- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Sokféle HDD tesztet láttunk már, viszont megbízhatóságra - ami talán a legfontosabb - szinte sehol nincs ''megbízható'' és átfogó statisztika.
Új hozzászólás Aktív témák
-
keke69
őstag
válasz
Speeedfire #1349 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék venni egy vinyót a kiszemeltem:1 TB Seagate Barracuda SATAII
Véleményt szeretnék kérni,mivel még soha nem volt seagate vinyóm és viszonyítási alapom nincs.
A kérdésem az lenne mennyire megbízhatóak és tartósak?
Köszönöm szépen a válaszokat előre is! -
Agyzuzo
addikt
válasz
Speeedfire #1347 üzenetére
Parancssorból indítsd rendszergazdaként, nem egy grafikus cucc.
Nálam ment simán. -
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #1346 üzenetére
Hát én még el sem tudom indítani ezt a programot...felmegy, de semmi. Ott van egy kis ikonban az óra mellett, van egy csomó buborék szöveg, aztán semmi. Akárhogy klikkelek rá nem jön fel semmi ablak.
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Speeedfire #1344 üzenetére
Akkor esetleg ugraszd neki a HDD Regeneratort, az nem bántja az adatokat.
Akkor is azt mondom, a gyenge szektor önmagában nem nagy gond, át fogja helyezni a tartalék területre. Van egy notim aminek a vinyóján 11 gyenge szektor van már évek óta de nem sok vizet zavar. -
Agyzuzo
addikt
válasz
Speeedfire #1341 üzenetére
Ez nem hibás szektor, csak gyenge szektor, ezt még nem fogják garizni szvsz.
Meg asszem ha tolsz HDD Sentinel-ben egy teljes lemez inicializálást (írás-olvasás tesztet is, felülírva minden adatot), akkor lehet hogy ezek el is tűnnének... Vagy épp hogy pont kibukna hogy vannak hibás szektorok, akkor viszont már lehet gariztatni. Ha erre van lehetőséged akkor ugraszd neki, egy éjszaka alatt lefut. -
Speeedfire
félisten
Én hdd garancia kérdéssel kapcsolatban írnék, nem tudom, hogy ez-e a megfelelő topic vagy sem.
Vagy egy 1TB-os hdd-m, aminek a kondíciója 80%-os már csak.
Mikor vagy hogyan szokták ezeket gariztatni? Vagy valami szám? Vagy csak akkor ha már teljesen off a hdd? Nem olvas/ír, vagy elvesznek az adatok?
Még okt. 15-ig garis, szóval fél év már csak. -
JHC
tag
Most bukkantam erre a topikra, és bár WD fan vagyok, de tudtam hogy folyamatos üzemre inkább Hitachi a menő.
Nos íme:
Típus: Hitachi HDS721616PLAT80
A használat kezede: 2008.01.19.
A használatmódja 24/7 letöltőgépben. Az első 2 évben nem volt még szünetmentesem, így ha netán éjszaka vihar készülődött akkor lekapcsoltam mindent és kihúztam a dugót a konnektorból.
Néhányszor elment az áram amúgy is, ekkor néha keletkezett pár hibás szektor is majdnem minden alkalommal.1,Raw Read Error Rate,16,100,100,OK,000000000000,0,Engedélyezve
2,Throughput Performance,50,166,166,OK,0000000000AA,0,Engedélyezve
3,Spin Up Time,24,165,165,OK,000300790079,0,Engedélyezve
4,Start/Stop Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000062,0,Engedélyezve
5,Reallocated Sectors Count,5,100,100,OK,00000000000C,0,Engedélyezve
7,Seek Error Rate,67,100,100,OK,000000000000,0,Engedélyezve
8,Seek Time Performance,20,136,136,OK,00000000001F,0,Engedélyezve
9,Power On Time Count,0,95,95,OK (Mindig rendben),0000000094B6,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,60,100,100,OK,000000000000,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000054,0,Engedélyezve
192,Power off Retract Cycle Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),000000000685,0,Engedélyezve
193,Load/Unload Cycle Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),000000000685,0,Engedélyezve
194,Disk Temperature,0,142,142,OK (Mindig rendben),0038000F002A,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),00000000000D,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),000000000000,0,Engedélyezve
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,200,200,OK (Mindig rendben),000000000000,0,EngedélyezveA HDSentinel 18%-ot ír rá már két éve, meg már akkor mondta, hogy kukázzam a cuccot, de persze ez esetben nem volt igaza, mert még tökéletesen fut.
Célom az 50000 üzemóra ha bírja a gép is amiben van, ami egy Dell Optplex GX110 P3 933MHz 512MB RAM. -
djculture
félisten
Rengeteg vinyón előjön ez a rossz tápellátás mizéria. Egyből fel lehet ismerni mert
" A lemez önteszt során talált 65534 hibás szektort.
A lemez felületén található 65534 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)."
szöveget ír a sentinel. Közbe meg egy darab hibás szektor sincs a felület teszten. -
djculture
félisten
Nekem az 1,25at quantum még most is megy
Egy 20gigás lapos maxtoron van 10 év használat után van 3 áthelyezett szektor
Egy samsung 120gigás ide vinyón van 8 év után 12 áthelyezett és 5 gyenge szektor, 6 éve nem romlik .
Egy 160 gigás ide seagate samsungon meg egy kodegen táp következtében megbolondult a smart. 4 éve került hozzám a kodegenes gépből kiszedve azóta normális tápon lóg és tökéletesen üzemel.Hd sentinel 4 éve ír rá 2 nap hátra lévő időt -
emptee
csendes tag
Sziasztok! Néhány a saját példányok közül:
406 MB-os Conner Peripherals CFS425A (IDE): 17 éves gyöngyszem, 1995-1998-ig dolgozott aktívan (napi 6-12 óra), és utána néhányszor hordoztam is, illetve párszor biztonsági mentés került rá. Évek óta csak ritkán van elindítva és S.M.A.R.T. nincsen rajta, de még mindig rendben működik.
5.1 GB-os Quantum Fireball lct10 05 (IDE): sajnos látszik a LowCostTechnology lényege, 2.5 év használat után eldurrant rajta a szériahibás IC.
40 GB-os Maxtor 2F040J0 (IDE): kb. 5 év intenzív és 1-2 év laza használat után jelentkezett rajta 1 hibás szektor.
160 GB-os Samsung HD161HJ (SATA): 4 év intenzív és egy kevés laza használat után megszaladt rajta a "Függőben levő szektorok száma", ami gyakorlatilag minden S.M.A.R.T. lekérdezés után növekszik.
-
Viktor77
titán
válasz
BigBlackDog #1328 üzenetére
Eggyel félrenyomott.
-
DODI nyúl
csendes tag
válasz
BigBlackDog #1325 üzenetére
A Google Chrome-t le cseréltem a Mozilla Firefox-ra azóta rendesen működik, hogy lekopogjam, egyszer sem fagyott le. Kíváncsiságból vissza akartam rakni a Chrome-ot, fél időben lekékült, lehet ilyen? gyorsan abba is hagytam a telepítést, vissza Mozillára, az óta minden rendben. Egy kis megerősítést kaphatnék ez ügyben? mert számomra szinte hihetetlen, hogy ilyen létezne.
-
DODI nyúl
csendes tag
válasz
BigBlackDog #1325 üzenetére
Köszi a segítséged, igazán rendes vagy, ezeket meg nézetem amiket leírtál, mivel én nem vagyok szakértő, majd jelentkezem, ha történik valami.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Szerintetek melyik fog még tovább működni hibamentesen?
1. 2,5 éves WD Black, ~9000 üzemóra, ~4500 indítás, 100/100 HDSentinel szerint
2. Újonnan gyártott WD Black, 2 év garancia
Mennyi egy ilyen hdd-nek az élettartama, hány üzemórát, indítást bír ki hiba nélkül? -
djculture
félisten
válasz
DODI nyúl #1323 üzenetére
Azért jó lenne tudni legalább milyen chipkészlet van benne mert a szokásos chip lemelegedési hibának tünik.Azt is be kellene határolni pontosan mi hozzza elő a hibát, mert azt hogy feltöltök képet és lefagy azt én nemtudom értelmezni. Addig hogy ez adatmozgatással jár, lehet a hálózati vezérlő vagy a hardveres tűzfalja vagy a háttértár vezérlőjén át bármi. Akár valami hülye program is okozhatja vagy erőforrás ütközés.
-
DODI nyúl
csendes tag
válasz
Viktor77 #1322 üzenetére
Valahol az eBayon találtam én is rá, alkatrészeket és stb. ajánlottak hozzá, nézd már meg, ha nem találod akkor jelezz, meg próbálok egy linket elővarázsolni. A hiba fenn áll, megint egyre sűrűbben, most vissza tértem a Mozillára, lehet valami összeférhetetlenség is, most már minden előfordulhat.
-
-
DODI nyúl
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Vettem egy laptopot, Cyberlink Power 2Go5, ezt a gépet Magyarországon forgalmazták, ha képet, vagy nagyobb filet töltök fel be jön a "kék halál", vagy jobb esetben lefagy. Kicseréltem a ram-ot ua. új winyót raktam be, mert a másik szektorhibás volt, csak annyiban változott, hogy ritkábban csinálja. Win 7 van rajta.
Ha valaki tudna segíteni meg köszönném. -
djculture
félisten
válasz
redingitell #1315 üzenetére
Túl melegszik szerintem...
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Nem vagyok egy pc guru, ezért előre is elnézést kérek ha baromságot kérdeznék.
Adott egy WD 500GB-os sata vinyó. OP rendszer 64 bit win7. 2 éven keresztül tökéletes működés. Egyik napról a másikra a gép bekapcsolása után általában 2-3 órával, a rendszer nem látja a vinyót. A sentinel szerint, (amikor érzékeli) hibátlan. Cseréltem sata kábelt, táp kábelt, alaplapon megcseréltem a rendszer vinyóval, semmi változás. Bekapcsoláskor tökéletes minden, aztán 2-3 órea elteltével a fenti produkció következik.
Szerintetek mi lehet a hiba?
Előre is köszönöm, ha valaki foglalkozik a problémámmal. -
DODI nyúl
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Vettem egy laptopot, Cyberlink Power 2Go5, ha képet, vagy nagyobb filet töltök fel be jön a "kék halál", vagy jobb esetben lefagy. Kicseréltem a ram-ot ua. új winyót raktam be, mert a másik szektorhibás volt, csak annyiban változott, hogy ritkábban csinálja. Win 7 van rajta. -
StephenNO1
tag
Leesett bekapcsolt állapotban. amíg a notiban volt. (notin semmi sérülés, hála a vastag szőnyegnek) G-sense 1-et mutat. Ezután jöttek az összefüggő rossz szektorok, biztos a hirtelen lassulástól hozzáért a fej a tányérhoz. Működés közben olyat csinál, hogy ha olyanja van akkor ki-be kapcsol másodpercenként, és amikor másolok vagy írok rajta akkor megcsinálja ezt a ki-be kapcsolást, megáll egy pillanatra de utána tökéletes. Jelenleg torrentre használom néha kiírja a 100%-os lemezhasználatot, de 5-10 perc elteltével megy tovább. Az eset jó 1 éve történt, azóta a 'kis' hibáját eltekintve tökéletesen működik, szektorok száma nem nőtt stb. Jah és a legfontosabb, hogy hozza a hibátlan állapotában mért írás-olvasás sebességet.
-
cd3000
csendes tag
válasz
StephenNO1 #1308 üzenetére
Szia,
te mit csináltál aztán ezzel a 0% os WD vel ?http://prohardver.hu/dl/upc/2012-03/10/342133_amlqfa0867wpd9or_el.jpg
nekem is van egy ilyen Hitachi szinte ugyanezekkel az adatokkal.
Levente
-
Tibitabi
tag
válasz
Fehércápa #1300 üzenetére
Nos nem PH-s. Az expressz oldalon akadtam rá. Azóta is néha hirdet (a telószáma alapján). Utólag feltűnt, hogy teljesen más képeket használ, mint ami a birtokában van. Amit én vettem tőle, ahhoz is egy aukciós oldalról vette a fotókat (a típus és sorozatszámok sem stimmelnek). Később árult P3-as gépet, szintén aukciós oldalról lopott képpel, még az eladó nevét is rajta hagyva. Rákerestem a felhasználónévre és tőlünk kb.: 300Km-re lakó gyanútlan illető gépét adta fel a hirdetésében (ami még javában aktív aukció volt) ez a szélhámos.
Legyen mindenki óvatos!
Ne vegyetek "-10 °C" -ban idegentől fagyasztott winchestert, romlott lehet amikor felolvad! (Bár az enyémeknek nem a hideg tett be.) -
BlackWoOd
aktív tag
Western Digital 250Gb-s, SATA-s (WD2500JS-40MVB1):
2005.12.08-án állt hadrendbe, rendszervinyóként, gyak. napi 8-10 órát ment átlagban.
64 hibás blokkal a mai napon nyugállományba küldtem.Kiszolgálta az idejét elég becsületesen.
(Még nem makkant meg totálisan, de a 64 bad block az 64 bad block.) -
chapo
tag
Üdv, az lenne a kérdésem, hogy egy HDD-n (konkrétan: samsung 250 GB, 5400 rpm, 8 MB, SATA1, 2.5") 10 szektorhiba az "sok vagy kevés?" nem tudom mennyi számít soknak..
-
laca54
csendes tag
Sziasztok! Nem tudja valaki hogy a pc-dealer.hu-n miért ólcsobbak a merevlemezek, kb felével mint más webáruházban? Ha valami ennyivel olcsóbb, akkor én már gyanakszom. Szerintetek biztonsággal lehet rendelni az oldalról? S ha igen, akkor valaki tudna ajánlani 10.000-ft értékig valamilyen megbízható merevlemezt. Azon lenne az op. rendszer is. Nemigen értek a márkákhoz, mert ritkán veszek pc alkatrészt. A segítséget előre is köszönöm.
-
mlan90
csendes tag
Samsung 320GB HD321KJ: kb 1 év után, látszólag minden előjel nélkül meghalt. felpörög, majd újraindul.
Seagate Barracuda ATA III st340824A: 9 éves, 2031 nap üzemidő, 760 ki/bekapcsolás, 52 bad sector (állandó, nem növekszik). rendszervinyóként működik. tervezem, hogy nemsokára ssd-re váltok, de ez bármilyen soká lesz is, ez a vinyó biztos nem fog cserben hagyni.
WD5000AAKS: 1évig tökéletesen működött, szektorhiba nélkül. erős mechanikai terhelés miatt ment tönkre (külső vinyó). jó melegedős diszk volt, ha egy ventivel nem fújtam meg, simán 50-55 fok fölé ment, hangos.
WD400: 8 éve, napi kb 7-8 órát megy. legutóbb 6 szektorhiba volt rajta. ez is rendszervinyó. nagyon halk.
IBM ST318305LC eServer series: 10 éves, kb 3100 óra üzemidő, 68 szektorhiba. nem sok lehet neki hátra, egyre hangosabban "sípol" a motor csapágyai kezdenek meghalni. ..és ez egy 10k fordulatú, 10 éves hdd. szó szerint hihetetlen
-
xcds
őstag
válasz
Fehércápa #1302 üzenetére
Hát elmennek a vinyók 40-45 fokosan is, de nyáron, amikor 25-30 fok van a szobában (ha nincs légkondi), még melegebbek lesznek. Hosszú távon tuti jobb nekik 40 fok alatt. Sajnos nem vagyok otthon ventik terén, én odatettem egy sima 8 centist, mert az volt itthon és egyből 35 fokos lett a vinyóm. Előtte nekem is 40 körül volt. Itt biztos tudnak ajánlani vmit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest