- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- 3D nyomtatás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Micro Four Thirds
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zwiebi
tag
válasz Nerazim #39598 üzenetére
Ezzel kapcsolatban mar irtam a fejlesztonek, talan majd egyszer javitva lesz.
Innen le kell toltened az utolso verziot ami meg belefer az 1 eves keretedbe, siman ratelepited a jelenlegire, kikapcsolod a frissitest es mukodni fog reklamalas nelkul.
Sajnos csak indulaskor ellenorzi a licence-et, szoval meg letolti a legujabb verziot, frissit es utana a kovetkezo inditaskor rajon, hogy lejart a licence. Amikor nezi a frissitest, akkor nem ellenorzi elore, hogy arra meg ervenyes-e a licence.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #36476 üzenetére
Ugyanazt írta le dqdb is amit én,csak máshogy-te pedig félreértelmezted.Tehát ha te szoftveresen adott rpm alatt 0-ra állítod a ventit,akkor annak semmi baja nem lesz.Viszont ha índítófesz. alatt járatod pl. vezérlővel akkor igen.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #36471 üzenetére
Ezt hol hallottad?
Évek óta idle kikapcsolt állapotban használok a gépeimben ventiket-csak bizonyos hőfok felett kapcsolnak be és semmi gondjuk.Pont a boogie84 által javasolt túl alacsony érték káros nekik,mikor az indítófeszültség környéki vagy alatti értéket állítasz be.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dqdb
nagyúr
válasz Nerazim #34570 üzenetére
Ha a megállítás alatt azt érted, hogy volt rá kapcsoló a felületen, akkor ne aggódj, az alaplap teljesen áramtalanította a ventilátort.
Ha nem kapcsoló volt rá, hanem a feszültséget vetted le annyira, hogy megálljon, akkor az nem túl egészséges a ventilátor számára, hiába nem látod, hogy próbálkozna felpörögni, valamint PWM-es ventilátort úgy általában nem szerencsés feszültséggel szabályozni.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Nerazim #32738 üzenetére
Volt a BIOS-ban explicit fan off beállítás, és ott kapcsoltad ki, vagy csak a szabályozást vitted le nagyon alacsonyra?
Mert ha az utóbbi, akkor 100%, hogy feszültséggel szabályozod, és nagyon gyorsan el kellene indítani a ventilátort, mert a mostani beállítással károsodhat a motorja.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #32730 üzenetére
Ha a lapod támogatja,akkor bármelyiket meg lehet állítani,de ha nem akkor mindegy.A minimum fordulat is nagyban függ a laptól.
Én a saját lapommal 400 rpm alá tudtam vinni a Bol.Quiet-t,a Noiseblocker eLoop B12-PS-t és a
Be Quiet Silent Wings 3 120 Pwm-t.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #32317 üzenetére
Venticserével nyerhetsz pár fokot és csendesíthetsz is,de annak ára van.A 3 Coolteket ha cseréled jobbra azzal sokat nyersz,az Apache kiváló.
3-4K-ig 120mm pwm-ben amivel nyernél is észrevehetően,az az Alpenföhn WB2+ vagy WB3.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
hegegabi80
addikt
válasz Nerazim #30755 üzenetére
A cpu-n milyen venti van? Csak úgy tudod megoldani, ha veszel még egy Apache-t a cpura, azt összekötöd a hátsóval a cpu csatin, a másikra meg megy megint elosztóval a 2 felső venti. Sajna ezt csak így tudod variálni.
Vagy veszel egy Cooltek ventit, és akkor 3 megy egy csatira.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
pwm elosztó kábellel? arcticnak volt ilyenje régebben.
szerk:
arcticot nem forgalmazzák, itt van pl ez helyette[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
maajsz
senior tag
Én is hasonló problémára keresek megoldást. A lapomon 3 db 4 pines PWM/DC fan connector van, viszont a későbbiekben szeretnék több ventit. Ilyen esetben 4 pines splitter működik és kapható is itthon?Közben fentebb görgetve megtaláltam a választ és a PWM-es elosztót is.
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #28766 üzenetére
arra a bordára a Lepa Bol.Quiet és az Apache is jó választás,hőfok terén nem sok különbség lenne a kettő között-szóval amelyik szimpatikusabb azt válaszd,nem tudsz mellényúlni.Hát az eLoop nem olcsó,de fehérben csak azt javasolnám.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
hegegabi80
addikt
válasz Nerazim #28748 üzenetére
Elvileg a sima Shuriken rev. B-n is van perem a két oldalán, mivel azon csak 100-as venti van. Sőt a 92-esnek külön van még plusz süllyesztés a bordán.
A kis perem ellenére én a 120-as ventit rá tudtam fogatni (külön hajtottam lefogatót a gyári mintájára), mivel a venti egyik oldalán lévő 4 merevítő simán felfeküdt a bordán lévő peremre.
Szerintem rá fogod tudni tenni, de majd még megerősítenek. 120-asból az Alpenföhn WB2 Plusból van olyan, aminek fehér a pereme.[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
őstag
válasz Nerazim #25130 üzenetére
Csak ráguglitam, talán ez segíthet
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Fr3eWar
őstag
válasz Nerazim #25107 üzenetére
Az is ugyanúgy csak egy venti PWM-jelét veszi, általában meg van jelölve, a képen is a fehér címkés a "master" annak a PWM jele alapján szabályozz az egész elosztót, tehát minden egyforma ventit. (mivel ilyenen nem illik több különböző ventit használni.)
A többi csati látszólag 4pin-es, de valójában a kábelharisnya alatt, a 4-ből csak 3pin van bekötve a negyedik ki van hagyva. (egyedül a fehér cimkés aminél a 4. is be van kötve)
[ Szerkesztve ]
-
Grózi
Topikgazda
-
dqdb
nagyúr
válasz Nerazim #25101 üzenetére
Az a kábel úgy jó, ahogyan van, a harmadik pin hiányzik, ahol a fordulatszám-visszajelzés megy. Ha ezt te bekötöd, akkor pont ezzel fogsz hibás működést elérni.
Amelyik csatlakozónál megvan mind a 4 pin, onnan jön vissza a fordulatszám, a többit csak szabályozza majd az alaplap, de visszajelzésed nem lesz a működésükről.
Egyszerűbb és ésszerűbb lett volna hármas osztót venni tőlük két kettes helyett.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz Nerazim #24779 üzenetére
A gammaxx 300-nak is összeszűkül a ventije, szerintem annak a lyukosztás simán van olyan, mint a 92-es vetiének.
Veszel vékony de erősebb drótot ás hajtasz rá egyet. Én Schyte Shuriken Re.B -re így tettem fel az alpanföhn wing boost 2 ventit. Erre a hűtőre pl 92-es vagy 10-es mehet gyárilag.
Vagy nézel rá hasonló felfogatót. -
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #24748 üzenetére
Ez nem,az Arctic ezen kábele nem ajánlott-sok gond van vele.Ilyen kell neked:[link]
(#24750) gyulaitomika
Ha az aláírásodban szereplő proci azon az órajelen,akkor elmegy.Mivel hűtőd?
(#24755) gabriel26
Olyan nincs,mivel ha 3 pin-st kötsz pwm-s(4 pin) aljzatra akkor feszültségalapon szabályozza,fordítva(3pin-4 pinre és az aljzat valódi pwm-s) akkor maximumon fog pörögni.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
távcsőves
senior tag
válasz Nerazim #24748 üzenetére
Mert ezzel a kábelel 4 ventilátort köthetsz 1 alaplapi csatlakozóra, de értelemszerűen csak 1 ventilátor sebességét tudja az alaplapod értelmezni. Tehát a kábelen 3 csatlakozó olyan, hogy a 4pinből 3 van vezetékkel bekötve. Mind a 4 ventilátor fogja kapni a 12v-ot és a sebességszabályzáshoz a pwm jelet, de csak 1 csatlakozóról megy vissza sebesség jel. Ne aggódj, jó lesz.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #24737 üzenetére
Nagyon belépőszint és valamivel hangosabbak érdekes mód a 3 pin-s társaiknál.A Cooltek CT-Silent-t ajánlom figyelmedbe,illetve egy kategóriával feljebb a Nanoxia DS pwm-t vagy az Alpehnfoehn Wing-Boost 2-t.
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #24735 üzenetére
1:
Persze,hogy lehet a Gammaxxon ventit cserélni és igen pwm-s ventikre lesz szükséged+a Xilence-k kiesnek.
2:
Ezt nagyban befolyásolja,hogy mennyit szánsz rá,mik az igényeid:
touch vs. poti,hány ág,szeretnéd-e kikapcsolni a ventiket,led kell-e....
Ha csak két ventit kezelnél és nem fontos a kikapcsolhatóság akkor aprón 2000-2500FT-ért mindig találni vezérlőket.Ha hosszabb távra tervezel és kikapcsolható+5-6 csatornás kell akkor újonnan 8-10K-ért van több jobb modell.
Szóval melyik eset?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #24733 üzenetére
Nem véletlen kérdeztem,hiszen a lábkiosztás szerint a Cha_fan nem szabályozható.
Úgy tudsz 2 házventit még szabályozni,ha veszel egy 3-s pwm elosztókábelt és a Gammaxx-ra is azonos ventit teszel(mint a házba).
A másik megoldás,ha a házventiket előlapi vezérlőről szabályzod vagy Zalman FanMate 2-ről.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #24719 üzenetére
Tévedsz,a cpu fan-od pwm-s,tehát 4 pin-s ventit tudsz róla vezérelni.Én a házba hátulra tennék mégegy ventit és annyi elég is.Cpu hűtőd milyen van?A Xilence ventit jelenleg tudod szabályozni?Mert ha igen,akkor egy Y kábel meg is oldja a problémád.
(#24721) flatline#2
Amik jók lennének neked emelkedő ársorrendben:
Alpenfoehn Wing-Boost 2
Lepa Bol.Quiet (ledes,kék vagy piros)
Akasa Apache(elsősorban bordára/radira,de házhűtőnek is kiváló)
Noiseblocker eLoop B12-PS
(#24722) LLKobe
Már írtam korábban milyen alternatívák vannak,sajna ez azóta se változott.
(#24723) fogtunder
"ugyanaz, mint a NB verzió, csak más a színe."-Ezt korábban már írtam,hogy nem így van sajna.
(#24727) bozont
Akkor már az is az újabb széria-mostanában ezt többen jelezték a BQ ventiknél.Van akinél ennyiben megáll a jelenség mint nálad,de voltak durvább tapasztalatok is sajna.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
távcsőves
senior tag
válasz Nerazim #24719 üzenetére
Én ugyan nem vagyok profi, de ilyen procim volt fél éve még a házban. A konfigod nem termel sok hőt. A második ventit tedd a hátra. Az alaplapod tudja szabályozni a 3pin csatlakozót ahogy néztem a lap manualját. Amire szükséged van az egy 3pin y kábel és esetleg 1db 3pin toldó kábel ha valamelyik venti kábele nem érne el az y kábel végéig. Tényleg ennyi.
Én most kihasználtam a saját házamban a lehetőségeket, de 2*-er annyit fogyasztó vga van nekem, a proceszorrom is i7 overclockolva. Ezek már fűtenek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #21982 üzenetére
Nem,minden 3 pin-s venti szabályozható feszültségalapon ha megfelelő alaplapi aljzatra vagy vezérlőre van kötve.
(#21983) Grave444Akkor is a DS nyer,kiváló venti-nem véletlen annyi az ára amennyi...Viszont itt már kicsi a különbség hang és teljesítmény terén is,ezért ár/érték bajnok a BQ.Viszont ha vájt fülű vagy akkor a DS megéri az árkülönbséget.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
-
Grózi
Topikgazda
válasz Nerazim #19037 üzenetére
Nem sokat nyernél,a kategóriájában inkább a BQ Pure wings 2-t ajánlom,az nagyságrendekkel jobb!
zolikaDB Pontosan úgy van a Noctua-val ahogy írtad.Viszont radira az Akasa jobb is,nem csak tört áron van.
dqdbNem néztem még a tesztjeiket,ha lesz időm átnézem és nyilatkozom![ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Nerazim #19040 üzenetére
Az alaplapod kézikönyvében.
Grózi: a silentpcreview.com mennyire számít hiteles oldalnak? Egyedül itt találtam a házhoz adott ventilátorokról mérést, és ez alapján megfelelőnek tűnnek.
-
haxiboy
veterán
válasz Nerazim #19037 üzenetére
Jelenleg én is vásárlás előtt állok. Találtam nemrég egy listát ahol a Nanoxia ds2 pwm volt az egyik legcsendesebb és legnagyobb légszállítással bíró ventillátor, bár a szívem még mindig a noctua felé húz habár nagyon rondácskák és nem illenek a gépházamba. De már készül a lista a lehetséges jelöltekről. A Be Quiet! ventik is nagyon szépek.
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Tudományos Pandémia Klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kilenc Redmi és Poco készülék érte el támogatási idejének végét
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vallás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest