Új hozzászólás Aktív témák
-
Kazettáról szeretnék mp3-ba digitalizálni.
Ígérd meg, hogy nem zenét.A deckből a Line Out 2 jackes - viszont a gépbe
egy Line in van. Használjak egy olyat ami a
jackből csinál egyet? (Elvielg van ilyenem)
Kézikönyv nélkül csak tippelni tudok, hogy ez két sztereó kimenet, vagy egy pár mono. Ha egy pár mono, akkor kell az amit írtál, ha két sztereó, akkor csak egy jack-jack kábel kell.Vagy használjam a deck Phones jack kimenetét
Véletlenül se.101 EV GRID / evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Elar
senior tag
Nem, nem zenét
35 évvel ezelőtt (TE JÓ ÉG) bátyám mikrofonozott karácsonykor és szeretném eltenni mp3-ba (Remélem még jó lesz). Anyukám hangja is rajta van - róla ez az egyedüli ilyen dolog.Technics RS B505 a tipus. Hirtelen nem tudom, hogy sztereo jön e ki hátul a 2 Jacken......
Várjunk csak. Az egyik L a másik R akkor elvileg sztereo?
Ha csak 1 Jackes kábel kell - akkor azt L vagy R-be kell tenni?Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Mielőtt lyukra futnál!
A deck előlapján a 3 Jack az bemenet! 1 mikrofon, és 2 vonal. Neked inkább a hátlapon lévő RCA pár lesz a barátod, és ahhoz már egy kutya közönséges elektronikai boltban is kapsz kábelt. Lényeg, hogy RCA - 3.5-ös Jack kell!
Teloról nem tudok linkelni...t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR47ts8IgG-d7E36ugZVZfxKRC8BfBrrQ15T9Iqull6CehLcTyzIi4O7hDnsg
[ Szerkesztve ]
...mint az közismert...
-
Elar
senior tag
Meg is van.
Köszönöm szépenNem is gondoltam volna, hogy ezek az ORWO kazik ilyen jól bírták az éveket.
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Young92
tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni, nem tudom biztosan, hogy jó helyen járok e. A lényeg, hogy egy általános iskolában iskola rádió kialakítása lenne a fő cél. A meglévő hálózat jelenleg csak a csengetésekért felel. Adott egy külön gép amin a jit scheduler fut ez küldi ki a jelet egy erősítőn/keverőn keresztül a termekben/folyosókon lévő hangszórókba. Kérdésem pedig az iskola rádió megvalósításának leggazdaságosabb és egyszerűbb módja lenne. Szünetekben a diákok által előre válogatott zenék szólnának.
(Kipróbáltunk egy olyan módszert, hogy 1 hangszóróra két jelet küldtünk és működött a dolog, hosszútávon nem tudom mennyire biztos ez a kialakítás. Hozzáteszem teljesen szak avatatlan vagyok a témában ez csak próbálkozás volt.)
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
Revox66
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdés keverő-erősítő ügyben. Arról lenne szó, hogy van nálam egy ilyen VK PM42E powermixer és bekötöttem pc-re tesztnek sima RCA - jack .el, ez a vonalszintű bemenete, viszont ezt lehet állítani az előlapon 0-10 ig a CD/TAPE potméterrel. A kérdésem az lenne, hogy ez kapcsoló mehet -e maxon ? Ugye erre állítom rá a Master ( hangerő ) szintjét.
Szóval pc-n maxon van a hangerő, itt ne alaplapira gondolj, xonar hangkártya van a gépben, eddig minden eszközzel így használtam hiba nélkül. No most ez az előlapi CD/TAPE tekerő a hátsó RCA bemeneti jelének a szintjét szabályozza, eddig oké is a dolog, csak milyen hatással van a Master-re. Igazából a CD/TAPE maxra tekerve sem torzít, csak így tekerhetem erre még a Mastert is mint egy végerősítőnél ? -
sarkanyolo2
őstag
Hali!
Egy zenéről kellene levágni az éneket. Ez mekkora munka, megoldható-e laikusként, illetve van-e erre valami egyszerű program?
Előre is köszönöm: sarkanyolo
[ Szerkesztve ]
Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6
-
Revox66
aktív tag
válasz
Revox66 #1261 üzenetére
Közbe rákötöttem a hátsó RCA OUT kimenetére a mélyládát, a tapasztalat az, hogy annak a kimenetét is a CD/TAPE potméter erősíti fel a kellő hangerőre, szóval nagy valószínűséggel mehet maxon.
sarkanyolo2: Szerintem nem lehetséges, vannak rá programok, pl. Vocal Remover de nem hinném, hogy eredménnyel jársz vele. Milyen zenéről van szó amúgy ?
[ Szerkesztve ]
-
atidzsiforc
őstag
válasz
sarkanyolo2 #1262 üzenetére
Audacity le tudja szedni altalaban eleg jol a vocal remover effect-el (felteve, ha kozeprol jon az enek). Nem fog persze ugyanolyan jol szolni az alap, mint elotte, de egy atomreszeg karaoke partyhoz pont megfelelo.
[ Szerkesztve ]
r_picmip 16-al a koromporkolt is letisztultabb elmenyt nyujt
-
sarkanyolo2
őstag
(#1263) nari1982 és (#1264) atidzsiforc
Köszönöm srácok!
Azt nem tudom, hogy melyik zenét kellene, úgyhogy érdekes lesz.
[ Szerkesztve ]
Sony XZ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ / LG UJ620V / Kanto YU6
-
sakic82
csendes tag
válasz
Levinszky #1088 üzenetére
Szia!
Nekem is ugyanez a problémám az említett hangfallal.
Hitspace a megoldás.
Szervizelik, csak arra készülj fel hogy igen borsos árat elkérnek érte.
Viszont máshová nagyon nem tudod vinni, ők már nagyon ismerik gyermeküket, rengeteget szervízeltek már
Valószínűleg a potmétered romlott el azért recseg. A bibi az, hogy nincs ilyen potméter sehol, azaz én elkezdtem vadászni de eddig nem jártam sikerrel.
Azt tudják csinálni, hogy kiiktatják a potikat és nem fogsz tudni hangerőt állítani, cserébe viszont nem fog recsegni. -
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1267 üzenetére
98.63%, hogy nem. Legalább is jelentősebb lakatos munka nélkül...
Különben meg ebben a mikrofonban a compander sem az, ami énekre jó lenne. Ez egy jól eltalált prezenter szett, igen jó árban. Azt tudja stabilan, amire árulják, de semmivel sem többet....mint az közismert...
-
szabifotos
senior tag
válasz
PapaMaci #1268 üzenetére
Köszi a választ! Hmmm... lakatos munka? Szeretem a kihívásokat
, de akkor inkább hanyagolom. Azért még mindig furdal a kíváncsiság, mert nem használtam még színpadon kondimikit, és elég monitorigényes vagyok, ezért gondolkodnék valami olcsóbb szettben akár fülmonitorral.
Jó, tudom, nem egy Shure meg minden,de olyan igényeim és annyi pénzem sose lesz
Prezenter szett? Még jó, hogy Vocal a neve[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1269 üzenetére
133€-ért egy normális színpadi fülest sem kapsz! Nem hogy egy komplett rádiós szettet! Sajnos nagy erőkkel, és nagyra kell nyitogtatni a pénztárcát, ha olyat szeretnél, ami nem csak bosszúságot okoz, hanem kényelmesen a segítségedre van.
[Pl ő is fülessel énekel, Shure Beta 87a-ba, ami egy nagyon jó színpadi kondi.]
...mint az közismert...
-
LanyUs
senior tag
Sziasztok!
Apuéknak van egy amatőr zenekara és a környéken elkészített demo szerintük egy rakás szar lett. Ráadásul több hónapig könyörögtek, hogy elkészüljön. A gitáros jól ismeri a Magix samplitude 11-et. Nekem semmit nem mond, mert soha nem foglalkoztam ilyesmivel. Ezért légyszi ne kezdjen el senki oltani. Én sem szeretek idegen területen járni, de a segítő szándék a legfontosabb. A lényeg az, hogy sikerült forrást találnom. Lehetőségem lenne eszközöket vásárolni nekik. Kb. 1 hetem van rá eldönteni, hogy mit ( persze velük is megbeszélem majd), szóval első dolgom PH fórum keresés
A fórum alapján az első lépés egy jó külső hangkártya:
Focusrite Liquid Saffire 56 [link]
TC Electronic Studio Konnekt + Studio Kontrol [link]
KRK SYSTEMS ERGO [link]
Roland UA-1610 Studio Capture [link]
Ezek közül melyikre lenne szükség vagy esetleg tudnátok jobb ár/telj. ajánlani?
Szükség van továbbá mikrofonokra. Tudtok ajánlani? ( dob akár elemenként, basszus-szólógitár, ének )
A külső hangkártyához megfelelő apu új notija? Lenovo IdeaPad Z510 laptop [link]
Milyen eszköz kell még? LOL kérdés, de ez van
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Jól értem, össze szeretnél rakni egy házi stúdiót, hogy megcsinálj egy demót?
Egy dolog, mielőtt bármit is válaszolsz. Ültem már sok DAW program előtt, de a samplitude a legnehézkesebb mind közül.
A felsorolt eszközök mind nagyszerű termékek. De kérdés, hogy mit szeretnél csinálni? Milyen zene?
Bár én ha utómunkázni is kell, akkor választanék inkább i7-es procival szerelt gépet, de ez már részlet kérdés.
Nekem RME FireFace800-as "hangkártyám" van, azt merem ajánlani, de leírás alapján jónak tűnik a Focusrite, és a TC is. Mindehhez még kell valami lehallgatás is!
...és nem utolsó sorban valaki, aki már hallott olyanról, aki olvasott valakiről, akinek meséltek a felvételről, és a keverésről......mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
Jó reggelt!
Tudom, ez nem az a totyik...
Amennyiben valaki érdeklődik, eladnám a Yamaha 02r pultomat! Avagy ráfizetéssel elcserélném komolyabbra, vagy újabbra, esetleg kisebbre!...mint az közismert...
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Sikerült szert tennem egy pár Yamaha AS108 típusú PA hangfalra.
a hatalmas kérdések a következők:
nominal 70 watts
maximum 280 watts feliratok szerepelnek rajtuk
impedancia 8 ohm
Milyen erősítőt ajánlanátok hozzá amivel tuti nem ütöm ki őket?
esetleg itt egy link a termékről:
http://www.muziker.hu/hangtechnika/hangfalak/passziv-hangfalak/p/5034-yamaha-AS-108
csak nézegetem milyen kellene, találtam is egyet, de nem tudom, nem lenne-e sok ez már?
http://www.electronic-star.hu/HiFi-er-sit-Auna-AV2-CD508-stereo-nemesacel-600-W_i9384.htm
na meg ezek a jelölések, hogy 125 watt RMS? peak 600W?
és a hangfalon hátul két darab 6,35mm-es csatlakozó aljzat van, melyikbe kell bedugni az erősítőből jövő kábelt?
Erősítőt milyet vegyek? 4 vagy 8 ohmos kimenetűt?
Nagyon kezdő vagyok, szájbarágósan írjatok, ha kérhetem.
max 20Mátyást költenék erre egyelőre. -
Revox66
aktív tag
Hali
Én a helyedben csak ilyesmi erősítőket néznék hozzá:
[link]Az electronic-star-t szerintem nem kéne erőltetni 3,3 kg ez az erősítő és 125watt rms... jó vicc, max olyan 2x50 wattot nézek ki belőle 8ohm mellett. Nézz körül hardveraprón is hátha találsz hozzá megfelelő erősítőt.
Yamaha , Denon, Pioneer , Marantz, Sansui , Philips, Onkyo , Sony
-
nem_tom
őstag
Halihó!
Gameplay videót szeretnék csinálni, viszont a hangtechnikai részénél elakadtam a dolognak. Ez olyasfajta videó lenne ami az arcomat is mutatná és a hangomat a rám irányított kamerám vette. Csak aztán jött az első gond. A gépem elég hangosan zúg, amit nagyon hallani a felvételen. Audacity-vel megpróbáltam kiszűrni ami igazából ment is, viszont rontott egy kicsit a hang minőségén. (engem zavart, de ez még nem volt halálos) Aztán rá kellett jöjjek, hogy ez nem ilyen egyszerű. Ugyanis tisztán kivehető a székem recsegése (mert kissé recsegős), a billentyűzet és egér klattyogása meg más egyéb eléggé idegesítő zajok.
A kérdésem tehát az volna, hogy mit tudok kezdeni magammal ezen a ponton? Programmal való zajszűrés az kétlem, hogy lehetséges volna. Esetleg vennem kéne zajszűrős mikrofont? Ha igen, milyet? Egyáltalán milyen árba kezdődik egy jobb fajta?Bocsi, hogy ilyen hosszan fogalmaztam meg, de már ki kellett adnom magamból.
Ha valaki tudna valami hasznos tanácsot adni azt nagyon megköszönném! -
PapaMaci
őstag
válasz
nem_tom #1276 üzenetére
Hali
Mernék ajánlani valami podcaster mikrofont, csak nem tudom, mennnyi pénzt szeretnél rászánni? A másik gond, hogy ahhoz, hogy kevesebb környezeti zaj legyen, érdemes a forráshoz (esetünkben a szád) minél közelebb tenni a mikrofont, ami viszont nem tudom, hogy befolyásolja a képi élményt.
...mint az közismert...
-
nem_tom
őstag
válasz
PapaMaci #1277 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszod, viszont a probléma úgy látszik megoldódott.
Előhalásztam a PHILIPS SBC MD110-es dinamikus mikrofonomat ami maga előtt szűk szögben vesz fel. Tehát a háttérzajok nem hallatszanak. Bár csak egy 3000Ft-os miki azért a hang elfogadható. Már csak egy asztali mikrofonállványra lesz szükségem amiből nagy nehezen találtam egy olcsót ami megfelel. Plusz az erősítőm amit most haverom javítgat nekem, hogy felerősítse a jelet, mivel ha csak a gépbe dugom alig hallani amit beszélek és azt is csak akkor ha kb belerakom a számba a mikit.
Na szóval dióhéjban úgy néz ki nem kell mikrofont vennem.
Viszont ha már tudnál ajánlani, akkor kérdeznék valamit. Szerinted melyik a legjobb dinamikus miki, ami szűk szögben vesz fel maga előtt, 10.000Ft-ig bezárólag? (huh, remélem jól fogalmaztam meg) Hátha mégis vennem kéne egyet.
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Ismerős venne otthonra alap stúdió cuccot. EZT találta. Kérdésem, hogy milyen hátrányokkal járhat hogy csak usb 1.1? Érdemes megvenni vajon?
-
PapaMaci
őstag
válasz
szabifotos #1279 üzenetére
Szia
Egy sztereo eszköz duplex módban sem haszálja ki az USB1.1 sebességét.
Ugye másodpercenként van 48.000x24 bit, ez osztva 8-cal, és megkapjuk az egy csatornára eső adatmennyiséget. Ez szorozva 4-gyel, és a hangkártya duplex adatforgalma. Remélem, nem írtam hülyeséget, de lényeg, hogy az USB1.1 11MB/s-os sebességében bőven benne vagyunk....mint az közismert...
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
A házimozimnak egy optikai bemenete van, viszont két eszközöm, aminek bele kellene mennie. Létezik olyan, mint régen a scart váltó volt? Egy kettő/egy eszköz, ahol mondjuk egy kapcsolóval, vagy bárhogy ki tudom választan, hogy honnan vegye a jelet? Hogy ne kelljen folyton dugdosni szerencsétle eszközbe...
Köszi! -
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok ezekkel van valakinek valami tapasztalata: behringer-ufo202-u-phono-usbaudio-interfesz [link], behringer-u-control-uca222-usb-hangkartya[link], alesis-linelink-kabel[link], behringer-ucg-102-usb-gitar-adapter[link], bespeco-bmusb300-usb-gitarkabel [link]
Elektromos gitár hang rögzítésére kelle, tudom nagyon messze van ettől még a kis házi stúdiók hangzása is, de manapság már annyit fejlődött ez a terület is, hogy én is kipróbálnám és keresgélek. Egyelőre ebben az árkategóriában vagyok kénytelen gondolkodni. Vagy inkább megéri gyűjtögetni mondjuk erre: focusrite-scarlett-solo-kompakt-usb-hangkartya[link], nagy lehet a különbség minőségben a két szint között és ajánlott darab, vagy gitárhoz inkább pl egy Line 6 lenne a jobb?
Erősítőm, effektem (csak egy kicsit hibás Boss MT-2-es pedálom) nincs, minden utó munkát a szoftverre bíznék. Megoldható ez a felsoroltakból, hogy élvezhető eredményt kapjon az ember?
A válaszokat köszi!
-
PapaMaci
őstag
válasz
SunMount3r #1286 üzenetére
Szia
Bár nincs tapasztalatom a felsorolt eszközökkel, de nagyon tetszetősek! Pláne a Jack-USB cuccok.
Egy dolog lenne, ami miatt azt mondom, érdemes lenne spórolni, ha később felmerülne az igény pl egy ének, vagy egy akusztikus gitár rögzítésére. Akkor a focusrite már egy egész értékelhető eszköz. Ha viszont tényleg csak villanygitár, akkor a fentebbiekből nyugodtan!...mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
Viszont hátha olvassa valaki...
Eladom a kábeleimet.
A mikrofonkábeleim: Eurocable LK 02N6E.
2*20m, 15*10m, 14*6m, a csoportkábelek: Eurocable LKSS08C (8 érpár) 2*30m mama végen doboz, papa végen kifejtő. Illetve van egy Percon csopi, szintén 8-as, 30m, mindkét vége kifejtős. Mindegyik kábel Neutrik (NC3FX, NC3MX) csatival szerelve, számozógyűrűvel, tépőzárral.
Garantáltan rock&roll mentesek. Szinte kizárólag komolyzenei felvételeken játszottak, így az állapotuk vetekszik az újakéval....mint az közismert...
-
belaur
tag
válasz
SunMount3r #1286 üzenetére
Én a helyedben mindenképp a Focusriteot választanám, sőt tovább gyűjtenék még pénzt, a hangkártyán nem spórolnék.
-
-
szotyesszor
csendes tag
egy kis segítség kellene vezeték ügyben:
otthoni zenehallgatásra szeretnék összeállítani egy sztereó monitoros rendszert, amit laptopról szeretnék meghajtani, azaz pontosabban egy külső usb-s hangkártyáról (prodipe pro5v2, xfi hd usb)
a többiek rca-rca kábelt ajánlottak, de itt is megkérdezem
a laptop egy 30m^2-es szoba egyik sarkában van, a hangfalak tervezett helye pedig a másikban, szóval 5-6m-et kell áthidalni a kábelekkel, ez lenne igazából a fontosabb kérdés, a lényeg hogy lehetőleg ne romoljon a hangminőség
milyen kábelt érdemes venni?
esetleg a hangkártya és laptop közötti usb legyen hosszabb?a linkeket megköszönném
-
PapaMaci
őstag
Szia
A zavarvédettség miatt nem annyira ajánlott "nagy távon aszimmetrikus jelet vinni, De a filmnézős gépből nekem is kb 10m aszimmetrikus kábel jön a hangrendszerbe, és nincs sok gondom vele.
Elméletileg az USB sem bír nagyon 5m-nél többel, de azzal is már közelebb kerülhetsz!
Sajnos, mivel a hangkártyának nincs szimmetrikus kijárata, nagyon nem is tudsz csak RCA csatit használni, innentől meg eleve eldöntött, hogy aszimmetrikus lesz....mint az közismert...
-
PapaMaci
őstag
válasz
szotyesszor #1293 üzenetére
Mondom, nekem 10m-t megy egy dupla 1ér+árnyék kábelen a filmnézős gépről a hang, és nincs baja. Ki kell próbálni! Sokat nem veszthetsz!
...mint az közismert...
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Hangszigetelés témájában szeretnék elmerülni. Mielőtt a Google által kidobott végtelen mennyiségű találat között elkezdenék böngészni (valószínűleg rengeteg fals és érthetetlen adat miatt sikertelenül), inkább rákérdezek itt.
Szóval elsősorban a hang terjedése, és annak befolyásolása érdekel. Valamint hang és hő együttes keletkezése esetén a hő elvezetése a hang "megfogása" mellett.Bármilyen (hasznos) olvasmánynak örülök, mert az alapoktól szeretnék építkezni!
-
belaur
tag
válasz
pitepeti71 #1297 üzenetére
ha bedobsz ide egy linket, meghallgatom szivesen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest