-
PROHARDVER!
Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
Üdv!
Olvastam olyat, amiről még nem nagyon hallottam, ezért megkérdezem itt, hogy ki mit tud erről és igaz-e: állítólag a gyártók szoktak közölni olyat adatot is, hogy 1 óra alatt max. hány fokot változhat a merevlemez hőmérséklete. Pl. 1 óra alatt max. 20°C. Van, aki azért ajánl winyó hűtést, hogy működés közben ne emelkedjen túl magasra a hőmérséklete, de nem azért, mert akkor rongálódna a winyó, hanem mert pl. kikapcsolás után túl gyorsan hűl le. Na ez a része nekem új... szerintetek?
-
proof88
addikt
válasz
utolsolevel #670 üzenetére
nekem a 640-es WD GreenPowertől jön néha ilyen kattogás, de akkor is, ha memtest boot cd-ről megy a gép és a memtest tesztel csak, tehát azt sem lehet mondani, hogy esetleg az oprendszer olvas/ír a winyóról/-ra. Olyan "klatty"-szerű hang.
De magának a winyónak nincs baja. Igaz, nem tudom, hogy melyik, mert kettő van belőle, de egyiknek sincs baja.
hmm... mondjuk van egy 3. egy másik gépben, innen nem szoktam hallani ezt a hangot... majd próbálok figyelni, hátha...
-
proof88
addikt
SATA II-t ír a gyártó, ha az MSI lapodról beszélsz.
Adatkábelben nincs megkülönböztetve SATA I-II, az mindegy.
Lényegében mindened megvan ahhoz, hogy átállj SATA I-ről SATA II-re. Végezz néhány szintetikus, sőt akár saját tesztet is, olvasás-írás kis- és nagy fájlokkal, ha van kedved, aztán ugyanezeket jumper nélkül, aztán foglald össze egy logoutos írásban a tapasztaltakat!
Persze tudom, melós a dolog, de én biztos érdekes cikknek találnám. -
proof88
addikt
Ha jól tudom, akkor azzal a max. átviteli sebesség van korlátozva, SATA-ra. Ha leveszed a jumpert, akkor elvileg SATA II-t is tud, dehát elvileg nem kéne különbségnek lennie. Kompatibilitási okokból van azt hiszem, mert elvileg nem minden SATA I-es vezérlő kezeli jól a SATA II-es winyókat, mármint a régi időkből...
viszont érdekességet találtam - itt azt írják, hogy a tesztjük szerint, gyorsulást hoz, ha SATA II-es vezérlőre rakod a winyót és leszedted a jumpert róla, inkább a kis írási műveletek gyorsulnak fel. -
proof88
addikt
Üdv!
Talán nem a legjobb helyre írok, de nem tudok más topicot... a problémám az, hogy van 2 db Raptor RAID0-ban, viszont egy rövid teszt erejéig egyenként szeretném megvizsgálni a két winyót, anélkül, hogy bármit is megváltoztatna rajtuk valami... tehát HD Tune-nal szeretném "seekeltetni" őket egyenként, hogy mérhessek zajszintet, meg HD Sentinellel letesztelni őket egyenként, aztán engedélyezni újra a RAID-et... rendszer van rajta, ezért lenne baj, ha a tesztek után azt mondaná a RAID-vezérlő, hogy awww... -
proof88
addikt
Akkusztika menedzsmentjét vedd halkra.
Nem komolyan gondoltam.
Új winyók közül tényleg ajánlottak a WD-k. Adattárolásra a Green Power széria, ahogy előttem is írták, nagyszerű, mert halk és nem melegszik annyira. Nekem van 2 db 640-es GP, de mindkettőnél még aam-et beállítottam halkságra.Úgysem a rendszer meg a telepített programok vannak rajtuk ...
-
proof88
addikt
válasz
MasterDeeJay #479 üzenetére
Jó az IE ikonja.
-
proof88
addikt
-
proof88
addikt
Hejj, nekem is volt kb 1 évig egy 120 gigás maxtorom egy mobil rackben, sokszor volt 50 fok felett, de szerencsére már másik házban van, és ilyen 30-35 fokosan állandóan.
Nem tudom már, mikori a winyó, de legalább 4-5 éves. Naponta sok órát van használva. Mondjuk nem über-intenzíven, mert adatokat tárolok rajta, nem rendszerwinyó, viszont jó ideig volt rajta a lapozófájl, legalább amiatt dolgozott sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- BMW topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- DJI topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest