- LG LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
Szia!
Légyszi ne bántásként értelmezd:Hogy került hozzád ez a meló, illetve miért te lettél megbízva? Az eszközök jók amiket kiválasztottál, de a DAW-ban még sok minden történhet
Ahogy láttam itt a végén, néhány alapfogalom hiányzik.
Amúgy petyás: pont az lenne a lényeg ezekben a sokmikrofonos kondis felvételekben, hogy a teremakusztika (ami itt feltételezhető hogy pozitív hatással van a hangra, gondolom vmi. koncertteremben vagy ilyesmi helyen lenne a felvétel) is bekerüljön a hangba. Tehát a mesterséges reverb nem feltétlen lesz indokolt.
-
Petyás
tag
Panoráma alias balansz: a mono jelet a sztereó csatorna bal és jobb csatornájának megoszlására használhatod.(pl.: az éneket kicsit jobbra állítod, a zongorát kicsit balra, így máris "sztereóbb")
Zengető: (reverb) visszhangot képez a "száraz" hangból (ez egy effekt)
A legtöbb esetben szükség van reverbre, hogy természetesebb hangképet kapj. (mind élő mind felvétel esetén) -
-
Petyás
tag
Szerintem 2 mikrofonnal is megoldható.
1 az énekesnek 1 a zongorához.
Zongorát még sose vettem fel/hangosítottam, de emlékeim szerint több mikrofont szoktak használni. TIPP
Énekhez én mindenképpen nagy membrános mikrofont használnék.OFF
Amúgy az nem rossz, ha egy projekthez máris így be tudsz vásárolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest