Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Apple asztali gépek
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon új vagyok a házi home server építésben. Jó ideig Seagate BlackArmor 220 meg HP MEdiaSmart féleségeket néztem, de ismerős szólt, hogy ezekben a hardver "szaréhugyé" megvehető és összerakható házilag.
Amire szükséges lenne: RAID1 filmek, képek tárolására és várhatóan Windows Home Server (2011) menne rajta.
Ehhez milyen hardver ajánlott?
Nézegettem Atom procikat, mert fontos lenne a fogyasztás minimalizálása, azonban nem tudom, hogy azok a CPUk mit tudnak? 2-3 gép file szintű kiszolgálása, backupja lenne rajta. Pl video streamre képesek?
HA nem Atom, akkor mi legyen, ami még alacsony fogyasztású?
Köszönöm!
szoftver szakmabeli && Beverly250
-
longwild
aktív tag
válasz longwild #523 üzenetére
Sziasztok!
Valahogy úgy tűnik, hogy az Atom nagyon jó dolog, csak nem erre... Tehát akkor: kis költségvetésből kellene megoldani a kis fogyasztású, WHS2011 -et meghajtó konfig lelkét (alaplap, cpu, memoria)
Milyen más, hasonló procik vannak, amik idle állapotban nagyon keveset fogyasztanak?
Köszönöm előre is!
-
longwild
aktív tag
Na de ebben:
gyenge a proci
keves a memoriaBar nem ertek a WHS-hez, de ezt igy érzésre mondom. Sztem 2G RAM és 1,5GHZ proci biztos kell az alá...
Egyébként ez a szerver mire képes? Egyáltalán: az otthoni szervereket milyen multimédiás képességekkel szokták felvértezni és azoknak milyen a hardverigényük?
-
longwild
aktív tag
KÖzben tovább keresgéltem és találtam olyan alaplapokat, amiben gyárilag van valamilyen CPU
PL AMD e-350.Asus es Gigabyte is arul iyleneket. Azokról mi a vélemény?
[ASUS]Nos igazából én a fogyasztásra optimalizálnék, de azért egy WHS is menjen rajta. GOndolom jó energiagazdálkodási beállításokkal nem tekeri nagyon a villanyórát...
-
longwild
aktív tag
Igen WHS-re pazarlom el Nekem Microsoft becsípődésem van. :p
Azonban lehet, hogy menne rajta, bár nem tudom...
Mit akarok vele csinálni?File backup (dokumentumok, videok, képek, zenék).
Stream eszköz (zene, netrádió, film (xvid, divx, 720p stb. Bár ha jól tudom, ilyenkor csak file szinten tolja át az anyagot, tehát ha ki tudja olvasni a két vinyóról akkor az már elég. Vagy tévedek? KOnvertál is valamit az anyagokon?)
USB-n keresztül webkamerák felaggatása
Házon belüli egyedi vezérlés (USB-n keresztül)Nos?
-
longwild
aktív tag
Most belepattintottam egy szimpla 1T-sat, holnap hozom a párját
Tudtok vmi modszert a CPU szoftveres lassitasara?
Mert ez kicsit sokat fog kajazni, egy Athlon II 64 X2 van benne (Windsor - 512 maggal) és BIOS meg nagyon ratyi. Nem lehet az időn kívül semmit sem állítani.
-
longwild
aktív tag
-
longwild
aktív tag
Probléma 2:
Meghoztam a vinyó párját (dettó u.a. mint amit tegnap beleraktam).
RAID 1-et hoztam létre. WHS2011 installkor nem látja a vinyókat, driver kell neki.Na most honnan is szerezzek ATI XPRESS 200 alaplapi chipkészlethez drivert?
-
longwild
aktív tag
Epp keresgelek es talaltam is valamilyen erdekes drivert, de az eredete maris ketes:
Arrol nem beszelve, hogy floppy meghajtom nem volt es nem is lesz. Tapon sincsenek mar megfelelo csatik.
USBrol vajon be lehet neki adagolni? Gyanítom hogy nem, mert a telepítés elején még USB driverről szó sincs sztem...
-
longwild
aktív tag
Sziasztok!
Nos az eddigi eredmények:
HP 5750 munkaállomás (AMD Athlon 64 X2, 2G RAM, Integrált ATI XPRESS 200, 2x Seagate 31000528AS 1TB - RAID 1) + WHS2011Beállítások:
energiatakarékos energiaséma: CPU min 2%, Max 75%Idle állapotban 43W
Felébresztve 53WEgy házi szervernek ez sztem sok. Hogyan csökkentsük? (A fentebb ajánlott szoftveres toolt még nem próbáltam ki!)
Tudom, dobjam ki a fenébe az AMD lapot, procit, de ez volt most itthon.Eddig Atomban gondolkodtam, azok mennyit kajáznak meghajtva?
-
longwild
aktív tag
válasz feketebirka #569 üzenetére
KOszi a tippeket!
Tapot maris nezek, hatha talalok vmit :p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kupon kunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sikernek tűnik a Xiaomi első EV-je
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest