Új hozzászólás Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
shalafi66 #32183 üzenetére
Ebbe a vitátokba most kivételesen bele tudok szólni, mert értem
Matematikai írásmódokról vitatkoztok, de a matematikát speciel nem érdekli az, hogy hogyan irogatjuk fel a dolgokat, tehát erre nincs matematikai szabály, maximum megegyezés.
A megegyezés pedig az, hogy az iskolában használt ":" jel ekvivalens a "/" jellel. Tehát ebben itt nincs igazad.
Ezt írta kammerer: Vb=Vas/(fcnégyzet/fsnégyzet-1)
Na ez pontosan azt jelenti, hogy Vb = Vas : ((fcnégyzet:fsnégyzet) - 1)
A műveleti sorrend itt az, hogy fcnégyzetet elosztod fsnégyzettel. Ebből kivonsz 1-et, majd a kapott eredménnyel elosztod Vas-t.Tehát amit felírtál így:
Az ekvivalens ezekkel: Vb=Vas/(fcnégyzet/fsnégyzet-1)
Vb = Vas : ((fcnégyzet:fsnégyzet) - 1)Ezt nem én találtam ki. Pl. a szoftverfejlesztésben a "/" jel az nem a hagyományos törtvonallal ekvivalens, hanem a ":" jellel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged