- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Micro Four Thirds
- Steam Deck
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
moongoose #1441 üzenetére
Annyi a különbség, hogy GT-nek adták el, ami garantáltan bír 500 MHz-et, és sima 6600-nak ami nem (persze itt is lehet olyan, hogy ha nagyobb kereslet volt sima 6600-ra, akkor GT órajelet bíró magot is adtak el simának). Általában 400-450 MHz-et simán bírnak a sima 6600-as magok is (de a ref órajel csak 300 MHz). Egyéb tekintetben (pipeline konfiguráció, feature-ök) nincs különbség. Ez a kártya lényegében egy GT nyák-ra, és GT RAM-ok mellé szerelt sima 6600-as GPU. Egyfajta zsákbamacska volt: ha mázlid van, viszi a GT órajelet, ha nincs, akkor kicsivel alatta kifullad. De mindenképp sokkal erősebb lesz egy sima 6600-nál, elsősorban a RAM-ok miatt. Jó lenne tudni, árban hogy viszonyult annak idején a többi kártyához, de úgy sejtem, a GT-hez volt közelebb.
-
válasz
moongoose #1439 üzenetére
Érdekes darab, full 6600GT nyák, hűtés (és GT-hez való GDDR3 RAM-ok), de sima 6600 GPU. Talán az lehetett a teória, hogy a legtöbb sima 6600-as GPU bírta a 6600GT közeli órajeleket, így a sima 6600-as kártyákat elsősorban a DDR1-es memória fogta vissza. Viszont (gondolom) a sima 6600 GPU-t sokkal olcsóbban adta az NVIDIA, ezért csináltak kispénzű, tuningot kedvelő usereknek ilyen öszvér kártyát az MSI-nél. Mint anno a Gigabyte dupla GPU-s 3D1 kártyájának olcsósított változata, a sima 6600 GPU-kat alkalmazó 3D1-XL. Mindenképp ritka fogás.
-
moongoose
őstag
Hozzájutottam az alábbi állatfajhoz.
Az órajelek is érdekesek.
Gf 6600 Non-GT, ám a driver 6600GT-nek ismeri fel.
És a coolbits is, igen impozáns órajeleket enged meg, a Detect optimal frekvencies-nél.
Milyen értelemmel bírt, egy ilyen kártyát létrehozni?
Tulajdonképp, egy 6600-gt-t fogtak vissza órajelekben.
Itt foglalkoznak vele, akinek jó az angol-ja, kérem ossza meg röviden, összefoglalva.
[link]
Még leszedem a hűtőt, valójában milyen chip-et raktak fel rá.
A Ph! toplistában hová kerülne vajon, ide?
[link] -
válasz
DarthSun #1434 üzenetére
Igen, érdemes vadászni rájuk. Ha megnézed, maga a kártya is tök ugyanaz, mint amit Retro11 posztolt 2 hozzászólással feljebb. Ugyanaz a ref nyák, ref hűtő. Annyi, hogy ez a kártya csak 12 pipe-os (ami érdekes, mert a wikipedia és más neted források szerint 16 pipe-osnak kéne lennie), de mellé 256MB GDDR3 van. A Quadro-k órajele általában vissza van véve egy kicsit a GeForce-okhoz képest, cserébe nem ritkán dupla annyi memória van rajtuk. Illetve előfordulnak olyan konfigurációjú GPU-k is, amik GeForce-ban nem léteztek, de ez sem befolyásol semmit a használhatóságban.
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #1427 üzenetére
Jó az, 60 fok fölé nem megy vele a kártya.
Ebből 2 milyen fajan lenne egy vizes 775-ös gépbe.
Mondjuk van 8800gtx/ultrához 2 vizes blokkom, de nem szeretnék épített vizes gépet csinálni. -
-
-
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #1416 üzenetére
Szerintem amire emberek költik a fizetést, ez a legértéktartóbb..
Kocsi: évi 10-20% értékvesztés, plusz 100k adók, biztosítás, + benzin, amit elfüstölsz
Kaja: kisz@rod
Nyaralás: ha vége, nem marad semmi
Új műszaki eszközök: szinte kukába dobott pénz. -
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #1414 üzenetére
Olyantól, aki ha tudatában lett volna annak értékével, amit árul, biztos nem adta volna ennyiért.
Azért te se hetente találsz ilyet. 1* 1* beesik, beeshet, de azért nem hétköznapi dolog.
Az első V5-ömet én is egy "hulladék" számtech ömlesztett ládából halásztam ki kilós áron, de ez inkább szerencsének köszönhető beszerzés.
El se mertem hinni, mit találtam. -
-
envagyok
veterán
Én is csak azért vettem meg, mert elkönyörögte egy ismerős az én v5-ömet, és kb annyiért vettem meg újra a v5-öt, v4-et, parheliát, savage 2000-et egyben, mint amennyiért az elment.
Tulajdonképpen jól jártam.
De szerintem a v4-et dobozzal el lehet sütni jó áron, és akkor szinte ingyen lesz a a maradék. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest