-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
djtörök #5506 üzenetére
Amit vipisti ír, az nagyjából helytálló, bár nagyon nem mindegy, hogy milyen frekvencián mérik a hangnyomást. A mai hangfalak érzékenységét általában olyan 85-95 dB körülire szokták megadni egy méterről mérve, azt hiszem 1 kHz-en. Ezt minden esetben egywattos kimenőteljesítményen mérik. A 110-120 decibeles hangnyomás (pláne egy méterről) már nagyon hangosnak mondható - viszont érdekes, hogy orvosi szempontból a 140 dB-t tartják fájdalomküszöbnek (ezzel pár napja szembesültem), sajnos azt nem tudom milyen frekvencián és milyen távolságról hallgatva.
Szóval ez egy nem egyszerű, összetett kérdés! -
vipisti
tag
válasz
djtörök #5506 üzenetére
HALLASZ MÉG??
A nyomást nem tudom, de a hangintenzitás a következőképp alakul: 100 dB feletti hangintenzitás már kellemetlen, hosszú távon halláskárosodást okoz (~110 dB pl. a diszkó, rockkoncert nagy hangfalai), az ennél ~4x erősebb 120 dB okoz fizikai fájdalmat. A 100 dB-es tartományt talán el tudod érni hifi cuccal, de akkor a szomszédok már rádtörik az ajtót, és jelentősen torzul is a hang, ez már a hangfalaknak is káros. Szobai hangfallal 120 dB fölé szerintem nem nagyon lehet menni, de ne is akarj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest