- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos tablet topic
- OLED monitor topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
minimal87
csendes tag
Sziasztok.
Úgy hozta a sors hogy házimozi szobát építek a pincébe, teljesen nulláról kezdve. Most éppen a vízszigetelést csinálják a szakik. Az sajnos kell ha nem akarok megint 40cm vízet a pincébe. Most az van hogy a pince fele lesz a házimozi. kb. 3 m x 5 m-es lesz alapterülete a szobának ha elkészül a válaszfal. Persze a másik fele is be lesz építve.
Teljesen összeállt már a fejemben hogy mégis hogy fog kinézni, sőt még 3d lakberendező programot is használtam. De az első lépésekben elmondanám hogy az ajzat az beton, és ugye a moziszobához a padlószőnyeg dukál, na most a kérdésem az lenne hozzátok hogy
milyen anyag legyen a beton és a padlószőnyeg között. Ugyanis a beton nagyon hideg, padlófűtés nem jöhet szóba sajnos. Elsőre osb lap jutott eszembe, az azért szigetel és melegebb hatása van mint a betonnak, és persze vékony is. Úgy gondoltam hogy betonra geotextilia, arra osb, és arra megint geotextilia és utána jönne rá a padlószőnyeg. Szóval a kérdésem az lenne hogy az úgy jó lehet? Más ötlet is jöhet, de vegyétek figyelembe hogy 2,10 m-es a belmagasságom, ezért túl vastag szigetelés nem jöhet szóba, ebbe már benne van a plafon hangszigetelése is. Előre is köszi a segítségeteket, ha működik a fórum akkor folyamatosan beszámolok hogy áll a project. Képekkel is ha kell. Van olyan érzésem hogy nem ez az első és utolsó fen akadásom. -
jos3ph
tag
6 méter körül van. Sok helyen volt a láda, eddig ez a legjobb hely neki. Amikor odaraktam nagyon tetszett a mély, de már egy ideje nem tetszik valami, kevésnek érzem, csak eddig nem nagyon foglalkoztam vele, mert nem volt rá időm. Van alatta egy dupla szőnyeg is, így lágy lett a hangja, feljavította. Egyelőre nem tudok neki mit kitalálni, ebben a szobában ez bizonyult a legjobb elhelyezésnek.
-
jos3ph
tag
válasz
truckerboy #329 üzenetére
Egy újabb bögreszett... Ha tudsz rá többet szánni, ne vedd meg egyiket sem. Műanyagból vannak a hangszórók, semmi csodát ne várj tőle, az eladónak meg persze, hogy érdeke, hogy rásózza a tudatlan vevőre az egy kupac ócskavasat. Egyébként pedig ez nem az a fórum ahol ezt a kérdést fel kellene tenned, szóval ez offtopic
-
truckerboy
csendes tag
Sziasztok!
Szakmai,tapasztalati segitséget szeretnék kérni.Van egy 46" PHILIPS TVm 56os széri.Most házimozit szeretnék venni hozzá.Körbe néztem és 2 van ami mell
lett dönteni szeretnék.Az egyik egy LG HT 762PZ Tipusú házimozi a másik egy PHILIPS HTS 7540 Tipusú BlueRay házimozi.Na most,én az ár végett úgysem néznék BlueRay lemezt.De a boltban nagyon a PHILIPS mellé akarnak állittani.A hangzás tényleg mellette szól.Azt mondják az átt konvertálása is szebb.Szerintetek? -
Revox66
tag
Hali
Tetszetős cucc így a projektorral, először azt hittem, hogy csak simán a monitoron szoktál filmezni, de aztán láttam ott a vetítővászon a falon..
A logitech szatellitjei, hogy muzsikálnak ? A mélyről sokan zengték, hogy brutál, de a többi hangszóróra azért kíváncsi lennék.. -
MaciG
addikt
üdv.
Látom kicsit elhalt a topik, ezért megosztom veletek jelenleg ,hogy néz ki a "házimozi-szobám" (Régebben lehet linkeltem már, de azóta fejlődött pár dolog.
)
Néhány infó:
hang: Logitech Z-5500
kép: NEC LT25 projektor , EliteScreen 113"(1:1) Manual M113NWS1 (203,2x203,2cm) vászonMég nincs teljesen kész a szoba ilyen téren, mert még kellene valami olyan redőny ami jobban sötétít, mert a mostanival az a baj, hogy a délelőtti órákban mikor ide süt a nap, néha zavaró, mert nem sötétít úgy ahogy kéne, meg a projektort akarom még lecserélni, egyszer már majdnem vettem is egy másikat, de aztán rájöttem, hogy majd akkor ha ebből kiég a lámpa.
-
Revox66
tag
Hali
Engem is érdekel a téma, nekem már van némi hangfalam, építettem is párat esetleg meg is nézhetitek. Bár mostanság nincs nagy tolongás ebben a témában de hátha.:
-
dorelkiss
csendes tag
Itt is van egy pár jó ötlet
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=495 -
kovi831
aktív tag
Sziasztok!
Az élet úgy "hozta" sikerült beszerezni egy gyári hd-s vetítőt, aminek vászon kellene, csak nem tudom miből csináljam!
Elsőre gipszkartonra gondoltam, de abból nem tudok összerakni 2,2 méteres képátlójút...mert most ilyet vetítek fehér falra.Sajnos másik szobába kell költöznöm ahol lambéria van az meg nem jóviszont arra meg könnyű felfogatni bármit.
Majd csinálok képeket is. -
partymaci
aktív tag
-
-
-
Gyuri27
félisten
Üdv a szakiknak. [link] szóval van ez a házimozim. A lejátszó cseréjén gondolkodom. Egy hd képes készülék kellene amihez ezeket a hangfalakat csatlakoztatni tudom.
A hangfalak ezzel a csiptethetős megoldással vannak bekötve.
Bonyolultat ne kérdezzetek mert nem értek hozzá. -
Kobe
veterán
nem tom volt e már linkelve a topiban, de remek kis gyüjtemény
-
Met
nagyúr
Hogy célszerű beállítani az egyes hangszórók hangerejét? Az első és hátsók mennyivel legyenek halkabbak?
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat
A hang egy külön kérdés lett volna. Elképzeléseim szerint veszek egy PCMCIA 5.1-es hangkarit és onnan rá az erősítőre.
A képpel volt nagyobb gondom, mert nagyon sok féle lehetőség van. Leginkább az foglalkoztat, hogy hogyan tudom elérni a legjobb minőséget.
Szétnézek a házimozi erősítős topicban is
Üdv! -
Dassler
őstag
Persze, hogy van különbség kábel és kábel között. De DVI-HDMI madzagon csak a kép fog átmenni, mivel a DVI nem tud hangot továbbítani, szóval a hangot más úton-módon kell megoldanod, de nem tudom, miylen kimenetek vannak a notin. Hang-kép egyszerre hagyományos anyag esetén SCART-on megy át - de max csak sztereo hang, HD esetében meg HDMI-n. Egyéb esetekben külön madzaggal kell megoldani. Hangot tudsz optikai vagy koax digit kábellel - számítógépek esetében ez a legegyszerűbb, ha van iylen kimenet a gépen - vagy RCA kábellel tudsz átvinni, csak képet pedig composit vagy S-video kábellel.
PC és TV esetén konkrét megoldásokért ajánlom a házimozi erősítős topicott és azon belül a keresőt, ott elég sokat konzultáltak már erről. Rengeteg variáció létezik. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni házimozi rendszer összeállításában!
Nagyon kezdő vagyok ezen a téren, ezért lehet hülyeségeket is fogok kérdezni.Adott egy LG 50PG200R típusú plazma TV.
Ezen szeretnék filmet nézni, azonban nem tudom pontosan milyen lehetőségeim vannak.
Van egy Acer Extensa 5620G notebookom. Ezen van DVI kimenet. Ezt gondolom össze lehetne hozni a TV-vel egy DVI-HDMI átalakítóval.
Itt kell valamire figyelni ? Ha jól láttam többféle kábel is kapható. Árukban is jelentős eltérés van. Ezek mennyire térnek el minőségben egymástól ?
Egyenlőre ennyi lenne, később jön a többi
köszönöm előre is aki segít. -
Bernardo20
őstag
-
Dassler
őstag
válasz
Bernardo20 #275 üzenetére
Amúgy meg gondolom, már olvasgattál jobbra-balra, úgyhogy az általános technikai dolgok tiszták, hogy mit, hova, hogyan jó, érdemes, optimális elhelyezni. Szóval el kell dönteni, hogy elsősorban nappali vag házimozi, aztán úgy alakítgatni.
-
Dassler
őstag
válasz
Szia,
nos, én most nyáron fejeztem be az építkezést, és nekem is a nappaliba van/lesz (félkész) egy házi-mozi kialakítva. Szóval hátha segítenek valamit a tapasztalataim
Az első és legfontosabb ,hogy még papíron tervezz meg mindent - ez nem csak a házimozira igaz - sok bosszúságtól és nem mellesleg költségtől megkíméled magad. A szoba adottságait figyelembe véve el kell dönteni, hol lesz a képmegjelenítő, hol fogunk ülni, milyen hangfalakat szeretnénk, azokat hogy tudjuk elhelyezni (fali állvány, földön álló állvány, álló hangfalak...), miylen ülőgarnitúra fér el, amiről mondjuk házimozizni is tudunk kényelmesen, meg a vendégeinket is le tudjuk ültetni alkalom adtán stb.
Ha a helység nem csak kizárólag hm-ra le sz használva -a ház teljes méretét feltételezem, hogy így lesz - akkor ugyebár kompromisszumosabb a dolog, ugyanis a mindenféle hangszigetelési megoldás nem túl esztétikus. Ezt is figyelembe véve törekedni kell a minnél több függöny használatára ill. érdemes lehet a nappalit úgy kialakítani, hogy szőnyeg is helyet kapjon benne. Én így oldottam meg. Mivel nekem galériás a nappali, látszó szarufás sátortetővel és egyik oldala nyitott, így nem sok párhuzamos felület van, ez nem okozott problémát. A kábeleknek is érdemes a falba elhelyezni csöveket, nekem olyen 2cm átmérőjűek vannak, de a kanyarban szűkösek ezek is ill. vastag a kábel. Amit még nem oldottam, meg, hogy a hátsó hangfalaknál, ahol kijönnek a falból, azt hogy rejtsem el, lehet, hogy kicsit visszább húzom oda, ahol az állvány (fali) lesz felfúrva, hogy takarja, elöl a parketta szegély mögött megy, szintén csőben. Én az LCD TV mellett döntöttem a projektorral szemben, mivel elég világos a szoba ill. a vetítő elhelyezéséhez min 10m kábel kellett volna, ami kicsit húzós árban ill. mezei tv nézésre is használva van házimozi mellett. A projektor kétségtelenül nagyobb élmény nyújt.
Majd összedobok valami alaprajzot csak úgy infóként. A házimozi elrendezése klasszikus tv-és megoldás. Falon az 55"-os LCD alatta erősítő, lejátszó(k), center hangfal (még nincs a helyén), oldalt elöl két álló hangfal, hátul kettő fali állványon, mélynyomó az egyik sarokban. Nálam 3-2-1-es ülőgarnitúra van, a hámas szemben a tv-vel őgy 3,5 m-re. -
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek róla?
-
modflow
veterán
Sziasztok!
A későbbiekben szeretnék a TV-m (Samsung LE37 A431T2) mellé egy jó 5.1-es hangrendszert is. Mert ugye ha már szép tv-m van, úgy az igazi, ha a hanghatás is megfelelő.
Tudnátok ajánlani valami jó 5.1-es hangrendszert?
A lényeg az legyen, hogy:- vezeték nélküli legyen, mert utálom a mostanin is a rohadt sok kábelt ide oda pakolni
- tényleg ütős térhangzást biztosítson, megfelelő mély, közép és magashangokkal.
- az ára olyan 80-100k körül legyen maximumKöszi a segítséget!
-
lapa
veterán
válasz
Dragon1004 #279 üzenetére
bár ez nem pont az a topik, de röviden:
van egy tv, van egy dvd lejátszó és van egy "házimozi", ez gondolom valami 5.1 hangfal és erősítő páros.
ha a "házimoziban" van dvd-lejátszó, akkor én azon dvd-znék és mindenképp scart-scart kábellel kötném a tv-hez. annak is azon bemenetéhez, ami tud RGB jelet fogadni.
ha bármilyen okból a dvd játékoson néznél dvd-t, akkor lásd előző bekezdés. itt a hang útja scart-scart esetén dvd --> tv. ha a dvd játékoson van valami egyéb kimenet (pl. másik scart), akkor meg kell nézni melyik a jobb az alábbiak közül:
1. a dvd scart-scarton bemegy "házimoziba", majd onnan másik scart-scarton megy a tv-be . ez esetben a "házimozi" meg kell kapja a hangot. ha minden igaz neked most így van, plusz a tv-ből kijövő hang van visszakötve a "házimozira".
2. a fentebb írt scart-scart megy a tv-be, a dvd valamilyen "audio out" kimenete pedig bemegy a "házimozi" valamilyen "audio in" bemenetén. ez esetben hasznos, ha digitális audiot tudsz küldeni, ehhez mind a dvd-n, mind a "házimozin" kell rendre DIGITAL OUT és DIGITAL IN csatlakozó. ez mindkét oldalon vagy RCA dugaszt, vagy mindkét oldalon optikai dugaszt feltételez. ilyenkor gondolom el kell némítani a tv-n a hangot.
újra elolvasva: jól értem, hogy tv és dvd nézés között most kapcsolgatsz? a tv-n csak egy scart van? nem tudod a tv fülhallgató kimenetéről etetni a házimozit? értem, hogy nem szép...
nem tudom a fentiek segítettek-e, esetleg ezek fényében kérdezz. persze nem biztos, hogy értettem mit is szeretnél pontosan csinálni.
-
Dragon1004
csendes tag
Hello.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vettem egy jvc házimozit és a tv-met csak úgy tudom rákötni hogy scart-rca-ra átalakítón kimenetre állítva analog hangot küldök a házimozinak. És a probléma, hogy csatorna váltásnál a hangszórók olyan hangot adnak mintha kikapcsolnának majd be és ez baj vagy ne foglalkozzak vele? Egy a hangerőtől függő nem kattog hanem olyan furcsa hang.
És a képet a scart kiküldi ilyenkor, úgy tudom igen. Az nem baj, ha azt a házimozi kimenetére dugtam mert a dvd-t ezen keresztül kötöttem a tv-re és érdekelne, hogy inkább közvetlen kössem vagy jó ez így. Az hogy a kimenetre tv nézés közben jelet küldene a tv az baj vagy ezel se foglalkozak.
Bocsi lehet, hogy hülye kérdések voltak de ehez nem annyira értek?
A válaszokat előre is köszönöm.
-
csapos2
addikt
válasz
Bernardo20 #277 üzenetére
Készíts minél több képet, minél több részletről, munkaszakaszról és osztd meg velünk jól. ;-))
-
csapos2
addikt
válasz
Első tanács: soha nem hagyd lemerülni az aksit a fényképezőben. ;-)
-
Bernardo20
őstag
Ha minden jól megy a nyár elején belefogunk az épitkezésbe
Ha már új ház(kb80nm), gondoltam, hogy a nappalit úgy kellene kialakitani, hogy egy komolyabb házimozit lehessen kialakitani.
Szeretnék ötleteket kérni, hogy mire érdemes figyelni(hangszigetelés, kábelek a falba esetleg a hangfalaknak külön hely, a vászon etc..)Sokat nézelődtem itt meg az avx fórumán..innen az ihlet
üdv!
-
johnjohn
addikt
DRAPER USA Screen 244 X 244 -es fali vászon új állapotban eladó.30 000.-
-
Raymond
titán
Anand is elhatarozta hogy epit maganak egy hazimozit:
Elso resz
Masodik resz -
-KoKeSz-
tag
Irtam a Hi-Fi-ről általánosságban topikba...
-
M@trixfan
addikt
válasz
-KoKeSz- #263 üzenetére
Jajj, hagyjuk ezt a 4 Ohm-os hangfalat!
Yamaha helyett pl ez a Marantz SR4600: [link]
Rákötheted az összes eszközödet digitálisan, ráadásul ugyanúgy használhatod a meglévő hangfalaiddal.
Apám egyik gyerekkori barátjával órákat beszélgettem mielőtt beruháztunk volna a dolgokban. Egész életét a hi-fi tölti ki hivatásszerűen villamosmérnökként, sok cikke jelent már meg. Azt mondta, hogy ma már szinte nem érdemes kizárólag csak sztereóban gondolkozni. Egy ügyesen megválasztott AV erősítő kompromisszummentes. A hangfalaid behatárolják, hogy mire képes a rendszered.
Személy szerint egyáltalán nem javaslom a sima sztereót, a legtöbb hasznos dologtól elesik az ember. Beleértve a rendes külső dekódert, külső DAC, rengeteg bemenet, ráadásul nem annyira érzékeny az egyes komponensekre és szépen minőségi 5.1 fejleszthető belőle idővel. -
csapos2
addikt
Uraim!
Ha kérhetem ezt itt [link] folytassátok. -
Harry Potter
csendes tag
Hogy lehet ide értelmesen képet beszurni???
[link]
[Szerkesztve] -
Harry Potter
csendes tag
válasz
Harry Potter #264 üzenetére
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/070705/Pioneer_SX-1280_Stereo_Receiver_inside_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]
[/url]
itt kezdödik az erősitő fogalom és ez még nem a legnagyobb példány a pioneer-nél a legujabb denon-nál is ezt probálják alkalmazni igaz az oldalukon erre az van feltüntetve hogy teljesen uj ttechnologia hát ez a pioneer erölködö a 70-es években készült szoval lehet mosolyogni
http://kepfeltoltes.hu/view/070705/Pioneer_SX-1280_Stereo_Receiver_inside_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Harry Potter
csendes tag
válasz
-KoKeSz- #263 üzenetére
Az onkyo sem rossz talán ugy mondanám olcsobb mint a denon de majdnem megközeliti a denon minőségét és csak a formájával nem vagyok kibékülve de a hangja nem rossz a mostaniak között.Amugy 4 ohm-os hangfalak valóban drágák de a hangjuk nagyon jó amugy meg a mostani erősitők amikre az van ráirkálva hogy 100 watt/csatorna hát azt álltalában osztani kell 2 iletve 3-mal de ha véletlenül leadná akkor már nagyon torzitana és nagyon fontos ha veszel erősitőt nézd meg a táp watt számát mert az határozza meg mennyi energiát tud leadni gondolok ittt pl a mostani házimozi erősitőkre amire hátulra a táphoz 450 watt van irva de állitolag 7 csatornán 130 wattot ad le hát akkor csak annyi a teendő hogy a 450 et elosztod 7-el és megkapod a valos értéket de még azt sem tudod kihasználni mert nagyon torzitanak magas hangerőn.
-
-KoKeSz-
tag
válasz
Harry Potter #262 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Bár azthittem a yamaha azért igényesebb cuccokat produkál...
Van még egy márka amiből nagyon sokféle típus kapható, az Onkyo!
Ezekről abszolút nem tudok semmit! Jó minőségű cuccokat gyárt?
Ja és 4ohm-os hangfalat nem találtam sehol, gondolom borsós áruk van -
Harry Potter
csendes tag
válasz
-KoKeSz- #261 üzenetére
Hát ha egy erősitő tényleg leadja a 85 wattot akkor az ugy szól hogy repül a szobaszó szerint
régi erösitöt meg bizományiban lehet kapni persze kell hozzá szerencse a másik amit linkeltél mostanába a yamaha szemetet gyárt sajnos régen nagyon jó volt de már változot a cég politikája és silány minőséget produkál ha ujatt akarsz venni akor tényleg denon de abbol sem a legnagyobb olyan közép kategori olyan 90e forint a megfelelö mert ami már e fölöt van ahoz viszon már kell komoly hangfal és gondolom nem klipsch-ed van szóval röviden ennyi de fontos az ohm szám is mert az igazi minőségü hifik 4 ohmosak -
-KoKeSz-
tag
válasz
Harry Potter #260 üzenetére
Hát igen ezek biztos nagyon high-end cuccok...csak két kérdés:
1. hol lehet ezt megvenni?
2. mennyiért dobnák utánnam?
Amugy kinéztem egy yamaha-t [link]
Szerintem ez se lehet egy olyan rossz cucc...lehet hogy hülye kérdés de 85 watt az hangos???
Valami olyat akarok ami nagy hangerőnél se kezd el torzítani...bár ez persze a hangfaltól is függ de azok meg 140 wattosak gondolom azok bíírják -
Harry Potter
csendes tag
válasz
johnjohn #259 üzenetére
Figyelj ha stereozni akarsz akkor régi pioneer erősitőkkel jársz jól mert a mai stereó erősitők kb a kukába jók itt adok linket mi a jó ilyet szerezzél és akkor mondhatod hogy jó ezek a cucok még az ezüst korszakban készültek a készülék belsök ezüstel vannak forasztva stb egyszóval ez a minőség
http://hifimania.uw.hu/pioneer_sx1980.htm
http://hifimania.uw.hu/pioneer_sa9500II.htm
http://hifimania.uw.hu/pioneer_sa9800.htm
http://hifimania.uw.hu/pioneer_sa9900.htm
http://hifimania.uw.hu/pioneer_spec2.htm
Ezekkel kezdődik és végzödik a minőségszóval a mostani erősitökben csak a térhangzásosban érdemes ujat venni amugy ha zenére kell akkor maradnak a régi erősitők amugy meg hiába denon halottam az uj stereo erősitőjuket és nem szól ugy mint egy jó régi pioneer
-
neduddki
nagyúr
válasz
-KoKeSz- #254 üzenetére
HI!
Igen, csak figyejj, ill. hallgasd meg, mert a legtobb av erosto sok mindnere valo csak nem zenehallgatasra:- ( ezert javalltak nekem vagy a Harman-t vagy a Denon-okat /meg azert mert preout kellet/, mivel a en semleges hangzast keresem ezert Denon volt az optimalisabb
udv
neduddki -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Nők, nőügyek (18+)
- Lightyear - befektetési app
- Építő/felújító topik
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Androidos tablet topic
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! Inno3D RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- TUF F15 FX506LU 15.6" FHD IPS i7-10870H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe + 2TB HDD magyar vbill gar
- Aerocool vs-92 Noctua ventikkel
- SONY BRAVIA 65 XH9096 FULL ARRAY ,VESA fali konzollal
- Samsung Galaxy A25 5G 6/128GB, Mgekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ RX 9070 300e/9070XT 340e/4070Ti S 405e/5060Ti 210e/5070 280e/5070Ti 400e/5080 540e
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest