-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
windlord
őstag
Sziasztok!
Adnátok egy linket, amelyben részletesen le van írva, hogy mi az ajánlott lejátszó a számítógépen amellyel hd filmeket (mkv), illetve Bdrip (avi..stb) le lehet, vagyis ajánlott lejátszatni.
Illetve codec -eket -melyeket érdemes feltenni-, és hogyan kell beállítgatni...Ez a leírás megfelelhet nekem?
Előre is köszönöm!
-
Mókus88
csendes tag
Üdv,
Szeretnék BD50 es filmeket lejátszani de már a BD25ök közül is jó néhány akad erősen.
Ha mpchc-val próbálom lejátszani rendszerint élvezhetetlen, erősen akadó filmet kapok, viszont találtam egy VSO media player nevű programot amivel ugyanazon filmek élvezhetőek, nem akadnak, vagyis nem feltűnően.
Szeretném megoldani a problémát, gondolom hardveren kellene frissítenem, mert elég kevés a kakaó.
Konfig:
Intel Celeron Dual Core E1400 2GHz
Geil 2x1GB 800Mhz RAM
Sapphire ATI Radeon HD 4350 512MBTudom, olvassam el az első hozzászólást, de nagyon nem vagyok otthon az ilyen dolgokban.
A keret igen szűkös, a lehető legolcsóbb megoldást szeretném hallani.Köszönöm. -
WonderCSabo
félisten
-
Valdez
őstag
Ez az mpc-hc be miben jobb mint a sma? Miért jó az ha 2 projekt fut egymás mellett?
-
PuMbA
titán
3 nap alatt kijavították a bajomat
-
Fandango
veterán
-
Valdez
őstag
dupla
-
Valdez
őstag
Hogyan tudok mpc-hc-ban úgy screenshotot csinálni, hogy látszódjanak a ctrl+j infók?
-
Joshi
titán
-
Joshi
titán
válasz
pinnacle #18730 üzenetére
Láttam azt a képet de nem is foglalkoztam vele mert én a Mediainfót nem ilyen nézetben használom és nem tudtam mire vélni.
De különben hamar rájöhetsz arra hogy hol van a bibi mert ha fekete sávval arányos a kép akkor gondolhatod hogy a videóból kiolvasott adat fals azaz nem 1920*1080-as. Mert nem is az. Az Xpress-en is 2:35.1-re írja ami azt jelenti hogy 1920osztva2,35-el az ~817 tehát az 1080 helyett csak 817pixel a magasság. Ha megnézed az Avatart ami tényleg 1920*1080 és 16:9 azt 1.78:1-nek írja, tehát 1920osztva1,78-al az bizony ~1080. Na ezért van fekete sávod és most is azt mondom hogy tölts le normális releaset.
-
Fandango
veterán
válasz
WonderCSabo #18731 üzenetére
Sajnos gondoltam, hogy ez nem lesz olyan gyorsan, de biztato amiket irnak rola.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Fandango #18728 üzenetére
OK! Köszi! Gondolom neked azért volt fura, mert 1080-s monitoron nézed, és nem vetted észre, hogy ez 1920x1200-s kép, így túl keskenynek látszott.
Joshi szerintem te nem nézed meg a hozzászólásban lévő képet. Egyszer már linkeltem, de itt van még egyszer csak a kép. 1920x1080 16:9
Itt volt a megoldás.
-
Fandango
veterán
válasz
pinnacle #18723 üzenetére
Elnezest kell kerjek toled, mert azzal, hogy azt irtam full HD, ugy ertetted hogy 1920x1080, de nem igy gondoltam. Nekem az osszes HP film 1920x800 felbontasu, ami ugye szinten full HD csak a keparany miatt a felbontas nem teszi ki a teljes kepernyot.
Meg1x bocsi, hogy nem voltam egyertelmu. -
PuMbA
titán
válasz
WonderCSabo #18700 üzenetére
Mondjuk az MPC-HC is MPC fork, szóval a BE fork is lehet, hogy idővel legyőzi az eredetit.
monstre: x264 folyamatosan fejlődik. Régen 6000-7000kbps volt az átlag a 720p-hez, de ma már 3000-4000 is elég és így megvan 4,7GB körül egy film.
-
Joshi
titán
válasz
pinnacle #18723 üzenetére
A film felbontása a lényeg, csak akkor lesz teljes képernyős a lejátszás ha a film felbontása 16:9 azaz 1920*1080 amilyen az alábbi film is.
Ha a film nem 16:9-es képarányú akkor bizony fekete sáv lesz mint pl ennél a filmnél ami 1920*804.
Az AVATAR pl 16:9-es képaránnyal készült azaz 1920*1080-ban tehát nem a mozis képaránnyal.
Szerinted a Philips miért gyárt 21:9-es TV-ét?
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Valdez #18721 üzenetére
Köszi Valdez, ArGab! Sejtettem, hogy a film eleve ilyen csak azt nem értettem, hogy Fandango-nak miért teljes képernyős. Remélem majd megnézi. Jó lenne, ha betennél egy képet (az idő látszódjon, ha lehet), mert ezek szerint ha fullHD a kép, akkor az oldala van levágva.
-
ArGab
őstag
válasz
pinnacle #18720 üzenetére
Egy dolog a felbontás, más a képi tartalom. Attól hogy a felbontás 1920*1080 még nem muszáj kitöltenie ezt képi információval. Minden fullHD Blu-ray lemez 1920*1080-as felbontással van kódolva függetlenül attól milyen kép megy rá. Ha 1.78:0 (16:9) akkor kitölti a teljes rendelkezésre álló területet. Ha ennél kisebb akkor beszélünk letterbox-ról tipikusan 1:85:1 és 2.35:1 mozis képarányoknál vagy pillarboxról pl 4:3 képarányoknál.
DVD-n teljesen hasonló, annyi különbséggel hogy a 720*576 képnek meg lehet mondani, hogy 4:3 vagy 16:9 az eredeti oldalaránya, így szélesvásznú tartalom esetén nincsen feleslegesen annyi fekete belekódolva.Harry Potter mindegyik része anamorf 2.35:1 képarányban született, így található DVD-n és BD-n is, tehát lesz fekete sáv alul-felül (vagy zoomolsz és vágsz le oldalt). Ha 1920*1080 a kép, akkor a kódoló bénázott vagy valamiért nem vágta le a letterbox sávot, hanem simán belekódolta.
-
Valdez
őstag
válasz
pinnacle #18720 üzenetére
Nem tudom, azt hiszem nálam is ilyen némelyik film 16.10-en (mármint van amelyiknek nagyobb a fekete sáv), de sosem zavart különösebben, szerintem teljesen normális így. Mivel eleve a film sokkal szélesebb, ezért 1920-as felbontáson ez így néz ki. Keskenyebb mint a 16:9.
Ezt is írja a 2.35:1-re a wiki: Specified as 2.40:1 for Blu-ray Disc film releases (1920×800 resolution). -
pinnacle
nagyúr
Írtam, hogy az összes verzió ilyen.
Valdez én is arra gondoltam, hogy ilyen a film, de a fórumtársnak fullHD-s. Fandango meg tudnád nézni, hogy tényleg teljes képernyős?
Pont olyan, mint az alul lévő film formátum.
-
Valdez
őstag
Nem lehet, hogy alapba ilyen a film? 2,35:1-es képarányú (21:9)?
Az imdb ezt írja rá: Aspect Ratio: 2.35 : 1Az avatar pedig 16:9-es: Aspect Ratio: 1.78 : 1
-
pinnacle
nagyúr
Nem állítottam el semmit, más filmmel nincs ilyen gond. Az a furcsa, hogy én az összes HD, DVD verziót megnéztem, és mindenhol volt fekete csík, de Fandango írta, hogy neki viszont mindegyik rész teljes képernyős.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Fandango #18713 üzenetére
Köszi! Akkor nem tudom, hogy mi lehet a gond.
Joshi Korábbi hozzászólásomban a MediaInfo-t is beraktam. Ezért nem értettem, hogy miért van csík. A TV-m zoom 2 állásban arányosan nagyít, de az mégsem az igazi, mert akkor meg eltűnik egy része a filmnek. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Fandango #18711 üzenetére
Megnéztem az összes verziót, még a BD50-is ilyen. Lehet, hogy ez ilyen film? Azt sem értem, hogy néha a 16:9 720x576 DVD-n is van fekete csík. Nekem a képminőségnél fontosabb, hogy töltse ki a képernyőt, ezért lenne jó a DVD a HD helyett, de nem mindig jön össze.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Fandango #18709 üzenetére
Köszi! Splash Player, de a WD TV Live média lejátszóm is így jeleníti meg. Most vettem észre, hogy a minta képen is van fekete csík. Lehet, hogy tényleg beleszámolták a keretet is?
-
pinnacle
nagyúr
Elméletileg 1920x1080 felbontású film, miért néz így ki? Ez 1920x1200-s monitor, de a film magassága biztos nem 1080. Gondolom a fekete sávot nem számolják bele az 1080-ba.
-
-
Fandango
veterán
Hosszabb kihagyas utan ujra frissult a madVR
madVR v0.83 released
Code:
* added "enable windowed overlay (Windows 7 and newer)" option
* added "anti-ringing" option for chroma and luma scaling
* added extra "delay playback start after seeking, too" option
* added new calibration option "disable GPU gamma ramps"
* doubled exclusive mode seekbar in size
* added position / runtime information to exclusive mode seekbar
* removed some tweak options (rendered superfluous by new WHQL NVidia driver)
* madVR window is now created and served by a separate thread
* Windows timer/scheduler is now always set to finest possible resolution
* modified DXVA deinterlacing to work a bit more similar to EVR
* AVI Decompressor output is now always considered to be decompressed video
* added workaround to hide kmplayer crash when resizing video
* fixed: crash when multiple madVR instances are created at the same time
* fixed: freeing madVR instance sometimes resulted in a crash
* fixed: VSFilter passes RGB -> input was incorrectly considered limited range
* fixed: bilinear chroma upsampling used MPEG1 chroma position instead of MPEG2
* fixed: switching deinterlacing mode -> "resetting Direct3D device failed"
* fixed: crash when playing certain video files with AVSplitter -
benvolio
őstag
válasz
kisp113 #18701 üzenetére
Megpróbálnám az XBMC lejátszót, amin beállítanám az automatikus frekvencia állítást /ami lehet nem 23 lesz, hanem 24/, és a TV-n a "valósághű mozi"-t be bekapcsolnám a "trumotion"-t ki. Ha így se jó, akkor passz.
Szerk.: a képbeállítást a filmlejátszás alatt csináld a TV-n /valósághű mozi és trumotion és egyebek/, mert frekvenciánként más a beállítás. Tehát amit előtte beállítottál pl. 60Hz-en, nem ugyanaz lesz 24Hz-en. -
kisp113
tag
Sziasztok!
ATI 4870-em van egy 24p képes 120Hz-es (LG LW5590) TV-vel párosítva. A valóban és ténylegesen mikroröcögés mentes lejátszáshoz még mindíg csak Nvidia-ra váltás a megoldás?
(23HZ-re állítva, DXVA megy, Smooth playback bekapcsolva... mégis ici picit de számomra zavaróan röcögtet - asszony persze nem is érti mit látok)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest