Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DjKoxi

senior tag

válasz rootkiller #1618 üzenetére

Köszi a választ!
    Compresszor off volt, gondoltam is hogy felesleges, se hangszer, se mikrofon nem igényli. EQ-t is kikapcsoltam, a keverőn szabályzok ha másfajta a hangszíne a zenéknek. A gerjedésgátló viszont kiválóan dolgozik.
    Yamaha s115V a topom, meg egy 15"-os Carlsbro reflex szubom van. ( szub csere folyamatban ).
    120 Hz-en váltok LR szűrővel 24dB/okt és a szub alját vágom BW-vel 24dB-el 35Hz-nél.

A legjobban a limiter állítására lennék kíváncsi. A P7000s Yamahának 8dBu az érzékenysége, a kimenetet a crossnál 4dB-re tettem, hogy ki ne üssem a 400W RMS 4 Ohm-os szubomat, a topnak +1dB-t állítottam.

Ha a limitert ezeknél az értékeknél 1-gyel nagyobbra állítom és a lágy limitálást feles állásra állítom akkor jól járok el? Vagy tegyem kicsit magasabbra a limiter küszöböt, pl +3 a top csatornán, és +7 a szubon?

A keverőn odafigyelek a kimenetre, a 0 dB-t nem lépem túl, vagy csak minimálisan. Nem hangosítok, az egész cucc mondhatni hobbi célt szolgál, pár felkérést kivéve. Korrekt rendszer, szeretem, és jó lenne biztonságban tudni. Talán a szubom a leggyengébb láncszem de remélem nem sokáig.

Új hozzászólás Aktív témák