- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
válasz Beretvás #16663 üzenetére
Köszi.
(#16664) lalimano
Köszi. Egyébként 14cm.
(#16666) macko20
Próbáltam, sőt azt próbáltam először, de azzal volt egy is gond. Mivel a ventilátor mindkét oldalt csak felülről van fogatva, így feszíti fel a ventilátor a kábel és olyan hülyén van meggörbülve, hogy épp belelógna a propellerekhez. Itt viszont próbáltam elvezetni, hogy ne legyen útban a fetekre. Csak egy is helyen megy rá, a többinél épp mellette megy el.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Rég jártam erre, de gondoltam megmutatom mai gányolásom
A cél egy kis ráfordított pénzel egy régi gépből egy olyan masinát összerakni amit jó LAN-ozni (COD2, Heroes, 3, Quake 3... tehát nem új játékokra). Ma aztán eljött nagy összerakás ideje. Próbáltam a kábelek elrendezésére is odafigyelni, de ebből a házból jobbat nem tudtam kihozni. Aztán volt még valami, ami zavart... Habár LAN partyn mindig nagy a hangzavar és úgy sem hallanám, de akkor is ott a tudtad, hogy a proci hűtőn az a rohadt kis ventilátor ordít Így aztán kicseréltem egy kicsit nagyobbraHa nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
(#15127) molnarpeter & (#15128) body007
Akkor veszek bele olyan élet, mert a gyáriak közt csak fához van. Köszi
-
total90
veterán
Hi all!
Nnna, várnék ötleteket, hogy miként javasolt kivágni a PC házon a ventirácsot Fémvágó lapom (dremel), az nincs, helyette van flex. Valami biztos technika, hogy ne szabdaljam szanaszét?
-
total90
veterán
válasz hackman27697 #14823 üzenetére
Szerintem a 2 HDD nem nyelné el egymás rezgését, inkább erősíteni
-
total90
veterán
válasz #19617792 #14744 üzenetére
Én is PWM-est akartam, de nem volt sehol... itt Szerbiában a PC piac ezen része, mármint a hűtés, igencsak pang. Cooler Master meg Chieftec van orrba-szájba... Mostanában lehet venni AC, TT, TR, Scythe és hasonló gyártók termékeit, de még nagyon minimális szinten. Szóval ezekre is vadásznom kellett Én elégedett vagyok most F12-vel, tényleg egészen jók
-
total90
veterán
válasz #19617792 #14722 üzenetére
Sima F12. PWM-eseket akartam, de csak ezt tudtam beszerezni. Végül is, jók ezek is... sőt, nagyon is jók. ~800 pörög az összes és egész jó a hatásfok. Pl. a Z600-amon nincs venti direkt, csak felette és mögötte... de egy Q6600-at így is féken tart Jó nagy így is a légszállítás
-
total90
veterán
válasz zalman90 #14715 üzenetére
Én is ezen agyaltam.
Ami az aláhúzást illeti, ha hibásan írsz valamit, akkor van aláhúzva pirossal. Persze csak ha magyar a böngésződ, akkor igazodik annak helyesírás ellenőrzéséhez. Ha angol, akkor minden magyar szót alá fog húzni. Én azért értettem mit akartál írni, szóval részemről no problem.
-
total90
veterán
Próbáltam, de nem ismerte fel a ventiket (csak a tápét)... van ilyen
(#14712) kmisi99
Akkor a BIOS-re fogom a fordulatszám jelzését. A káosz meg...
______
Arra a kérdésemre pedig szeretnék választ kapni, hogy az 5V-ra szabályzott ventik károsodnak-e 5V-on ha hosszabb távon használom, vagy semmi bajuk nem lesz, ugyanolyan élettartammal bírnak majd mint ha gyári 12 V-on mennének?
-
total90
veterán
válasz adamka16 #14697 üzenetére
Nekem most már annyira nem, hogy meg van ez a "feszültség jelző".
_________
Az lenne a kérdésem, hogy ha hosszabb távon (mondjuk állandóan) 5V-on járatom a ventiket, az károsítja-e őket? Csak, mert most az összes ventim átkötöttem 5V-ra és mint ha nem is lenne bekapcsolva a gép, annyira halk Ezt meg azért el lehet viselni, de ha rongálom így ventiket, akkor egye fene, lesz hangosabb
Így oldottam meg az 5V-ra alakítást:
Tudom, káosz van a kábelek terén, de jövőhéten úgy is lesz festve, fúrva, faragva... a ház és addig jó lesz így is.
Érdekesnek találom, hogy 2 venti kicsivel 800 fölött pörög, kettő pedig kicsivel alatta:
A hőfokokkal meg vagyok elégedve. Az alaplap és a proci is korrekt hőfokokkal rendelkezik, de majd ki akarom most próbálni terhelés alatt. Egyébként most a porcim 3 GHz-en megy, igaz még alap feszen
-
total90
veterán
válasz #19617792 #14689 üzenetére
Nem tartok a forrasztástól, máskor csináltam pl. sztroboszkópot meg hasonló vackokat... de most annyira nem akarok belemenni. Jó lesz az 5V és a 12V.
Arra esetleg van ötleted, hogy miképp lehet az ilyen dugókból kiszedni a kábeleket? Csak, mert kicsupálni és vágni nem akarom. Valami megoldás biztosan van, de erre konkrétan szerszámom nincsHa nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Hello!
A fenti képen látható venti kábelről érdeklődnék... Az érdekelne, hogy ha leszedem az alaplapi csatlakozót, majd átkötöm elméletileg 5 V-ra, tehát a fekete és piros kábelt a tápra kötöm, akkor műxik-e majd a ventilátor? Tehát nem lenne gáz ha az egyik szál drót üresben maradna?
A másik kérdésem az lenne, hogy ez az elv alapján kötögethetem végül is ezt a ventit is? Mármint, hogy a 3 szálat ha így kötöm, egy mindig szabadon maradna... és működne?Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Nem hiszem, hogy hatalmas üzletlánca lenne ennek a barkács boltnak Azt hiszem egy üzlete van itt és kb. ezzel kimerült az üzletlánc kifejezés
Ez az erősebb háló azért nem annyira erő, mint ami a házam elején van. Szerintem ebből nem lehetne dobozt eszkábálni
-
total90
veterán
A festést jövőhéten csinálom, akkor jön meg a festék. Addig ilyen marad
(#14584) Laci4
Volt 2 fajta ilyen fémháló. Az egyik masszívabb, de sérülékenyebb, a másik lazább, de jobban bírja a rugalmassága miatt a "gyűrődéseket". Én a masszívabbat vettem, mert ez jobban ráfekszik az oldallapra, feszesebb. Egy helyi barkácsüzletben vettem... elég olcsó, 1 négyzetméter 1€ volt. A rugalmasabb verzió meg csak picivel drágább, ha neked olyan kellene. Amit vettem, ennek elég jó a tartása, de nem szabad túlfeszíteni...
-
total90
veterán
válasz shteer #14575 üzenetére
Köszi
Egyébként nem bírtam magammal és éjfélkor nekifogtam, vágtam még 2 réteg fém hálót és ráraktam. Hm... igazából, hogy egyszínű, így alig lehet észrevenni, hogy több réteg van. Gondolom ha zöld/fehér lesz, akkor jobban kijön majd a lényeg. Lőttem a mostani verzióról is képeket: [link] 10. képtől az újak...
(#14577) gordonfreemN
Poti? Az elég kicsi
-
total90
veterán
válasz gordonfreemN #14572 üzenetére
Persze, max fordulaton fog menni... csak szabályozni nem tudod.
-
total90
veterán
válasz gordonfreemN #14567 üzenetére
Nem...
(#14566) Krisinto
Köszi
(#14568) kmisi99
Nem semmi megoldás Szegény HAF
-
total90
veterán
válasz zalman90 #14564 üzenetére
Köszi A szellőzéssel alap esetben sincs gond... és talán a plexi sem lenne cserélve, de nem tetszik a gyári 2 ventihely a plexin. Először arra gondoltam, hogy veszek bele egy színezett plexit, de aztán inkább a fém háló mellett döntöttem. Szerintem több rétekben, 2 szín keverékével jól fog kinézni.
-
total90
veterán
Lassan de biztosan haladok a házam átalakításával. Ma levettem a ház oldallapjáról a gyári plexik és kipróbáltam milyen lenne fém hálóval. Az eredmény: [link]. Egyelőre csak egy réteg háló van, de 4 lesz... 2 fehér és 2 zöldre lesz festve. Egymás mögé rakva szerintem jól fog keveredni a színük... végül is a ház fehér/zöld lesz.
-
total90
veterán
Szegeden merre lehet venni kábel harisnyát?
-
total90
veterán
Ilyet hol tudnék venni Szegeden? Nem muszáj épp ez a típus, ilyen szerszám érdekel.
-
total90
veterán
válasz geprombolo #14187 üzenetére
Köszi Igazából nem sokáig lesz már ilyen, lesz egy kis modding (lásd a logout blogom). Ez még csak a kezdet... a 2 piros venti+fekete a házzal volt, a 2 kék meg már régi... rá is untam már ezekre. Minden venti Coolink Swif lesz és 2 zöld neon világít majd csak benne.
Egyébként a szétszerelés, a HDD keret kivágása, összeszerelés+tegnapi HDD tartó vágása össz-vissz 4 órámba telt. Szóval annyira nem volt sokHa nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Tegnap előkészítettem egy HDD tartót, ma pedig a házamból kivágtam a HDD tartó keretet és az DVD író alá be is tettem az új változatot. Ilyen lett:
Tudom, még kicsit káosz van kábelezés terén, de ez csak ideiglenes állapot...
A hűtésen viszont meglepődtem. Rengeteg levegőt lefogott a HDD tartó keret. Pl. a graf. kártyám 5 fokkal hűvösebb, 2-3-al a proci is. A hard meg 24 most 30 helyett[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz atesss #14168 üzenetére
Ne, mivel a dremel élem kuka, így ma flex+csiszoló él kombóval összehoztam egy kis vagdalást: HDD tartó galéria. A te kérdésedre válaszolván, én egy ilyen csiszoló élet ajánlok. Láthatod a képeimen, hogy tök szépen el lehet rendezni, amit a flex élesre, recésre hagy.
-
total90
veterán
válasz geprombolo #14166 üzenetére
Na, dremel... most már eszembe jutott
-
total90
veterán
válasz atesss #14164 üzenetére
Vannak kis kézi fémvágó fűrészek/lapok... ha épp nincs, akkor csak veszel egy élet és belerakod egy fúróba (én úgy csináltam). Azzal szépen lehet vagdalni. Dekopírral is, csak az több precizitást igényel. Legalább is nálam
Egy kép fémvágó lapról, most találtam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
válasz nemethati #12152 üzenetére
Még garis a VGA ... Vagy is mától már nem hiszem
No, de a gyárival felveszi a versenyt. A gyárival alapon (alap fordulaton) 54-56 fok volt a kártya, terhelve meg 75-80 között. Amikor az Inteles proci hűtő ventilátorát tettem rá, akkor idel 43-45, load 65-70 fok. Most, ezzel a 12 cm-es CM ventivel (1200 rpm) idle 44-46, load 65-70 fok. Szóval az Intel hűtős részhez képest 1-2 fokkal rosszabb a teljesítmény, ami elenyésző és jóval halkabb így. No meg nekem külsőleg is jobban tetszik.
Ja, azt még hozzáteszem, hogy a gyári venti el tudta verni ezeket a verziókat ha mondjuk legalább 90%-on pörgött a venti... de akkor egy repülő is lezuhanhatott volna az udvarban és akkor sem hallottam volna meg a ventilátor hangjátólHa nincs jó, ló a szamár is.
-
total90
veterán
Mai művem: [link]
-
total90
veterán
válasz Badman 4ever #10422 üzenetére
Az napokon belül passzívvá fog átalakulni, ugyanis van egy régi GF4-es kártyám is ami már nem jó, de van rajta egy használható borda. Szóval és Ati és nVidia nálam barátok lesznek
-
total90
veterán
-
total90
veterán
Augusztusi művem: Katt ide. Ajánlom figyelmetekbe a HDD hűtőm Gány powa
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest