- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz macilaci78 #71494 üzenetére
Kb. így gondoltam, "szerencsére" belül a tartó kallantyú már rég kikopott a helyéről és teljesen lehajtható az ajtó, csak 2 mágnes tartja a helyén (amitől szintén frászt kapok folyamatosan). Na mind1, a hétvégén neki veselkedem. (És ha sikerül végre lesz hely a TV melletti egyik hangfalnak rendes magasságban a szekrény belsejében).
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz imibogyo #71489 üzenetére
+ macilaci: Köszi, azt hiszem jobb is a kicsavarozás, mert talán ha vissza akarnám később rakni, akkor azt a rudat gondolom sokkal nehezebb lenne vissza dugni... Jól gondolom? Egyik oldalról kb. még hozzá férnék szerintem a kiütéshez, hacsak nincs eldolgozva/elferdülve a végén az utolsó zsanérnál. Bár csavarozással is elég pepecs lesz, alig fél méterre van a padlótól az ajtó alja.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Van egy régi szekrény (több, mint 30 éves), aminek van egy lehajtós ajtós része, amit (az ajtót) le akarom róla szedni. Alulról fogja valami réz vasalat (tehát amitől hajlik le-fel), de dunsztom sincs hogyan lehetne azt megbontani. Valakinek van valami javaslat? Képet csinálhatok róla, de nem sok látszik, max, hogy milyen vasaltra is gondolok, mert a látható dolgok alapján nem lehet kikövetkeztetni (egy laikusnak) hogy hogyan is lehetne szétszedni.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Hangfalállvány összeszereléséhez gondolkodok valami akkus csavarozóban. Fába, valószínűleg valami polc/bútorlap szerűségbe kellene befúrnia a csavarokat. Praktiker/ED/MM kínálatából mi lenne a legolcsóbb ehhez?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz imibogyo #61988 üzenetére
Azt tudtam, csak a háztartási fólia csévéből indultam ki , az meg egy csöppet vékonyabb. 75cm meg lehet kevés lesz nekem, kell, hogy a hangfalak pont fülmagasságban legyenek.
Meg még a szőnyeg miatt is ki kell találnom valamit, sima fa lapok nem biztos, hogy egyenletesen feküdnének rajta. Nyilván a hangfal tüske jut legelőszőr az eszembe. de akkor azokat megint csak fel kell fúratnom.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Lehet raklapból fogok csináltatni hangfalállványt (kb. 90cm magas, 25x25 széles), szerintetek ez megfelelő alapanyag hozzá (talán ez lenne a legolcsóbb)?
Felmerült bennem, hogy azért majd mégis le kellene festeni (vagy/és védeni), hogy nézzen is ki valahogy. Valami olcsó, de a célnak megfelelő fa festék kellene majd hozzá. Erre van tippetek?
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Debrecenben nem tud valaki valami boltot a hol beszerezhetőek lennének az anyagok ehhez:
13cm mély 29cm széles 9cm magas műanyag(szerű) anyagból kellene egy dobozkát eszkábálnom. Tk. valamilyen fagylaltos doboz is megtenné, de még nem sikerült kifogni ezekkel a paraméterekkel és persze ha kicsit vastagabb az se baj. Színe fehér, vagy világosszürke legyen.
Valamint kellene még kétoldalú rakasztócsík is, legalább 1cm széles és ha lehet olyan ami (valamilyen szinten) pára és cseppálló.
A dobozhoz pozdorjalapra is gondoltam, de nincs mivel méretre vágjam itthon és nem is tudnám mivel összefogatni/ragasztani őket, mivel hát olyan vékonyak ugye...
Hungarocellre gondoltam esetleg még, hogy abból össze lehetne ragasztani egy ilyet. Csak hát az is jó kérdés mivel ragasszam és hogy párás-vízcseppes környezetbe elég tartós lenne ez az anyag...
A bútorlap + a méretre vágatás a Praktikerben meg elég drága ehhez a projekthez és akkor ott van még a lapok összefogatásának a kérdése (faragasztó, esetleg Palmatex?).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz cinemazealot #59176 üzenetére
"Elektromos csövezés"? Mármint ahol az elektromos kábelek futnak a falban (már vagy 35 éve érintetlenül)? Hát kibontani a falból a konnektorokat elég macera lenne, meg azt ugye vissza is kell rakni és azt meg hogy, ha lóg belőle még egy UTP kábel is? Meg kacskaringóztatni vakon ott a z UTP kábelt a két végpont között eléggé ad-hoc. Meg nem is lennének ideális helyen.
Belső "tartó" válasz fal. 36 éve épült. Legjobb tudomásunk szerint vasbeton. Már át lett fúrva egyszer, mert azon megy át a TV kábel, tehát elvileg nem lehetetlen.
De ha ennyibe kerül, akkor tényleg hagyom egyelőre. Majd valami szomszédot, ismerőst keresek a feladatra.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz cinemazealot #59173 üzenetére
Csúszózsalus "panel".
-
SunMount3r
nagyúr
válasz cinemazealot #59171 üzenetére
Hű, ez az Einhell már elég húzós áron van, valami normális nincsen 10K körül?
Írtam már többször is: a fal átfúrásánál döntöttem, mert így gyak. légvonalban tudnám áttolni a kábelt a másik szobába. Az ajtófélfás megoldás csak plusz tekervényes kábelvezetéssel lenne lehetséges.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #59166 üzenetére
Többiek?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz macilaci78 #59146 üzenetére
Vasbeton falról van szó. Akkor egy ilyen vagy egy ilyen megfelelő lenne? Illetve fúróSZÁRNAK egy ilyen?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz macilaci78 #59146 üzenetére
Fúrógépet és fúrószálat is együtt. Régen vettem egyet a Tesco-ban, ahhoz -azt hiszem- voltak egybecsomagolva fúrószálak is (de már nincs meg).
Most nézem és a falfúrás is megoldható, sőt még jobb is. De gondolom ehhez valami bitangabb fúró kell már (talán ütvefúró)? Ehhez mit ajánlanál?
Az UTP aljzatolásnak majd utána nézek, de gondolom ez már nem megy csak úgy kerek-perec...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Nekem egy olyan fúró kellene, amivel át tudok fúrni egy ajtófélfát (UTP kábelvezetés), de lehetőleg minél olcsóbb legyen. Ezen kívül lesz majd egy hangfal állvány projektem (fából) is, szóval azért ilyen dolgokra is befogható legyen.
Van valami alsó kategóriás de azért ezekre megfelelő és tartós típus?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Kernel #57061 üzenetére
Én is kb. így képzelem, csak semmi csicsa. Esetleg a talpazat és a tartó szélei lehetnének legömbölyítettek is, de lehet ezért már drágábban számol a méretre vágó. Ilyen fűrészem sajna nincs itthon és munkapadom se (panel), úgyhogy mindenképp le kel majd vágatnom valakivel. Úgy halottam a Praktikerben csinálnak ilyesmit?!
A csavarokat gondolom előfúrtad? Mert még fúróm sincsen hozzá.
Akkor ajánlhatnátok valami jó kis pár ezer Ft-os fúrót is, ami alkalmas az ilyesmire és nem übergagyi. A Praktiker és ED jöhet szóba, mint bolt, mert Debrecenben nem nagyon van más...
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
OFF a dolog, de jobb Topic-ot nem találtam hirtelen.: A Genius SP-HF1250B-aim alá szeretnék kb. 30cm magas hangfalállványt készíteni. Farostlemezekből gondoltam (ez a legolcsóbb) és kb. milyen vastagságúnak kellene lennie a tartó résznek illetve a talpaknak? A Praktiker-ben csak ilyet látok: [link], de ez a 3mm marha vékony szerintem. Full fából akarom megoldani az egészet (legalábbis most így gondolom).Tudtok erre valami jó Fórum-ot?
És Debrecen-ben olyan helyet ahol méretre vágják nekem (olcsón) ezeket a fa lemezeket?
Fő, hogy olcsón kijöjjek. Nem veszek 30K-ért előregyártott hangfalállványt csak mert rá van írva valami márka.
Jöhetnek a tanácsok privátba is, köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest