- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Megnyitotta kapuit a hardverpláza
- Megjöttek a Corsair Nautilus RS LCD sorozatú, készre szerelt vízhűtései
- Formabontó analóg klaviatúra a Sunder keze nyomán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andralin
aktív tag
válasz
Andralin #54276 üzenetére
Sziasztok!
Nos megpróbáltam a lehetetlen és tátva maradt a szám!
A 2007-ben gyártott abit IX38 QuadGT alaplapomra elindítottam egy Win10 telepítést.
A konfigom: Intel Core 2 Quad Q9650 (3,1 GHz-re húzva), ehhez egy fórumból letöltött, házilag "főzött" BIOS van, az alaplapon, ami támogatja az E0 steppinget. 2x4 GB GeIL Black Dragon DDR2 1066MHz CL5 RAM modul és NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti 6 GB videó kártya. Vannak még régi IDE vinyóim a gépben valamint még a jó öreg floppy meghajtóm is megvan.A Win10 pöccre felmászott. Minden drivert megtalált, tökéletesen működik minden!
Nem is gondoltam volna, hogy menni fog rajta! Minden számomra fontos szoftver tökéletes sebességgel működik. Feltelepítettem egy kicsit erőforrás igényesebb ipari szimulációs rendszert, amit a munkámhoz használok. Több résztvevős, kamerás Teams hívás közben akadozás mentesen fut a fenti szotfver miközben megosztom Teams-en a képernyőmet és a második monitoron látom a többi résztvevő videó képét. Egy kis szaggatás sincsen, fullos minden. Ez valami fantasztikus élmény ezt megtapasztalni ezen az ősrégi, 15 éves vason! Telejsen transzba estem tőle!
Ezen a ponton nem értem, hogy miért kellene új hw cuccost venni, kidobni egy rakás pénzt az ablakon, mikor egy 2007-es erősebb konfigon tökéletesen elmuzsikálnak a legfrissebb szoftver cuccok is és teljesen használható, minden kompromisszum nélkül is!Na és a lényeg!
Ugyanebben a gépben voltak a korábban itt a topikban említett problémáim a 6 TB-s HDD-vel.
Megformáztam Win10 alatt és így tökéletes! A Win10 már látja a teljes 6 TB tárhelyet, amit a Win7 nem látott. Végig teszteltem full write/read teszttel a HDS-el. Itt már a HDS is látja a teljes 6 TB-t éd hibátlasnul lefutott a teszt is. És végül az általatok ajánlott H2testw-vel is végigtöltöttem a vinyót és így már hibátlan, nem omlik össze a partíció miután 1,5 TB feletti adatmennyiséget másoltam rá.Így hát kiderült, hogy a Win 7 volt a lúdas, nem az alaplapommal van baj, nem az AHCI kompatibilitással, mert Win 10 alatt már tökéletesen működik és elérhető, használható a teljes 6 TB terület.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Peugeot, Citroën topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali mobilos kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASUS routerek
- Magyarországra jött az ultravékony S25 Edge
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Western Digital WD RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Enterprise NAS HDD 3TB 7.2K 128MB SATA III 3.5''
- Western Digital RED 1TB 3.5" Merevlemez
- 120GB / 250GB 2,5" SATA SSD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max /128GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 83% aku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF X570-PLUS WiFi X570 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 +ROG XG RTX 3070- i9 12900H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050Ti 4GB + RTX 3070 W11
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest