- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Belépőszintű gaming monitorok jöttek az AOC fémjelzésével
- Milyen házat vegyek?
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
válasz tomi5244 #10528 üzenetére
Még nincs is itt a nyár, de már most 42°C-ra ment fel a HDD mialatt kártékony programokat kerestem. Úgy, hogy van saját ventilátora. De ugye kellene a huzat a házban.
Bár a legoptimálisabb az lenne ha előre is tudnál betenni ventilátort ami szívja a kinti hideget így egy huzat jönne létre a házban.
Ezt a házat egy bizottság tervezte. Most egy darabig szemeztem az elöl de belül, alul lévő rögzítőhellyel, ahova ventilátort lehetne tenni. Ha kívül a bekapcsoló nyomógombot csak 20 mm-el lejjebb teszik, akkor pont a közepén lenne. Zseniális!
A ház oldalán van kiképezve hely egy ventilátornak. Van abban ráció, hogy oda teszek egy ventilátort, ami kintről szívja a levegőt be a házba, mégpedig közvetlenül egy csőbe? A cső a ventilátornál 90°-ban megtörik és úgy vezetem előre és le, ahol a HDD van?
Tennék be még egy HDD-t, de félek, ha semmit nem teszek, akkor egymásnak fognak befűteni.Annak mi az oka, hogy a ház oldalán kiképezték a ventilátornak a helyet, de csak kettő csavarnak van lyuk? Átlósan.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz tomi5244 #10528 üzenetére
A hátsó venti mindenképp fújja kifele a meleget a te esetedben lévő oldalsó pedig szívja be a kinti hidegebb levegőt.
Arra gondoltam, hogy szerzek egy második* oldallemezt a házra, amire teszek egy 230mm-es ventilátort. Ez a legnagyobb, amit találtam. Remélem elég sok levegőt megmozgat. Azt nem tudom, hogy lyukakat fúrjak rá, vagy vágjam ki a ventilátor helyét (a rögzítőpontokat nem) és tegyek a lyukra fém hálót?
De akkor kellene rá további nyílás vagy nyílások, ahol távozhat az a rengeteg levegő, amit ez a 230mm-es beszív?
Talán nem is elég nyílásokat csinálni ahol a beszívott levegő távozik és kellenek ventilátorok, amik kiszívják a házból a levegőt?
Kellenek a házba olyan ventilátorok, amik a házon belül terelik a légáramot? De végül is ez egy elég nagy ventilátor. Talán a puszta erejével mindent megold.Bár a legoptimálisabb az lenne ha előre is tudnál betenni ventilátort ami szívja a kinti hideget így egy huzat jönne létre a házban.
Ez az, de hiába vannak a ház elején egész az alján kialakítva a rögzítési pontok a vázon, ha a külső burkolat zárt. Onnan semmit se szív be vagy fúj ki egy ventilátor. A fémlemezekre lyukakat sajtolni tudnak, de olyan műanyagot fröccsönteti amin lyukak vannak azt nem.* A ház eredeti oldallemezét nem barkácsolom szét.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
lukaszokni
aktív tag
válasz tomi5244 #10508 üzenetére
Akkor mindenképpen az F8 PWM-et válaszd! Miért?
Mert uralmad lesz felettük, és ezért is:Ez annyit tesz, h mindegyik ventin egy PWM-es Y van. Az elsőt bedugod az alaplapba a cpu pwm csatlakozójára, a megmaradt csatira rádugod a következő ventit, annak is marad egy csatija, arra pedig rádugod a processzorhűtőt. Voila! Nálam így üzemelt, míg szét nem kaptam a gépet.
Szerk.: akkor lehet az én gépemmel van baj, mert nekem nem engedte a 3pinest állítani, pedig biosban babráltam, nem változott semmi.
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
Raggie
őstag
válasz tomi5244 #10508 üzenetére
Nem kell neked a PWM-es(bár avval is ugyan úgy menne a szabályzás).
A PWM úgy működik, hogy a 12V-os ágon alapból kapja a max feszültséget és a negyedik pin-en kap egy vezérlő jelet ami azt határozza meg, hogy a 12V-ból mennyit "engedjen rá" a venti motorjára.Vedd csak meg azt az Arctic-ot ha csak ez a kérdőjel. Fogod tudni rendesen szabályozni, minden elektormotort lehet feszültségértékkel szabályozni!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
lukaszokni
aktív tag
válasz tomi5244 #10506 üzenetére
Ha alaplapról akarod vezérelni, akkor elvileg 4pinesre (PWM) van szükséged. Nekem eddig nem sikerült 3pinest vezérelnem lapról, lehet én vagyok a béna.
Tud az természetesen alacsonyabb fordulatot, de mivel kisebb a lapát átmérő, ezért adott légszállításhoz gyorsabban kell forognia, mint egy nagyobb ventinek (ezért ajánlottam volna egy házcserét inkább, ha belefér).
Nekem egy 92mm-es PWM Arctic van bent hátul, alaplapról 800rpm-ig tudtam levinni asszem.
Régi házamban pedig két F8 TC volt, ami hőmérővel van felszerelve. 32fok házhőmérsékletig pár százon pörög (nézz utána), 32-től pedig fokozatosan emeli a fordulatszámot automatikusan. Ezt bátran ajánlom neked, nekem nem volt vele gondom, egész halk is volt viszonylag.Bishoop: +1 TY-140/147
[ Szerkesztve ]
mAtx4ever!
-
Pferi
senior tag
válasz tomi5244 #10500 üzenetére
Huhhh, jó kérdés, nem szívesen szedném szét ezért a gépet, de egy nagy Chieftec Dragon házam van és a kábel kényelmesen elér az alaplap csatlakozójához.
Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Pferi
senior tag
válasz tomi5244 #10497 üzenetére
1100-on megy nem szabályozom le mert nincs hangja. 2 régebbi Enermax 8 centisnek ugyanolyan fordulaton sokkal zavaróbb a hangja.
Esetleg még ez jöhet szóba nekem:
[link]
Ez 1500-as fordulaton megy.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
-
Pferi
senior tag
válasz tomi5244 #10494 üzenetére
Szia!
Én nemrég vettem az edigitalban egy Coolink 8cm-es ventit, hangja nincs
[link]
Nekem bevált, a másik 2 házhűtőmet is lecserélem majd erre a típusra.Gigabyte B650M DS3H ; Amd Ryzen 7 7800X3D; CoolerMaster ML 120 Lite; Patriot Viper Elite 5 48GB KIT DDR5 6000MHz; Asrock 6900XT OC Formula; 2 Hdd 2 db SSD ; FD ION + 2 Platinum 860W; CoolerMaster HAF XB ház
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Könyvajánló
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- EA Origin
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
- Kolink RGB ventilátor szett (4db venti) (vezérlővel, távirányítóval)
- 2db 140mm Kolink RGB ventilátor (új)
- Gamdias RGB új beépíthető ventillátor 6hó jótállással!
- Lian Li SL-INF 120mm aRGB ventilátor hármas csomagban
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest