Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
Ú de durva! Az a baj, hogy a napi betevő kábszer adagjára cserélte (2-3ezer Ft) az orvgazda meg nem ma kezdte, hogy hirdetéssel lebukjon. Lájkolni kell a fészbukon ezerrel azokat a híreket amikor a rendőr a nyakára térdepel a drogos elkövetőnek és az meghó', mert ha több ezer kommentet és lájkot kap a hír akkor a vezetés nem meri meghurcolni a gyalogokat a cégnél. Rendőrök mondták. Ha ők se lesznek, mi is odaveszünk egy tudatmódosító bélyeg áráért..
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz donmackó #3193 üzenetére
Valami eredmény? Biztos a huzalhoz megfelelő méretű düzni van berakva? Én 0,9es porbelest vettem, azt a kis pöttöm 0,9kg tekercsert, abból is csak 1et használtam el, a másikat még nem. De soha nem tapadt meg, valaki sokat panaszkodik ugyan erre az SG2es huzalt használva is. Azzal sincs bajom.
A 0,9mm átm porbelest el nem dobott, kikopott 0,8as fúvókán keresztül tolom ki.
Gép függő lenne a probléma?
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz philoxenia #3188 üzenetére
Jó döntés volt! De mostmár eggyel többen vagyunk akibe bob lee swagger az index fórumok bármelyikén belénk tud kötni. Neki sajnos elektróda volt a jele az óvodában és sokan bánthatták emiatt, besérülhetett szegény.
-
Gyöször
senior tag
válasz donmackó #3185 üzenetére
Én az elején fékevesztett kísérletezésbe kezdtem, hogy idetekerem odatekerem, itt még nem olvad be rendesen ott már átolvassza, akkor a kettő közé. Sose néztem táblázatot, meg gondolom minden gép más. El kell jutnod magadtól oda, hogy ránézel a melóra, odatekered a potikat valahová amit a szived diktál és egyből jó.
Én nem tudom mit szoktak tenni gázterelő helyett, én egy rossz szétégetett gázterelőt szoktam feltenni, hogy ne érjen a munkadarabhoz az áramátadó düzni.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Mai fércmű. [kép a szíjtárcsámról] Gyárilag másfeles lemezből szíjtárcsa, több darabból, ponthegesztéssel. Úbakkkee Jó, oké, kibírt 30 évet, de a szíjtárcsával akkor legyen már csak baj, ha nem jön le és szétverem.
5 éve a szomszédban lakó doktornő férje mondta, hogy ne kínozzam azt a kistraktort, hát hajtókaros. Közöltem vele, hogy Pista bátyám én is hallom, hogy valami gebasz van, de levettem a hengert és minden tökéletes, meg se kottyan semmi, nemtom hol a baj.Hát itt..
[kép]Egyból te juttál eszembe mikor feltúrtam a netet, hogy mennyi egy ilyen : [link] ezek hozzáírták a dátumot is, meg az anyjuk születési évét basszus. Gondoltam egy 5ezeesre, max 10. Meg is vettem volna mert örültem kiderült mi kerepel bizonyos fordulaton. Errefel keresett nekem vagy 40 ezret a hegesztőgép
-
Gyöször
senior tag
A Zsigulival vagyok így, de elhanyagoltam sajnos. Kb 4 vagy 6 éve műszakira vettem egy komplett rendszert rá, meg külön kellett venni a katalizátort. Akkor nem volt nagy tétel. A katit elég nehéznek tűnt beleapplikálni a finoman hangolt utángyártott vacak 40es rendszerbe mert 50es csőhöz való katalizátort adott. Gondolkoztam, hogy mi a túró legyen, tegyek a résbe 5ös köracélt rátekerve a csőre vagy mi. Mire beugrott a MIG21es (és minden egyéb) repcsi utánégetője a fejembe, hogy ilyen lemezek vannak meg tudja csűkíteni. Gyorsan bevagdostam katalizátor 2 végén a csövet szépen megszűkítettem, pont illeszkedett a 40es csőre és rávarrogattam.
Aztán meg úgy volt, hogy még1x ennyit nem fizetek, hogy műszaki képes legyen az öreg hölgy, a régi szétpállott dobok helyett a még jó csőre csinálok 1es lemezből hangtompítókat, valami olyat amivel esetleg éjjel is haza tudok jönni a kertből. Katalizátor viszlát, és 2 évente arra a műszaki útra felrakom a vacsi új dobot. De aztán győzött nálam a lustaság, a vadonatúj kéményen meg a rozsda Már szétrohadtak a dobok aljai a pichába, pedig 3as fúróval átdöftem őket a legalsó pontokon, hogy kifollyon a kondenzvíz. Meg le is fújtam őket akkor kívülről szépen. Még talán menthető, télen ha lesz idő megcsinálgatom.
-
Gyöször
senior tag
Aki trafóval bundáselekkel tolja, az igenis használjon hagyományos kézi pajzsot. Hogy nézne már ki az összhatás, hetra+elektróda + valami esab sentinel automata fejpajzs??
Ha a kisgyerekeketől megkérded rajzoljanak autót, az sedan lesz és valószínüleg piros. Ha azt kéred rajzoljanak hegesztő bácsit annál kézi pajzs lesz, ennyiez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Erről van szó! Csak céós lakatost engedünk be a telekre! Mintahogy a kőművesnek is megnézzük a betonkeverőjét! Nemám valami szar lemezáruval induljon neki a melónak! Komoly, golyóálló betonkeverővel jöhet csak.
Minden másra meg ott a mastercard!!
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Patkányfogót monyákolok. B@$$zameg. Özön van, semmi tanya, falu közepén lakom. Foxi egész este örjöng, de beton alól nem tudja kiszedni. Volt itthon másfeles lemez, de élhajlítóm nincs. Na majd ha működik lövöl róla képet.
-
Gyöször
senior tag
Na ez azért oda lett röccintve rendesen.
Egyébként mikor szétszedek egy ilyen ákombákomot, az egymáshoz illeszkedő vasak felülete kegyetlen meg tud rohadni bent. Persze lehet, hogy nem varrták így körbe az utánfutóm futóműalkatrészeit, de kegyetlenül szétpállott minden. Csomó olyan dolog dobós lett amire számítottam, hogy fel tudom használni az új utánfutómba.
Alsó varratod szemre tökéletes, ezt mondtam végülis Setupnak, hogyha megmutatod neki a nagyoló korongot tisztítás címszóval, akkor már hibátlanul hegeszthető. Nem a tisztításban volt a hiba.
-
Gyöször
senior tag
140Amper a felirat csutkán tud egy 95öt érzésre , mindent IS visz.... Egy kicsi ideig amíg le nem old a hőkioldó. Ventillátor nélkül került ki a gyárból egyem a zuzájukat, de hamar került bele egy vihargép. Állandóra kötve, hogyha bedugom a röfibe a trafót és ki van kapcsolva akkor is fúj. Meló közben szorgosan kapcsolgatom Egy Két, egykéthá' mikor mennyire harogosan akarom tolni neki De egyből le kell kapcsolni, ha kész egy varrat. Mert ha nem, akkor hamar csend lesz és kivirrad rajta a kávészünet jelző sárga lámpa
Meg persze kínosan ügyelek rá, hogy a szép fekete lakkozását nehogy megsárgítsa a napocska, mert akkor feleződik a hasznos időtartam, ha telibe van sütve....ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Ehhez a videóhoz is úgy fogtam hozzá, hogy na nézzük milyen hülyeséget talált ki megint, aztán tényleg ez volt az első amire azt mondom, hogy na ez igen. Jó ügyesen kell feljelölni, meg tudni, hogy a vonalat vágod ketté vagy megmarad a vonal vagy mit vágsz mert egyből csúnya lesz a végeredmény. De hogy össze csípi már felül 4 pötty a bundással és csá. Persze ezt ha tovább gondolod, akkor az lesz belőle mint mikor nem varrod körbe a kerítésen a keresztvasat amire megy a lemez. Mi lesz belőle? Vastag lefolyó rozsda az oszlop festékén amit életed végéig nézel. Meee újravarrni úgysem fogod, hogy lepakolod az összes lemezt róla levarrod újra, aztán alapozó szín 2 réteg blabla vissza a lemez összekavarod nem ott van a lyuk, akaszthatod fel magad ;-))
Szóval ez is beteg dolog, körbe kéne varrni, de belül hogy fested le, hogy a betonra ne follyon ki a rozsdalött belöle? Benne marad a víz ha túl jó vagy, és passzol, télen felemeli a fagy...
De akkoris parádésan jól néz ki!
-
Gyöször
senior tag
Na ez az első ilyen youtube hegesztő güzülés amire azt mondom, hogy ez patent
[Youtube shorts link]Milyen rohadt jó lett már, nem?
-
Gyöször
senior tag
Elképzelhető, hogy a fizika elméletem teljesen beteg, de a gépből AC jön ki az biztos. A hegesztőanyagok dobozzain majd nézd meg, hogy van egy egyenes vonal bekerikázva mögéírva egy + vagy egy -, azt mutatja, hogy egyenáramú gépnél melyiket kéri a hozaganyag, mellette egy ugyan olyan karikában egy hullámjel, az meg azt jelenti, hogy váltóárammal is eltüzelheted. De ott már nincs +, vagy - mert az váltó..
Én meg azzal a kis trafóval tanultam amit múltkor kivittem a kapuhoz (a rövidgatyás képemen)
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Én 1x löttyintettem meg, olyan 80milivel, júli 10 körül. 1000nm fölött van egy kicsivel a hobbiban a kukorica területe. Max 1200. Olyan 8-10 mázsát hoztunk haza róla. Talán több is. Tavalyit morzsoláskor zsákokban hoztuk be a góréból, az 7,5 mázsa lett, megméregettük. Mikor tavaly beraktam a góréba megnéztem az utánfutó tengelye meg a végütköző bak közé 4 ujjam fért be. Most 3. Lehet több is mint 8 mázsa, mert előtte 2 napig egyedül törögettem, az is lett olyan 200 kg. Mittom én, majd megméregetjük jövőre :-)
[kép berakosgattam ma szakosan :-)]Még egyszer akartam én locsolni, de mindig mondták az esőt aztán semmi nem lett. Lepereg a csutkáról a szem. Alig tudtam berakni góréba, mint a hímestojást úgy kellett..
-
Gyöször
senior tag
A bubit azt csak ledurrantom hidegvágóval vagy kisvisítóval. Hülyén nézne ki ha otthagynám. Ritkán előjön egy-egy. De nem jöttem még rá mitől. Ezeket nyomkodott gombbal pöttyözgetted, vagy végigrecsegtetted lengetett pisztollyal? Gondolom utóbbira nem volt hely idő meg igazából igény sem, hogy pikkelyes legyen. Csak kapaszkodjon a vasba..
Miget tolod? Nem a mig29esre gondolok a reptéren, hanem hogy előre haladsz hátrahagyva a kész varratot?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Leviszi a rozsdát meg a festéked is ha van kraft állítva a gépre. De ha megpuccintottad egy kicsit már úgy jelzés szintjén, hogy megmutattad neki a nagyoló korongot ahol össze akarod ragasztani, akkor túl is teljesítetted a kívánalmakat.
Van egyébként amikor hegesztek minden faja aztán egyszercsak kijön egy ilyen piros buborék a "késztermékből" mikor elengedem a gombot. A legvégén. De az nem szokott habosbabos lenni mint ez.
És ha meggyilkolod ezt a sarkot egymilis koronggal és megvarrod kivülről? Az nagyon nagy fa lenne meg kisfejsze?
Munkavédelem az fontos. Rövidgatya póló papucs, köszörülésen felejtett ótómata pajzs.
[kép saját]U.i: fontos! A gatya hawaii mintás legyen, legalább! a kazal tyúkbél meg a mellékelt ábra szerint zanzásan összekuszálva, hogy a 'záram tévedjen el! Így tart csak a taknyolás, nem habos
Vagy a flexen legyen burkolat, vagy a fejen mindenálló szakiellenör kobak. Valahogy így!
[link youtube][ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz Gyöször #3112 üzenetére
Jópár elgépelésért bocsi, soká olvastam vissza.
Amit elfelejtettem leírni, hogy meddig fájt? Sajnos már nem tudom Ilyen lehajolásos fájások nem maradtak meg, csak annyi, hogy talán kedden volt a műtét és szombaton kezdtem újra az életet, akkor már tudtam mosolyogni az egészen, de a fejem jobb oldala pont úgy nézett ki mint egy hörcsög, felfújódáson kívül full kék foltos volt mintha megvertek volna. Jöttek szombaton rokonok, hogy megnézzék "még egybe" a zasszonyt meg a gyereket én meg egyből elloptam a showt a fejemmel meg a sztorival
-
Gyöször
senior tag
Nekem egy 2méter 10 centi magas vizilabdázó fogorvos vette ki, nem jelentett neki problémát aműtét ;-) 3 asszisztens fogta le akárhány kézzel a fejem, én nem bírtam ellentartani a dokinak, akkora válla volt mint enyém 2x egymás mellett nem jól állt a fog,fekve volt az ígyben és neki nött a 7esemnek. A fülemből is genny folyt. 4be vágta aztán a negyedek is 4emberesek voltak. 3 injekció volt előtte. Mikor végzett, összevarrta fasszául, véletlen a pofazacskómat is hozzárittyentette egy hurokkal ;-) kérdeztem tőle ilyen nyelv nélküli artikulációval, hogy egyedül jöttem doki kocsival, mi lesz most? Kérdi: milyen messze lakom. Mondom 1 óra. Jó, vezessek haza nyugodtan. DE NE ÁLLJAK MEG SEHOL! Olyan volt baszki az az estém konyörögtem az Úrnak, hogy elteljen a legalább 3,5 óra 4 helyett, hogy berepíthessek a számba dupla adag fájdalomcsillapítót, ami egy olyan 10 percig hatott. De meg se mertem pisszenni mert az asszony meg bármikor indulhatott volna szülni Én úgygondolom nem kellett szüléskor madzaggal a pöcsömet rángatni mert volt sejtésem mit élt át
-
Gyöször
senior tag
Ezek a kombájnok ma már elég erősek. 514essel nem húzta volna ki azállatja mert leégett volna a variátorszíj a pichába. Biztos gurult már el nyomjelző tárcsájuk is vetéskor. Pedig azt viszonylag könnyű ellenőrizni télen is. Néha hobbiból megpörgetem az enyémen, hogy tiszta zenei A-hang jön ki belőle, vagy zörej.
-
Gyöször
senior tag
válasz Kicsirics77 #3099 üzenetére
Talán a b16ot nem kéne lekottyantania. Az én hegesztőmre az van írva, hogy 63Amperos biztosíték kell neki. B20at kap. 195Amperos gorilla, a tipusa 215. Nem kattant még soha.
-
Gyöször
senior tag
Én csak beledobtam a csúszkát a videó közepébe. Van előtte egy mittomén 8 vagy 10es anyag és 10Amperral kezdi waracsku. Mikor végre odahúzza 78 Amperra (én 100 alatt meg se próbálnám) akkor megy a waracsku rendesen. Hol van itt a baj?
-
Gyöször
senior tag
Ezek Szakemberek! Durva ez a hiánygazdaság, a papuccsukban javítanak meg mindent. Ezek a hídjavítások is, szeretem megnézni miket melóznak. Jó ötlet ez is, hogy mikor kész van, vág rá egy ablakot és beleteszi azt a rombusz alakú vasdarabot.
-
-
Gyöször
senior tag
Szerintem nagyjából egyforma súlyú lehet az első meg a hátsó :-)))) te adtad fel Öcséd vállára, hogy vigye arrébb, vagy 2 vállon vittétek? ;-))
Amúgy ha tippelek kb annyi kg ahány Lóerős a traktor. Most vetted? Vagy ez a sajátod alól esett ki? Vagy már régen ott pihen csak most kellett arrébb rakni és valami homlokrakodós traki majdnem letérdelt neki mikor meg akartátok emelni..??
Amúgy ilyen kék Mátyásos magyar papírdarabból is kb 250et kell adni egy ilyenért? Üzemben lehet még tartani normálisan a magyar mezőgépgyártás legbüszkébbjét?
Magyar földön magyar Isten .. a Rábának párja nincsen.. nálatok ez méginkább igaz...A pici zsiguli hátsóhíddal is lehetett gyúrni bicepszre mikor kigurítottam alóla és kiéltem rajta a festő hajlamaimat.
-
Gyöször
senior tag
válasz Kicsirics77 #3067 üzenetére
Ahol egy ilyen van, ott biztos találni másikat is
-
Gyöször
senior tag
Én meg... Nem csináltam semmit. Wehe :-))) ja, de: kamerát szereltem. Félek nehogy ellopják a kerítést. Ugyan ezen megfontolásból a kamerára is kamerát szerelek.
Várom már az esőt mint a Messiást, 2 okból is. Egyik az triviális, mert kell, másik meg hogy beszorulnék szivesen úgy 2 napra a garázsba, akkor kész lenne a villanyászkodásom az új helyen. Lehetne barkácsolni esténként meg nem kéne kiállni mindig vagy a hegesztővel, vagy a kocsival...
-
Gyöször
senior tag
Áram mérő az oké, de milyen? Én inkább csak a feszkót mérném a hegesztő melletti konnektorban. És míg hegesztesz nézze a tesód. Én is meg akartam már nézni mennyi Amper futkos a hegesztő felé, de nincs semmi komoly Ampermérőm. Amire 3600W van írva azt kevésnek érzem. Nem a feliratot, hanem a technikát, mivan ha nem tudja, és attól megy tönkre a hegesztő..
A feszültség esés szerintem jobban mutatja a betáp hibát. Lehet ez volt a baja a trafós migednek is?
-
Gyöször
senior tag
Nem tudnék el se képzelni magamnak szinergikus gépet. Ha valaki megszokja a gépét akkor ránéz a munkadarabra, a két potin érzésre teker egyet-egyet és jobb esetben utána már nem is kell finomítani. Ha szinergikus lenne akkor azt kéne tanulni, hogy mennyivel vegyem lejjebb vagy feljebb az előtoláshoz beállított gyári görbét, de fogalmam nem lenne, hogy mit hová tekertem.
Annyi van, hogy nekem nincsenek digit kijelzők meg egérmozi a gépen, hanem a potin a pöcök állását nézem, de legtöbbször fogalmam nincs az mennyi Volton és mennyi m/p dróton áll, csak az irány van meg. Így ha valaki más gépével hegesztenék akkor esetleg úgy tudnám beállítani, ha csinálnék egy fotót a gépemről, azon képzeletben beállítanám hová tekerném a saját potijaim, megsaccolnám a saját skálámon a vágyott értékeket és azt betáplálnám a modern masinába.
Meg én ha ránézek a munkadarabra, akkor mindig először a feszkót érzem meg, hogy mennyi kellhet, aztán ahhoz tekerem a huzalelőtolást amennyit ahhoz a feszhez elbír.
Szinergikuson meg pont a huzalelőtolást lehet tekerni? és ahhoz ő ad egy feszkót, amit tudsz + - irányba finomítani magadnak?
Az meg már túl fárasztó lenne, amelyiknek azt kell mondani, hogy 1es lemezt szeretnék corgonnal hegeszteni. De ha egy használt 6os csavarra szeretnék rápöttyinteni egy 0,8as lemezdarabot, hogy ne forogjon el haver cbr929rr hátsó ülésének felszerelésekor, azt hol keressem a menüben? A honda cbrnél, a 6os anyánál, vagy a lemezdarabocskák közt? Van pöttyözés meg folyó hegesztés is a beállítások közt? :-))ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Mi elvetettük ki is kelt 2 levelesre, meg is sárgította a fagy a hegyét, de azzal nincs baj, most meg a fácán veri ki. Pedig madárka ellen csávázott a mag. Olyan büdös volt majd megpusztultunk a vetőgép körül pedig nem is vákumos csak potyogtatós hobbi :-)
-
Gyöször
senior tag
Amit írsz igaz, csak én úgy gondoltam, hogy az önfelszívó gázleválasztós nekem jól felkapja a vizet akkor is ha nem a szájáig ér a kútszárban. Maga a szivattyú legyen tele. Pld van egy hidroforos rendszerem, ott a szivattyú után egy nagy visszacsapó szelep van, a tartály meg gondoskodik róla, hogy a jet szivattyú meg legyen töltve. 2-3szor bekapcsolom tavaszi indításkor meglódul a víz is a kútból. Pedig csak egy Prima made in china szivattyú.
Na ha a kútba visszafolyik a víz és az kirántja a szivattyúházból is akkor nem fog működni a dolog .. meg akkor se ha falsol valahol. Meg akkor se ha repedt az ejektor konfúzor mittomén mik a beceneveik a műanyag dolgoknak benne.
-
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #3023 üzenetére
Nekem ez sztori marketingből volt pesten a bmf-en, csak úgy, hogy jöttek kifelé az előző vizsgaidőpontról haverok, kérdezték: tudod? Dehogyis csak jöttem szétnézni. Azzal a lendülettel előrángatták az összes puskát és elhalmoztak vele ott frankón az ajtó küszöbén, én meg megírtam belőle 5ösre. Majd pár évre rá szolnoki fősulin szembe jött egy ilyen marketing nevű tárgy: nosza kreditátvételi kérelem, 5ös beírva. Kb az volt a legjobb jegyem egész főiskoláim alatt Legnehezebb az volt benne olyan csúnyán írta be az indexbe a tanárnő a nevét aláírásnak, én meg nemcsak a tantárgy egyetlen betűjére nem emlékeztem, de még a tanárnő nevére sem. Valamit meg írni kellett a kérvényre...
-
Gyöször
senior tag
Nekem az első sima sg2es heghuzalomon az volt írva, hogy váltó vagy minusz a dróton, legalábbia én így értelmezem a minusz jelet. Na úgy nem lehetett vele csinálni semmit, plussz a dróton tudtam vele dolgozni. Doboza megvan asszem, jövő héten lefotózom, hogy ti mit néztek ki abból az ábrából.
-
Gyöször
senior tag
válasz Majom19 #3000 üzenetére
Én meg pont azt vettem észre tökvéletlen, mikor a kutyakennelt megmagasítottam fatárolónak, hogy a porbeles olyan ívet fog reménytelenül vastag kétezer éves míniumos vagy milyennek hívta apám festéken, hogy öröm volt vele a meló. ha eszembe jut a porbelesem neve ráírom válaszban.
Ja puszta hülyeségemből adódóan negatívon maradt a test, nem váltottam polaritást. Olyan is lett a remekmű, de a drótkefét el lehetett felejteni. Elfogyott a széñ-dioxid, így jöttem rá. Nemtom a polaritás váltással mi változott volna ívet fogásában?
-
Gyöször
senior tag
Lehet ez is megkapja télen a nagyflexet, ha megdörzsöli az akkut. De hátha nem, meg nem is szakad le, aztán jó lesz így vagy 100 évig.
Jót röhögtem ezen a "csöves" sztoridon. Az jutott eszembe róla mikor dugvillát szerelek valami 2,5ös régi kemény kábelre, nagynehezen beforgatom a vezetékeket, meghúzom minden jó majd rájövök, hogy apicsába a kupakot meg rá kellet volna mindenek előtt húzni a vezetékre... mert kerek lyuk van rajta, nem ilyen kivágás, hogy csak ráteszem a végén..
-
Gyöször
senior tag
Ezt sikerült rittyenteni a picit rozsdás, majdnem ajándékba kapott 1es huzallal.
[kép]
A hegesztéssel meg vagyok elégedve, még alul is tűrhető lett. Hanem ahogy a régi varatokat letürültem a feluletekről kisflexxel, előkerült egy féregjárat a vasban
[kép]
Ahogy szétszedtem láttam, hogy a gyári varrat mindkét oldalt repedt, egyik oldalt ugyebár le is szakadt, de a másik oldala is mintha mozogna.
Ahogy flexelgettem a nagyolóval, ezen a vonalon mindig lilult az anyag. Gyanús volt. Sikíttattam még egy kicsit + még egy kicsit egyszer elrepült az egész lilulós rész.
Namost így ahogy visszaflexelgettem, elkövettem azt a hibát, hogy összeértettem az anyagokat. De a hegesztés miatt is, meg a "túlflexelés" miatt hagyni kellett volna rést. De összeérintve nézett ki jónak, hogy az alsó meg a felső csuklópont 1 vonalba esik.
Viszont így meg az lett, hogy a kormánymű érintőlegesen éppen, de hozzáér az akksihoz. Erre nem gondoltam akkor. Na de ez így marad, mert egész jónak tűnik, traki eleje nélkül lehetett pörgetni a kormányt 1 ujjal.Amúgy sem volt 3 mili hely a kormánymű meg az akksi széle közt, sokáig akksi leszorító nélkül mentem, mert egyszer nem volt kedvem visszarakni mert siettem, aztán meg letettem valahová, tartózkodási helye azóta ismeretlen. :-) Így a rezgés miatt meglátszott az akksin a kormánymű karcolása. Tavaly csináltam rá tartót újra.
Most meg előrébb pajszeroztam az egész tartó talpat, meg tettem az akksi hátsó oldala alá egy valami darab izét, így most megint van 1-2 mili hézag a kritikus ponton :-)) jó lesz.
Raknán be a kuplung bowdent nézem 1 szál tartja. Ott is hagytam az egészet örömömben :-D
-
Gyöször
senior tag
Fordulatszámmérős lett a kereke. Mikor tolja a tesód mondd neki, hogy "menjen az a taliga! De nem ám úgy, hogy tikkk tikkk hanem tiktiktiktik"
Nekem a tz4k szokta ezt, hogyha áll sokat, meglapul annak is a kereke alul. Pedig eredeti 34éves Barum van rajta amivel kijött a gyárból. Akkor a kertig én is baktatva megyek :-) aztán kijavítja magát :-)
Most megint várható, mert még hozzá se fogtam összeragasztani. :-)
-
Gyöször
senior tag
Lesz már mit [kép] hegeszteni, ha a rotakapa meg a komplett kerítés nem lenne elég.
[kép] lábbal kormányozva ballagtam haza. Útközben le akart inteni egy kiskert tulaj, hogy álljak meg. Mondtam neki, nincs rá lehetőség. Dehogy neki is boronálni kéne!! Mondom nekem meg hegeszteni...
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Nekem van 3 golyós szelepesem, fúráskor ilyet tesznek rá, de ugye a golyó fészke igencsak leszűkíti az ágat.
Vettem már egy ilyen békaszelepes kútszárat kb 2 éve, de annyira azért nem szeretek ásni, hogy bevackokjam magam ilyen lőállás mélységbe így nyilatkozni még nem tudok a gumiliffentyűs szelepről, mivel 2 éve a garázsban pihen.Egy biztos, ha azzal gond adódik: ásol Míg emebből csak felhúzod a golyót és bepottyantasz egy újat...
-
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #2898 üzenetére
Mivel levegős gyorscsatival van a reduktor a géphez kattintva, semmi nem akadályozhat meg abban, hogy pld egy lidis levegőtömlővel meghosszabbítsam. A nagy korgont még sosem vettem ki a sarokból, rajta van a reduktor, ha kell kattan rá a cső, a hegesztőkocsit meg oda tologatom ahová jólesik.
-
Gyöször
senior tag
Ismerem a fűrészeket kicsit, hobbim a favágás. nekem van egy olympic 234F, kb 1985 körüli. Régebben full felújítottam, most cseréltem rajta én is lánckereket. Vettem én is újat, carlston vagy milyen márkájút, annak 10x14x13 tűgörgő kell, de találtam egyet, azt még apám vette hozzá, abba meg 10x13x13. Ott 1 mm el kisebb a furat a kuplungban. Nem lehet az új puklungodhoz vadászni megfelelő görgöt? Ilyen görgő volt a csapágyboltban ezresért, kínából postával 500 lett volna :-) mérd meg és nézd meg az alin :-)
U.i. erre a gépre vettem a román vezetőt. Fasszájos. Lecsonkoltuk a nagy diófát, másfél öl a törzse, most csákányozom.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #2851 üzenetére
Én a kertbe a szivattyúhoz vettem ipari 230V egyfázisú dugvillát meg lengő aljat. Kék színű, olyan kinézetre mint a 3 fázisú, hogy a földelés is villa.
Ugyan úgy 16A van beleírva.
De a konnektorral nem igazán szokott baj lenni, feltéve ha nehéz beledugni akármit is, mert akkor jól fogja a rugó. Olyan konnektorom fáradt el amibe könnyen belementek a dugaszok. Az nem szerette a szivattyúzást. A rádióval nem volt előtte baja.. utána már nekem volt bajom a konnektorral ahogy megolvadt.
A kis keresztmetszetű vezetékeken a kötés szokta feladni.
-
Gyöször
senior tag
Korgival jobban beolvad elmélet szerint de én nem tudom. Vettem egy palackkal, hogy ha igényesebb munkát csinálok, de mindig a szódással fújatom szimpla lustaságból. Meg mostmár úgy vagyok vele, hogy ránézek a munkadarabra, tekerek a potikon is jó. De ezt csak szódával tudom, korgonnal fogalmam nincs hová tekerjem, mert nincs vele elég tapasztalat még.
Amúgy meg 15ös anyagokat hegeszteni az már komoly, oda kell a nagy gép. 1,2es huzallal. Szerintem. Nekem 10esek szoktak lenni, ha valami kistraktorhoz kell, meg a 2es zártszelvényeim.
-
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #2835 üzenetére
Pfú én erről még nem hallottam, így nem tudhattam, a többit jól eltaláltam saját kútfőböl. De tényleg ott van kis nyil nagy nyil. 2T-4T módom sincs, de azt betrafáltam.
Na de ez az egy dolog van ez a creep start most amire azt mondom ez jó, ezt el tudnám viselni a 215ösömben. Mikor ilyen rommá rohadt traki munkagép vasakat kell taknyolni és nincs idő, meg nem is lehet azt tisztára pucolni, aztán csak tolja tolja ki a drótot. Oldalával a huzalnak már az soha nem fog ívet, csak ha sikerül olyat döfni rajta szegény előtoló motorral, hogy szemből nekiütközve ívet fog..ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Ez a burn back, a legalsó, ennek egy potinak kéne lennie, de szerintem az letört.
A középsőnek gombnak kéne lennie, de ikonból kiindulva az a huzalbefűző lehet. Lehet az is letört és egy ilyen kapcsolót forrasztottak bele. Vagy nem áll meg csak nyomhatod lefelé. Tehát nem is kapcsoló.
A legfelső, a soknyilas az nem a 2T - 4T kapcsoló (helye ) lenne?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Nem csak ezekben a nagy ipari gépekben euro csatis a mig kábel, hanem az enyémben is, sőt még az enyémnél kosebbekben is. Itt nem kell küzdeni a kábel cserével, visszahúzom belőle a heghuzalt aztán egyet kell csavarni a nyakán és lejön az egész mig kábel.
-
Gyöször
senior tag
Ezek euro csatisak, bármilyen márkájú munkakábelt rátekerhetsz.
Az a 2 kapcsoló a huzaldob előtt amire a kérdés vonatkozik pld fingom nincs. A felső kapcsoló mellett pld annyi nyíl van mindenfelé, hogy először eltévedtem aztán elszédültem míg nézegettem.. az alsó esetleg a befűző lehet? Valamelyiknek annak kell lennie. Vagy az egy másik gomb lehet máshol?
-
Gyöször
senior tag
A 3650W feliratot a teszkós 3x1.0 mm2 vezetékre szokták írni. Nem gondolnám, hogy ez 1mm2 lenne, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem is 2,5mm2, magyarán szerintem ez "csak" másfeles. De a kábelen pont nem látom mert alul elmosódott. 3G1,5 felirat van rajta?
Én egyszer hegesztettem másfelesről a gorillával, nem volt semmi baj, de kifejezetten ügyelek rá, hogy olyan konnektorba ne dugjam be amihez csak 1,5mm2 vezetékeket húztam le. A hegesztős helyeimhez a falban is 2,5ös megy körbe a garázsban. A garázsig meg 35-40 méter 4mm2 az óráktól.
Ezzel az lesz a macera, hogy ezt az 50 métert mindig le kell tekerni meg vissza. Ezért csináltam egy kb 3 méteres 2,5ös hosszabbítót, hogy migmaggal úgyis mindig "bent" hegeszt az ember, oda meg elég pár méter. De ha kell ezzel ki tudok települni a garázsajtón kívülre is.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Jah, hegeszthető diópántra gondoltam ami a "zsanér" amit úgylátom sarokvasnak mondotok bocsi
Azokat vetted, vagy ti esztergáltátok? Hogy állítottad be függőlegesre a 4et, hogy a hegesztés ne húzza el meg ahogy nyílik ne csavargassák az ajtószárnyat, ha nem pont függőlegesre mutatnak?
Durva meló...ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Mikor csináltam a hegesztőkocsit akkor úgy fogalmaztam meg a gondolataimat, hogy
"Milyen jó, hogy van ez az új hegesztőm, legalább könnyen tudok kocsit csinálni hozzá, amire addig szükségem se volt" :-)))Hallod. A palackot meg a láncot nagyon találd ki, hogy rögzíted, szomszédnak gyári nagy trafós migjén az a szokásos láncos rögzítés, megpróbálom leírni: olyan mint a biztonsági zárbetét helye a bevésőzárban felül egy nagyobb kör ahol betolod a láncot, majd ahol szeretnéd, ott leejted alulra és megfogja. Na ez fel tud csúszni faszául ahogy oldalra billeg a palack. Ledőlt neki a 20kg CO2, rá a nyomáscsökkentőre pont. A 2 órának kakukk lett, de a réz test kibírta.. de mi lett volna ha nem... Lefagynak vagy nem is akarok belegondolni mit tud egy ilyen.
50 méter hosszabbító?? Nem akarsz tán az űrben, vagy a tenger fenekén hegeszteni? :-) viccet félretéve az a gépre veszélyes lehet, ha vékony. Esetleg egy 2,5mm2, de 50 méteren még azt is vékonynak találom. nekem egy 2 v 3 méternyi 2,5mm2 van a hegesztőhöz, amit azzal nem érek el, azt nem hegesztem vagy esetleg közelebb hozom.
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
válasz madagaszkar #2776 üzenetére
Én is most jövök a lidibű' :-) én a fúrókészletekre repültem rá, 3000 volt egy doboz, azt se tudom milyet raktak bele csak hoztam amilyen fajta cak volt. Kb 16tól 28ig. Első dobozban 4 van, a közepes méretűben 3, a legnagyobban meg 2 fúró.
Láttam a mágneseket, fel akartam én is írni, valaki itt keresett. Te voltál?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Nemnem, ez nem így működik! Te g1/2 csatisat rendeltél, azt kell küldeniük, mert nem nézhetnek picsának, mert te csak Mrs B.-vel szeretnél kefélgetni, nem a primanet.hu val.
Ez úgy működik, hogy jelzed feléjük a problémádat, ők feladnak egy megfelelő nyomáscsökkentőt te átveszed cserecsomagban meg elviszi a futár a tiéd. Vagy pedig kenőpénzt utalnak a számládra, pontosan annyit amennyit te kifizettél érte FUTÁRRAL EGYÜTT!
[kép]
Decemberben rendeltem a mobilomba egy cameron sino márkájú akksit, egy retek dudvát küldtek amin a kamu samsung feliratot egy fekete szalaggal letakarták. Persze rosszabb volt mint a 4 éves gyári. Még a csengőhangot se játszotta le vele akadozva csak. Felhívtam őket, hogy szeretném a hajukra kenni, jött a futár elvitte, jött számlára az összes pénz vissza amit kifizettem.Én a puma tools tól vettem a képen látható g1/2 omnireget 2021.05 hóban 13.500Ft ért
Vasárnap hegeszthetnél is, ha a sarkadra álltál volna ma.[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Na, jóvan' mostmár elég legyen!
-
Gyöször
senior tag
Én sokáig nem is tudtam, hogy különbség van a 2 palack menete között, tekertem rá és kész. Aztán itt mondták. Ha megfigyeled, egy kicsit lazább a korgonon a hollander mintha a szódásra tekernéd rá. Engem nem basztak át, vettem egy 1/2edes omnireget, azt is küldtek, na az rávaló. Ahogy az első menet belekapott már érzödik.
Aztán szóltam a szomszédnak, fingja nem volt, 20 éve úgy használja a szódással a korgont. Meg azóta is mert leszarja :-)))Ezen a dobozon ott van nagybetűvel, hogy w21.8
[link] saját oldalukon is g1/2nek hazudják
[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Ezek a kis gagyik úgy vannak, ha jól megfigyeled, hogy sehol nem írja, hogy az Amper, az csak egy beállítási szám amit kiír vagy odatekered. Elosztod kettővel amit ír, valahol ott lesz az Amper.
Legalábbis a haveromé ilyen. Jampizott itt vele, hogy 315 Amperos gépe van, mit akarok a 190A Gorillával.. megmutattam neki, hogy az enyém 80Amperon heftel úgy mint az övé mikor 160 egységet ír.ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
válasz dellfanboy #2696 üzenetére
Te még nrm találkoztál egy fickóval a neten aki HunG Hungary vagy ilyesmi nickekkel tapossa a sárgaföldbe a helyesírás és magyar szótár c könyveket. Ha látok töle jót, belinkelem neked. Van, hogy egymás után 5 hszt meg se lehet érteni. Ésnemcskazértmertnemhasználszóköztse ;-)
-
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #2667 üzenetére
Úgy igazából nem is tudok mondani olyan alkalmat amikor az lett a megállapításom, hogy
"De rohadt jó ez a mágnes, megérte megvenni."
Lényegében csak a hegesztőkocsi alját mágnesezi fel, szökőévente 1x ha leveszek egyet és használom valamire. De nem is emlékszem, hogy pld legutóbb mikor meg mi volt a dolga.... Ja de! Tudom. 2 éve ősszel felszereltem kettőt egy cseréplécre és átütögettem vele a kiszórt ganyét szántás előtt mert tele volt szöggel. De arra se volt jó :-)
-
Gyöször
senior tag
Nem vágom ki ő, én csak "gyerekmunkában" arattam kb 15 éves koromig hobbiból a rokonokkal. Imádtam. Az 514es fosrétbe így majd 30 év után is otthonosan mozognék szerintem.. Már mindegyiknek űrtechnológiás kombájnjuk van, azokba nem mernék beleülni. Pedig a gyereknek szeretném megmutatni, hogy milyen munka az, hol terem a kenyér. Biztos nem zavarnának el, ha kimennék segíteni nekik, de az ilyen axion vagy lexion vagy mittomén mibe már öltönyben ülnek be :-) meg 2 hetes felkészítő tanfolyam kell hozzá, hogy melyik gomb mit csinál, különben csak a hűtőszekrényt tudnám kinyitni :-)))
De ha kicsibe meg tudjátok penderíteni a lemezt mint a lebbencs tésztát, én biztos nem utazgatnék érte. Pár hegesztéssel több oszt jóvan.. na de majd elvégzed a gazdaságossági számításokat :-)
-
Gyöször
senior tag
válasz Gyöször #2655 üzenetére
Közben megtaláltam a panther fejpajzs használatiját, benne az adatlappal
[kép]
Megkapta a szemem, hogy az enyémben több nulla volt emlékeim szerint a tizedes mögött végén egy 1essel. És úgy vártam volna ez még jobb..Előkaptam a sajátom könyvét, ezt onnan fotóztam:
[kép]Vajon ez a fantom manual úgy készült, hogy leültek a gép elé, és beütötték, hogy 0,1s. Arra ment a főnök, meglátta. Lebaszta azonnal őket, hogy micsoda? Írjatok még be nullákat. Beírta az írni tudó, hogy 0,001. Megkérdezte így jó lesz? Főnök: ezek neked nullák?? Majd én! 0,000000000001s na ígymár mehet nyomtatásba!
-
Gyöször
senior tag
2 szemem van de csak egyszer.
[link] ez jobb lehet mint a Fantom 4XL-em???ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Tyű jó nagy asztal. Én 514essel arattam sokat süldö koromban. Azok 4 méteressel mentek általában? Keresztapáméknak 5 méteres volt, ami igazából 4.8? Ez van vagy 6 méter a classon?
Mittomén fél méter széles ez a domb? Vagy csak 30 centi? 2es lemez? Neked megvan mh lemezből mondjuk 50ezer anyag, meg kitalálod mire domborítod így rá. Kalapálgatsz kicsit de nagyon jó kedvvel. Vagy nekimész a steigerrel és pont ilyenre hajlik :-)))Ők meg eladják mittomén fél millerért? Ez a tippem.
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Tudom folytatni. Van egy PG-02A forgógémes csipkedős gyári markoló az egyik T-16M trakimon. Elrepedt a nagygém munkahengerét tartó konzol vagy mi. Há' én azt amit ott műveltem, bvú. Csöpögött habzott fröcsögött, még az ív fénye is valami vöröses volt. Ilyen centi átmérőjű pöttyök estek le és durrantak szét, mert mintha nem is acél lenne a szovjet rettenet. Én nem vágtam le egyszer se, tartja is még, de úgy volt azonnal visszaadom a hegesztő szakvizsga bizonyítványom ami természetesen nincs
Ahogy az kinéz...Már tapasztaltam korábban is, mert a kisgém csapszegét akartam a gyárinál jobban megfogatni. Annyi volt, hogy tengely végében harántfurat, benne egy 6os csavar az megakad a gémen egy C betű alakú félkörívbe azt amígy el nem tépi a kis 6os csavart addig jó.
Csap masik végére tettem egy ízléses kis laposvasat, nagyobb legyen az erőkar, 10es furat bele, gémre 10es toldóanya, na azt is alig bírtam odagányolni.
-
Gyöször
senior tag
Most csináltam a motor vázát. Acél (nak tűnik). Előszöris 2 gyárilag ráhegesztett anyából kiszakadt a menet. Levágtam őket, tettem fajinul önzárót, hogy majd milyen jó lesz, a vázra tartom a drót hegyét, azt melegítem és épp rámozdítom az anyára, hogy megfogja majd zutty rá a víz és nem ég ki a műanyag karika belőle.
Aha.
Rámutattam a vázra, a láng elkanyarodott a kommersz anya felé, szénné melegítettem mire kicsit is kapaszkodni kezdett a vázba.Aztán jött az alja lakatolás, egy csőből laposvasat csináltak a blokk alatt. Alig bírtam hozzacsipkedni a levagott félcsövemet. Mindenfele fújta. Valami ötvözet lehet?
-
Gyöször
senior tag
-
Gyöször
senior tag
Most a 15kg 1.0ás van nekem olyanon amit kaptam rozsdásan. Azzal van egy kis cumi ,mert olyan kalickán van aminek nincs 55mm közepe az én orsómhoz. fogtam egy 5kgs kis műanyag orsót, körbevágtam dekopírral és az lenne a közepe, csak kicsit billeg rajta. Majd még tuningolni kell valamit rajta. Azon gondolkoztam tekerek a heghuzal alá valami papírt vagy nejlont és kifújom purhabbal
Első 15kg 0,8as volt ilyen kalickán, most olyan 15kg 0,8at adtak ami műanyagon van. De most néztem ahogy kivettem már annak is jól odavertem. Pedig nem is csinálok semmit a géppel. Lehet a szomszéd átjár fusizni :-))ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Az én motoromhoz nem volt oldaldoboz mikor kerestem mittomén már 2007 körül. De egy olyan szett amit kinéztem kb 150től indult de az inkább csak a tartórendszer ára volt. Valami fél miller lett volna meg mivel nem volt már akkor DR BIG-re így felejtős.
Viszont felmentünk a motorkiállításra nejcsikémmel, csak a dobozokat fotóztam, hazajöttem és megcsináltam a kis trafómmal. 2 aludobozt vettem kecskemétit, valami 20-30 ezer lehetett a kettő. Az a trafó hogy kidolgozta az árát, kb 14 ezer volt az obiban mikor 14 évesen megvetettem faterommal :-))ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Első dolgom, mikor heghuzalt veszek, és az műanyag orsós, akkor centinként fúrok bele körbe 2es furatokat, hogy ne kelljen sok huzalt eldobálni a visszahajlitgatások miatt. Én is sokat csereburálom. A fúrót teljesen oldalt tartva küldöm bele, hogy belülről könnyen ki lehessen tolni a drótot, és csak egy picit hajtok rá. Nagyon spúrman tudok lenni ilyesmivel :-)
-