- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
ÜDVÖZÖLLEK A NEXUSBAN!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devas
őstag
válasz
AxBattler #14825 üzenetére
Bejelentem, mert az utóbbi 1-2 évben kijelzőfóbiám alakult ki.
Az okostelefonokkal kezdődött a dolog. Egyszerűen totál kiborít, hogy már nem kapni kis kijelzős egykezes telefonokat. Mentek feljebb szépen ppi-ben és ezzel növelték is a kijelzőt, hogy legyen értelme. Persze ez még ugyan nem zárja ki, hogy csinálhassanak kis telefonokat, de minden gyártó elkezdte követni az 5 colos trendet. Ha meg netán megjelent valami apró készülék, abba beledobtak 512 MB RAM-ot, hogy használhatatlan fos legyen, és mindenképp vegyed a nagyot.
Jöttek a fullHD TV-k is ugyebár. Vitték a népek mint a cukrot, gondolták TV-t nézni rajta dejó lesz, csak még éppenséggel nem nagyon volt rá tartalom.
Itt vannak ezek a fullHD monitorok, ez már alap. A felbontással magával semmi bajom, mert jó dolog. A gond az, hogy ha érdemben játszani akar az ember ekkora felbontáson, akkor egy 50 ezres proci, meg egy 100 ezres videokártya azért ajánlott. Ha spórolni akarsz a procin, akkor nemhajcsaki. Ha 50-ért veszel VGA-t, akkor kevés a VRAM, meg nem elég erős. Ha 70-ért veszel, akkor kevés még mindig benne a kraft. Ez már inkább a CPU/GPU gyártók sara, hogy hagytak egy értelmetlen űrt a középkategóriában. Vagy talán a játékkészítőké. Vagy egyszerűen csak az én gondolatmenetem hibádzik.
Most ott tartunk, hogy 4K-t venne az emberfia játékra, de abba sokan bele sem gondolnak, hogy megfekszik alatta a vas.
Szóval én úgy döntöttem, hogy nem sodródok a tömeggel, hanem visszafejlődök kicsit. Nem fogok vagyonokat a gépre költeni. Egyáltalán nem bántam meg a dolgot és nem is tartom magamban. Próbálom sugallni az embereknek, hogy van más lehetőség is, nemcsak a trendek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / 88 % akkumulátor / 12hó Garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest