Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
B4ndiBuild3r #47196 üzenetére
A PS4 külső tárolóknál a FAT32 / exFAT fájlrendszereket támogatja, de hogy a beépített HDD-t gyárilag mire formázza, az jó kérdés. Ha ezek alapján Ext4-re, akkor az simán megjelenik a Windows lemezkezelőben is, ahol aktív a törlési opció. Utána pedig létre lehet hozni a nem lefoglalt területen az új kötetet. De az újraformázáshoz / újraparticionáláshoz a kolléga által említett Live Linux is opció lehet.
Ha pedig a HDD eladása a cél és fontos, hogy az új tulaj ne tudjon róla semmilyen adatot helyreállítani, akkor legalább egy teljes formázást kellene csinálni! Lásd egy másik illető esetét: kérdések | válaszok.
-
pjen
félisten
válasz
B4ndiBuild3r #47196 üzenetére
Asztali,jó hozzá,viszont lehet a win nem fogja látni.Nem próbáltam,nem tudom,de egy live Linux szerintem biztos megformázza.
-
tpeter77
addikt
válasz
B4ndiBuild3r #41310 üzenetére
Ha még garanciális, én bizony felhivnám a céget, ahol vettem, hogy van-e értelme izgulni miatta, ők csak jobban tudják a garancia mire és hogy vonatkozik.
egyébként csak a rendszer van rá telepítve, vagy más progikat is tettél rá?
nem sok az a 6,9TB írás ennyi idő alatt? ez a felirt adatok mennyiségét jelenti, vagy ha nem akkor pontosan mit? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #41312 üzenetére
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
B4ndiBuild3r #41310 üzenetére
az SSD más világ mint egy HDD
ezt érdemes elolvasnod
link
idézet a linkelt cikkből:"SSD kondíció - Tökéletes SSD alacsony kondícióval?
A szöveges értékelésben adott esetben olvasható, hogy az SSD állapota tökéletes, de a kondíció érték mégis alacsony. Ebben az esetben az SSD nem mutat komoly hibákat, nincsenek hibás szektorok (hibás memória-cellák), sem egyéb jelentős problémák.
Viszont az SSD-re történő írás miatt az SSD memóriacellái folyamatos terhelésnek vannak kitéve. Mivel az egyes cellák csak korlátozott számban (nem végtelen mennyiségben) írhatóak felül, ezért a használat miatt a cellák élettartama, kondíciója folyamatosan csökken. Az SSD-k "wear-leveling" funkciója ezt próbálja minimalizálni azzal, hogy az írást folyamatosan más-más pozícióba kényszeríti, de teljesen nem lehet kiküszöbölni.
Az SSD-k ilyen általános állapotát bizonyos SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) határozzák meg, mint például a "#209 Remaining Drive Life" (vagy más, hasonló jelentőségű általános kondíciót meghatározó érték(ek) a S.M.A.R.T. oldalon). Ezekre a Hard Disk Sentinel felhívja a figyelmet a szöveges értékelésben, és a kérdéses attribútom kiválasztásával (a S.M.A.R.T. oldalon) a lista alatti grafikonon ellenőrizhető, hogyan változott idővel az állapot.
Ha az SSD kondíciója alacsony, egyre nagyobb az esély, hogy a memória-cellákban tárolt adatok sérülhetnek vagy elveszhetnek.
A merevlemezeket nem érinti ez a hatás, így előfordulhat, hogy több éves használat után is a merevlemezek 100%-os állapotúak. Ezzel ellentétben általában az SSD-k kondíciója időben folyamatosan csökkenő tendenciát mutat."
-
válasz
B4ndiBuild3r #38626 üzenetére
Szerintem valami Linuxos topicban (vagy fórumon) kéne kérdezned.
HDD-hez csak annyit hogy én 3felé osztanám: 100GB Win (ntfs), 50GB Linuxnak(swappal), a maradék adat-partíciónak (ntfs). -- Ez azért jó mert a le lehet könnyen menteni egyik-másik oprendszert 1-1 reinstall/próba erejéig, majd vissza lehet tenni mintha misem történt volna percek alatt. Ezt ghostolásnak nevezik (Macriummal vagy CloneZillával).Boot/efi partíciót még sose hoztam létre (csak egyszer töröltem), mert nem volt szükségem rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- Samsung 970 PRO 512GB M.2 PCIe SSD
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest