Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tundra
tag
Sziasztok!
Egy ZOOM R16 asztali felvevővel küzdök. USB hangkártya üzemmódban szeretnék rajta keresztül narrációt rögzíteni pc-n. Az 5-ös bemenetre kötöm a mikit(itt van fantom táp) és usb-n keresztül egy hangrögzítő progival egyszerűen felvenném. Ez komolyabb DAWokkal, Audacityvel megy is, de én egy egyszerűen kezelhető programot szeretnék, ami egy sávon(vagy sztereóban) rögzít és maximum a REC/STOP gombokat kell hozzá nyomogatni, a fájlok meg közben generált nevekkel automatikusan lementődnek. Vannak is ilyen programok, de az általam próbáltak nem látják az R16 bemeneteit, mivel abból 8 van és channel mappingra meg nincs lehetőség. Tud valaki erre programot, vagy valami egyéb megoldást?
A cél egy bárki által könnyen kezelhető narráció felvevő lenne.[ Szerkesztve ]
-
Krissz80
senior tag
Sziasztok!
Nem teljesen idevág, de ha tud valaki egy eladó Roland MT-32-t akkor arra vevő lennék.
Köszi
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Cubase 5 és M-Audio Fast Track Pro esetén az ASIO latency puffere melyik hardvertől függ nagyban? Tegnap belefutottam,hogy túl sok művelet futott a gépen. (HD webkamera rögzít, youtube videó megy,+ közben hangfelvétel)
A HDD cache, esetleg a RAM vagy a proci segítene javítani főleg a teljesítményen?
SSD-t tervezek majd a notiba, remélem azzal jobb lesz némileg a helyzet. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Tudnátok olyan webshop-ot ajánlani, ahol lehet kapni olcsóbb, de jobb (értsd: legalább Speaka, Belkin szintű és nem Hama minőség) minőségű szerelt audio kábeleket?
(A Conrad-on és a Kácsán kívül.)
Egy legalább 3m-es 2x RCA->1x 3,5 Jack kábel, egy 2x 3,5 Jack anya-> 1x Jack apa átalakító és egy 3,5 Jack anya-> 3,5 Jack anya dugasz kellene.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Mikisys
őstag
válasz
SunMount3r #1608 üzenetére
Talán Elimex-nél, de jó a Kácsa is.
Nem az ára a lényeg, hanem a megbízhatóság.
Esetleg Te magad, vagy valakit megkérsz és elkészíti, akár hozott anyagból.Üdv!
-
PapaMaci
őstag
válasz
SunMount3r #1608 üzenetére
Hali
Talán Audmax. Nemrégiben láttam, hogy hirdettek ilyeneket....mint az közismert...
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
DBX Driverack PA beállításával kapcsolatban kérdezhetek az oldalon?
Elolvastam a használatit, nagyjából tisztában vagyok az alap dolgokkal, de szeretném maximálisan kihasználni amit tud.Erről lenne szó, és érdekelne melyik szűrőt ( L-R, B-W) használjam, diszkó zenénél használjak-e kompresszort kicsi ratio-val, és milyen szintre állítsam a limitert, ha pl 4dBu-val vezérlem a szub csatornát?
Mikrofonom nincs hozzá, érdemes beszerezni? Esetleg van valami olcsóbb helyettesítő mic mint a gyári? ( Renkforce 909 pl)Köszönöm szépen a segítséget előre is! Ha valaki szóban is adna instrukciókat, szívesen visszahívom egy neki megfelelő időpontban ha privátban megadja a számát.
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Blu-Ray lejátszót kéne egy sima analóg pultra csatlakoztatni (tök lényegtelen de A&H ZED12FX).
Koax hangkimenete van a lejátszónak.
Ezesetben ez így jó lehet?
Lejátszó-Fiio D03K-DIbox-pultvapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
-
válasz
SunMount3r #1611 üzenetére
Az Audmax kisker webáruháza a Hangshop [link]
101 GRID villanyautós töltőhálózat
-
kaposznyak
aktív tag
Sziasztok.
3,5 mm jack/2 RCA kábelt vennék, 3-5 m hosszban.
Tudnátok konkrét gyártót/terméket ajánlani?
Noname-al már befürödtem.
-
-
rootkiller
őstag
Szevasz!
Épp a napokban nyomkodtam a DriveRack 260asunk.
Na, a különböző szűrők mint Linkwitz-Riley, Butterworth, FIR használata függ attól hogy mit ajánlanak a hangsugárzóhoz gyárilag. A 260-at mi például egy Meyer Sound rendszerhez használjuk CQ-1 topokkal és 700HP subokkal, nálunk L-R 12dB/oct szűrő dolgozik 115 Hz-en, aminek az az oka hogy a top mély hangszóróját akarjuk némileg kímélni azzal hogy kicsit több szerep hárul a subra mint a gyári ajánlás. Ezen kívül van még a kimeneteken EQ, aztán ennyi. A láda limiterje jelen esetben jobb minőségű mint a dbx, jobban védi a hangsugárzót.Azt kell megtudni hogy a hangfalaidhoz mi a gyári ajánlás, ahhoz mérten szerencsés beállítani a rendszert. A compressort elfelejteném, mivel diszkó zenét vagyis kész terméket játszol le ezért nem szerencsés tovább kompresszálni, sőt, ha te hajtod a cuccot legjobb amit tehetsz hogy a keverőn nem megy semmi pirosba így nem okozol torzítást.
3 éve voltam a szigeten, ahol 94dB volt a megengedett hangnyomás, volt diszkós aki megtekerte mindjárt a csatorna bemenetet és ezért nem is tudott 90 fölé menni de már villogott a ládán a peak. Másnap egy másik csávó vígan zenélt 94dB-n mert nem hajtotta a keverőt, nem torzított.
Artengo TR 990 Pro
-
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1618 üzenetére
Köszi a választ!
Compresszor off volt, gondoltam is hogy felesleges, se hangszer, se mikrofon nem igényli. EQ-t is kikapcsoltam, a keverőn szabályzok ha másfajta a hangszíne a zenéknek. A gerjedésgátló viszont kiválóan dolgozik.
Yamaha s115V a topom, meg egy 15"-os Carlsbro reflex szubom van. ( szub csere folyamatban ).
120 Hz-en váltok LR szűrővel 24dB/okt és a szub alját vágom BW-vel 24dB-el 35Hz-nél.A legjobban a limiter állítására lennék kíváncsi. A P7000s Yamahának 8dBu az érzékenysége, a kimenetet a crossnál 4dB-re tettem, hogy ki ne üssem a 400W RMS 4 Ohm-os szubomat, a topnak +1dB-t állítottam.
Ha a limitert ezeknél az értékeknél 1-gyel nagyobbra állítom és a lágy limitálást feles állásra állítom akkor jól járok el? Vagy tegyem kicsit magasabbra a limiter küszöböt, pl +3 a top csatornán, és +7 a szubon?
A keverőn odafigyelek a kimenetre, a 0 dB-t nem lépem túl, vagy csak minimálisan. Nem hangosítok, az egész cucc mondhatni hobbi célt szolgál, pár felkérést kivéve. Korrekt rendszer, szeretem, és jó lenne biztonságban tudni. Talán a szubom a leggyengébb láncszem de remélem nem sokáig.
-
DjKoxi
senior tag
A limiterre visszatérve.
A crossover után van, tehát ami jelet kap neki az az alapszint?
Belegondolva lehet így működik, és akkor ha +2dB-t állítok rajta, akkor az alapjeltől 2 dB-lel magasabb jelnél fog beavatkozni. Mintha egy külön dobozban lenne a limiterem.
Javíts ki légy szíves ha butaságot írok. Azt sem tudom, hogy a lágy vágás is csak akkor indul ha 2 dB-től magasabb jelet kap, vagy már előtte fokozatosan szabályoz egy kicsit? -
rootkiller
őstag
Próbálom követni a gondolatmeneted, nem egyszerű.
A limiter természetesen a crossover után van, mivel más-más beállítások kellenek a különböző eszközöknek, például a mi Martin Audio rendszerünkből kiindulva például a topládánál magasakhoz 0.7ms attackot ajánlanak -1dBu thresholddal, a mély+közép úton ez 16ms +4dBu threshold értékekkel.
Szerintem a lágy limitálásnál se használj nagyobb threshold értéket.
Artengo TR 990 Pro
-
DjKoxi
senior tag
válasz
rootkiller #1622 üzenetére
Elhiszem, hogy nem egyszerű
Próbálom másképp leírni mi az ami nem tiszta. Elindul a keverőből a 0 dBu jelszint amiből a crossover csinál a középmagas sávon +1 dBu-t, a mélysávon +4 dBu-t. Ezekkel a szintekkel meg tudom vezérelni a végfokaimat, hogy rendesen szóljanak a hangfalaim, de ne égesse le a tekercseit.
Ez a két szint megy a dbx limiter moduljába. Sajnos nem lehet beavatkozási időt állítani csak treshold, és lágy limitálás értéket. Sávonként lehet thresholdot állítani. Tehát ha a limiter értéket 0-n hagynám akkor a lágy limit már óvatosan levenne a szintből a mélysávon már a 4dBu szint elérése előtt. Ha +2 dBu-ra állítom akkor kb teljesen kiengedi a 4dBu-t, és ha gond van, gerjedés, túlvezérlés akkor 6 dBu-nál többet sehogy sem fog a mély végfokomra engedni. 4+2 az 6.
Jól gondolkozok? Tudom hogy a szubom a beavatkozás idejéig károsodás mentesen elviseli ezt a szintet is.
Ugyanez vonatkozik a középmagas sávra is.
Valószínű, hogy ilyen bemenő jellel a végfokaim clipjelzője és limiterje egyáltalán nem is fog dolgozni, mert csak félig vezérelem meg őket.Ott voltam eltévedve, hogy olyan szintet akartam állítani a limiter thresholdján mint amit a cross kiad. De ez butaság volt részemről. A limiter kap egy jelet, neki teljesen mindegy mennyi és ahhoz a jelhez képest tudom variálni a threshold értékkel, hogy mikor avatkozzon be.
Az nem volt tiszta, hogy ha pl 4dBu-val vezérelek egy végfokot ami így gond nélkül tisztán, dinamikusan megszólaltatja a hangfalam, akkor mennyire állítsam a limitert.
-
afi0903
aktív tag
Helló!
Ismerősnek kéne hangszínszabályzás, keverő program. Tud valaki erre programot? -
Sziasztok, crossover választásban kérem a segítségeteket.
A jelforrás egy keverő, onnan menne a jel a crossoverbe, ami az egyik kimeneten átengedné a teljes frekvenciatartományt, egy másikon pedig csak a mély frekit. A teljes jel egy Crown XLi800-be menne, amin két CV XLS-215 van, a mély freki egy Ecler XPA 7000-be menne, amin két CV HFA18S van.Erre a feladatra egy Behringer CX 3400 SUPER-X PRO alkalmas lehet? A leírását átolvastam ugyan, de mielőtt megrendelem, szeretnék biztosra menni.
''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
rootkiller
őstag
Szerintem alapvetően nem jó úgy csinálni hogy a top ládákon a teljes frekvenciatartomány megszólal, ha "kíméled" a topjaid sokkal nagyobbat fog szólni (értsd később peakel) és emellett kíméled is a ládákat.
A Behringer xover-t elfelejteném, egyrészt felesleges neked 3 út, másrészt nem sokkal drágábban kapsz dbx 223XS-t, ami lényegesen jobb.
Artengo TR 990 Pro
-
válasz
rootkiller #1627 üzenetére
Köszönöm szépen a választ és az ajánlatot!
Ilyen esetben egyébként hova "szokás" beállítani a vágási frekit? Persze nyilván ízléstől, zenei stílustól, az adott tér/helyiség viszonyaitól, hangerőtől is függ, és nyilván, ha összeáll, majd végigpróbálok és -hallgatok pár beállítást, csak általánosságban érdekel. Az XLS-215-ök 38Hz-20kHz között dolgoznak, a HF-A18S pedig 28Hz-120Hz között - legalábbis papíron. A vágási frekit első körön 70-90Hz körülre tenném, az mennyire életképes?''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
rootkiller
őstag
Teljesen életképes, én 70 és 120 Hz között próbálkoznék, igazából meg kell hallgatni hogy szólnak csak a subok illetve csak a topok a különböző vágási frekvenciák esetén. Meg kell hallgatni külön külön a subokat hogy hol kezd csúnya orros nehéz zavaró vagy stb lenni, illetve a topok hol kezdenek kevésbé konkrétak, folyósak, rosszul szólóak lenni, és ebből kihozni valami optimumot majd a gainekkel beállítani a kettő arányát, lehetséges hogy az egyik jóval több lesz mint a másik.
Artengo TR 990 Pro
-
válasz
rootkiller #1629 üzenetére
Köszi a választ!
Az XLS-215-ösökhöz jó lesz egyébként ez a Crown XLI800 vagy inkább ez az American DJ VLP600 legyen? Vagy valami más, ami ajánlott 100-110.000-ig bezárólag? A CV gyári ajánlása minimum 250 W RMS teljesítményt javasol csatornánként.
-
rootkiller
őstag
Nézem közbe a hangfalakat, nem vágtam hogy ez home audio. Hol lesz használva? A sub most nézem hogy aktív, ráadásul állítható magas vágó szűrővel.
Azt hiszem vissza kéne menni az elejére és átbeszélni az egészet rendesen mert így jobban megnézve a sztorit az némileg félresiklik.
[ Szerkesztve ]
Artengo TR 990 Pro
-
válasz
rootkiller #1631 üzenetére
Bocsánat, azt nem írtam, hogy mi az, ami megvan a szettből, és mi az, ami még kérdéses, így tényleg kuszának tűnik visszaolvasva, ráadásul rossz subot linkeltem (egy korábbi, tervezett elképzeléshez készített excelemben még az szerepelt, de aztán változott a terv.).
Egy normál nappaliban lesz elhelyezve általánosságban, 60 nm-en, de kisebb-nagyobb rendezvényekre is szállítva lenne.
Ami fix:
- Ecler XPA 7000 a suboknak
- 2 db CV XLS-215
- Allen & Heath Xone:92 mint jelforrás, azon egy rakás NI Traktor eszköz, Pio RMX-1000, stb.
- megrendeltem a javasolt dbx 223XS-t crossovernekAmi beszerzésre vár:
- 2 db sub láda (lehetőleg CV és passzív - ide CVi-118s van kinézve, nem a korábban linkelt aktív láda)
- végfok az XLS-215-öknek, 250-300 W RMS csatornánként[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
A Xone:92 tök okés, XLR kijárata van, onnan mész a crossoverbe, ahonnan szintén XLR-el mész tovább a két végfokba, ezt így kompletten össze is lehet rackelni majd. Az ecler végfokot is jónak gondolom, ezzel sincsen para.
Ugyanakkor a top egy hifi felhasználásra szánt dolog, a sub pedig PA tehát arra való hogy buliba cipeld, de a korábban linkelt aktív sub viszont megint hifi cucc.
Fő kérdés: otthonra kell vagy buliba?
Artengo TR 990 Pro
-
afi0903
aktív tag
válasz
rootkiller #1625 üzenetére
Valami ilyesmi: Sound Forge, Cool Edit, Cubase. Csak jobb program kéne.
-
afi0903
aktív tag
válasz
rootkiller #1635 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Na végül azt írta jó Neki a Cubase. -
válasz
rootkiller #1633 üzenetére
Igen, kicsit hibrid lesz így, hogy home audio topok és vmi kisebb PA szubok, de így fel tudom használni a már meglévő eszközöket, és nagyjából meg is fog felelni az igényeimnek.
Általánosságban, a napapliban csak a két XLS-215 szólna a kisebb végfokról, de ott tárolnám a PA szubokat is, meg az erősítőt is,pusztán azért, mert ott nincs útban, nem öntik le, nem rúgnak bele, nem pakolnak rá, nem ázik be, nincsenek nagy hőmérsékleti ingadozások, stb. De alapvetően a teljes rendszert csak buliban használnám. Itt nem nagy rendezvényeket kell elképzelni, házibulik, kisebb esküvők, legénybúcsúk, 100-200 nm behangosításáról lenne szó. Mivel ez bevételt ugye nem hoz, ezért túl sokat nem tolnék bele pluszban, de mivel szeretek ezzel foglalkozni hobbi szinten, ezt a koncepciót találtam ki, amivel az otthoni zenehallgatás is megoldott, és némi kiegészítéssel a "rendezvény-hangosítás" is.
-
Szerelt XLR kábelnél (papa-mama) mire érdemes figyelni? Itt például van annak jelentősége, hogy mikrofonkábelnek hívják a kategóriát, tehát van különbség árnyékolásban, impedanciában, stb vagy ezek ugyanolyan szerelt XLR kábelek, mint ez a Klotz pl.?
-
DjKoxi
senior tag
Ha tudsz forrasztani, akkor érdemes magadnak megcsinálni a kábeleket. Pl az a Klotz sztem jó minőségű kábel, veszel hozzá Neutrik XLR papa-mama csatlakozókat és méretre szabott kábeleket csinálhatsz. Az XLR-eket nagyon könnyű szerelni, a Neutrik csatlakozók zacskóján instrukciók is vannak milyen méretben blankolj.
Érdemes rack ládát is vásárolnod. 6U-s elég a két végfokhoz és a crossoverhez. Hangfalkábelhez szintén jó lenne Neutrik Speakon dugókat venni, és 2,5nmm-es duplán szigetelt hangszóró vezetéket.
Pl Elimex-nél minden kapható. -
Nem vagyok egy elektrotechnikus, de egy kábelt azért megforrasztok, ahogy elnézem a szükséges alkatrészek árait, meg is éri. Köszi az ajánlást, az említett oldalon szinte minden meglesz, amire szükség lehet.
-
Ha a keverő MIDI send/out funkcióját használva AUX1-re teszek egy effekpedált, akkor jól gondolom, hogy két db 1/4 inches TS-TRS Y kábel fog kelleni?
A keverőből (Allen&Heath Xone:92) az AUX1-en menne ki a jel az effektbe, és Return1-be jönne vissza, ez ugye 6.3-as mono jack (TS).
Az effekt egy TC Electronic Arena Reverb, ami sztereó jel esetén 6.3-as jack TRS-t fogad, és azon is küld vissza.
Az összekötést itt demonstrálják, de itt ugye TS kábeleket használnak, mert a Boss DD7-es effekt pedálnak, ami a videóban szerepel, be- és kimenete mono, amit én néztem ki, az viszont sztereo jelet fogad/küld.
Sorry, ha amatőr a kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
-
campers
tag
Sziasztok!
Kerti bulikhoz, szabadtéri programokhoz szeretnék vásárolni hangfalakat. (két hangfal+ mélyláda) Laptopról, telefonról, stb. mennének a zenék. Túl nagy hangminőség elvárásom nincs, de azért nem szeretnék csupán zörgő dörgő dobozokat vásárolni.
Ebben kérem a segítségeteket. A keret kb. 100ezer Ft. -
válasz
campers #1644 üzenetére
Ennyiért jó eséllyel csak két használt aktív hangsugárzó fog kijönni, illetve van néhány nagyon kedvező árú szett, de én azokban így ránézésre nem bíznék nagyon, szal azt meg kellene hallgatni.
Néhány példa:
- Aktív PA hangfal szett, MPA M.I.L.L.Y. 2.0 MK III
- LD DAVE8XS
Használt motyók esetében itt érdemes szétnézni: http://djborze.hu/ de én ragaszkodnék a személyes megtekintéshez, meghallgatáshoz
- SKYTEC aktív hangfal
- ALTO PS5HA aktív 15" hangfal
- Db cromo 12+''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
campers
tag
Köszi a tippeket!
Sajnos én nem nagyon értek hozzá, így a használt cuccoktól kicsit tartok. Mármint a hibákat nehezebben venném észre mint egy hozzáértő.Pl. erről a márkáról mi a vélemény? Ez a 200Watt sovány teljesítmény egy kerti bulizáshoz?
[rh-sound-pp-0315a-200w]
Vagy akkor inkább már ez? [skytec]
Mondjuk ebből csak egy db van. : [skytec-spj-1500]Esetleg a Reloop: [reloop]
[ Szerkesztve ]
-
DjKoxi
senior tag
válasz
campers #1647 üzenetére
Szia!
Nekem van két ugyanolyan hangfalam mint az Rh sound, csak Sound - sation névvel. Pár hete faház alatt ezekkel buliztunk, laptopról a fejhallgató kimenetéről hajtottuk, és teljesen vállalható hangja van. Mély is volt és a magas driver is kellemesen szól. Hangerő is több mint elég. Aztán később veszel hozzá egy aktív szubot ha kevesled a mély tartományt. Az udvarunk elég nagy, ott sem vall szégyent.
Nem tudom merre laksz, ha közel akkor meghallgathatod nálam.Bp. már látom, az messze van
[ Szerkesztve ]
-
campers
tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? 150eFt/pár megéri érte?
[Db technologies opera 512dx] -
MineFox54
őstag
válasz
campers #1649 üzenetére
Szia! A dB-k nagyon jó kis sugárzók, én ennyiért megvenném.
A LD Systems-t is nagyon szeretik.
RH hangos, de a hangja rossz, kb ugyanez a reloop is. A Skytecet a dB-vel egy lapon sem szabad említeni! Az a leghitványabb kínai szutyok. Auna, SAL, MNC, Skytec, ezek mind hulladékok.[ Szerkesztve ]
vapebook.hu, e-cigi tesztek és leírások - ltt van ez a napszemüveg. Ezt 2500-ért vettem. Boltban mennyi? 300, mondjuk, ezzel pont {átvertek}.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest