Aktív témák
-
GEIL
addikt
Hejhaaaajjjj....az a kis sz@ros WinXP......ezért nyomom még mindig a 98SE-t..:)
-
Allien
veterán
Nekem most oldódott meg! [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=76542&start=0#msg3[/L]
Csakhogy, nekem a megjelenítő eszközöknél a moncsi látszik, hogy aktív. Kártya, 9600 XT, de nem omega van fent, hanem DNA 2.7.4.7 meghajtó. Sokáig Omegát használtam, de ezt a fület csak most vettem észre, pontosabban, hogy az egy gomb (''Megjelenitő''), és ott be lehet lőni fixen mindent!:)) Próbáltam már féltucat progit, de egyik sem állította át pl. a Mohaa-ban a frekit 60-ról, most megy rendessen, kipróbáltam!:C -
esetleg próbáld meg más monitorral.
-
rdi
veterán
Lehet abban vmi, hogy általános ismeretlen monitornak állítsd be a hardvert, nem?
-
zoral_
tag
nekem is hasonlo gondom volt, es az oldotta meg, hogy ati control panel/megjelenito eszkozok/monitorban a DCC info alkalmazasat kikapcsoltam, es atallitottam a max refresht 90Hz-re, mert 100at nem akar menni a monitorom, es azota siman megy minden.
[nem olvastam vegig a topicot, ugyhogy ha nem passzol a cucc akkor sorry :) ] -
intelfan
aktív tag
Add el a 9600-at, tudom ajánlani a jól bevált Nvidia Geforce4-et potom áron hozzájuthatsz, most adja el mindenki 17-20 között és nem kell ennyit szívnod a képfrissítések miatt.
-
fügike
senior tag
Egyik ismerősöm gépére jött rá ugyanez tavasszal! Neki azzal volt gond, hogy be volt dugva a TV-kimenet svideo-rca átalakítója, és állandóan rajta volt a TV, amitől egy idő után úgy gondolta a gép, hogy márpedig ő csak 50Hz-en hajlandó elindulni. Mindennel kínlódtunk, semmi sem segített. Akkor mondtam neki, hogy húzza ki a dugót!:D És lett világosság, illetve a gép normál frekvencián indult! Aztán ugyanott, ahol TE is keresgettél, a Megjelenítő eszközöknél kikapcsolta a TV-t, és azóta elég csak ezzel a gombbal kikapcsolni a kimenetet, nem kell kihúzni a csatlakozót.
Ha esetleg még nem próbáltad, van ott alul egy olyan, hogy HIbakeresés. Oda menj be, és klikkeld be, ami ott van. Aztán Alkalmaz.
Csak tipp persze, de ha még nem volt, talán bejön!:) -
Sick Boy
őstag
up
-
MUŁĐER
addikt
ReForce progit próbáltad már?
-
Sick Boy
őstag
up
-
Sick Boy
őstag
up
-
Sick Boy
őstag
up
-
Mankó
veterán
Most olvasom vissza, hogy az XP nem ismeri fel a monitort, mert régi típus.
Keress rá a monitor honlapján a típusra, vagy tölts le egy általános info fájlt. Nálam is így történt.
Ha semmikép sem megy, akkor tegyél fel valami Xp által bedetektált monitor. pl: VGA 1024*768. -
Mankó
veterán
Én is kínlódtam hasonló problémával és nekem is ATI kártyám van.
Amit én ajánlok: felteszed a vga kari driverét, teljesen mindegy, hogy melyik. Aztán felteszed a monitort info fájl alapján.
Utána beállítások -> a monitor frekijét beállítod a kívántra.
Ezzel még nem lesz OK, mert az XP azt a frekit mutatja, amit beállítottál, de a monitor marad 60Hz-en és az OSD azt mondja, hogy 60Hz.
Ezekután Beállítások -> megjelenítő eszközök -> ott a felbontást beállítod az általában használt felbontást és frissítést (nekem 1024*768 / 100Hz), és alkalmaz.
Ezekután lesz a frissítés 100 Hz.
Próbáld ki!! Nekem ez segített. Persze jó sokáig kínlódtam vele én is.
Annyi lemaradt, hogy a kártya egy BBA 8500Le volt, a monitor pedig egy Eizo F56. Ez a monitor sem Plug & Play-es.
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
up
-
Sick Boy
őstag
Hát nem nagyon tud senki nekem segíteni itt? Nem igaz, hogy nincs rá megoldás!
Nem nem nem!!! Akkor is lesz valahogy! Nem fog szivatni engem egy $z@R kis monitor, meg egy videókártya! Segítsetek. Nem tudom megcsinálni, pedig nagyon akarom! Miért nem megy? Ki kell majd műteni a szememet, mert kifolyik!
Naszóval UP!
Miért nem engedi a win, hogy a powerstrip override-oljon? Ezt mutatja nekem:
a speciális időzítési beállítások gomb, ahol be tudnám állítani és ahol eddig is beállítottam, miért nem műkődik? Már sokmindent végigzongoráztam, kipróbáltam a többi régi progit (refresh locker, radeon locker, radeon tweraker, radeonator, reforce, megpróbáltam a DxDiagban átállítani az override-ot, nem működött. kipróbáltam mindenféle monitormeghajtó-programmal, nem működött. Mit csináljak? Állandóan fáj a fejem ettől a rohadt monitortól, meg a 60 Hz-től. Pedig működik, mert eddig a PowerStrip meg tudta csinálni a 80 Hz-et, de most valami nem engedi, mi? Segítsééééééééééééééééééééééééééééééééég! -
Ruzso
tag
Szerintem gyenge a monitor.
Belinea 103055 :
800*600 150Hz (Vga miatt 144)
1024*768 115Hz (Vga miatt 100)
1280*1024 85Hz
1600*1200 75Hz -
Sick Boy
őstag
up segítsetek
-
Sick Boy
őstag
up senki?
-
dain
tag
azért a megpróbálhatnál a gyártónak írni egy mail-t, hátha tudnak valami okosat mondani.. max nem válaszolnak, de legalább adtál egy esélyt :)
-
Sick Boy
őstag
Sajna nem ismeri fel a Windows a monitort, mert egy elég régi típus, nem tud vele kommunikálni. De a letöltött meghajtóprogram alapján sem képes kezelni a képfrissítési értékeket. A vicc az, hogy eddig a Powerstrip megcsinálta ezt nekem, de most nem akarja. Valami nem engedi.
Ez a Refresh Force szétcseszte a dolgokat, télleg eltűnt az 1024 * 768 -as mód, de mi lehet ez? -
dain
tag
nekem teljesen ugyanez volt a problémám, hiába állítottam a frekit, mindig 60Hz-et nyomott ki a 9200-es
úgy oldódott meg végülis, hogy felraktam egy újabb catalyst-ot, ahol az általad is belinkelt képen látható atis displays fülön (szerk: magyarul megjelenítő eszközök, most nézem) a monitor (szerk: megjelenítő (fúúúj!)) feliratra kattintva tudtam állítani a frekit és jó lett.. persze ha sehogysem akarja a vindóz felismerni a monitorodat és berakni oda, akkor nem tudom, hogy mit csinálhatnál :(
[Szerkesztve] -
Sick Boy
őstag
Áh késő van de ne feledkezzetek meg rólam ám!
-
Sick Boy
őstag
Érdekes. Kilockoltam a monitort 1024-en 80 Hz-re (eddig azon ment PowerStrippel, tehát bírja) erre most újraindítás után eltűnt az 1024 * 768 as mód, nem jelenik meg a csúszkán, és csak 1152 * 864 -ben hajlandó menni, az meg ugye 60 Hz. A kurzor is gyorsabb lett. Mi lehet ez?
-
Sick Boy
őstag
Ezúton kérném a kedves moderátorokat, hogy töröljék a másik két, általam nyitott, idevágó topicot, ezzel is csökkentve a nagy kuszaságot. A topicok gyakorlatilag ugyanezek, a fő szál megtalálható az általam most felhozott (ez itt) topicban. Előre is köszönöm.
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27128&arc=f[/L]
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=27126&arc=f[/L] -
Sick Boy
őstag
Halo!
Na újra itt vagyok és megint kísért ez a probléma. Nézzétek meg az előzményeket és légyszi próbáljatok meg segíteni nekem, mert megőrülök.
Szóval, a PowerStrip ovosolni látszott a gondjaimat, rendesen is működödtt, de.
Na most. Valami miatt a Win XP (SP1) PRO nem akar 60 Hz-nél többet adni a monitornak. Nagyon régóta (kb. fél éve, vagy régebben) szívok ezzel, mert kifolyik a szemem. Na most: a monitor, egy régi, MAG Inno. MX17S, 17''-es, 1024-ben küldi a 80 Hz-t. Persze, amíg W98-at használtam, nem volt ilyen gondom.
A jobb gomb-tulajdonságok-megjelenítés-speciális-megjelenítő eszközöknél mindegyik ablak inaktív, mert nem ismeri a Win a monitort, nem tud kommunikálni vele, bár az illesztőprogramját letöltöttem és fel is ismertettem a windowsszal. Na gondoltam, kell valami órajel lockoló segédprogram, kipróbáltam mindent, amit ajánlottak (kb 8 féle progit) és Powerstrip volt az egyetlen, ami segített, csak és kizárólag ez tudott override-olni. Valahogyan ez megkerüli a Win XP-t és úgy ad órajelet a monitornak, mert, ha simán a Winben állítom a frekvenciát, a windows azt hiszi, hogy minden rendben. Van egy kis LCD a monitoron, azon mutatja nekem az üzemmódot:
Szóval, ha a vibrálásból nem is tudnám, ez itt megmutatja nekem. Ha extrémül nagy frekit adok, akkor is úgy marad a kijelző, meg a kép is, csak a kurzor gyorsul fel, mintha tényleg 200 Hz-een menne.
Na a probléma az, hogy hetek óta a Powerstrip sem hajlandó átírni a frekit. Hiába írom be, nem enged hozzá a spéci órajelbeállításokhoz, ahol ezredherzenként tudnám állítani a frekit (csak innen külön beírva és csak innen veszi a windows meg a monitor az adást. Mi lehet a baj?
Már kipróbáltam mindent, de semmi. Mindenféle monitorokat beraktam illesztőprogit, plug and playt, alapértelmezettet, semmi. Direct X 9 van fent, azt hittem, az overrideol, de nem találtam a konfigurációs file-ját.
Kutakodtam az ATI driver beállításaiban, semmi, Kutakodtam a powerstrip beállításaiban, semmi, feltettem a legújabb Omega drivert, semmi, feltettem a 3.8-as ATI eredeti drivert (mert a későbbi kiadások nem ismerik fel, nem tudják inicializálni a grafikus vezérlőt. ezt írják ki, de miért???), semmi, legvégső elkeseredésemben format c: és újratelepítettem a windowst. Nem segített semmi.
Nagyon néha, még az újratelepítés előtt sikerült átírnom a frekit, vette is, de újraindításkor elszállt a beállítás és nem lehetett már. Mitől függhet, hogy mikor tud override-olni a PS???
Légyszi segítsetek, mert kifolyik a szemem és meg fogok vakulni záros határidőn belül.
A legdühítőbb az, hogy igenis tudna overrideolni a PowerStrip, mert eddig működött, szóval nem inkompatibilitásról (hardver) van szó, hanem a kiba Windóz szivat engem, meg talán a meghajtóprogramok, de annyira dühít, meg az is, hogy egy óra gépezés után véres szemekkel állok fel és hagyom az egészet a francba, hogy az nem igaz!!!
Előre is köszi:
Sick Boy -
tsello
aktív tag
Mi lenne ha keresnél drivert a monitorodhoz?
Szvsz aha a moncsi és a kártya is kibírta 75Hzet akkor nem lehet az hogy driver bibi van?
http://list.driverguide.com/list/company683/page4
Esetleg rakd fel újra az XPt, ha még nem tetted meg. -
Sick Boy
őstag
Feszes a kép... Naggyon király. Fáradt szemeim rég nem részesülhettek a csekély 75 Hz-ben. Naggyon full komfort... kösz
-
Sick Boy
őstag
HÁT EZT EGYSZERŰEN NEM HISZEM EL!!! M E G T U D T A M C S I N Á L N I!!! POWERSTRIP! EZ EGYSZERŰEN HIHETETLEN!!! EZRED HZ-ENKÉNT TUDOM LÉPTETNI ÉS A MONITOR VESZI AZ ADÁST!!! NEM HISZEM EL!!! KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM, LEHETETLEN, DE IGAZ, VÉGRE MEGOLDÓDOTT!!! MÁR NEM FOG KIFOLYNI A SZEMEM. EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE EHE HUH HUH HUH HUH HUH HUH HUH HUH HU MOST NAGYON ÖRÜLÖK ÉS MÉGEGYSZER KÖSZ SZÉP ÉS ÖRÖK HÁLA MINDENKINEK, AKI HOZZÁSZÓLT ÉS SEGÍTETT, TÉNYLEG TÖK RENDESEK VAGYTOK ÉS KÖSZ MEG MINDEN! HAJSZESZ!!! KUUUUUUUL
-
Sick Boy
őstag
Huh, na ha még emlékeztek rám, én nyitottam a témát. Szóval. Tényleg nem tom a megoldást és igazad van, 1024-en csak 75 Hz-et tud, de már az is megváltás lenne, 800-ban meg 85-öt, de nem ezzel volt a gond és nem is volt semmi ilyen vibrálás meg visszaállítás 15 s múlva, ismerem ezt, nem így volt. A DVI-kimenetet próbáltam már, de hiába akarok megjelenítő eszközt váltani, nem engedi (lásd #1), és, ha sima tulajdonságok menüben akarok a másodlagos monitorra váltani, akkor sem lesz semmi, rádugom a DVI - VGA átalakítót (amit a kártyához adtak) és se kép se hang. A legidegesítőbb az, hogy a régi (de áldott legyen a neve) sz*r celeron 400, meg Acorp 6ZX82S, meg SB128 meg Acorp S3 Savage 3D meg 6,4 GB Seagate vinyós izémmel, őskövületemmel teljesen jól ment és nem tudom mi lehet a probléma és idegesít és kifolyik a szemem. Megpróbálom a másik itthoni monitorral, az egy Belinea, de az is elég régi, illetve nem új darab, de nem tudom, mikor lesz rá időm, mert a csajomnál alszom a hétvégén, de igyekszem és leírom majd a fejleményeket. Addig is köszönöm szépen az érdeklődést meg az ötleteket, eddig nem jött össze, de nem adom fel és várom a további hozzászólásokat. Ja a kártyát magát a Három Testőr nevezetű helyen vettem a Blahán, de egy kis semmi bolt, két polc az egész, nem tudom, hogy neki fognak-e állni ott nekem azt kipróbálgatni és addig meg mivel fogok PH!-ezni, ha nincs kép? Na mindegy, de mondjuk erre sem tudom, mikor lesz időm, de meg kell oldanom ezt a problémát minél előbb, mert ez már tarthatatlan. Mégeygszer kösz és hamarosan jelentkezem, addig is...
-
Pancs-R
tag
JA ha már itt tartok én meg lelkes újonc szeretnék lenni szerintem már megérdemlem ;]
-
Pancs-R
tag
Na remélem megoldódott a probléma de szerintem ott valami gánya lehet ha Refresh Lockal sem teszi feljebb Monitoroddal mi a helyzet? :F
-
Sunzi
aktív tag
Ez egy elég hepciás ki monitor, ugyanilyen van egy otthon is, hibátlan videokártyával, hasonló dolgokat produkál. Azon 800*600 max 85Hz-et lehetett elérni, ha jól emlékszem.
Hétvégén letesztelem, hogy mi az amit tudnia kéne, és mit nem. (Ez a típus majdnem 10 éves!!!)
Üdv:S. -
MRBLACK
csendes tag
Szasztok ÉN ezt már irtam egy másik topicban de hátha segit meg kéne probalni a kártya digitális kimenetét használni nagyon sok problémára az a megoldás én is sokat szo.tam emiatt;fehérkép,vibralás,attetsző ablakok stb. Remélem ez segit.
;] -
simonzé
addikt
Bocs, hogy így elkeserítettelek. Tutira van megoldás, de nekem nem jött össze. A helyedben én bemennék egy boltba, ahol konyítanak a HW témához, és kérdezősködnék, hogy mit kell ilyenkor csinálni. Biztosan nem te vagy az első ezzel a problémával. Meglepő, hogy itt a PH-n sem tudja senki a tuti megoldást. :(
Követem tovább a témát, mert a következő VGA nálami is Ati lesz, és nem akarom megszívni vele.
HAJRÁ! -
L3zl13
nagyúr
Próbáld ki másik monitorral (lehetőleg valami új Plug n Play kompatibilissal).
Ha ott is ugyanez a gond akkor csomagold össze az egészet és vidd vissza a cég szervizébe ahol vetted. Ha sikerül beállítanikuk, akkor ok, ha nem akkor meg cseréljék ki.
Rendesebb helyen ingyér megnézik. De máshol is max párezer. És ezt csak akkor kell fizetned, ha beállítási hiba. -
igi
aktív tag
A válaszod alapján számomra az sül ki, hogy az általad kiválasztott falbontás/freki kombinációt nem bírja. Ugyanis a win megpróbálta az üzemmódváltást, de a monitorod nem engedte - ilyenkor 15 másodperc múlva a win visszaállítja a felbontást a kiinduló állapotba.
Miért egyből 85 Hz-el kezdted? Előbb próbáld meg 800x600@75Hz, azután próbálkozz feljebb, mindig figyelve arra, hogy a monitorod max. mennyit bír (ha egy hiper-szuper monitort raksz be, akkor könnyen túlhajthatod a monitorodat - szerencsére az utóbbi 7-8 évben készült monitorokban már kivédik ezt.)
üdv:igi -
Superman
nagyúr
Valaki mondta a Power Stripet. Igaza van.
Innen letöltheted:
[L]http://www.entechtaiwan.net/ps.htm[/L] Herzenként állíthatod a frekit. Van itt még valami. Az ATI kártyákat nem ismerem ugyan, de a Windowst igen. Csunáld a következőt, ha még nem tetted:
Start menü-Programok-Kellékek-Rendszereszközök-Rendszeronformáció-Eszközök(Tools) fül-DirectX diagnosztikai eszköz.
Utolsó fül (nálam More help, mert angol Windowst használok). Ott válaszd az Override gombot. Aztán Override refresh rate -et jelöld be és add meg a 75Hz -et. Igaz ugyan, hogy ez csak a DirectDraw refresh értékére vonatkozik, de talán segít valamit. -
Sick Boy
őstag
Na jó megyek dolgozni, az egész délelőttöm elment erre a sz*rra. Na mindegy, nem ez volt az első. Kösz a segítséget és várok még sok épkézláb ötletet az érdeklődőktől, nem hiszem, hogy nem lehet megoldani ezt, bár Simonzé leírása elkeserített kicsit, azért én mégsem hiszem, hogy ne lehetne ezt megoldani. Van itthon másik monitor, egy 15-ös Belinea a nővéremnek, majd ha lesz időm, kipróbálom, mondjuk valamelyik nap. Na üdv, vár a munka és írjatok ezerrel minél több megoldási lehetőséget, mert elég rég szenvedek ezzel és egyre jobban idegesít.
Előre is kösz na csá. -
Sick Boy
őstag
Hm, nem is rossz. Szóval kipróbáltam ezt a monitor izét, beraktam a legjobb monitort, érdekes a keakció! Na akarom átállítani vezérlőpanelből a felbontást, mondjuk 85 Hz-cel, hát egy ideig se kép se hang, nagyon akarna üzemmódot váltani a monitóre, de nem megy, egy pár másodperc után abbahagyja és marad a 60 Hz ennyi, de ez tényleg érdekes. Na kösz az INF filet, nagyon kedves meg segítőkész vagy, de ezen már túl vagyok (#1). Azér köszi szép. Rendes tőled, de tényleg, hála és egyéb.
További valami javaslat? -
igi
aktív tag
Csá!
Mért nem vered át a Windows fejét?
Állítsd be, hogy a monitorod egy izmosabb MAG, csak aztán ésszel kell állítani a frissítési frekit.
Én a non-branded 70kHz-es 17'' LG-mnél mindig LG 78i-t (96 kHz), aztán midig szépen tudom állítgatni a frekiket, meg a felbontást. (a monitoromban meg már szerencsére van túlhajtásvédelem :)) )
üdv:igi -
Sick Boy
őstag
Asszem szerzek egy heggesztőszemüveget
-
Sick Boy
őstag
Sejtettem. Biosfrissítés esetleg?
-
simonzé
addikt
Nem akarom, hogy harakirit csináljt, de egy Ati Radeon 9200-as nekem ugyanezt csinálta, és nem tudtam mexüntetni.
Egy ismerős gépét raktam össze és majd megvakultam, úgy vibrált a kép még akkor is, amikor 75/85/100 hz-re emeltem a frissítést. A megoldást az jelentette, hogy az illető egy Acer TFT LCD-vel használja, ami ugye viszonylag lassan reagál, és azon nem érzékelhető a vibrálás.
Nemtom mi lehet az ok, de a driverfrissítés és a tweaker progik sem segítettek rajta. Alig vártam vissza a GF4MX-emet. :) -
Sick Boy
őstag
Na az omega izécuccban is ugyanúgy inaktív, ott a kép az #1 hozzászólásban. Powestrip? isemrős. Honnan lehet letőlteni? Ja lecseréltem SVGA 1280 X 1024-re és a Force izében is hozzárendeltem frissítési értékeket ehhez, de ugyanaz.
-
shtml
őstag
PowerStrip a te barátod.
-
bendi
tag
Omegában se tudod megnyitni a display fület?
Ott kéne kikapcsolni a use DCC information-t, vagy kézzel beállítani a max képfrissítést, mert lehet, hogy az van odaírva, hogy max felbontás: 1600x1200 60Hz, és akkor az életbe nem veszed feljebb 60Hz-nél... Írd át magasabbra, és akkor talán engedi -
Sick Boy
őstag
Nnna kiprószáltam. Hát a Hz nem megy, mert az ugyanúgy 60 Hz maradt, de ha a kijelzőke nem lenne, akkor is látszik, mennyire lassú a képfrissítés. Pl, ha a digikamerám ''szemével'' nézem, látom, mennyire lasssú. A monitorom spec drivereit letöltöttem a MAG weboldaláról és azzal megy most. Meg annyit is elértem ezzel a Force izével, hogy legalább alapból 1024 X 765-ban indul a vindóz, mert eddig csak 640-ben volt hajlandó indulni és ott volt a buborék, hogy szar a felbontás meg ilyenek, klikkeltem, azt lett egyszercsak 800 X 600 de nekem kellett manuálisan beállítani utána az 1024-et. Szóval a felbontást már lockolta, de a Hz-et nem tudta, nem működik, na. De kösz legalább egy kis problémával kevesebb. Tényleg nem lehet, hogy a kártyával van a baj?
-
Sick Boy
őstag
Mondjuk attól még nyugodtan megvakulhatok :-(
-
Sick Boy
őstag
Írok még ide egyet kettőt és mindjárt senior tag leszek hehe.
-
Sick Boy
őstag
Jé most látom, hogy lelkes újonccá léptem elő. De jó.
-
Sick Boy
őstag
Könnyezem csak nem a sírástól
-
Sick Boy
őstag
A Q-rva mindenit!
-
Sick Boy
őstag
De nem tom mi a péló lehet, mert amikor pl próbaképp átállítom a Hz-et mondjuk 200-ra, a kurzor tökre gyors lesz, mintha jóval feszesebb lenne a kép, szóval a vindóz szerint teljesen rendben vannak a képfrissítések, pedig nem és vibrál meg egyébként is, Teljesen nem jó úgy, ahogy van, a monitor nem venné az adást?
-
Sick Boy
őstag
Ugyanaz, ez sem segített.
Azér kösz -
divot
veterán
Ez az ATI gyári driverén alapuló meghajtóprogram. Nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban, tényleg csak ajánlani tudom.
Innen letöltheted:
[L]http://www.omegacorner.com[/L]
Egy dologra kel odafigyelni: mielőtt fölrakod, az ATI control panelt uninstallálni kell, mert az omega fölteszi a sajátját. -
divot
veterán
Tedd föl a 2,9-es Omega drivert, és a szintén föltelepülő Refresh Force porgramban írd át a neked megfelelő frekvenciákat. Nálam is hasonló volt a helyzet, hiába állítottam be az ATI Control Panelben mindazt, amit te, egy rakás alkalmazásnál folydogált kifelé a szemem. De ez már a múltté. :C
-
Sick Boy
őstag
Ja, most éppen a Plug & Play monitor van bent, gondoltam hátha, de nem működik így sem, hogy nincs felismertetve a monitor.
-
Sick Boy
őstag
Hal!
Nemrég vettem egy zsír gépet. Abit NF7-S, 2500+ Barton, HIS Excalibur Radeon 9600 (nem PRO) DVI+TV, meg van még 2 X 256 MB 400-as Samsung Ram benne, szóval zsír kis gépnek kellene lennie és az is, csak kifolyik a szemem tőle, az XP nem hajlandó 60 Hz-nél többet adni a monitornak. Írtam már régebben is erről, de nem tudtam megoldani, javasoltatok ilyen locker programokat is, kipróbáltam mind az ötfélét, de nem segített. Erre a speciális ablakra hivatkoztatok, de nem megy, így néz ki:
Nem lehet kijelölni megjelenítő eszközöket, az első van benyomva, de inaktív. Szóval nekem egy MAG Innovision 17S jelű régebbi monitorom van (hát igen, elfogyott a mani) és nincs kedvem egyenlőre újat venni, de elég zsír kis monitor ez, 17 colos és bírná 1024 X 768 @ 75Hz és akkor talán nem folyna ki a szemem.
Az ATI Control Paneljén, ha kijelölök más frekvenciát, akkor sem változik, bár a vindoz szerint 75 Hz lesz, de nem annyi, tudjátok, hogy honnan tudom? Naszóval olyan kis fasza monitor ez, hogy van rajta ilyen kis kijelző, várjatok, mindjárt lekapom, íme:
Na itten mutatja nekem, hogy semmi sem változott. A natív módokat mutatja, pl. 640 alatt 56 Hz-et kiírja, meg a Super VGA uzemmódot 640 X 400 @ 70 Hz és úgy is jár a monitor. De XP alatt semmi. Kipróbáltam kb hatféle ATI meghajtót, egyikkel sem megy. Kipróbáltam a fenti konfigomat Windows Milennium alatt és a probléma változatlan. Letöltöttem a Mag oldaláról a képernyőhöz tartozó meghajtóprogit (Az XP alapból nem ismeri a monitort) és feltelepítettem, de változatlan. Milennium alatt is ugyanaz a Megjelenítő Eszközök ablak fogadott, mindegyik Catalyst-tal és a Milennium ismeri ezt a monitort alapból. Naszóval ezek után egyszerűen megszűnök és kezdhetek gyűjtögetni szemműtétre. Kérlek segítsetek, mert egyszerűen megőrülök, attól is, hogy cseppfolyósodik a szemem, de attól jobban, hogy itt szivat engem ez a probléma.
Nem jut eszembe most más, de próbálkoztam még valamivel, de most nem jut az eszembe.
Előre is köszönöm a segítségeteket:
Sick Boy
U.I.: A kis kijelzőről: Nem tudom, hogy hibás lehet-e, de szerintem nem, mert a monitor akkorát kattant régebben a régi gépemen üzemmódváltáskor, hogy majd kiugrottam előle és most nem, az XP szerint annyi a képfrissítés, de nem kattan a monitor üzemmódváltáskor, szóval nem hiszem, hogy rosszul lenne kezelve az LCD.
Vajon magával a kártyával van a baj hardveresen? 8 X-os AGP-n megy, nem tudom számít-e, de leírom, hátha jól jön. Legújabb Catalyst-tal sem megy sehogy. Egyszerűen nem. Ja nincs tuningolva semmi az ég egy adta világon semmi sem a gépben, minden gyári frekvencián és értékeken megy. Van még egy Azona ház, amiben benne van ez az egész, 400W-os táppal, nem tudom számít-e. Van még benne egy TV-tuner (KWorld RF878) meg egy 30 GB-os ATA 100-as Maxtor vinyó meg irdatlan sok hűtőventi mindenre meg egy Samsung 48/16/48 CD-író meg egy Pioneer 121 DVD drive is meg egy noname hálókártya, mert arra van aktiválva a net, ezt még a régi gépből örökölte. Na asszem mindent leírtam, mégegyszer köszönöm a türelmeteket és segítsetek a kis Vuk-nak!
Aktív témák
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest