Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Korszakok keverednek a HYTE legfrissebb, lekerekített külsejű házában
- TCL LCD és LED TV-k
- Önvédelmi fegyvernek is elmenne a Keychron analóg billentyűzete
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saltwater
aktív tag
válasz
syberia
üzenetére
Ha felpörög, akkor a vezérlőlappal valószínűleg nincs baj, inkább a firmware-ben kellene keresni a hibát.
Nem mellesleg megjegyzem, hogy vezérlőlap csere csak néhány régebbi Samsung és Seagate modelleknél működött, de az ilyen fajta problémát mint írtam (ha még működne is a másik vezérlőlappal) nem oldaná meg.
Mi a pontos típusa-modellszáma a winchesternek? -
liksoft
nagyúr
válasz
syberia
üzenetére
Nem, ez fizikai hiba. Viszont a drive javította, így az aktív felület elméletileg hibátlan. Ha viszont elér egy előre meghatározott mennyiséget, akkor garanciálissá válik. Javasolni tudom a HD Sentinel program honlapján a tudástár rész tanulmányozását. Leginkább a SMART részt.
-
McDog
aktív tag
válasz
syberia
üzenetére
A veszélyes részről tudni kell: Reallocated Sectors Count "Minden merevlemeznél van egy olyan rész/terület amelyet arra használ fel, hogy a már nem olvasható hibás területeket kizárva ezen tartalék területből használ fel még ép, jó területeket, kvázi a tartalékból foglal le a hibás szektorok helyett területet. Mindezt a merevlemez elektronikája ‘csendben’ a háttérben intézi, végzi el.
A fenti hibakód értéke azt jelzi, hogy mekkora a hibás szektorok aránya a tartalék területben lévő még jó szektorokhoz képest, mindezen értéket az adott gyártó/típus megadott értékhatárához viszonyítva kell értelmezni, a gyártó megadja, hogy ez az érték mely küszöbértéktől kezdve kell kritikusnak venni."Tehát fontos adatot már ne tárolj rajta....

-
syberia
veterán
válasz
syberia
üzenetére
Az a fura hogy mikor a BIOS-ban vagyok nem villog a HDD ledje
csak ha már betölt a W7
most letörlöm az ashampo hdd control-t
hátha amiatt csinálta, pár napja bekapcsoltam a boot-time defrag opciót
a rendszerpartíción.Megoldódott!

az ashampo miatt kerregett a vinyó,
én már azt hittem halódik és vihetem gariztatni
(#17398) syberia: van valami jelentősége hogy a spin-up time nem 100% ?

Új hozzászólás Aktív témák
- ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg
- Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- SK Hynix PCB01 2TB PCIe 5.0 x4 SSD 14,000-12,000MB/s NVME SSD
- 1 TB HDD-K (2.5 is van)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Intel i7-10875H 32GB 512GB Nvidia Quadro RTX 3000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3580, 100% Akkumulátor
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

most letörlöm az ashampo hdd control-t