Új hozzászólás Aktív témák
-
Quetz
őstag
Nem kell rám hallgatni, az AVO ugyanezt írja:
A rendszer koncertvideók nézésénél sem vallott szégyent, könnyed, árnyalt és zenei karaktert kaptunk, figyelmünk nem a hangsugárzókra, hanem a műsorra irányult, mindezt persze el is vártuk, ismerve az AVR850 képességeit...Én nem látok mást, mint installációs kábeleket.
-
-
python1
veterán
Azért annak ellenére, hogy már nem kábelezek, még némi hifi bogár motoszkál a fejemben, direkt emiatt nem is adtam el a komoly kábeleimet.
Lehet, hogy csak placebó, de elővettem a hifi CD lejátszómat, referencia kábelekkel, nagy Bodor előerősítő/végfok kombóval, nagyságrendet vert a mozi hangjára, CD vs Tidal.
Tehát, ha meghitt zenehallgatás a cél, nincs vita, megy a komolyabb lánc, nem lehet megkerülni. -
mpierre
veterán
Üdv, keresgélek 4 eres "installációs" hangfalkábelt egy ideje a meglévő háttérsugárzók átkábelezéséhez.
Egy védőcsövem van erre a célra az aljzatbeton alatt, 2 db 90°-os kanyarral, ~18-20 mm belső átmérővel, ~ 3,5 m hosszban. Eddig 3 db-ot találtam, ami még vállalható összegbe jön ki. (Összesen 10-12 m kábel fog kelleni)
Elbac: [link]
Klotz: [link]
Canare: [link]
Sajnos a hajlékonyság lenne az első, utána a "tudása" a kábelnek. A hátterek Technics sb-t200-asok.Valakinek van tapasztalat a fentiekkel, esetleg tud mást?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
boroskarcsi
tag
válasz boroskarcsi #2204 üzenetére
Megoldás folyamatban.egyelőre tárgytalan.
-
mpierre
veterán
válasz python1 #2208 üzenetére
Jó lenne, ha gyári lenne a 90°-os kanyar, de nem az... Emiatt sacimetria a 18-20 mm belső átmérő. Eredetileg 25-ös védőcső került be. 2 db 2×2,5 mm-es sima occó hangfalkábel van most bent a csőben.
A terv az lenne, hogy kihúzom az egyik hangfalkábelt és a másikkal húzom be az újat, ami 4 eres. Nem erenként húznám be...
A "nem sikerülön" még nem gondolkodtam.@Zigi:
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
mpierre
veterán
válasz python1 #2210 üzenetére
Kiderül. Már csak dönteni kellene a 4 féle kábel közt.
-
Zigi
senior tag
válasz mpierre #2211 üzenetére
Ès felhasítod a köpenyt, hogy kétfelé vezesd el? Vagy 2 db 4 erest húznál be ès bikakábelezed ?Mert èn pl. ( bocsásd meg uram vètkeim ) megtoldottam a 4x2.5 est forrasztással a 2eres testvèrèvel ès úgy vittem tovább a háterekhez.
Amúgy mi a bajod a sima kábelekkel?[ Szerkesztve ]
-
mpierre
veterán
Igen kibontanám a 4 eres kábelt, majd páranként kapna kigyóbőrt. Az erősítőhöz meg a teljes kábellel mennék el és csak az első 30 cm hasítanám és kígyóbőrözném.
A meglévő kábelekkel csak annyi gond van, hogy hőmérséklet függvényében néha kihagy a bal hátsó hangfal. Úgy tűnik, hogy azzal a kábellel vmi gond van. Tesztként volt másik kábellel is használva, amit keresztül vittem a nappalin.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
félisten
Sziasztok!
Ismertek itthoni (vagy EUs) boltot, ahonnan lehet ilyen átalakítót rendelni?
mini DP 1.4a apa <-----> HDMI 2.0b anya (vagy jobb)Át kell tudnia vinni a 4K@60Hz-et, Dolby Visionnel, VRR-el, G-Sync-el, mindennel.
Köszi előre is!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Aliexpressről érdemes analóg vagy digitális audio kábeleket rendelni? Pl.: RCA to RCA vagy RCA to Jack vagy hangfalkábel.
Ha érdemes esetleg rendelni akkor melyek azok a "márkák amiket keresnem kell?
Nem a legolcsóbb gagyik érdekelnének hanem az árnyékolt, aranyozott csatlakozós meg ilyenek.
Köszönöm előre is aki tud ajánlani valamit!Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
BBéci
legenda
válasz Psychopeti #2215 üzenetére
Szintén készülök rendelni.
Akik kipróbáltak olyanokat, azt mondják, hogy messze jobbak, mint az itthon ugyanannyiért kaphatóak.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Psychopeti #2217 üzenetére
Nordost Valhalla utánzatot néztem ki magamnak IC- és tápkábelből. [link] [link]
Értelemszerűen olyan messze vannak hangminőségben az eredetitől, mint innen Kína, ahonnan érkezni fognak.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Psychopeti
senior tag
Milyen rendszerhez lesznek majd a kábelek?
Végül ezeket rendeltem:
[link] [link]
Remélem nem vesznek el útközben majd.
Nem rendeltem még túl sokszor az Aliról de hála az égnek eddig nem volt olyan rossz tapasztalatom vele.
A kábeleket meg azért rendelem innen mert, itthon igencsak maga árak vannak a kicsit is jobb fajta kábeleknek már. Jó itt is vannak olyan árak hogy csak lesek.Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
BBéci
legenda
válasz Psychopeti #2219 üzenetére
A tápkábel vagy szubládához, vagy a jelenlegi IsoTek helyett Marantz processzorhoz, attól függ, utóbbi melyikkel ad jobb hangot.
Az IC CD-játszó és a Marantz közé kell.
Amiket rendeltél, azok számomra ismeretlen, névtelen darabok. Azért választottam Nordost utánzatokat, mert azokról általam ismert és hiteles emberek mondtak jó véleményeket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
monchichi20
aktív tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy Onkyo 686 és hozzá Jamo s809 hcs+810 es sub és ezekhez szeretnék normális/jobb kábelt venni a renegade ren2510sc helyett (igazából az átrendezés miatt rővide lesz a hátsoknak a kábelei.
Subnak az alap helyett 5m néztem : INAKUSTIK STAR SUB MONO vagy NORSTONE ARRAN vagy ez Oehlbach OB 21535 NF Sub ( 360 hónap gari, de mire ).
Rendesnek meg foglalmam nincsen 30m kéne, de hogy is mondjam az árakon kiakadtam (3000ft volt a 10m annó). Na de azért probáltam keresni: NORSTONE CLASSIC B250 (1300/m), Oehlbach OB 108 30m (1035/m). A OB 108 nál ezt a mondatott hogy kel értelemezni? "Ez a hangszórókábel erősítőcsatornánként kb. 120 wattos teljesítményig terjedő erősítői teljesítményekhez alkalmas." Ez mit jelent pontosan?
Esetleg vegyek egy ilyet + ba és erre cseréljem a hátsó vezetékét? Segítséget előre is köszönöm. -
BBéci
legenda
válasz monchichi20 #2222 üzenetére
Oehlbach jó választás, mindegyik kategóriában kiváló ár/érték arányú kábeleket kínálnak.
Amit aláhúztál, az pontosan azt jelenti, amit tartalmaz, nincs rajta mit magyarázni. Megfelelő az erősítődhöz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Askformore
senior tag
Sziasztok, van egy ősrégi logitech 5.1 házimozim, amit szeretnék egy Samsung tv-re rákötni. Volt a házimozihoz JACK-RCA átalakító, ezen keresztül összedugtam a TV hátulján lévő RCA csatlakozóval, engedi is kiválasztani a menüben, de nincs hang. Ennek így működni kellene ugye? Vagy esetleg létezik RCA-OPTIKAI átalakító kábel, amit bedugnék ebbe a kis dobozba és a tv optikai kimenetére dugnám rá?
-
BBéci
legenda
válasz Askformore #2224 üzenetére
Az utóbbi 10 évben gyártott tévék döntő többségének nincs RCA hangkimenete, csak optikai, esetleg digitális koaxiális (Loewe). Valamint a HDMI ARC.
Létezik optikai-RCA átalakító, kis keresgéléssel sokfélét fogsz találni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Askformore
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz Askformore #2226 üzenetére
A kábel azért nem jó, mert optikai, vagyis digitális jelet kell analóggá alakítani, tehát egy DAC-ra van szükséged. Olyat válassz, aminek 5.1 kimenete van! Bár azt nem árultad el, hogy a Logitechnek miféle bemenetei vannak.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Askformore
senior tag
Egy Logitech X530-at [link] szeretnék egy Samsung LCD tévére rákötni.. A Logitechnek semmilyen bemenete sincs, 3 jackdugó jön ki belőle, ahogy az előző képen is látszik, ehhez adtak egy átalakítót, ami egy piros és egy fehér RCA bemenetet csinál belőle. A TV hátulján van egy piros és fehér RCA csatlakozó, ami szintén látszik a képeken amiket küldtem. Ezeket kötöttem össze egy RCA kábellel, de nem működik, nincs hang. Próbáltam direktben rádugni direktben egy EDIFIER 1700BT-re a TV-t RCA kábellel, megkerülve az átalakítót, és másik hangfallal tesztelve, de ígysem jó, nem ad hangot. A TV-n van optikai kimenet, meg ez az RCA kimenet, amit küldtem, a Logitechnek meg 3db JACK csatlakozója van és ez az átalakító. Ebből kellene kihozni valami működő megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
BUKSIKA75
csendes tag
Üdv, tegnap kaptam egy régebbi 5.1 hangfal szettet de semmilyen kábel nincs hozzá sajnos, sosem kötöttem be így ilyet és ezt szeretném megtudni hogy egy LCD tvhez hogy tudnám bekötni illetve milyen kábelt, kábeleket vegyek? A hangfal hátulján a piros fekete lenyomos bemenet van gondolom odakell a kábelt betolni (a szálas fajtát ha jól írom) válaszokat köszönöm előre is
-
BBéci
legenda
válasz Askformore #2228 üzenetére
Sajnálom, de kénytelen vagyok passzolni, fogalmam sincs hogyen kell bekötni azt a PC-s szettet. Rákerestem, megnéztem egy halom képet, nem lettem okosabb. Van topikja az efféle hangrendszereknek, ott érdeklődj!
-
BBéci
legenda
válasz BUKSIKA75 #2229 üzenetére
Ennyi információból lehetetlen kihámozni, hogy miféle "5.1 hangfal szett"-ről van szó. Aktív vagy passzív? Ha az utóbbi, akkor kell hozzá egy házimozi erősítő.
-
BBéci
legenda
válasz Askformore #2232 üzenetére
Annak csak sztereó kimenete van, nem lesz belőle 5.1.
-
fege87
csendes tag
Sziasztok.
Számítógépről szeretnék vezeték nélkül hangot lejátszani egy ősrégi Genius SW 5.1 Home Theater hangfalszetten. Van lehetőség ilyenre, egyáltalán van értelme foglalkozni vele, vagy komoly minőségromlás lenne belőle?
Ha maradok a vezetékezésnél és egy JACK-RCA átalakítóval próbálkozom, az mennyire lesz "érezhető" hangminőségben?
Ilyen JACk kábel csatlakozik a hangfalhoz:
[link]
Ez meg a hangfalszett hátulja:
[link]
Köszönöm ha valaki tud segíteni.[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
Maradj a vezetéknél.
Kell három jack - - > 2 RCA kábel és egy olyan PC, aminek van 5.1 analóg kimenete.
MPC-HC programmal és megfelelő forrással be tudod viszonylag jól állítani.
Ne várj tőle túl sokat, olcsó PC-s szett, dörömbölni és kiabálni tud, meg háttérzenélni, játékot aláfesteni.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
mvkly
senior tag
Sziasztok,
Full amatőr kérdéssel fordulnék hozzátok, ráadásul nem is biztos, hogy a megfelelő topicban. Mást viszont nem találtam.
Van egy Denon PMA-250-es erősítőm:
Azt jól gondolom, hogy a hangfalaknak adott teljesítmény mellett bele kell férniük az erősítő ellenállás tartományába?
Például ez nem éri el: [kép]
Ez viszont ideális: [kép]Vagy a Denon-nál kiírt folyamatos/csúcsteljesítmény melletti ellenállás hangfalpárokra vonatkozik és a speakers az 1db hangfalra adja meg a minimum 4 ohm-ot?
Köszönöm a segítséget!
-
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok, idáig sajnos rossz topikba írtam.
Gyorsan fel is tennék egy kérdést:
-Milyen hangfal kábelt ajánlanátok egy egy Indiana Line Nota 260X és egy Cambridge Audio Azur 351A integrált stereo erősítő közé? (Jó a használt is akár) illetve szereltet érdemes venni vagy jó a folyóméterre kapható is utólagos csavarozós banándugózással?Itthon most valami szirisz*rik vannak amiket nem tudok beazonosítani de mindegyikkel máshogyan szól, van amelyikkel részletezőbb/csilingelőbb a hangzás meg van amelyikkel kevésbé részletezőbb és kevésbé dinamikusabb, én viszont szeretem a részletezőbb dinamikusabb hangzást viszont a túltolt csilingelő magas hangokat nem csípem.
Árban max 50e Ft amit rászánok 2x2-3méterre.
-
BBéci
legenda
válasz HELLAFLUSH #2238 üzenetére
2x2,5 méter, tehát méterenként 10000 Ft. Annyiért sokféle olyan kábelt lehet kapni, ami megfelelő a rendszeredbe, de ne költs gyárilag szereltre és dugókra. Felesleges.
Mások azt fogják tanácsolni, vedd a legolcsóbbat, mert rosszat akarnak neked. Te döntesz, kire hallgatsz.
Az írásodból kiderült, nem hiszed el azt a durva sületlenséget, miszerint a kábeleknek nincs hatásuk a hangra.
Kábeltől nem lesz túltolt a hang, mivel kizárólag elvenni tudnak az eredeti jelből hozzátenni nem.[ Szerkesztve ]
-
fehér_ember
addikt
válasz HELLAFLUSH #2238 üzenetére
Jó az a 4mm²-es vandamme hifi series is amit ajánlottak. Ráadást hajlékony kábel, szóval ha nem szándékozol sokszor átdugdosni akkor banándugók se feltétlen kellenek. Mert 8db. tűrhetőbb banándugó is már pénz (nem nem kínai nakamichi-re gondoltam).
-
BBéci
legenda
-
FlameBox
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni egy problémával kapcsolatban.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legmegfelelőbb topic, de hátha...Az lenne a gondom, hogy ha elindítok egy filmet vagy YT videót vagy akár TV adást, akkor 5-10 másodpercig akadozik a hang. Miután abbahagyta már tökéletesen működik. Ha a YT videó megszakad reklám miatt, utána is szaggatni kezd pár másodperc erejéig.
HDMI kábel cserével próbáltam orvosolni a problémát, de nem jártam sikerrel.
Van ötletetek, hogy mi lehet a megoldás?
Az alábbi eszközökkel rendelkezek:
TV: Sony KD-55XE9005
Hangcucc: JBL Cinema SB450Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
ricsik
őstag
Proson Rumble R-12 reflexes Sub-hoz keresek valami jófajta kábelt.
Pár éve még az Audioquest sub kábelei voltak ár értékben jónak mondhatók.
Ez a helyzet változott mostanában?
Mit lenne érdemes venni 20-40 között? 2 méter. Boxer nekem már sok, IrishRed-et néztem,
persze más márka is jöhet, nekem mindegy, csak jó legyen
Előre is köszi. -
BBéci
legenda
Oehlbach mindegyik kategóriában megéri az árát.
Csak megjegyzem, a Boxer nem nagy szám, drámaian jobb a Husky, viszont a jelenlegi áraik nagyon durvák, talán a feléért lenne megfontolandó.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Jó lesz az NF 214.
Volt nálam közel egy évig Wolf szubkábel, az volt az igazi. Nagyon szomorú voltam, amikor vissza kellett adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest