- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Léghűtés topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Kensei96
csendes tag
Szép estét mindenkinek!
Szeretném a segítségeteket kérni a memóriámmal kapcsolatban.
Asus sabertooth 990fx r2.0 alaplap
FX 8320 proci, nincs húzva, 3,5 Ghz
HyperX 2x4GB 1600Mhz RAM
Videokari az egy ősrégi asus nvidia gts 450 mivel régebben elromlott az AMD R9 270X videokártyám, állítólag driver miatt.
Intel 120 gigás ssd és egy WD green 2 terás vinyó
chieftec 600W tápNa a probléma az hogy a windows 8 giga ramot lát és abból 3,90 giga használható csak. A bios 4 gigát lát csak. Kipróbáltam már hátha csak ki van mozdulva valamelyik annyira hogy ilyesmi hiba lépjen fel, de ez valószínűtlen, azért megpróbáltam. Kipróbáltam minden egyes foglalatot, ide-oda rakosgattam a ramokat, akkor sem volt jó és ugyan úgy csak 4 gigát látott a bios. Külön is egymagukban megpróbáltam a ramokat, mind a két ram működik. Dual channelben kéne lennie ehelyett mégis csak 1 ramot tud lekezelni a rendszer.
Megpróbáltam visszaállítani optimized defaultra is, az se segített. Az elemet igaz nem ajánlatos tudtommal de kivettem és visszatettem hogy resetelődjönenek a dolgok. Volt egy kis gond a vinyók kezelésével, megcseréltem a sata kábeleket akkor látta mind a kettőt. Akkor betöltött a windows és 8 gigát látott. Mentem barátokkal Overwatchozni és kifagyott. Betöltött a windows és megint 3,90 gb használható ramot írt.
Mi lehet a probléma? Hardveres vagy szoftveres és esetleg a windowsban kell e valamit csinálni? Vagy alaplapi probléma?
A válaszokat előre is köszönöm, nagy segítség lenne
Aktív témák
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- ASUS routerek
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Path of Exile 2
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Corsair Vengeance RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30 - Új, 1 év gari - Eladó!
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GARI: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest