Új hozzászólás Aktív témák

• Whisperer

csendes tag

válasz Pitykeee #564 üzenetére

Na. Végre sikerült megszereznem a szivacsokat. Bele is tettem a dobozba. Így valóban halkabb lett a gép. Persze nem 100%-osan csendes, kb. 70-80%-al, mintha a dobozon kívül lenne. Nekem így maximálisan megfelel, mivel a monitorom zúgása már hangosabb :))

Még az első, meg a hátsó ajtóra nem tettem semmit. Nem tudom, hogy mit tegyek. Lehet oda is tenni a hepehupás szivacsból? Vagy oda inkább sima szivacsot tegyek?

A légcsatornákat én is kibéleltem. Sajnos filc anyagot nem találtam, azért 0.5 cm vastag lábtörlő szőnyeget tettem helyette. Egy kicsit ''szőnyeg szaga'' van a doboznak. :)
    Az alsó csatornát még nem volt időm bélelni, lehet hogy oda is kellene tenni vmilyen hangelnyelő anyagot? Ha igen, akkor arra gondoltam, hogy 0.5 cm vastag szivacsot fogok tenni.

A számítógépet tartó részre még nem tudom mit kéne tenni. Raktam oda is ilyen fekete anyagot (amivel a hangfalakat szokták bevonni), de az nem elég testhang szigetelő. Lehet hogy parafa jó lenne.

Még arra gondoltam, hogy a doboz alá kellene szerelni görgő lábakat, hogy könyebben lehessen mozgatni.

A hőmérsékletek maradtak ugyan azok: 4-5 fokkal melegebb minden a dobozban, mint a dobozon kívül.
    Azt figyeltem meg, hogy ha leveszem a számítógép ház egyik oldalát, és úgy teszem be a dobozba, akkor kb. 3 fokkal hűvösebb minden. Ez miért lehet? Jobb ha inkább rajta hagyom az oldalát a háznak?

Új hozzászólás Aktív témák