs annak a passzív rendszernek amit felvázoltál 157 ezerért.", akkor az utóbbi kitétellel én biztos nem értek egyet, de valószínűleg a hifisták többsége sem, nem véletlenül választ a hifisták többsége komponens rendszert. (Ezt most csak azért mondom így általánosságban, "elvi síkon", mert a konkrét RFC-t még nem hallgattam.) Ezen már jól elvitatkozgattunk eddig is, most újólag megerősítem, hogy én továbbra is a komponens rendszer felé küldenélek, és a hifisták többsége is ezt teszi - és persze vannak ellenpéldák is, okkal. Ilyenkor persze mindig megjegyezzük, hogy menj és hallgass meg minél több mindent, hogy minél szélesebbkörű saját képed legyen, ha még nincs.(#42269) Auratech "De hát egész korrektül leírta:..." A kollégát én nem is soroltam azok körébe, akikből harapófogóval kell kihúzkodni az információt, nem is kérdezgettem vissza nála, bár éppenséggel lennének még fontos, megismerendő paraméterek, de azért a folyamatosan leírtakból és a kéltoldalú komunikációból is látszott, hogy milyen igényei lennének és miért. A kolléga elég jól kérdezett, nem volt vele "különösebb baj" .
[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz NoSuchUser #42251 üzenetére
Még egy "apróság".. A prodipéphez megveszed ezt a 15e forintos használt hangkártyát és a monitort szimmetrikusan is meghajthatod, amit remekül hallasz.
A benne lévő elektronika ennyi pénzért best buy. Nem fogod megbánni.
Marad még pénzed néhány noctua ventillátorra, hogy elkussoljon a géped...
Esi juli@Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
Prodipe terén egy jó megoldás: Ez Pár! Rendesen szól és nagyot. 107, Garis. Tekintélyt parancsoló.
Prodipe PRO8 V2egy gyors teszt:AUDIOFANZINE
Auratech Field Recording
-
törölt tag
Olcsó, egyszerű felépítésű, de hallgathatós USB-s DAC + fejhallgatóerősítő témában nézz körül bkercso fórumtársnál is, akár újonnan, akár használtan, hátha találsz egy jó ajánlatot, ami felszabadít egy kis keretet a többi komponensre.
(#42252) NoSuchUser
A plusz felszabadított keret például arra lenne jó, hogy erősítőt egy kicsit jobbat vegyél, mint az általad kiszemelt Onkyo, az általam ajánlott listából például az Arcam Alpha 7-et 30-35ezerért, az nagyon klassz lenne. De az Onkyo árfekvésében is inkább a Yamahát forszíroznám.
Inkább a használt JBL mellett döntenék a kettő közül, én legalábbis nagyra tartom az egész sorozat hangját, de mint mondtam, távol helyezendő a faltól. De mint mindtam, ha a Tannnoy mellett kötsz ki, arra is áldásunk.
És persze az is egy út, hogy megunod a sokféle készülék közötti válogatást, és aktív hangdobozzal egyszerűsítesz. Ez esetben az M-Audio és Mackie vonalon kívül a fórumtárs által ajánlott Prodipe vonalon is nézz körül.
Legalább 5ezret muszáj félretenned egy használt hangkártyára, a használható SPDIF miatt - és szükség esetén ideiglenesen az analóg kimenet miattt is.
Azokkal a ventilátorokkal se ártana kezdeni valamit, nem is csak a (halknak mondott) hangerejük miatt, hanem az általuk keltett elektromos zavarok és a rezgések miatt is. Ha mást nem, legalább rezgésmentesítsd a számítógépedet, amennyire lehet, a ventilátorok, optikai meghajtók, merevlemezek, tehát minden forgó-morgó eszköz elcsatolása révén. -
AMDFan
addikt
Őszinte leszek, az a Sennheiser HD215 olyan rossz fejhallgató, hogy felesleges amiatt fejhallgató erősítős DAC-ot venni. A helyedben én vennék egy nagy levegőt, összekaparnék minden pénzt ami van és vennék egy RCF Ayra 8-at meg egy egyszerűbb USB Dacot 20 ezerért.. Ez kb 170e Ft, viszont nagyon jó hangot kapsz, szinte a teljes zenei spektrummal. Ehhez köze nincs annak a passzív rendszernek amit felvázoltál 157 ezerért.
(#42253) andorra: mi az az ok amiért nem jutott eszedbe zenét hallgatni a HR824-en?
[ Szerkesztve ]
-
NoSuchUser
csendes tag
Az milyen elgondolás, hogy Pro-Ject DAC Box S USB (48e) / NAD DAC 1 Wireless USB (55e) / Cambridge Audio DacMagic 100 (65e)
+ Onkyo A-9155 (használtan 23e)
+ Tannoy Mercury V1 (51e) / JBL ES30 (69e - használtan 40e)
= 111e -> 157e -
törölt tag
válasz NoSuchUser #42223 üzenetére
Nos, ha van elég hely a szobában, és maradnál az erősítő+passzívhangdoboz megoldásnál, akkor abból 150ezerből már újkészülék-vásárlás esetén is ki lehet hozni egy s mást, és javasolnám az álló hangdoboz választását. Továbbra is nyomatékosan javasoljuk a használtat, úgy sokkal többminden kihozható a keretből. Attól függően, hogy új vagy használt mellett döntesz, és hogy végül is mennyi pénz költettetik az erősítő-hangdoboz párosra, azt mondanám, hogy vegyél majd egy olcsóbb hangkártyát, aminek van SPDIF kimenete, és már az analóg hangminősége se trutyi teljesen, tehát használtan az ASUS Xonar vagy a Soundblaster X-Fi szériájából majd azt, amelyikre marad kereted. Ha nem fogy el a 150ezer az erősítő-hangdoboz kombóra, akkor egy 20-30ezer forintos DAC-ot is illenék (használtan amolyan HiVox Lupus vagy Cambridge DacMagic szintűt, vagy valami DIY-t, de olyat javasoljanak a többiek, nincs velük sok tapasztalatom). Ha most mégis elfogyna a teljes összeg, akkor DAC-ot ráérnél később venni, használva ideiglenesen a hangkártya analóg kimenetét.
Ennek fényében, új erősítő-hangdoboz pároshoz kb. azok közül lenne érdemes választanod, amelyeket a (#41929) kammerer-ben a minap kigyűjtöttem, stúdiómunkálatokhoz talán a Cambridge lenne legalkalmasabb erősítőnek és hangdoboznak is, a kiegyenlített, pontosságra törekvő hangzása miatt, de a Tannoy mindenképpen odaillik még a sorba - sok más mellett persze. Használtan is hasonló márkák jöhetnek szóba, és persze sok más is, kiindulásképp add hozzá a (#41787) kammerer-ben kigyűjtött erősítőmárkákat és az említetlenek közül a Marantz-ot és Denon-t mindenképp.
Használtat keresgélj az AVX-en, a Hi-Fi Piacban, a Prohardveren, az Apródon, a Vaterán..., aztán kérdezz annak alapján, amit szóbajöhetőnek találtál.[ Szerkesztve ]
-
Auratech
őstag
válasz NoSuchUser #42223 üzenetére
Bocsánat! Az ár tényleg darabár... eléztem...
De van egy remek MACKIE
MackieAuratech Field Recording
-
AMDFan
addikt
válasz NoSuchUser #42212 üzenetére
Esetleg Prodipe Pro 5, vagy M-Audio BX5 (ez alá semmiképpen sem mennék).
-
Auratech
őstag
válasz NoSuchUser #42217 üzenetére
Ha szót fogadsz a mackónak sem jársz rosszul.
A feladat határozza meg az eszközt.
Keverni, "masterelni"...stúdió monitor dukál, tehát ami neutrális-lineáris hangú.
Mivel a buksza korlátos, a jó(integrált) erősítő, kábel, passzív doboz, ami munkára is alkalmas, elég nagy kihívás, ha érdekelnek a részletek.
Komponálni kell a komponensek tulajdonságaival. Több forrást is rátehetsz, ez is előny. De ez is működhet.
Az aktív dobozokban az erősítő-doboz egymásnak van teremtve. Ez előny. Konnektor kell neki, ez hátrány undsoweiter....
Szerintem először álmodd meg az alternatívákat és gondold át, melyik megoldás miben -/+ számodra.
Stúdiós beruházásnál a monitoron szabad legkevésbé spórolni.
Az én javaslatom a jóféle Yamaha aktív moncsi, aztán karácsonyra egy DAC, vagy USB-s előfok.[ Szerkesztve ]
Auratech Field Recording
-
Auratech
őstag
válasz NoSuchUser #42217 üzenetére
Yamaha HS8
80 ropi (pár) alatt ez a leginkább jó kompromisszum.
Hifi szempontból is kevésbé támadható, neutrális de nem száraz hangú jószág. Lentebb megy(43Hz), mint általában, a basszusok sem hibádzanak.
Viszonylag erős, jól zenél.Auratech Field Recording
-
törölt tag
Előzetes megjegyzések:
Valóban több ponton hifiellenes a koncepciód.
Állványos hangdobozt állványra, még egyszer mondom, hölgyeim és uraim, kedves barátaim: ÁLLVÁNYRA teszünk, semmiképpen se polcra, asztalra és hasonló alkalmatlan helyekre, ilyet még a genetikailag országrontó bukott baloldal se csinál! És ne is gyere azzal, hogy nincs hely állványnak, mert akkor kapsz egy sallert.
Nincs olyan, hogy "minél olcsóbban szeretném megúszni", az a kérdés, hogy minden zsebedet kikutatva mennyi pénzt tudsz összekaparni rá, és annyiból kell a legjobbat kihozni.
A Behringert én se venném, kicsit topikidegen is itt ez a fajta megközelítés. Alapnak az SPDIF (lehetőleg koax) kiemenetű hangkártya - DAC - szetereó erősítő - passzív hangdoboz (lehetőleg zárt) megoldást javasolnám, mint minimumot. Éppenséggel a két kiválasztott passzív hangdoboz mindegyike jó választás a céljaidhoz (a reflex rendszer ellenére), csakhogy kategóriakülönbség van köztük, tehát megint az lenne a kérdés, mennyi pénzt tudnál maximum rászánni a rendszerre. Az ES30 (és általában az ES széria) hangkaraktere (távol a faltól) kifejezetten alkalmas "stúdiómonitornak", de ennyiért akkor már inkább állodobozt lehetne érdemes venned valószínűleg.
Általánosságban ennyi, aztán konszenzus esetén lehetne a konkrétumokról beszélgetni - ellenkező esetben marad a hüvelygomba.
[ Szerkesztve ]
-
andorra
őstag
A gyakorlatban úgy képzelném el, hogy nem veszek külön hangkártyát, hanem az alaplap gyári optikai kimenetét kötném az erősítőre, a hangfalak a sarokasztalon lennének kétoldalt a kijelzők mellett.
Az elképzelésed minden pontja hifi ellenes. Bár itt is fel-felbukkannak polcsugárzó és aktív monitor-lovagok, a mainstream támogatására nem számíthatsz. -
Auratech
őstag
Szerintem ne vegyél Behringer digitálisat. Nem azért, mert vacak, hanem mert a beépített DAC relatíve sokba kerül. És lefixál egy színvonalon...
Magánvéleményem szerint jobban jársz egy magasabb teljesítményű, szélesebb átvitelű(lefele) dobozzal, ami később bőségesen meghálál egy jobb DAC-ot, usb-s előfokot, szimmetrikus kimenettel. Ha stúdiózol, nem felesleges és a füles előfok is kell, ha "maszterelsz".
Akár a Behringer B3031A is jó lehet, ha a gyártó ellen nincs kifogásod. Árához képest korrekt. (80 alatt van.)
Van még hasonló áron a megbízható Mackie MR5 v.2
KRK Rokit 8G2 Active Aktív stúdió monitor. (én ezt venném, akár használtan) Yamaha és Alesis is kínál megoldást.Szóval egy minőségibb aktív dobozpár azonnal többet fogy szólni akár az alaplapi zöld dugaszról, mint egy olcsó digitális szükségmegoldás.
50Hz padlófreki környékén már a subot sem fogod hiányolni, ha vn benne némi teljesítmény tartalék.
Ha keversz, a sub nagyon félrevezethet...Auratech Field Recording
-
Patice
nagyúr
Használtan egy pár legkisebb Genelec?
Tudom, nem olcsó, de a hangja miatt szerintem megéri.
Eladó cuccaim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/patice/keres.php?usrid=282986
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Filmvilág
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...