- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FélénkSAS
csendes tag
PuMbA
1803as verzió nekem is a windows 10 és lám.Egy kérdés ami nem ide tartozik és félve teszem fel én Sherlock Holmes, Poirot, Columbo, Onedin sorozatokat szeretem. Ezek nem könnyen szerezhetőek be.
A "sima helyeken" elég rossz minőségben vannak meg ezek, meghívót szeretnék az nCore oldalra, ez lehetséges ?, hogy simán csak kérni meghívót, de nem tudok adni más meghívót (csere így nem lehet), vagy nem ? Ezen négy régi sorozatot szeretném, aztán kész, ott fent vannak minimum BDrip ként.Fandango
Igen köszi szépen ! így már minden rendben, eddig is szépen mentek a filmek és más, (ez tévesztett meg) csak 70 %-80%-os CPU használat nekem nem tetszett, most így a 5-10 % azért más.Most már csak a fenti négy sorozatot akarom megszerezni.
Köszi mindenkinek mindent!
Edit, -
FélénkSAS
csendes tag
Nem ezzel nincs gond, jogtiszta windows 10, rendben.
Intel oldalon olvastam, hogy ez gyakori probléma, ezért a intel letöltő oldalán külön figyelmeztetik is erre az embereket.
A Windows 10 alapból Microsoft Basic Display adaptert találta hozzá.Fandango
Igen az update is rendben.Nem volt más gond, mint az hogy én voltam hülye, mert megtévesztett ,hogy milyen szépen megy.
-
FélénkSAS
csendes tag
Igen köszi szépen, csak önmagában is szépen, gyorsan akadozásmentesen !! ment minden rajta addig is, ezért volt hihetetlen, hogy nincs fent a saját drivere. Ez zavart meg.
dxdiag.exe vel néztem meg, Microsoft Basic Display adapter volt csak alapból, a windows ezt hozta hozzá, valamit kellett.
A normál intel driverrel még szebb lett és valóban csak 5-10%os CPU használat.Köszi mindenkinek mindent.
Integrált CPU grafika kártyától nagyon nagyon szépen megy és hoz, meglep.
-
PuMbA
titán
-
FélénkSAS
csendes tag
válasz
Fandango #26037 üzenetére
Köszi, és bocsi az utolsó kérdésért, de a Windows 10 nekem még új.
1/ elméletileg ez a driver lenne nagyon jó, de hol tudom megnézni mi van most fent esetleg pont ez, vagy egy régi, a windos 10 mit rakott fel ?
https://prohardver.hu/muvelet/hsz/uj.php?thrid=711656&rtoid=26037&url=%2Ftema%2Fhd_film_azaz_mkv_lejatszasa%2Ffriss.html
2/ Ennél az alaplap / CPUnál Open GL vagy Direct X nem kéne külön ?
-
FélénkSAS
csendes tag
válasz
Fandango #26035 üzenetére
VLC-t használtam de máshol MPC-HC ajánlották.
GÉP: alaplap: ASRock Z370M Pro4 / CPU Intel Core i3-8100 box / memória: 8GB 2400MHz DDR4 Crucial / Szoftver: Windows 10
Nem lehet, hogy egy szükséges driver nincs fent esetleg ?
A hanghoz van realtek high definition audio driver. De grafikához hol keressek valamit ?
De Open GL vagy Direct X nem kéne ?
Intel® Graphics Driver for Windows® 10 ?
Vagy mivel most is szépen megy minden, nem ez lehet a gond. Csak nem látom hol lennének fent.Üdv: edit.
-
Fandango
veterán
-
FélénkSAS
csendes tag
GÉP: alaplap: ASRock Z370M Pro4 / CPU Intel Core i3-8100 box / memória: 8GB 2400MHz DDR4 Crucial / Szoftver: Windows 10
Felhasználás célja: 1. Munka + 2. Filmnézés / Játék NEM !!!Nincs benne külön grafikai kártya. A CPU - benne az Integrált grafikus kártya – Intel HD Graphics 630 - önmagában is erős és elviszi könnyen ami nekem kell, DE a gond az, hogy a rendszer/processzor használat egy jó minőségű 1080 HD film közben 60 %-80 % között mozog, érhetően, hisz egyedül kell elvinnie ezt is, nincs kártya mely átvenné a CPU-tól, de azért nekem mégis magasnak tűnik.
Nőként félve írom le (remélem nem nagy hülyeségek), de a gond, hogy EZ egy elég stabil és gyors gép munkára, filmeket is nagyon szépen hozza be gond nélkül. Szeretem, megbízható és két és fél hónapja üzemel itt. Külön grafikai kártyát mind az ára miatt, mind akkor szükséges nagyobb ház miatt sem szeretnék.
DE ha sok filmet nézek rajta a 70-80%-os CPU használat több órán keresztül nem strapálja le nagyon a gépet idővel, jóval a szokásos időn belül ? Vagy egy ÁTLAG napi 5-6 órán keresztül 70-80 % CPU miatt nem kell idegeskednem ?Vagy beállítás gond lehet esetleg akár a CPUnál akár a lejátszónál.
Előre is köszönöm szépen ha valaki segít és válaszol, pl megnyugtat.
.
Üdv: Edit.
-
-
Fandango
veterán
-
calevara
csendes tag
Hát próbálkozom még mindennel aztán meglátjuk. nem akarlak feltartani téged sem, hogy ezzel baszkódj, hogy ez a bajom, privát holnap rád írok ha nem baj, hogy haladtam e valamire legfeljebb.
és igen, a legfrissebb ma megjelent nvidia driver van fent, win 10 a tv-n ha állítgatok az nem befolyásolja a sávosodást, mindent próbáltam ott.
meg ha ua file-t rárakom pendrive és a tv lejátszója játszom le akkor nincs sávosodás
próbálgatok még mindig ezt azt aztán írok majd privi, vagy ha más tud vmit esetleg akkor nagyon szívesen fogadom!!
szép estét addig is mindenkinek!
-
PuMbA
titán
válasz
calevara #26025 üzenetére
Neten több embernek van ilyen gondja, szóval nem csak nálad van ez. Legújabb NVIDIA driver van fent? Windows 10-ed van? TV-n nincs valami dinamikus kontraszt vagy kép/ színjavítás bekapcsolva, ami esetleg ilyet okozhat?
"a madvr-ben a trade for quality menüben pedig semmi nincs kipipálva, így olvastam, így a jó elvileg.2
Ez nem befolyásolja a sávosodást, de jó úgy is, ha kivetted.
-
calevara
csendes tag
Nos megtettem, már azt is, hogy csak fullscreen exclusive módot pipáltam be, aztán meg a d3d11-et is, mert akkor ad 10 bit jel még, de a sávosodás nem tűnik el rohadt anyját. érdekes ahogy ha alblakban futtatom nem full screen akkor kevésbé látszik a sávosodás.
Tényleg már annyi mindent olvastam meg variáltam de vhogy nem akarja az igazságot. most hoztam alzá-ból próbára egy belkin 2.1-es hdmi káblet már hátha vmivel másabb de változás nem volt semmiben.
a madvr-ben a trade for quality menüben pedig semmi nincs kipipálva, így olvastam, így a jó elvileg.
-
PuMbA
titán
válasz
calevara #26022 üzenetére
Itt látom, hogy több beállítás nem az alapértelmezett értékeken van, szóval a madVR mappájában indítsd el a restore default settings.bat-ot és ezután csak a frekvencia váltásokat állítsd be a madVR-ben és pipáld be csak a fullscreen exclusive módot
A többi beállításhoz ne nyúlj és indítsd újra az MPC-HC-t majd pedig egy 4K HDR videót. Így eltűnt a sávosodás teljes képernyőn? Rakj be róla egy képet a madVR kijelzésével.
-
calevara
csendes tag
Most gyorsan még kipróbáltam amit te irtál YCbCr 12 bit, de nincs változás.
-
calevara
csendes tag
Kedves PuMbA!
Nagyon köszönöm a válaszod.
1. Megtettem amit kértél, köszönöm.
2. A 0.71 lav van fent eddig is mind a 3 amit leírtál és engedélyeztem is mert csak "értékesség beállítása" volt megadva de most mindhárom pipa a használat fülen és d3d11 gyorsításon volt eddig is.
3. ezen a szintén még se képkocka eldobás nincs, de ismétlés amúgy, de jelenleg hogy most épp JINC 3 vagy NGU verziós lehetőség vannak, nem áll fennt válozás abban amit csatoltam most is. ahogy látod változott a kijelzett szöveg az infoban, de a kép sajnos nem változott.
Nagyon köszönöm ha tudsz még esetleg vmi segítséget.
-
PuMbA
titán
válasz
calevara #26011 üzenetére
1. NVIDIA hülyeség: 24Hz-en akar 23.967Hz-et lejátszani, szóval azzal csinálj valamit (23Hz-et írj be 24 helyett), mert annak pontosan 23.976Hz-en kell lennie. Minden más VGA tudja alapból, csak az NVIDIA nem.
2. MPC-HC alá kell a legújabb 0.71-es LAV Filters, amit innen le tudsz tölteni, majd az MPC-HC beállításoknál Külső szűrőként hozzáadni az MPC-HC-hoz és a használatát engedélyezni (LAV Audio, Video és Splitter a listában). Azután a LAV Video filtert be tudod konfigurálni a Start menüben a LAV Filters alatt és rakd be a D3D11 hardveres gyorsítást DXVA2 helyett.
3. Az NGU chroma eléggé VGA megterhelő 4K-ban és ahogy a képeden látható 35ms-ot megeszik, szóval 30fps-es videónál már szaggatást fogsz látni, ami nem valami jó -
calevara
csendes tag
Sziasztok!
Van egy oled b7-es tv-m, hdmi 2.0b jó minőségű kábelem, gtx 1050ti 4g kártyám, 7th gen intel procim. Mp-hc madvr-rel együtt használom, és 4k hdr filmeknél nem homogén a kép, mondjuk az ég átmenetes kék vagy elemlámpa vagy ha csatolt képen látszik a fehérnél is mintha vmi 256 color vga kép minőség menne át, pedig átkapcsol hdr-re a kép felismeri a tv a gép meg továbbítja. gondolom szoftware-esen állítok vmit szarul. mit kéne tenne, hogy végre homogén gyönyörű legyen a kép?
-
Gombinyó
őstag
Aki összerakott 4k, HDR mozira alkalmas HTPC-t segítsen már legyen kedves! Szívok vele egy ideje, de valami nem kerek.
Hardver: Intel Pentium G4600 CPU, AMD RX560 4GB, meg 8GB DDR4 RAM.
Szoftver: Windows 10, Kodi DSPlayer legújabb (madVR)
TV: Sony 55XE8505Adrenalin-ban beállítottam a 10bit-et és a full RGB-t.
Így a TV folyamatosan 4K, HDR jelet kap, míg a Kodi menüben lépkedek vagy elindítok egy SDR filmet, akkor is.
Emellett madVR beállításokban a HDR-nél, ha úgy hagyom, hogy ő döntsön akkor egy SDR-re konvertált képet látok, ugyanazt mintha átállítanám convert HDR content to SDR by using pixel shader math-re.
Ha itt át rakom passthrough HDR content to the displayre, akkor egy fakó képet kapok.A kábel biztosan jó, mert már a 3. amit kipróbálok, meg rákötöttem az Xbox One X-re és ott HDR játék közben gond nélkül átváltott.
Az optimális az lenne, ha alapból egy 4k, 8bit YCbCr 4:2:2 képet látnék 60hz-en amíg el nem indítok HDR tartalmat, de ha ezt állítom be egy sima SDR filmnél kb 5 másodpercenként elmegy a kép, miközben nincs kép az egér is megakad a Windowsban, illetve hiába lövöm be, madVR-ben a HDR passthrough-t, nem vált át a TV.
Itt tartok most.
Ha valakinek lenne ötlete mit állítsak, be hogy végre működjön normálisan kérem jelezze.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Dell Optiplex 3080 SFF asztali számítógép - i5 10505 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 630 IGP
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest