Új hozzászólás Aktív témák
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
a gondom a következő. Össze van kötve a szgépem a TV-vel (sony bravia) az meg egy erősítővel (yamaha). A TV-t ha nézem bárhonnan kap jelet van hang, legyen dvd, tv-adás stb. kivéve a gépről. Az a fura, hogy eddig ment, aztán egy ideje nem, mióta újra kellett húznom a gépet, szóval valszeg a probléma a gépen van. A kép átmegy, csak a hang nem.
SW:
catalyst 15.7.1
Realtek 6.0.1.7541A videókártya egy ati hd series 5770.
A realtek hangkezelőben nincs hdmi fül, csak hangszórók, digital in és out.
A lejátszóeszközöknél van amd hdmi output, hangszórók, realtek digital output.
Ha HDMI-t teszem alapértelmezettnek nem szól semmi. Ha rányomok, hogy teszt akkor azt írja ki, hogy használatban van és kapcsoljam ki ami használja, utána teszteljem de semmi nem megy... gondolom az ati driver fogja, de ez csak tipp.
Valami ötlet esetleg, hogy mit próbáljak? Mondom, előtte ez így már működött, tehát a HW tudja.
Sajna guglival sem jutottam semmire.Köszi!
-
mgaben
senior tag
válasz
tonermagus #1598 üzenetére
Sziasztok!
Hátha tudtok segíteni.
Adott egy régebbi LG tv, 32LG3000 típusú (elvileg 1.2-es hdmi csatival). Van rákötve egy upc direct set top box hdmi-vel. Működik rendesen. Ugyanezzel a kábellel (rövid, ~1,5 m) kipróbáltam gépre kötve (behoztam a tv-t a másik szobába), csattra működött kép és hang is (nem mellesleg hackintoshon is, dual boot-os gép).
Ezen felbuzdulva vettem egy 20m-es hdmi kábelt, hogy lehessen tv-n nézni a számgépről filmet.
Erre nincs kép a tv-n, az nvidia control panel látja a tv-t, beállítja a natív felbontást, egér átmozok a másik asztalra, stb, de a tv-n a nincs jel felirat villog. Ugyanez hackintohson is. Viszont ha a set top box-ot kötöm rá tv-re a 20m-es kábellel, az bezzeg működik...
A videókártya egy Gigabyte GeForce GT630 1GB, windows 8.1 os (meg egy yosemite 10.10.5)
Esetleg a videókártya nem ad olyan erős jelet mint a set top box és emiatt nincs kép? Egy jelerősítő megoldhatná a problémát?Előre is köszi a válaszokat!
Üdv, és BÚÉK Mindenkinek!
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 22'-es Samsung LCD monitorom van, egy elég régi darab, de akkoriban felső kategóriásnak számított. Nagyon szép képe van még most is, csak egy gond van vele: egyedül D-SUB bemenet van rajta. A kérdésem csak annyi lenne, hogy a HDMI bemenet miatt van-e értelme lecserélni a monitort egy újra? Nagyon sokat játszom, egy elég erős Gamer gépem van. Jelenleg pedig csak úgy tudom a videókarira csatlakoztatni, hogy a D-SUB kábel végére egy DVI átalkítót teszek, és úgy dugom rá a videókártyára. Nem villódzik a kép, nem homályos (legalábbis szerintem
)
Éreznék-e valami különbséget D-SUB-ról HDMI-re váltás esetén?
-
Robi BALBOA
őstag
Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget.
Adott egy Radeon HD6990-es vga kari és ehez szeretnék venni egy ilyen monitort, amit nyilván natív felbontáson szeretnék használni.Kérdésem az lenne, hogy ehez milyen kábelre lesz szükségem?
Segítségeteket előre köszönöm!
Üdv, Róbert
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam egy monitort a laptopom mellé és azt szeretném kérdezni,hogy hogyan lehetne megoldani,hogy játékot úgy futtassak,hogy mind a 2 kijelző aktív legyen, tehát olyan széles legyen a játék képe mint a 2 monitor. Próbáltam a videókártya beállításoknál,az nvidia vezérlőpultban, de nem találtam ilyen opciót. Ha csak simán kiterjesztett képernyővel indítom,a játék csak a laptopon jelenik meg , a moniton az asztalt látom.
Köszi előre is! -
Mika1227
őstag
Van egy GTX 760-as kártyám kinéztem egy monitort. HDMI kábellel kötném őket össze gond nélkül menni fog?
-
demmer123
őstag
HDMI kábeleknél van olyan hiba hogy szemcsés lesz a kép?Közelről megnéztem a monitort és 10cm-ről kb szemcsésnek tűnik.
Pedig egy minőségi kábelről van szó hama high speed enthernet kb 4500ft volt 1.5m.
Arra gondoltam hogy párszor megtörtem és azért lett ilyen hibája lehetséges?Vagy én csak beképzelem az egészet?
-
deniro86
újonc
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy vettem egy Alcor joy mini pc-t és rá akartam kötni a Panasonic plazmám HDMI csatlakozójára, de nem működik, se kép, se hang. Elsőnek azt hittem rossz, de a boltban rákötötték egy Samsungra és simán ment. Aztán átvittem barátnőmhöz és neki sem ment a panasonic tv-jén a készülék. Szóval elkezdtem gyanakodni és felhívtam a Panasonic szervizt és ott azt mondta az illetékes, hogy valószínűleg nem felel meg a az alcor a HDCP (vagy CEC) tartalomvédelmi szabványnak, és ami nem felel meg azokkal a panasonic nem kompatibilis És pont. Ennyi,
Nektek van valami ötletetek, hogy mit lehetne még tenni? Én már kifogytam az ötleteimből.... -
Bandi821
tag
Szia!
Igen, sajnos belefutottam a problémába. Sikerült kipróbálnom a lapost egy ilyen monitorral és sajnos a HDMI csatlakozón keresztül csak a 1920×1080 60Hz-en vihető át akármilyen szuper Hdmi kábelt is használok. Mert ugyan 2014-es a laptop, de ezek a trógerek csak egy 1.4-es Hdmi csatit voltak képesek belerakni.
Köszi a válaszod.
üdv. Bandi
-
Bandi821
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Szeretnék vásárolni egy WQHD (2560×1440) felbontású monitort, amit a laptomora kötnék. Viszont nem tudom, hogy van e értelme, mivel a Laposon csak egy HDMI csatlakozó van, amin már nem biztos, hogy ez a felbontás átmegy. Mekkora felbontás vihető át HDMI kábellel?
Válaszokat előre is köszönöm.
üdv.: Bandi
-
Valaki?
-
Udv
A setopboxomhdmi kimenetere szeretnek kotni egy vga s 24" es tn paneles moncsit olyan atalakitoval amineknincs plusz usb tapcsatija se hangcsatija. Lehetseges?
En ugy hallottam, nem tuti h 5v ot ad a settopbox az meg eleg a moncsinak. De sajna nemmegbizhato a forras azert vagyok itt .
Elore thx a helpet -
lsdn
csendes tag
Sziasztok,
Nemrégiben vásároltam:
Samsung UE43J5500
König KN-HDMIREP20 HDMI-UTP-HDMI aktív extenderHiba:
Nincs jelMár a harmadik hdmi extenderrel, második géppel és sokadik utp kábellel próbálkozom, és nem, vagy csak instabilan működik
(ha ki be húzom egy bizonyos sorrendben az UTP kábeleket akkor néha sikerül képet varázsolni a gépről, ez újraindítás, újracsatlakozás, vagy csak úgy random megszakad és "nincs jel").
Próbáltam egy régebbi Samsung tévével, azzal hibátlanul működik.
-
bazsi0215
csendes tag
Sziasztok,
Az alábbi problémámra keresném a megoldást:
Adott egy PC, erősítő, TV. A PC-t HDMI-vel összedugva az erősítővel szépen szól a hang, innen az erősítő HDMI out portjából szeretném továbbítani a jelet a TV-be HDMI (1.4) kábellel.
A kép illetve a hang meg is jelenik, azonban "szaggat", de inkább úgy mondanám h időszakosan elmegy (kb 3-5 mp-ként). A kép is (elsötétül), illetve a hang is elmegy ilyenkor.
Próbáltam, hogy a két HDMI kábelt megcserélem, de külön-külön jól működnek, nem tudom mi lehet a probléma - esetleg az erősítő HDMI out portja ment tönkre? (nemrég vettem használtan, még sosem használtam ilyen célra).
A fenti probléma után abban maradtam, hogy PC -> TV HDMI-n keresztül, PC -> erősítő RCA-val, és így jó a kép is, illetve a hang is (bár a hang nem annyira pazar így..).Előre is köszönöm a válaszokat,
B.
-
SadexY
újonc
*BUMP*
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott egy Sharp tv és egy Geforce GTX770 kártya. HDMI porton összekötve huzamosabb ideig tökéletesen müködött minden formában, azonban egy napról a másikra már nem ismerte fel a gép a tv-t, kérdem én miért. Csak így gondolta és egy jó alvás alatt megszünt minden jelAz sem oldotta meg a problémát, hogy rendszerfrissítés lett, és azonos videó-kártya csere történt. A tv-n 1-es HDMI porton csatlakozott a gép, próbáltam mind a 3-an de semmi siker.
Ha valakinek van valami ésszerü magyarázata erre, elfogadnám a segítségét.Ha esetleg ez megvalósul, előre is köszönöm a fáradozást és a rám vesztegetett perceket.
További szép napot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Asus ROG Strix XG27ACDNG (QD-OLED, 1440p) - Újszerű
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- LG 34GS95QE-B 3440x1440p 240Hz OLED monitor eladó
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest